Alla anteckningar skrivna i februari 2004

Var är bilderna?

Det har nu gått tre dagar sedan bloggmiddagen ägde rum i Stockholm och fortfarande har det inte kommit upp några bilder från den vad jag kunnat se. Inte ens den obligatoriska servettbilden har synts till. Vad händer?

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Söndag 2004-02-29 18:49
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Damien Rice-konserten

Damien Rice-konserten blev mycket riktigt en trevlig tillställning även om det inte blev riktigt så bra som jag hoppats på.

Tillsammans med David x2, Hans-Olof, Magnus och Maddis begav jag mig till Malmö strax efter sex. I Malmö hämtade vi upp Julia och gick från henne till restaurangen Zorba som ligger ett stenkast från KB där konserten skulle äga rum.

Vi åt gott och lärde oss många lärorika franska meningar så som "Ursäkta mig, mitt skägg har fastnat i brevlådan", "Ursäkta mig, min horisont är full av brevlådor" och den odödliga "Ursäkta mig, glasspinnen har fastnat i min navel."

Efter besöket på Zorba gick Julia på bio med sina kompisar medan vi andra fortsatte till KB. Hans-Olof hade ingen biljett men hoppades kunna köpa en på plats vilket visade sig vara omöjligt så han fick ta sig tillbaka till Lund istället.

Här slutar dock alla likheter med Tio små negerpojkar. När vi kommer in håller förbandet Josh Ritter på som bäst men vi hinner se några låtar med honom innan det blir dags för Damien Rice att ta scenen i besittning.

Han har gjort bättre konserter kan jag säga. Efter lite drygt tre låtar ryker första strängen på gitarren och låtlistan justeras lite så att han kan köra en låt med elgitarr istället medan den akustiska gitarren strängas om.

När konserten närmar sig slutet händer samma sak igen, men den här gången från cellisten underhålla oss i väntan på att gitarren ska bli spelduglig. Däremellan har Damien fått avbryta två låtar för att stämma om sin gitarr.

Slutbetyget blir ändå godkänt, trots fadäserna med strängarna och det faktum att sista halvan var ganska seg. Han hade kunnat korta ner konserten med säkert 30 minuter utan att den hade känts för kort. Dessutom saknade hans liveversion av Cannonball den känsla som finns i albumversionen.

När vi kommer ut från KB ser vi två stora bussar stå parkerade längs vägen. Den första är Damien Rice´s turnébuss och den andra en buss från Sveriges Radio. Det är väl inte omöjligt att konserten kommer att höras på P3 Live senare i år om de lyckas klippa ihop en fungerande konsert mellan alla strängbyten och omstämningar.


Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Söndag 2004-02-29 18:17
10 kommentarer.
Skriv en kommentar!Damien Rice

Som jag skrev på min musikblogg i början av året så kommer jag ikväll att gå på konsert med den irländske singer/song-writern Damien Rice. Konsertbesöket kommer att föregås av restaurangbesök med de fyra kompisar som ska med och det kan bli hur kul som helst.

För övrigt funderar jag på att lägga ner min musik- och evenemangsblogg. Jag skriver ju ingenting där ändå, utan allt hamnar på Klocklös i Tiden.


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Lördag 2004-02-28 13:09
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Hockey

David på Månhus Beta skriver om Elitserien i ishockey som slutspelades igår. Både David och jag (och någon till?) tippade slutställningen i höstas och nu avslöjar David varför hans tabell så lite konstig ut (Timrå i topp, hallå!!?? :) ).

"Jag kan ju erkänna metoden för min tippning: en tabell i Excel, slumpfaktor, sortering och tryck på F9 tills Malmö hamnade på en någorlunda bra plats."

Själv är jag ganska nöjd. Totalt hade jag 26 "fel" (Antalet placeringar som skiljde för alla lagen, HV71 3 "fel", Färjestad 0 "fel" osv.)

Nu är det dags att ge sig i kast med Allsvenskan 2004!UPDATE!

Rögles säsong tog slut i onsdags då man slutade trea i fortsättningsserien i södra Allsvenskan. Fyra lag hade försvunnit till Superallsvenskan och ändå klarade man inte av att bli bland de två bästa som får möjlighet att spela vidare för att kvala till Elitserien. Bättre upp nästa år förrhoppningsvis.


Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Fredag 2004-02-27 17:21
11 kommentarer.
Skriv en kommentar!Typiskt..

Jag försökte nyss ringa Tabbouli II där bloggmiddagen just nu äger rum, för att önska en trevlig tillställning. Tror ni jag fick något svar när jag ringde? Inte då..

Hoppas ni hade kul i alla fall!


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2004-02-26 19:26
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ginza imponerar!I måndags kväll gjorde jag min månatliga beställning CD-skivor. Jag använder nästan alltid Ginza då jag beställer skivor och återigen imponerar deras leveranstid. Två dagar efter beställningen sitter jag nu och lyssnar på ny musik.

Den här månaden köpte jag följande skivor:Dessutom köpte en kompis Eels - Beautiful freak.

Vilken av skivorna lyssnade jag på först? Såklart blev det Eels. Visste inte vad som väntade och blev positivt överraskad. Det lät som en hårdare variant än vad en blandning av två av mina favoritband Bright Eyes och Fool´s Garden skulle göra, men detta var bara positivt.

Efter det lyssnade jag snabbt igenom Radio Depts och Jens Lekmans alster. Jag fastnade inte direkt för någon av deras låtar, trots att en av Radio Depts låtar har den fullkomligt lysande titeln "I don´t need love, I´ve got my band". Jens Lekman verkar jag dessvärre ha tröttnat på. Det känns tyvärr som om hans klipp-och-klistra-musik inte håller i längden i mina öron. Dock längtar jag efter Dimbodius fullängdsdebut, trots att deras musikstil är ganska lika. Båda är dessutom från Göteborg och i ungefär samma ålder. Kolla upp honom, Maria mfl.

Josef Zackrisson hade vid det här laget redan hamnat bland mina andra CD-skivor. Hans album har jag haft nedladdat sedan länge så behovet att lyssna på det var inte särskilt stort.

Kvar var Mine, en artist jag hörde talas om för första gången så sent som i måndags, ungefär sex timmar innan jag beställde hennes skiva. Det gick till så här.

På lunchrasten satt jag och kollade igenom senaste nytt på bloggarna på weblogs och hamnade bland annat på Johnnys blogg Stationsvakten. Han skrev att han träffat Emma, en kompis syster om jag fattar det rätt. Johnny berättade att även Jonas på Blind Höna bloggat om Emma.

