Alla anteckningar skrivna i april 2006

SVD.se om bloggmobbing

På SVD.se kan man idag läsa om bloggmobbing, något som en del tjejer råkat ut för.

Kommentarer till artikeln finns bland annat hos A. von Achtersnurra, Linda K och Beta Alfa.

För övrigt kan man fråga sig vad det är för sjuka människor som skriver den sortens kommentarer som bland andra Karolina och Helena råkat ut för..

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Söndag 2006-04-30 18:36
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Äventyr i Göteborg

Göteborg är en svår stad att köra bil i för utsocknes folk som jag. Men vi tar det från början.

För någon månad sedan såg jag att Dimbodius, en av mina favoritartister (läs här, här och här t.ex) skulle ha konsert i Göteborg i slutet av april och som vanligt när jag ser att han ska ha konsert (det händer inte så ofta, jag tror att detta var hans femte konsert) så tänker jag att det hade varit kul att gå men att det är för långt att åka.

I onsdags kväll lyssnade jag på Musikjournalen Live i P3 där man bland annat kunde höra det tysk-norska bandet The whitest boy alive spela och sångaren lät lite grand som Dimbodius vilket fick mig sugen på att se TWBA live. Samtidigt insåg jag att Dimbodius faktiskt skulle spela bara 20 mil från mig några dagar senare.

På torsdagen beställde jag därför två biljetter, inte för att jag riktigt visste vem jag skulle gå med, men sånt brukar lösa sig.

Snart kom jag att tänka på min kusin Uffe som jag uppgicks en hel del med för tio år sedan men som jag inte haft särskilt mycket kontakt med sedan han och sambon, numera frun, flyttade till Halmstad. Jag ringde honom och frågade om han ville ut på överraskning på lördag.

Han var egentligen upptagen, men avbokade detta då överraskning med favoritkusinen :) lät mer lockande.

Prick halv fem stod jag utanför hans hus och sedan begav vi oss iväg. Vi hade inte hunnit ut på motorvägen förrän han gissat att vi skulle till Göteborg. Vad vi skulle göra där lyckades han dock inte lista ut så jag berättade.

Väl framme i Göteborg tog vi av på rätt avfart, körde fel och körde sen ännu mer fel. När vi närmade oss Mölndal vände vi och körde inom en mack där vi fick en karta och en ganska bra beskrivning av hur vi skulle köra för att komma till Hvitfeldska gymnasiet.

Problemet var bara att Hvitfeldtsplatsen inte ligger vid gymnasiet som jag trodde. Vi stannade, hittade kaserntorget på kartan och körde ytterligare någon kilometer för att komma rätt. Körde på vägar som inte behövde farthinder eftersom groparna var farthinder i sig, körde fel, körde rätt, körde omvägar, kom till slut fram till ett parkeringshus vid kaserntorget där vi parkerade. Priset var lite högre än vad vi utsocknes var vana vid, 22:- per påbörjad timme. Parkeringen kostade totalt 150:-.

Sen gick vi några hundra meter innan vi hittade målet för kvällen, Sticky Fingers.

Eftersom vi hade god tid på oss så gick vi in på den asiatiska restaurangen som låg vägg i vägg med Sticky Fingers och åt gott, pratade gamla tider, pratade nya tider och om fortsättningen på kvällen.

Vid kvart över åtta gick vi de få meterna över till kvällens huvudmål och snart stod vi på balkongen med varsin dricka i handen och kikade ut över scenen och folket nedanför.

Förband för kvällen var Markovic och de lät helt okej. Efter fem låtar klev de av och pausmusiken gick på igen. Jag och Uffe pratade om konserten när en kille plötsligt dyker upp vid min sida.

"Hej, är det du som är Mats?"

Jag är 20 mil hemifrån, känner ingen i Göteborg och ska rimligtvis inte bli igenkänd. Om det inte är nån i Dimbodius band hinner jag tänka eftersom jag mailat honom på fredagen om att jag tänker komma på konserten.

Men killen presenterar sig som Pär, en av killarna i ett annat Göteborgsband som jag skrivit om tidigare, nämligen Oscar III.

Han berättar att han kände igen mig från bilden på bloggen och att bandet har nya låtar ("De bästa vi gjort!") uppe på sin hemsida. (Jag har inte lyssnat på dem ännu så jag vet inte om han har rätt. :) )

Pär försvinner och snart går Dimbodius på scen och inleder med en mycket avskalad version av Hands let go som övergår i introt till Until the end, den första låt jag hörde med honom och som gjorde att jag fastnade.

Sedan kör han ytterligare låtar innan han alldeles för tidigt säger att det är dags för sista låten.

Som extranummer kör han dock Not to be here och inledingsnumret Hands let go i sin vanliga, ösiga version.

Därefter är konserten slut och jag och Uffe hämtar ut våra jackor och går till parkeringsgaraget, som håller på att stänga!

En man har just stängt utkörsporten och jag frågar halvt desperat om han håller på att stänga. Ja, svarar han och lika desperat frågar jag om han kan öppna för oss så att jag får ut min bil. (Vad skulle jag annars be honom öppna liksom?) Nja, men om vi skyndar oss så väntar han med att stänga inkörsporten så vi kan göra fel väg ut.

Så blir det och vi vinkar glatt åt honom när vi kör förbi. Skönt att inte behöva hitta övernattningsställe i Göteborg mitt i natten. (Att garaget stängde nattetid eller någon information om när det höll öppet såg vi varken på vägen in eller ut.)

Så glada i hågen över att konserten inte varade två minuter längre eller att vi hade stannat kvar efteråt så kör vi söderut i regnet och är ganska nöjda med hur kvällen utvecklat sig.

Själv då, vad gjorde du igår? :)


Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Söndag 2006-04-30 14:38
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Två bloggtips

Jag tänkte tipsa om två bloggar som åkt in på Bloglines de senaste dagarna.

Tjuvlyssnat
Konsum

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Lördag 2006-04-29 14:13
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Motvallsblogg

Som en reaktion på Linda Skugges betalblogg där man kan se hennes mage växa så har Patrick startat en betalblogg där man kan se hur det växer i tre blomkrukor.

Beta Alfa skriver om andra motvallsbloggar.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Fredag 2006-04-28 18:30
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tre sorters bloggar

Jonas på Blind Höna skriver att det finns tre sorters bloggar: dagbok, megafon och oegennyttigt delande. (En blogg kan också vara en kombination av två eller alla tre av dessa beskrivningar.)

Jag har inte funderat vidare kring detta utan konstaterar bara att Klocklös i Tiden då borde vara en kombination av ett och tre.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2006-04-27 13:22
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Min bror har flytt landet

I måndags tog min bror Bjarne tåget till Kastrup och därifrån flyg vidare till Holland och ESA där han ska jobba under ett år.

Ni som känner (till) honom och vill veta vad han pysslar kan kolla in hans hemsida här.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2006-04-26 14:46
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Blogglänkar

Lite länkar och kommentarer till andras blogganteckningar.

Modegrisen [Via: Beta Alfa]

En skön satirblogg över modebloggar i allmänhet och den här i synnerhet.

Apropå modebloggar så kom gänget på bloggmiddagen i söndags på en mycket intressant idé för alla modebloggare. Thebe berättar om idén här.

Apropå bloggmiddagen så känns den här nyheten så söndag eftermiddag då Håkan talade om detta.

Apropå Håkan, så hoppas jag att han inte utklassar de övriga i Lizas tävling. Jag kände ju till hans och Brothers dataprograms färdigheter så deras poäng överraskade inte mig, men antagligen skulle de överraska Liza.


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Tisdag 2006-04-25 11:48
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!4.4 km på 22.37.67 min

Trots en timmes intensiv innebandy i Malmö igår kväll och att det i första nedförsbacken kändes som om jag skulle få svårt att orka hela banan så hamnade jag på endast lite drygt fyra sekunder över årsbästat.

Eftersom jag inledde första kilometern ungefär 15 sekunder sämre än samma årsbästa så betyder det att jag var drygt tio sekunder snabbare sista 3.5 km, något att ta med sig inför nästa löppass. :)UPDATE!