Jag blev nyfiken och klickade på länken till Jonas inlägg. Där läser jag att Emma skriver musik som hon ger ut under namnet Mine. Jonas är lyrisk och tycker det är obegripligt och orättvist att hon inte slagit stort med sin musik. Jonas skriver också att hennes fullängdare Freedom gone mad endast kostar 29:- på Ginza.

När jag senare på kvällen är inne på Ginza.se för att beställa skivor klickar jag mig fram till hennes skiva för att läsa mer. Jag hittar inte så mycket mer information om henne eller hennes skiva än att den är prissänkt och kostar 10 kronor! Ett klick på KÖP och den ligger i korgen.

När jag nu går tillbaka till Johnnys och Jonas bloggar för att länka till deras inlägg om Emma/Mine så får jag reda på att hon varit John på Gärningsmannaprofilens stora flamma (hans ord) under sena tonåren och att hon nu är en av hans bästa vänner. Detta står i kommentaren till Johnnys anteckning.

Både Johnny och John försöker övertala henne att börja blogga och det verkar som om Gärningsmannaprofilen inom kort kommer att utökas med två nya bloggar, bland annat Emmas!

Vad tycker jag om hennes skiva då? Först tänkte för mig själv att detta har jag hört många gånger förr utan att det fastnat, men snart kunde jag inte låta bli att gunga med tills hennes Wouldn´t mind the waiting. Den här skivan kommer jag att lyssna på fler gånger, definitivt värd sina tio kronor. :)

Om hennes kommande(?) blogg blir lika läsvärd som hennes skiva är prisvärd så kommer jag att bli en hängiven läsare. :)Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Onsdag 2004-02-25 20:28
9 kommentarer.
Skriv en kommentar!Trevliga initiativ!

Det har dykt upp lite trevliga initiativ i den svenska bloggosfären senaste veckan.

John på Gärningsmannaprofilen startar en tävling för dig med fantasi och hand med ritverktyg. Den här veckan vill han att vi ritar varningsskyltar.

Chadie påbörjar en blogg-fyrklöver, dvs en lista över fyra bloggar som inte finns med på weblogs topp 20-lista men som Chadie ändå tycker är värda att uppmärksammas.

Daniel på minmening.com har startat ett forum för svenska bloggare. Visserligen finns redan weblogs.se som ju är tänkt att knyta samman den svenska bloggosfären, men eftersom aktiviteten från administratörerna där är låg (detta är ingen kritik, bara ett konstaterande) så är Daniels initiativ mycket lovvärt.

Imorgon är det dessutom bloggmiddag i Stockholm och kanske kommer man att prata om just den här anteckningen, vem vet? :)

En annan trevlig sak är att andrajenny bloggar igen! [Via: Commemoro]

Jag har noterat att Enkelriktat inte pingat weblogs sedan den 15:e februari trots uppdateringar på bloggen. Nåt som strular, Niklas?

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2004-02-25 19:44
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Mp3-listan vecka 9

Inte lika många låtar som vanligt den här veckan eftersom en konsert på 32 minuter lyckats ta sig in och sno åt sig halva utrymmet på mp3-spelaren. :)

Björn Olsson - Juli
Björns vänner - Kvar på film
Brainpool - Live transmission
Counting Crow - Big yellow taxi
Hardcore Superstar - Liberation
P3 Live med Elin Sigvardsson (konsert)
Plastic Bertand - Tout petit la planete
Tears for fears - Mad world
The Ark - Calleth you, cometh I

Förra veckans lista finns här

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/MP3/Lista.

Onsdag 2004-02-25 17:09
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Olästa böckerFör två veckor sedan skrev jag om vilka böcker som ligger olästa på mitt nattduksbord.

Chadie spann vidare på ämnet och ville se bilder på böckerna som låg olästa hemma hos folk.

Eftersom min kamera legat i Lund sedan jag skrev om böckerna så har jag inte kunnat visa mina böcker förrän idag. Håll till godo!


Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Tisdag 2004-02-24 18:05
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Elin i P3 Live

Om nu någon mot förmodan uppfyller alla kriterier nedan så lyssna på P3 Live ikväll mellan 21.03 och 22.00 då Elin och Kamera delar på utrymmet.

* Jag undrar vem den där Elin Sigvardsson som Mats tjatar så mycket om är.
* Trots ovanstående punkt har jag inte kollat upp det.
* Men nu vill jag verkligen veta!

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Måndag 2004-02-23 17:10
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!Helgens lärdomar

Detta är något av vad jag lärt mig i helgen:

Judas Priest har fått sitt namn från en låt av Bob Dylan.
Bob Dylan har för övrigt gjort en låt som bara innehåller ett enda ackord, E-moll. Tyvärr minns jag inte vad den heter. Låten heter The ballad of Hollice Brown.


Bob Dylan har spelat in en version av Joni Mitchells Big Yellow Taxi.

Fler låtar med ackord finns på dylanchords.com.Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Söndag 2004-02-22 16:17
13 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bilar

Julias bil som blev stulen i början av året har inte hittats och försäkringsbolaget har nu betalt ut pengar för den.
8000:- blev det för den gamle skrutten.

Vidare berättade morsan precis att hon köpt ny bil, en Nissan Almera. Eftersom registreringsskylten hade bokstäverna SKU så tänker hon kalla den Lille Skutt. Inte så konstigt kanske med tanke på att hon kört en Toyota Tercel i närmare 15 år. I jämförelse är de flesta bilar "Lille Skutt". :)

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Lördag 2004-02-21 12:37
9 kommentarer.
Skriv en kommentar!weblogs.se har fyllt ett år!

Weblogs.se fyllde ett år förra helgen, något jag tänkt blogga om ett tag, men inte fått tummarna loss att göra förrän idag och då har Håkan på hakank.blogg hunnit före.

hakank.blogg har precis tagit sig in på topp 20 på weblogs förresten.

Hur som helst, jag tänkte skriva lite om saker som kunde bli bättre på weblogs. Som det är nu kan man inte byta url eller namn på sin blogg. Detta gör att weblogs register innehåller ett antal dubletter. Jag har inte kollat men det skulle inte förvåna mig om uppemot 10% av bloggarna i registret är med minst två gånger. Jag tror Klocklös finns med tre t.ex.

Usch, jag är för trött för att komma ihåg vad det var mer jag tänkte på. Jag får återkomma i ämnet.