Jag har för övrigt anmält mig till Lundaloppet nu. 10 km tänker jag springa.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Min maratonträning.

Måndag 2006-04-24 14:12
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!En sista påminnelse

Om två timmar, klockan 14.00, är det bloggmiddag på Kin Long vid Triangeln i Malmö. Kom dit! Läs mer här och här.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Söndag 2006-04-23 12:02
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jag mötte Lassie

Sigge har listat några (35 st) av de kändisar han träffat under sitt liv och uppmanar andra att göra detsamma.

Här kommer min ofullständiga lista. Jag har säkert glömt hur många som helst och inte har jag många exakta datum heller men här kommer ett försök till lista i alla fall.

1. Båstad, början av 80-talet: Går i simskola. Den legendariske Kvällsposten-journalisten Birger Buhre är speaker under vår avslutande uppvisning.

2. Viken, början av 80-talet: Min far åker med min bror och mig till Viken utanför Helsingborg för att vi ska få träffa Rune Andreasson, Bamses pappa. Det gör vi. Vi får klistermärken. Sen åker vi hem.

3. Sälen, sommaren 1986 eller -87: Jag och min familj sitter på en uteservering vid en pool när någon i sällskapet plötsligt får syn på Gunde Svan. Snart kommer någon fram och frågar efter hans autograf. Det är inte jag.

4. Sälen, sommaren 1986 eller 1987: Jag, mina bröder och mina kusiner blir kompisar med värdshusägarens söner. En dag har frysen på värdshuset gått sönder. En kompis till värdshusägaren får syn på sin kompis barn och deras kompisar och kommer ut med smält glass till oss. Kompisen är Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

5. Tärnaby, 1988: Jag och min familj går in på värdshuset (det är mycket värdshus i min historia) i Tärnaby. Ägaren är på väg åt motsatt håll. Min pappa hälsar. Stig Strand hälsar tillbaka.

6. Hallandsåsen, slutet av 80-talet: Jag och några kompisar kommer fram till Hallandsås Motell. Samtidigt som en lång man hoppar in i en röd sportbil och drar iväg. Mannen är Patrik Sjöberg.

7. Båstad, slutet av 80-talet: Får medalj i Bjäreolympiaden, en friidrottstävling för barn under 16 år, av Lennart Strand. Jag kom tvåa.

8. Ängelholm, 1990(?): Jag får Heinz Ehlers autograf. Minns ej hur.

9. Ängelholm, 1990(?): Jag ser Jörgen Jönsson debutera i A-lagssammanhang. Han har nummer två.

10. Ängelholm, 1990(?): Jag och några kompisar frågar Rögletränaren Håkan Nygren vem nummer två är.

11. Ängelholm, 1990(?): Jag och samma några kompisar som ovan går runt bland Skelleftå-, Södertälje- och Modo-spelare och ber om autografer. Bland spelarna märks Sam Lindståhl. Tyvärr har inte Foppa debuterat i Modos A-lag ännu.

12. Ängelholm, 1991: Ibland när jag och mina kompisar väntade på någon av våra föräldrar som skulle hämta oss efter ännu en Röglematch så cyklade Rögletränaren Christer Abrahamsson förbi. Glada "Bra match!"-utrop eller nedstämda förlustnickningar var vanligt.

13. Hallandsåsen, 1992: Jag träffar Markus Slivka. Då en anonym lundabo jag träffat via HPDatabas. Senare keyboardist i bland annat Björns Vänner och Thirdimension.

14. Stockholm, 1993-94: På en klassresa till stora staden får vi plötsligt syn på Mark Levengood på cykel. En damcykel. Han ser glad ut.

15. Båstad, 1994: Gick på komvux. På tyskakursen gick bland andra Robert Lindstedt.

16. Mellbystrand, 1996: Jag springer bakom en kameraman och håller rätt på hans kablar vid inspelningen av TV3-satsningen Superstars. Längdhopparen Erica Johansson frågar om man ska över eller under ett hinder. Jag svarar "va?". Erica Johansson frågar om man ska över eller under ett hinder. Jag svarar "över" eller "under". Jag minns inte vilket.