Men grattis på ettårsdagen, weblogs!

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Fredag 2004-02-20 16:53
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!mp3-listan vecka 8 i ljudformat

Vill ni lyssna på klipp från låtarna på gårdagens mp3-lista där man förutom klippen också kan höra mig presentera alla låtarna med min enorma radioröst (OBS! Ironi.) så klicka på länken nedan.

mp3-fil med klipp från låtarna på min mp3-spelare. [ca 3,8MB, ca 6 min]Andra blogganteckningar i kategorin Musik/MP3/Lista.

Torsdag 2004-02-19 22:26
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Gästboken

Daniel på minmening.com skrev ganska positivt om Klocklös (och några andra bloggar) häromdagen. Han skrev också att min gästbok fungerat dåligt. Jag tänkte bara berätta att felet är åtgärdat nu.

Vidare kan jag inte förstå hur folk kan bli upprörda över att någon berömmer andra. Visserligen heter bloggen sur och utflippad, men ändå.. Dessutom är idén med femibotten-lista gammal. Tänkte länka till wookiepunch.se men lät bli; av samma anledning som jag inte länkar till Aftonbladet eller Expressen längre: jag vill ha kvalité på mina länkar.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2004-02-18 17:44
10 kommentarer.
Skriv en kommentar!Mp3-listan vecka 8

Lite nytt sen förra listan.

Addis black widow - Wait in summer
Björn Olsson - Juli
Björns Vänner - Kvar på film
Brainpool - Live transmission
Broder Daniel - Shoreline
Couting crow (feat. Vanessa Carlton) - Big yellow taxi
Damien Rice - Cannonball
Dido - Life for rent
Elin Sigvardsson - When I leave
Hardcore Superstar - Liberation
Plastic Bertand - Tout petit la planete
Smashing Pumpkins - The end is the beginning is the end
Tears for fears - Mad world
The Ark - Calleth you, cometh I
The Ark - Disease

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/MP3/Lista.

Onsdag 2004-02-18 17:20
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nya lärdomar

Jag borde kanske göra en ny kategori som heter "lärdomar". Det börjar bli mycket nu.

En av böckerna som legat olästa på mitt nattduksbord men numera är en av de böcker jag läser minst tio sidor i varje dag är Kodboken av Simon Singh som jag fick i julklapp i fjol.

Jag har inte kommit längre än till sidan 36 men jag har redan lärt mig en del och fått en del aha-upplevelser.

Jag har tidigare hört talas om en fransk bok som inte innehåller bokstaven e. I Kodboken läser jag att den översatts till engelska, också här utan e! I både engelskan och svenskan (har för mig att jag läst även franskan men hittar inte det nu så jag låter det vara osagt) är bokstaven e den vanligaste.

I Internetworld som kom med posten idag läste jag att ordet Google är en variant på googol, dvs siffran ett följt av hundra nollor. Det högsta tal jag känner till är en googolplex, vilket är en etta följt av en googol nollor.

Förra veckan lärde jag mig också att folk på mitt jobb har väldigt förutfattade meningar om mig. En berättade att hon trodde att jag satt på internet till väldigt sent och att det är därför jag alltid verkar trött. Hon blev väldigt förvånad när jag berättade att jag sällan går och lägger mig efter elva.

En annan trodde att mina föräldrar bodde i huset jag bor i och att jag bodde i en av gäststugorna (huset har två gäststugor). När mina föräldrar skildes för ungefär sju år sedan flyttade jag och pappa till huset jag bor i nu, jag antar att det är därför hon trodde att jag bodde kvar hos mina föräldrar. Fast min flytthistoria är lite längre än så, jag bodde nämligen hos mamma ett år också innan jag flyttade till egen lägenhet 1998. Huset jag och pappa flyttade till flyttade jag in i när han och nya sambon flyttade till Örkelljunga.

Under kvällen har jag också haft ett interssant samtal om bland annat förnuft och känsla med kompisen Hans-Olof. Han kom också med ett förslag som inte tror jag kan motstå. Ni kommer att få se mer om detta framöver.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2004-02-17 21:43
8 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rykten om Robban

Det ryktas om att man kunde höra Robinson-Robban sorgset sitta och sjunga på en parkbänk sedan han blivit portad från Robinsonfesten på Spy Bar.
Sjöng han den här låten kanske? [mp3-klipp 10 sek, 143 kB]


Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Tisdag 2004-02-17 18:52
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nya lärdomar

Det är inte mycket jag lagt på minnet när det gäller lärdomar som kommit till med sedan jag rapporterade senast, men här kommer några i alla fall.


 • O:et i Hitta Nemo ser ut som en fisk.
 • Bra musik gör mig piggare och gladare och får tiden på jobbet att gå fortare.
 • Det behövs bland annat två ägg för att göra pannkakor till två personer.
 • Etymologi betyder härledning, ursprunglig betydelse när det gäller ord.
 • Det tar en halvtimme att läsa 10 sidor i boken "The man who knew infinity - A life of the genious Ramanujan" om man är lite trött och halvsover på soffan.
 • Robinson-Robbans favoritfärg är blå.Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Måndag 2004-02-16 17:07
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Robinson-finalen

Så var det över då, Robinson. Sju år och 108 deltagare har passerat. Vissa satte större avtryck än andra och vissa gjorde bort sig mer än andra (se bilden).

Jag tror han ville se ut som hulken, men han blev en smurf istället.

När han kastat sig över programledarnas bord och Anders Lundin halvt uppgivet säger "Men Robert.." kan jag inte låta bli att tänka på HippHipp och avsnittet som sändes precis innan Robinsonfinalen. Morgan Pålsson frågar sin kameraman (också uppgivet): Robert... Hur gick det i valet i Tchad?

Annars var Harald Treutiger den som fann sig snabbast. När smurfen sprungit ut ur studion med Robinsonstatyetten säger Harald något i stil med "Och där försvann Robban ut ur TV-världenhistorien".

För någon månad sedan hade Aftonbladet en stor nyhet om att Robban fått akuta magbesvär och tvingats uppsöka läkare. Nu vet vi varför. Han övade naturligtvis på sin kupp genom att käka papper.


UPDATE!

Stationsvaktens fundering är ganska kul.


Dessutom, hur skulle reaktionen bli hos den tilltänkta om man helt plötsligt blir blå, och i stället för att producera en massa sexuella uthållighetsövningar slänger sig över och förbi henne, grabbar tag i hennes bästa soppskål och kutar iväg, skrikandes: "Skatten är min!"?Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Söndag 2004-02-15 11:15
7 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vilka länder har du varit i?