17. Mellbystrand, 1996: Under TV-inspelningen var det också jag som transporterade min kameramans kamera fram och tillbaka mellan transportbilen och inspelningsplatserna. Då inspelningsplatsen ofta var nere på stranden fick man gå på en smal gång av brädor. När jag kom gående med kärran med kamerväskan mötte jag plötsligt Marie-Helen Östlund. "Jag går ur spår" sa jag. Sen gick jag ur spår.

18. Mellbystrand, 1996: Ett av tävlingsmomenten var en slags hinderbana där två personer tävlade mot varandra. Mats Sundin ställer sig och inspekterar starten. "Springer du ensam i det här heatet?" frågar jag. "Ja" svarade han.

19. Lund, slutet av 90-talet: Jag, min dåvarande flickvän och några kompisar till henne är på väg till Olympen för att gå på konsert med Cardigans och Kent. När jag svänger in på parkeringen passerar jag en buss på ganska nära håll. Just som jag passerar dörren hoppar någon ut och jag får väja lite halvsnabbt för att inte köra på honom. Jocke Berg, sångaren i Kent tittar långt efter oss.

20. Stockholm, 2000(?): Jag träffar Jan Nilsson, Bredbandsbolagets VD, i samband med ett jobb.

21. Stockholm, 2002(?): På en T-banestation ser jag Baren-Molle gå förbi.

22. Båstad, 2003(?): Jobbar på samma ställe som Daniel Teodorsson, keyboardist i Niccokick.

23. Kivik, september 2003: Jag och några kompis är på Äppelmarknaden. Elin Sigvardsson och Mikael Wiehe spelar. Under Elins konsert tappar hon sitt plektrum och frågar halvt på skoj om någon i publiken har ett. Min kompis David har alltid ett plektrum i fickan och eftersom han står långt fram går han fram till scenkanten och ger henne det. Hon spelar resten av konserten med hans plektrum. Efteråt säljer hon sin skiva som en del av oss köper och David får tillbaka sitt plektrum.

24. Kivik, september 2003: När vi lämnat Elin och är på väg till bilen för att åka hem möter vi Mikael Wiehe. Han känner igen David som gett Elin sitt plektrum och kommer fram och tittar lite grand på plektrumet som David nu stoppat innanför fodralet till Elins CD som han nyss köpt. David förklarar. Wiehe skrattar.

25. Malmö, hösten 2003: Jag och några kompisar är på konsert med Elin Sigvardsson. Då vi varit på tre av hennes tidigare konserter i ganska tät följd och hennes konserter inte drar så mycket folk (än) så känner hon igen oss och efteråt stannar vi och pratar lite grand med henne.

26. Göteborg, januari 2004: Jag och några kompisar åker till P3 Guldgalan. Innan galan minglar vi runt tillsammans med bland andra The Ark, The Radio Dept, The Soundtrack Of Our Lives, José Gonzalez och Elin Sigvardsson. Elin känner igen oss när jag säger hej och pratar med oss en stund. Jag får en kram.

27. Göteborg, januari 2004: Efter galan träffar vi av en slump Elin igen. Vi undrar om efterfesten är för alla eller endast VIP. Hon tror att den bara är för VIP men hon har ett extra pass över om någon är intresserad. Vi kör musketörstilen "En för alla, alla för en" och avböjer.

28. Stockholm, 2 mars 2004: Jag och Elin Sigvardsson har haft lite mailkontakt under årets första två månader och i mars åker jag och min kompis David till Stockholm där Elin håller en gratiskonsert. Från scenen berättar hon att det finns två långväga gäster bland publiken. Skåne var det va? Jag och David nickar glatt.

29. Båstad, 6 juli 2004: Jag möter Martin Dahlin på en parkering. Han har ett stort sällskap med sig.

30. Göteborg, 7 juli 2004: Jag och en kompis är på Liseberg där vi ser Mikael Ljungerg. Fyra månader senare är han död.

31. Lund, 6 december 2004: Vi som prenumerat på HippHipps nyhetsbrev får komma till Olympen på frågestund med Anders Jansson och Johan Wester. Efteråt skriver de autografer och jag passar på att hamna på kort tillsammans med både dessa och tjejerna från serien.

32. Malmö, februari 2005: Jag och en kompis är på Anders och Måns krogshow. De inleder med att gå runt och hälsa på alla. Anders missar mig men Måns tar i hand.

33. Göteborg, våren 2005: Efter en konsert med Elin Sigvardsson träffar vi Peter Herrmansson och Per Nordmark, i vanliga fall i bandet Fireside men den här kvällen medlemmar i Elins kompband. Vi pratar en stund.

34. Malmö, våren 2005: Min kompis David bjuder Elin Sigvardsson tillsammans med band + Jen på tårta på hotellet de bor på i samband med en Malmöspelning. Bandet avvaktar men Elin och Jen låter sig bjudas. Några timmar senare tackar hon för tårtan från scenen.

35. Helsingborg, våren 2005: Jag pratar en del med Jen efter en spelning med Elin Sigvardsson där Jen agerat förband.

36. Kullaberg, sommaren 2005(?) 23 juli 2004: Jag och en kompis besöker Nimis. På vägen tillbaka, i en brant backe, möter vi tre personer som bär på kameror, stativ och väskor. Min kompis säger "Akta så ni inte ramlar. Det är ganska brant." Mannen som bär på stativet ler lite förläget. Han heter Lars Vilks. Han har byggt Nimis.

37. Stockholm, november 2005: Fick ögonkontakt med Sigge EklundBloggforum. (Denna punkt är med bara för att jag ska komma upp i exakt 42 punkter.)

38. Göteborg, januari 2006: När det börjar bli dags att leta upp sin plats under P3 Guldgalan hamnar jag i en kö till en trappa. Framför mig står Leif Pagrotsky och Laleh. De är ungerfär lika många. Och långa. Lika. För långa är de inte. Allra minst(!) Pagrotsky.

39. Göteborg, januari 2006: Jag och mina kompisar står i kö för att komma in till lokalen där P3 Guldgalan ska hållas när Andreas från FCZ (och nu också HCZ) går förbi. Jag knackar honom på axeln, presenterar mig och säger att jag gillade FCZ och önskar honom lycka till då jag vet att han ska vara prisutdelare till ett av priserna på galan. Han ser glad ut, tackar och önskar detsamma.

40. Göteborg, januari 2006: På P3 Guldgalan sitter jag bakom The Embassy. De verkar inte helt nöjda med att gå prislösa från galan.

41. Göteborg, januari 2006: När Torgny Melins kör sitt medley av de nominerade till årets låt och kommer till Septembers låt Satellite säger jag högt "Det var oväntat!" och syftar på att den lät bra i dansbandstakt. Snett framför mig sitter September och vänder sig om mot mig. Hon ser inte helt glad ut. Hon trodde kanske att jag menade att det var oväntat att den blev nominerad.

42. Malmö, 4 april 2006: Efter en konsert med Lars Winnerbäck går jag och min kompis David förbi Norpan Eriksson och Josef Zachrisson som spelar i Winnerbäcks band Hovet. David säger "Schysst spelning, tack så mycket!" Jag säger ingenting.

Detta är min lista över IRL-kontakter med kändisar. Nedan en kort lista över vilka kändisar jag fått mail från:

Jan Bylund, ståuppare
Lasse Anrell, journalist
Tove Lifvendahl, politiker
Claes af Geijerstam, artist
Pekka Heino, programledare
Marit Bergman, artist
Elin Sigvardsson, artist
Malin Olsson, Fröken Sverige 2001
Albert Svanberg, journalist
Henrik Elmér, ståuppare
Roger Hansson, ishockeyspelare
Kulan Kugelberg, P3-programledare
Marcus Dimbodius, artist

Jag har dessutom fått ett handskrivet brev av Per Sinding-Larsen!