Via Digitala Bönder hittar jag en sida där man markerar vilka länder man varit i och så får man upp en världskarta med dina länder markerade.Gör din egen världskarta.


Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Lördag 2004-02-14 13:07
13 kommentarer.
Skriv en kommentar!Alla hjärtans dag

Frida Snell - Valentine´s Day [mp3-klipp 17 sekunder, 270 kB]


Gillar ni klippet ovan så finns hela låten på Fridas CD Black Trillium.

I gårdagens Morgonpasset listade Özz Nujen fem saker man INTE ska göra på Alla hjärtans dag.

Jag minns inte hela listan, men tre av sakerna var glömma den, strunta i den och göra slut.

Så, nu har jag inte glömt den, jag har inte struntat i den och jag har ingen att göra slut med. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Lördag 2004-02-14 12:58
8 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vanligaste namnet

Via DN hittar jag SCB´s lista över vanligaste pojknamnen 2003. Listan baseras på vad nyfödda pojkar döptes till.

Jag skrattar lite överlägset när jag kollar listan.

9. Anton
13. Albin
20. Axel
30. Liam
37. Arvid
48. Melvin
49. Elliot
52. Viggo
56. Nils
62. Melker
66. Adrian
82. Mohammed
84. Wilmer
88. Ali
93. Otto
94. Herman
98. Maximilian

Skrattet fastnar dock i halsen när jag inser att Mats inte är med på listan. Men.. Skärp er! Döper ni er son till Melker hellre än Mats!? "Här är vår nyfödde son, Farbror Melker."

Jag ska nog byta namn till Maximilian.
"Välkommen till Klocklös i Tiden, en blogg av Maximilian Andersson!"

Hmpf.

Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt.

Fredag 2004-02-13 18:27
16 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kent och milstolpar

Jag hade exakt samma rubrik på anteckningen från den 13 februari ifjol som på denna.

De där 100 000 kändissökningarna fram till för ett år sedan har under året som gått blivit 300 000. Bara några hundra sökningar återstår och med tanke på att det under året sökts 200 000 gånger så lär det ske under helgen. Kändissidan hittar du här.

Vidare skrev jag att min Kent-bildsida fick sitt 1000:e besök den 13 februari ifjol. Idag är siffran 1785.

Apropå Kent så är det imorgon sex år sedan jag såg dem live första gången. Den gången var det på Tivoli i Helsingborg. Det finns inte en chans att de skulle kunna spela där igen, de är för stora nu.

Vidare köpte Julia en bootleg från Kents spelning i Globen i december 2002 som jag fått kopierat. Lyssnade på den igår och det var verkligen kanon! Jag hoppas jag får möjlighet att se dem igen under året.UPDATE!
Apropå milstolpar så passerade Klocklös 40 000 besök ikväll. Varför är jag så intresserad av siffror och statistik?


Andra blogganteckningar i kategorin Musik/kent.

Fredag 2004-02-13 16:49
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Peter Karlsson

Det finns några Peter Karlsson i Sverige. Pingisspelaren vann EM för några år sedan, 100 meters-löparen blev första vite man under 10 sekunder. Visserligen var vinden för stark (nästan +6 meter mot godkända +2) för att tiden skulle godkännas som svenskt rekord, men ingen annan vit man har sprungit fortare även om man räknar in medvindstider. (Vinnaren sprang för övrigt på neråt 9.5 sekunder i det loppet.)

Men det är någon av dessa personer jag tänkte skriva om utan Peter Karlsson på Softwolves. Förutom att han är en Commodore-eldsjäl, ogillar spammare och skriver om amerikansk fribrottning så har han också en blogg.

Jag har senaste timmen suttit och lyssnat på Slay radio som bara spelar moderniserad C64-musik och det låter hur grymt som helst! Samtidigt har jag surfat runt på Peters hemsida, som är väldigt innehållsrik. Nu ska jag skriva i hans gästbok.


Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Torsdag 2004-02-12 21:38
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kalendrar

Niklas på Enkelriktat skriver om en artikel i Svenska Dagbladet som handlar om stresshantering. Artikeln är en intervju med stå upparen Babben Larsson och hon säger något som Niklas citerar och som jag fastnade för:

"Jag har en liten [kalender]. Vissa dagar skriver jag med stora bokstäver, ´träna hunden´, och så är den dagen fullbokad."

Jag har ingen kalender, filofax eller liknande. Jag använder inte Outlooks funktioner för att hålla koll på dagar och tider. Än så länge har jag inte haft några problem att komma ihåg vad jag ska göra trots att mitt sociala liv börjar innehålla fler och fler datum och tider att hålla reda på.

Jag funderade lite över varför jag har min kalender i huvudet istället för i fickan. Jag kom fram till att saker som jag vill eller måste göra kommer jag ihåg oavsett om jag skriver ner det eller inte. Det gör att jag (omedvetet) kan konsentrera mig på att komma ihåg sånt jag kanske inte ser framemot så mycket eller inte måste göra.

Sedan några månader lever jag dessutom efter mottot "Du måste inte!" så vad gör det om jag skulle råka glömma något jag skulle gjort?


Använder DU kalender?


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Torsdag 2004-02-12 20:22
7 kommentarer.
Skriv en kommentar!Olästa böcker

Som jag skrev igår så har jag börjat beta av högen böcker på nattduksbordet (gårdagens stavning var en engångsföreteelse :) ) vilket Chadie och Stationsvakten uppmärksammat. Chadie kommer med idén att ta kort på sin bokhög och redovisa i sin blogg. Stationsvakten har liknande problem som jag. Hans kamera är på reparation, min är kvarglömd i Lund. Men jag lovar att bildbevis kommer så fort jag har fått hem kameran, vilket lär bli om en dryg vecka.

Tills vidare redovisar jag listan över böcker på nattduksbordet.