UPDATE!
Under 2004 träffade jag också filosofen Horatius katt Nypon-Stina hemma hos en kompis som var kattvakt.


Andra blogganteckningar i kategorin Kändisar/Celebrityspotting.

Lördag 2006-04-22 00:39
7 kommentarer.
Skriv en kommentar!Aftonbladet startar bloggtjänst

Så har Aftonbladet också startat en bloggtjänst.

När jag började blogga för drygt tre år sedan fanns det kanske tio-tjugo bloggar i Sverige. Utvecklingen har gått framåt. I alla fall när det gäller kvantitet.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Fredag 2006-04-21 17:25
7 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tvingas se reklam?

Beta Alfa 2.0 skriver om Philips som har patenterat en teknik som gör det omöjligt att byta kanal under reklam.

Om detta blir verklighet kommer det att bli ännu mer frustrerande att se att min brors idé inte fungerar...

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Torsdag 2006-04-20 13:53
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Grattis Färjestad!

Jag följde den sjätte finalmatchen mellan Färjestad och Frölunda på radion och det hann ju aldrig bli riktigt spännande. 1-0 efter en och en halv minut. 2-0 innan halva perioden var spelad och 3-0 efter tretton minuter. Visserligen fick Frölunda in en reduceringspuck innan perioden var slut men Färjestad var aldrig skakade.

Istället kunde Fredrik Eriksson göra ett av de snyggaste mål på styrning jag har sett (jag spelade in finalen och såg den i efterhand), ett mål som betydde 4-1 i slutet av andra perioden.

Målet var ett slagskott snett från höger, Fredrik Eriksson står ett par meter framför mål, får pucken på klubbskaftet och pucken far rätt upp i Salos bortre kryss. Och nu pratar vi verkligen om krysset och inte ett par decimeter ner eller åt sidan. Rätt upp i krysset! Inte undra på att Eriksson fick glädjefnatt..

5-3 slutade matchen till sist och Per Hållberg fick sitt första SM-guld i sin sjunde(!) final. Jörgen Jönsson spelade sin åttonde final och tog sitt fjärde guld. OS-guld och SM-guld samma år och med chans till ett VM-guld också, vilken säsong!

När Lasse Granqvist på radiosporten räknade upp alla guldlirare, deras meriter och moderklubb ansträngde han sig verkligen för att få uttalet på Rögle (med låååååååång ö) rätt. Tyvärr blev det fel ändå. Det heter Rögle bandyklubb, inte bollklubb.

Jag antar att jag har berättat om när jag såg Jörgen Jönsson första gången även om jag inte hittar det varken i bloggen eller dagboken just nu.

Det var säsongsavslutning i Ängelholms ishall. Året måste ha varit 1990. Jag minns inte vilket lag man mötte eller hur matchen slutade men i slutet av sista perioden dyker det plötsligt upp en spelare med nummer 2 på ryggen, utan namn.

Han har mer kraft, mer fart och bättre spel än någon annan i laget (som dock hade nästan en hel match i ben, armar och huvud) och briljerar på läktaren.

På läktaren står jag och några kompisar och säger:

"Hoppas han gör mål så man får höra vem det är!"
"Ja, eller åtminstone får en assist."
"Eller blir utvisad."


Han var ett stolpskott från att bli målskytt.

Ingen av våra önskningar infrias och när slutsignalen går tar vi omvägen om avbytarbåset och någon av oss påkallar tränare Håkan Nygrens uppmärksamhet.

"Håkan, vem var nummer två?"
"Jörgen Jönsson."
"Han var bra!"

Året efter gör även hans bror Kenny debut i A-laget och resten är vad man brukar säga, historia.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Onsdag 2006-04-19 14:02
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Dagens resultat

6.5 km: 38.30 min.

Inte som jag hoppats på, men som jag hade väntat mig.

Banan är grymt kuperad och med motvind i värsta uppförsbacken (som är närmare en kilometer lång) så är det svårt att göra bättre.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Min maratonträning.

Tisdag 2006-04-18 13:00
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ny 4.4 km-runda

Okej, man kan inte slå årsbästa med en halvminut varje gång man springer, men jag kapade i alla fall ytterligare 12 sekunder och är nu nere på 22.32 min.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Min maratonträning.

Måndag 2006-04-17 16:00
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Fågeljävel...

Klockan 05.14: *kvitter, kvitter, kvitter*

Morgonpigga fågeljävel...

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Söndag 2006-04-16 11:36
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Blogglunch i Malmö

Åsa berättar att det är dags för ny blogglunch i Malmö. Söndagen den 23 april klockan 14.00 är tiden, Kin Long vid Triangeln i Malmö är platsen.

Det är nog nästan ett halvår sedan jag var på blogglunch senast så jag ska göra mitt yttersta för att komma ifrån den här gången.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Lördag 2006-04-15 11:58
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bättre och bättre dag för dag!

I onsdags avslöjade jag att jag att jag gjort mitt första löppass för året och att jag hade en vag förhoppning om att komma ut på ett nytt pass under påskhelgen.

Eftersom jag varit ute på min 4.4 km-runda både igår och idag så kan man väl säga att min förhoppning har infriats med råge.

Tiderna börjar gå ner på rätt nivåer också även om det fortfarande är långt kvar till fjolårets resultat när jag var halvtränad.

Eftersom jag inte bott där jag bor nu i mer än knappt två år så har jag inte sprungit 4.4 km-rundan särskilt ofta och perset på 21.09 min är inte särskilt bra om man jämför med vad jag skulle snittat 4.4 km på när jag slog pers på milen. 46.34 min på 10 km ger ca 20.30 min på 4.4 km.

Men eftersom det går fortare och fortare för varje gång jag springer så får jag vara nöjd.

Utvecklingen så här långt i år ser ut så här:

Måndag: 23.42 min
Torsdag: 23.12 min
Fredag: 22.44 min

Och med det önskar jag glad påsk!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Min maratonträning.

Fredag 2006-04-14 15:06
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Trött man blir...

I årets SM-final i damernas volleyboll möts Engelholm och Elverket.

Efter Elverkets seger i den tredje matchen (bäst av fem är det som gäller) så leder man med 2-1 och det är nu det börjar..

Elverket spelade lysnade.
Engelholm åkte på en propp.
Engelholm tappade kontakten.


Bara några exempel på vad jag har sett i rubrikform idag. Det känns lite löjligt faktiskt.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Torsdag 2006-04-13 13:04
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!Löpning

Förra säsongen sprang jag inte alls lika mycket som de tidigare 3-4 åren då jag tränat och inte heller i år ser det ut att bli så mycket med tanke på den dåliga inledningen.

Det var först i måndags som jag gav mig iväg ut på en runda. 4.4 km blev det och idag kom träningsvärken.

Jag hoppas jag orkar ta mig ut någonting i påsk också.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Min maratonträning.

Onsdag 2006-04-12 14:55
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Skellefteå - Rögle 2-4

Rögle avslutade på bästa sätt genom att sätta dig Skellefteå med 4-2 i en väldigt avslagen match. Rögle gick fram till 3-0 innan Skellefteå fick två reduceringsmål.

Därmed är säsongen slut, en säsong som Rögle ska vara mycket nöjda med. Det finns mycket att ta med sig inför nästa högintressanta säsong. Man besegrade elitserielaget Leksand både hemma och borta, man besegrade Skellefteå på bortaplan för första gången på länge och har visat att man kan störa de bästa lagen.

Det är bara att hoppas att nye sportchefen Roger Hansson lyckas i sitt nya jobb och att laget kan fortsätta på den inslagna bättre-och-bättre-år-för-år-vägen. Då kan nästa säsong bli riktigt, riktigt rolig!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-04-11 12:29
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!170 000 besök

Så där. Nu har Klocklös i Tiden haft 170 000 besök sedan starten den 13 november 2002. Grattis, grattis, tack, tack!

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Måndag 2006-04-10 14:52
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Lars Winnerbäck, Stefan Holm och jag

Vad gjorde Lars Winnerbäck på sin 30-årsdag? Han höll en konsert.