 • Ultimate zero and one - Computing at the quantum frontier av Colin P. Williams och Scott H. Clearwater (Engelska) Lån av Håkan
 • Kodboken av Simon Singh
 • Finna flow - Den vardagliga entusiasmens psykologi av Mihály Csíkszentmihályi
 • Harens år av Arto Paasilinna (Lån av David?)
 • De galnas hus av Karin Fossum (Påbörjad)
 • Röde orm av Frans G. Bengtsson
 • Skuld av Karin Alvtegen
 • Saknad av Karin Alvtegen
 • Stenkistan av Kjell Eriksson
 • Den röda vargen av Liza Marklund (Påbörjad, lån av Julia)
 • Handbok i svenska av Gösta Åberg (Påbörjad)
 • The man who knew infinity - A life of the genius Ramanujan av Robert Kanigel (Engelska, påbörjad) Lån av Håkan

Sammanlagt tolv böcker. Jag måste nog läsa mer än tio sidor om dagen för att bli färdig med alla i år. Men jag valde tio sidor för att komma igång och få suget efter läsningen igen. Det går ju att öka efterhand.

Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Torsdag 2004-02-12 17:23
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jag tvingar mig att läsa

Jag har lite för många olästa böcker liggande på mitt nattygsbord. Därför har jag bestämt mig för att läsa minst tio sidor per dag i valfri bok. Det funkar bra och suget efter böcker börjar så smått infinna sig igen. Uppenbarligen ska jag inte bara läsa böcker för att de innehåller kunskap, jag måste få följa en historia också. Imorgon börjar jag nog läsa Röde orm.

Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Onsdag 2004-02-11 20:26
11 kommentarer.
Skriv en kommentar!MP3-listan vecka 7

Björn Olsson - Juli
Björns Vänner - Kvar på film
Broder Daniel - Shoreline
Damien Rice - Cannonball
Dido - Life for rent
José Gonzales - Heartbeats
Josef Zachrisson - Du tar över nu
Josef Zachrisson - Innan vi faller
Josef Zachrisson - Ovänner och vänner
Kent - Oprofessionell
Lars Winnerbäck - Måste vara två
Rocky Dennis - Maple leaves
Smashing Pumpkins - The end is the beginning is the end
Tears for fears - Mad world
The Ark - Calleth you, cometh I
The Ark - Disease
The knife - Heartbeats

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/MP3/Lista.

Onsdag 2004-02-11 18:39
11 kommentarer.
Skriv en kommentar!Topplista: Värsta veckodagarna!

Här är min lista över veckans värsta dagar:

1. Tisdag - Verkligheten börjar hinna ikapp en. Det ÄR inte helg längre.. Dagen är lång, trist och tråkig.

2. Onsdag - Det är fortfarande långt till helgen, men man börjar ana den långt där framme i fjärran.

3. Måndag - Helgens aktiviteter sitter fortfarande på näthinnan och man ser framemot att träffa jobbarkompisarna för att berätta vad man gjort.

4. Torsdag - Imorgon, imorgon, imorgon!

5. Fredag - Helg! Men man måste ändå gå upp tidigt och jobba. Därför kommer den aldrig att klå lördag och söndag, trots innebandy på kvällen.

6. Söndag - Dags att komma i säng i normal tid så att man orkar upp till jobbet. Kvällen brukar vara helt okej trots det, mycket tack vare Six feet under.

7. Lördag - Veckans bästa dag! Sov hur länge du vill, var uppe hur länge du vill!

Ser din lista annorlunda ut?

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2004-02-10 17:33
8 kommentarer.
Skriv en kommentar!Det kom ett mail...

Jag kollade som vanligt min mail under lunchen idag och såg att Håkan mailat med den något kryptiska ämnesraden #512. Jag klickade på länken för att öppna mailet och vad ser jag? Min gamla profetsia (finns i kommentarerna) att Håkan skulle skriva sin 512:e anteckning den 9 februari visade sig stämma!

Jag skrattade högt när jag läste mailet och sedan anteckningen. Vad var det jag skrev om i lördags? Ja visst ja, slumpen!

Detta är min anteckning nummer 687. Jag tror att anteckning nummer 1024 kommer att skrivas 10 februari 2005. Nej, förresten, 2 oktober blir det så klart! När du tror du den skrivs? :)

Andra blogganteckningar i kategorin Matematik/Statistik.

Måndag 2004-02-09 19:20
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Freud

Jag hälsade på Julia i helgen och äntligen hade hon fått hem julklappen till mig som hon tidigare beställt.

Jag vet inte vad som kunde passa bättre i julklapp än Sigmund Freud som actionfigur! (Bloggen har ju som underrubrik Freudianska felskrivningar!)Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Söndag 2004-02-08 19:43
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!Slumpen

Min arbetsgrupp på jobbet består av fyra personer. Vi kör två maskiner som ska gå alltid och har sedan två arbetsstationer i handmonteringen. Vi roterar på dessa fyra stationer sex gånger om dan.

I handmonteringen finns det ungefär 25 arbetsstationer. Av dessa är 18 placerade så att man har en arbetsstation mitt emot sin vilket möjliggör samtal mellan personerna om de är på det humöret.

I onsdags hamnade jag mittemot kompisen Pierre inte mindre än tre gånger och inte nog med det, det var på tre olika ställen också!

Men det slutar inte där. Även på torsdagen hamnade vi mitt emot varandra vid ett tillfälle.

När vi hamnade mitt emot varandra igen på fredagen så sa jag att det inte lär hända så här många gånger på en vecka igen. Vi lär åtminstone inte göra om onsdagens bravad.

På eftermiddagen ska tvåvägs-gruppen ha möte. Tvåvägs är en maskin som likt de två i min arbetsgrupp går hela tiden och därför kallades det in reserver när de ordinarie gick på möte. Tvåvägs är en maskin som består av två sektioner och vid varje sektioner jobbar två personer som står, just det, mitt emot varandra. Vem får jag jobba med? Pierre, så klart!

När mötet är avklarat och jag och Pierre återgår till våra respektive arbetsplatser så hamnar vi.. Tada! Mitt emot varandra!

Jag hade alltså fel när jag på fredagsmorgonen sa att vi inte skulle hamna mitt emot varandra tre gånger på en dag igen.

Hur som helst, vad är nu oddsen för detta? Den som vill räkna kan ju skicka ett förslag på lösning till mig. :)

På fredagkvällen får jag ett spam. Det handlar om en bok om stenålderskost. Underligt, tyckte jag. Dels får jag aldrig spam på svenska och dels hade Niklas på Enkelriktat skrivit om en bok om stenålderskost, dock ej samma.

Jag vet inte om man kan kalla det slumpen, men på kvällen när jag spelade innebandy blev hela gänget inbjudna till Lina och Andreas som var med för första gången för att äta tacos efteråt. Jag och kompisen Björn som samåkte tackade nej eftersom vi duschar hemma, men det visade sig att Lina och Andreas också bodde i Båstad (vi spelar i Östra Karup en knapp mil från Båstad) så de tyckte vi kunde komma över efteråt ändå så det gjorde vi.

De bodde i lägenheten ovanför den jag flyttade från för tre år sedan och kvällen blev mycket trevlig. De bjöd på tacos och en massa godsaker och var väldigt lätta att umgås med. Klockan var närmare ett innan jag och Björn gav oss därifrån.


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Lördag 2004-02-07 14:17
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Svaren på kändisfrågorna

Igår hade jag en liten tävling där det gällde att identifiera fem kändisar. Maria (45RPM) imponerade genom att svara rätt på fyra av kändisarna. Jag skrev lite kaxigt att ingen kommer att gissa vem kvinnan på bilden längst ner. Det är nämligen Timbuktus MAMMA! :)

Jag kanske ska tillägga att det var först när jag kom hem och kikade på bilderna som jag såg att Pauline, Hans Shimoda och Dr Kosmos & Miss Universum kyssandes fastnat på bild. Den förstnämnda visste jag inte ens var på galan innan jag kikade på P3´s bilder från galan.

Andra blogganteckningar i kategorin Kändisar/Celebrityspotting.

Fredag 2004-02-06 17:02
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Risken med weblogs

Idag kom jag på en nackdel med Weblogs.se då jag insåg att jag inte varit inne på Bokmärkt på länge eftersom den inte verkar pinga weblogs längre. Så idag var det projekt ta-igen-läsning som stod på agendan när jag kom hem från jobbet. :)

Nackdelen med weblogs är alltså att man blir så van vid att bloggarna man följer där alltid kommer att finnas där och inte märker när de försvinner..

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Fredag 2004-02-06 16:55
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Dagens lärdomar

Kristianstad grundades på 1600-talet. Gissa vilket TV-program som lärde mig detta. :)

Simmo har inte alls sju olika butiker. Så vitt jag förstår finns det Simmo-butiker endast i Halmstad och Göteborg.
(Klicka gärna på länken till Simmo, där finns bland annat ett recept som jag tror bland andra Hilweh uppskattar.)


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Torsdag 2004-02-05 21:50
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jokkmokks marknad

Jag gillar verkligen det här initiativet! Fyra personer bloggar från Jokkmokks marknad. Det är bilder, ljud och text lite huller om buller. Hade det dessutom varit på svenska hade jag läst allt som skrivs där, men jag har inte tålamod att läsa engelska sidor..

Frågan är när den här typen av happening-blogging slår igenom på allvar i Sverige. Kommer någon att blogga från Hultsfredsfestivalen? Storsjöyran? Kiviks marknad? Budgetpresentationen?

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2004-02-05 21:17
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bilder från P3 Guld-galan

Här kommer en gissningstävling. Vilka är de inringade kändisarna på bilderna? (Bilderna är klickbara.)
Lycka till!UPDATE!
Pluspoäng till den som lyckas identifiera kändisar som inte är inringade. :)


UPDATE 2!

Personen som hamnar i närkontakt med tjejen på bild fyra är samma kille som på bild tre.


UPDATE 3!
Tävlingen är avgjord. De rätta svaren hittar du här.


Andra blogganteckningar i kategorin Kändisar/Celebrityspotting.

Torsdag 2004-02-05 18:42
16 kommentarer.
Skriv en kommentar!Äntligen!

Vad vi har väntat! Men nu hittade jag äntligen sidan vi alla har väntat på. Hos Daniel (minmening.com) läser jag om sidan där man slår sönder en dator i desperation över att den inte gör som man vill. Den kommer att bli nyttig.. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Onsdag 2004-02-04 22:33
9 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kul sökning

Igår skrev jag om vad folk sökt på för att hitta min sida. Idag hittade jag en kul sökning i statistiken. Någon har sökt på ett brev till min kompis på Yahoo. Jag tror inte han/hon räknade med att hamn på en sida om talet pi. :)


Andra blogganteckningar i kategorin Internet/Mina sidor.

Onsdag 2004-02-04 20:40
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Lustig bugg på Orkut

Jag har upptäckt en lustig bugg på Orkut. Om man använder svenska tecken i lösenordet så får man upp att man skrivit fel lösenord och ombeds att försöka igen. Gör man om proceduren så fungerar det. Jag borde kanske byta lösenord...


UPDATE!
När jag nyss försökte logga in gick det inte alls och på Erik Stattins Flödet så läser jag att jag inte är ensam om att ha problem att komma in.

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Onsdag 2004-02-04 20:35
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!Statistik

Mest för eget bruk så kommer här lite siffror. Eja blev först med att skriva 100 kommentarer på Klocklös i Tiden. Via anteckningen jag skrev den 4 februari ifjol upptäcker jag att Erik (Mymarkup) den dagen skrev Klocklös 50:e kommentar. Idag snurrade siffran över 1450 vilket ger 1400 kommentarer på ett år. Detta ger nästan fyra kommenterar om dagen, men så är nästan hälften mina egna också..

Vidare skrev jag att Kändisars födelsedagar var på väg mot 25000 besök antingen under dagen eller dagen därpå. När jag kollar statistiken nu visar den på knappt 44600 besök vilket gör att den borde snurra över på 45000 i slutet av veckan. Detta ger nästan 20000 besök sedan ett år tillbaka eller drygt 50 besök per dag.

Det verkar som om min profetsia att Klocklös i Tiden skulle bli min första hemsida över 50.000 besök inte kommer att slå in då kändissidan fått luft under vingarna igen, mycket tack vare Trueto, en kille som mailade mig och ville hjälpa till med sidan. Han har lagt in flera hundra nya födelsedagar sedan han började för ungefär en månad sedan.

När vi ändå är inne på statistik och sånt så är det idag sex år sedan jag började skriva dagbok på nätet. Här är första månadens händelser.


Andra blogganteckningar i kategorin Internet/Mina sidor.

Onsdag 2004-02-04 18:49
13 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nya lärdomar

Vad har jag lärt mig sedan sist?

Jag slötittade lite grand på Plus igår. Man tog bland annat upp hjälmar och parkeringsböter. Jag fick reda på att man numera gör bäst i att betala en p-bot eftersom det inte längre heter så utan istället felparkeringsavgift. En avgift kan tas ut även om man inte bevisats skyldig till förseelsen, för att få en bot måste man däremot bevisats skyldig.

Jag lärde mig också att grönt är färgen på det hjälmspänne som löser ut om man rycker i det. Det kan vara en livräddare för barn som fastnar med hjälmen i en trädgren t.ex.

I söndags hörde jag en melodislinga som påminde om en låt jag hört. Efter mycket funderande kom jag på att det var en bob hund-låt. Efter ytterligare funderande att det var låten som innehåller textraden "När jag är nyfiken står tiden still. Då blir jag pigg och orkar lite till."

Igår kollade jag upp vilken låt det är och låten heter Reinkarnerad exakt som förut och finns på albumet Martin Kann.

Idag fick jag veta att ångorna från apelsinskal kan utlösa ett brandlarm. Det krävs förstås väldigt mycket apelsinskal..

Att apelsinskal avger ångor visste jag redan tidigare. Om man stänger in en fluga i ett lufttätt utrymme så händer inte mycket. Om man däremot stänger in den tillsammans med en apelsin... så händer inte mycket.. Men om du skär ett snitt i apelsinen innan du stänger in den tillsammans med flugan så dör flugan efter några minuter.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2004-02-04 17:40
9 kommentarer.
Skriv en kommentar!Mp3-lista

De här låtarna lyssnar jag på just nu:

Björn Olsson - Juli
Björns vänner - Kvar på film
Broder Daniel - Shoreline
Damien Rice - Cannonball
Dido - Life for rent
Elin Sigvardsson - Love me without heart
José Gonzales - Heartbeats
Josef Zachrisson - Du tar över nu
Josef Zachrisson - Innan vi faller
Josef Zachrisson - Ovänner och vänner
Kent - Oprofessionell
Kent - Vinternoll2
Lars Winnerbäck - Måste vara två
Rocky Dennis - Maple Leaves
Smashing Pumpkins - The end is the beginning is the end
The Ark - Calleth you, cometh I
The Ark - Disease
The knife - Heartbeats

Martin redovisar också vilka låtar han lyssnar på.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/MP3/Lista.

Onsdag 2004-02-04 17:29
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Sökningar avslöjar nyheter

Jag läste nyss Bengts anteckning om hur någon sökt på +förkylning +whiskey + recept och hamnat på När jag ändå har ordet... och då slog det mig att jag också haft tankar kring sökresultat idag.

Jag har oftast lite tid över efter lunchen innan vi börjar jobba igen som jag brukar använda till att kolla mailen och statistik över mina sidor, dels för att se om någon skrivit någon kommentar t.ex i bloggen och dels för att se vad folk sökt på för att hitta min sida.

Idag såg jag ovanligt många som sökt på skådespelaren Keve Hjelm så jag antog att han uppmärksammats i tidningar på ett eller annat sätt. Jodå, när jag kom hem läste jag på text-tv att han avlidit.

Varför man hittar Keve Hjelm på mina sidor? Kändisars födelsedagar såklart.

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Tisdag 2004-02-03 19:17
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Hipphipp-humorÅh, Achmed...Andra blogganteckningar i kategorin Humor.

Måndag 2004-02-02 22:13
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!Summering av januari

Man ska spara på bra saker och glömma de dåliga har jag hört på flera håll, till exempel i Baz Luhrmanns "Everybody´s Free (to wear sunscreen)" där en textrad i översättning låter Spara dina kärleksbrev, släng dina betalningsanmärkningar.

Därför tänkte jag summera januari ur ett positivt perspektiv och kanske återkommer jag med en månadssummering varje månadsskifte framöver, vi får se.

1-5 januari tillbringades i Lund och Malmö tillsammans olika vänner, framförallt David, men besök gjordes även hos Julia, Tobias och Håkan.

6 januari såg jag filmen Sagan om konungens återkomst tillsammans med Andreas och Erik.

11 januari var jag i Lund och jammade tillsammans med David x 2, Magnus, Mattias och Hans-Olof.

12 januari kom nyheten att cash-kortet försvinner. :)

13 januari avslöjade stationsvakten att Klocklös i Tiden är hans favoritblogg, något jag kommenterar här och dagen efter såg jag att Klocklös var tillbaka på weblogs topp 20-lista.

17 januari var jag på besök hos Gånte och tittade på ungefär 8 HippHipp-avsnitt. Hur kul som helst!

18 januari var jag på 30-årsfest hos min kusin och sedan åkte jag söderut igen för att återigen jamma med kompisarna i Lund.

23 januari, P3 Guldgalan... Say no more.. Fantastiskt!

24 januari träffade vi Elin SigvardssonSkivhugget.

27 januari var jag hemma hos Andreas och åt tacos och tittade på Chicago och Waterboy.31 januari var jag besök hos Gånte och såg bland annat Man on the moon.
Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Måndag 2004-02-02 21:52
10 kommentarer.
Skriv en kommentar!Intelligent dokusåpa?

Eva på Bikupan har en jättebra idé. Lås in ett antal personer och låt de utföra vissa personligt utvecklande uppgifter. Eva tar som exempel Niklas på Enkelriktat som skulle kunna försöka lära oss (hon har med mig också som exempel, hedrande!) speed reading.

Jag gillar idén. Det är oerhört givande att sitta med människor som kan mycket, som inte är rädda för att dela med sig av vad det kan och framförallt lär ut det de kan på ett sätt som är lätt att förstå.

Eftersom Eva räknar upp några bloggare som exempel på deltagare så kommer jag osökt att tänka på bloggmiddagen i Malmö förra våren. Det var ett härligt gäng jag hade turen att få träffa.

Fast programmet hade väl knappast hetat Big Brother om det varit bloggare som blivit inlästa? Snarare Big Blogger..

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Måndag 2004-02-02 19:54
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Elin Sigvardsson i SVT

Ni som inte vet vem den där Elin Sigvardsson som jag tjatar om lite då och då kan titta på SVT1 om 20 minuter (klockan 19.00) då hon kommer att vara med i programmet Jukebox och prata bland annat om sina idoler (Bob Dylan nämns säkert) och sin musik.

(Ni som vet vem hon är kan också titta. :) )


Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Måndag 2004-02-02 18:40
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Påkommit senare

Det slog mig nyss att jag faktiskt lärde mig en sak till igår förutom det jag redan skrivit om.

Under i stort sett hela eftermiddagen satt jag och sorterade och skrev kommentarer till de 320 kort jag, David och Magnus tog med våra digitalkameror på P3 Guld-galan förra veckan. Jag skojar inte, klockan tolv satt jag i soffan men laptopen i knät och kollade på bilder, skrev kommentarer, bytte namn osv. När Gånte ringde vid halv sju satt jag fortfarande i soffan och pysslade med bilderna, men då var jag i stort sett klar.

Kan man anta att formeln för att räkna ut hr lång tid det tar att sortera kort är x = y * 0.4ab, där x = antal minuter, y = antal kameror och ab = antal kort sammanlagt.

I det här fallet handlade det alltså om y = 3 kameror och ab = 320 kort. Då blir x = 3 * 0.4 * 320 => x = 384. Tja, i just det här fallet stämmer det ju då 384 minuter nästan är detsamma som sex och en halv timme.

Jag får se om jag orkar göra om exprimentet någon gång.

Andra blogganteckningar i kategorin Matematik.

Söndag 2004-02-01 14:00
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Internet Movie Database

Internet Movie Database har varje skådespelare, film etc. ett nummer i URL:en till sin sida. Adressen till Jim Carreys sida är t.ex www.imdb.com/name/nm0000120. Numret är 120 alltså. Men vem har nummer 1,2,3 osv?

Här kommer listan ni alla väntat på! De 25 första skådespelarna på Internet Movie Database!

1. Fred Astaire
2. Lauren Bacall
3. Brigitte Bardot
4. John Belushi
5. Ingmar Bergman
6. Ingrid Bergman
7. Humphrey Bogart
8. Marlon Brando
9. Richard Burton
10. James Cagney
11. Gary Cooper
12. Bette David
13. Doris Day
14. Olivia de Havilland
15. James Dean
16. Georges Delerue
17. Marlene Dietrich
18. Kirk Douglas
19. Federico Fellini
20. Henry Fonda
21. Joan Fontaine
22. Clark Gable
23. Judy Garland
24. John Gielgud
25. Jerry Goldsmith

Andra blogganteckningar i kategorin Film.

Söndag 2004-02-01 13:39
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Pingvinens revansch!

På senaste tiden har jag på flera ställen läst eller hört om spelet som går ut på att banka iväg en stackars pingvin så långt som möjligt. (Spelet finns på flera adresser, bland annat här.)

Nu har pingvinen äntligen fått sin revansch! [Via: Buzz och Gånte]Andra blogganteckningar i kategorin Humor.

Söndag 2004-02-01 12:04
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Statistik

Jag kollade precis vad jag skrev om idag för ett år sedan.

Jag hade precis programmerat klart SedelProjektet och undrade hur populär sidan skulle bli, kanske lika populär som Kändisars födelsedagar?

Nu ett år senare kan jag konstatera att om det var en populär sida jag ville ha så misslyckades det, åtminstone om man jämför med mina populäraste sidor, Klocklös i Tiden och Kändisars födelsedagar. Knappt 3000 besök blev det under första året, något Klocklös och Kändisfödelsedagarna klarar på i snitt en månad.

Eftersom jag tycker att det är kul med statistik och vill få bättre koll på hur många besök mina sidor har så tänkte jag varje månad presentera antal besök i snitt under en dag senaste månaden. Så här ser topp fem ut för januari.

1. Klocklös i Tiden, 123 besök/dag
2. Kändisars Födelsedagar, 87
3. Min sida om Elin Sigvardsson, 30
4. Hemsidan, 18
5. Gissa huvudstäder, 8

I januari i fjol hade Klocklös i Tiden i snitt 70 besök per dag. Antalet besök har alltså ökat med drygt 75%, kul!Andra blogganteckningar i kategorin Matematik/Statistik.

Söndag 2004-02-01 10:53
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Gårdagens lärdomarJag åkte hem till Gånte igår kväll. Snön som kommit tidigare i veckan (särskilt lördag morgon) höll på att smälta bort så det var ganska blött på vägen. När jag råkade köra i vattensträngen på vägen och vattnet slog upp under bilen så slog det mig hur bra motsvarande ljud i bilspelet Outrun för Commodore 64 var gjort då jag plötsligt fick musiken från spelet i öronen.

Hemma hos Gånte stod TV´n på. Den visade ungdomsserien Eva och Adam. Det är inte första gången serien sänds för jag minns att jag för några åren av en tillfällighet såg att gitarrläraren spelas av Stefan Sundström. Detta är inte den enda oväntade skådespelaren som dyker upp i serien. Staffan Westerberg spelar t.ex rektorn.

Senare på kvällen tittade vi på filmen Man on the moon, filmen om Andy Kaufmans liv. Jag har länge velat se den, men det har inte blivit av förrän ikväll då SVT sände den.

Jag visste inte mycket om Andy Kaufman innan jag såg filmen, inte mycket mer än att han var en skum amerikansk komiker som utmanat kvinnor på brottning och gjort sig allmänt hatad på grund av sin arrogans i dessa brottningsmatcher.

Eftersom jag inte sett filmsekvenser med den riktige Andy Kaufman så har jag svårt att avgöra hur trovärdig Jim Carrey är i huvudrollen, men bortsett från det tycker jag han gör en mycket bra insats. Det måste vara svårt för en skådespelare som är van vid att få ta ut svängarna som i t.ex filmerna om Ace Ventura, The Mask och Me, Myself & Irene att göra en sån här roll; rolig, mindre utflippad än vanligt men framförallt oerhört allvarlig. Jag tycker inte han lyckats med det i de liknande roller jag sett honom i tidigare, som i Bruce Almighty och framför allt Truman Show.


En lustig detalj med Andy Kaufman och Jim Carrey är att de delar födelsedag; 17 januari.


Hur som helst, Andy Kaufman verkar ha tagit komiken ytterligare en nivå högre upp. I mina ögon verkar det inte handla om att roa publiken, inte om att roa sig själv (även om det kanske verkar så) utan om att roa den som betraktar det hela utifrån, som vi som ser filmen om hans liv gör.

Det kan inte vara kul att gå på en föreställning och förvänta sig att se Andy Kaufman göra sin tolkning av Latka från TV-serien Taxi och istället höra honom läsa en bok i flera timmar. Det kan inte vara kul för Andy Kaufman att läsa sig hes. Men för mig som ser det utifrån är det hysteriskt roligt.

Andy Kaufman dog i lungcancer 1984, 35 år gammal.UPDATE!

Texten till R.E.M´s låt Man on the moon hittar du här. Där finns också länkar till många andra texter av R.E.M.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Söndag 2004-02-01 10:13
8 kommentarer.
Skriv en kommentar!