Vad ska höjdhopparen Stefan Holm göra på sin 30-årsdag? Göra säsongsdebut utomhus i Kil.

Vad gjorde jag på min 30-årsdag? Jo, jag jobbade jag också.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Måndag 2006-04-10 01:10
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Årets bild

Jag såg fotot som blev utsett till Årets bild ifjol, sparade ner bilden på min dator och tänkte att det ska jag skriva om, men sen blev det inte av.

Nu ser jag samma bild på bloggen Yada yada yawn så kolla in bilden där istället.

Den föreställer ett flygfoto tagit över en skog efter stormen Gudrun. Träden som har vält och vägarna i skogen har bildat formen av ett träd.

Jag kommer förbi mitt barndomshem ibland. När man passerat det kom man förr in i en mörk och tät granskog. Den är borta nu. Den största delen försvann i stormen.


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Söndag 2006-04-09 18:00
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tack för besökarna igen!

För ett och ett halvt år sedan kollade jag min statistik för att se vilka bloggar som genererade flest besök till mina sidor. Då såg listan ut så här.

Den här gången har jag bestämt mig för att räkna alla besök från bloggen, även de som inte kommer från förstasidan. Eftersom jag nollställde räknarna i oktober i fjol så gäller det alltså bara besök jag fått senaste halvåret.

Idag ser listan ut så här:

1. hakank.blogg: 175
2. MyMarkup: 124
3. Bloggliv: 103
4. Mickey J Barczyk: 89
5. Blind Höna: 73
6. Åsa: 68
7. Stationsvakt: 63
8. Annas blog feat. Mel E: 38
9. Henrik Sundström: 37
10. Annica Tiger: 36


Andra blogganteckningar i kategorin Internet/Mina sidor.

Lördag 2006-04-08 14:01
8 kommentarer.
Skriv en kommentar!Lars Winnerbäck på KB i Malmö

Jag var på KB i Malmö i måndags och såg en konsert med Lars Winnerbäck.

Eftersom spelningen inte började förrän en halvtimme efter utsatt tid så blev jag skyldig en kompis en pizza och en cola.

Konserten var bra även om han inte tog med några av mina livefavoriter, som Du hade tid, Kom änglar och Tvivel.

I gengäld spelade han Måste vara två som jag inte hört honom spela sedan den första konserten jag såg med honom, då en viss Elin Sigvardsson var förband.

Till sommaren gör han återigen en stor Sverigeturné (precis som förra sommaren, måndagens spelning var en del av en liten klubbturné) och antagligen befinner jag mig i Helsingborg när han spelar där.

Andra bloggar om: ,

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Fredag 2006-04-07 16:45
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Södertälje 2-5

Så var det avgjort då. Kvalserien har visserligen en omgång kvar att spela, men samtliga placeringar är avgjorda, utom vilket av lagen Malmö och Skellefteå som tar hem seriesegern. Helt ointressant egentligen eftersom båda lagen redan är klara för elitseriespel nästa säsong.

Trean Södertälje ligger just nu fyra poäng efter tätduon och kan inte längre hota.

Rögle hamnar på fjärde plats, placeringen före forna elitserielaget Leksand och jumbo blir Bofors.

Sista omgången spelas på måndag.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2006-04-06 13:29
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Olika bloggar

Monica har skrivit om hur olika sorters bloggar skriver om samma sak, i det här fallet en katastrof i Afrika. Det ges exempel på vad politiska bloggar, egobloggar, kattbloggar mfl, skulle skrivit.

Vad Stationsvakt skulle skriva är klockrent. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2006-04-06 13:24
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Två bloggtips

Hittade två nya bloggar idag som jag vill tipsa om.

P-O om Sport
Ring P1:ismer [Via: Copyriot]

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2006-04-05 13:42
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!"Blogg" på tidningars hemsidor

Jag har roat mig med att jämföra hur många gånger ordet "blogg"(*) förekommer på några av de största tidningarnas sajters förstasida.

1. Expressen - 10 gånger
2. Göteborgs-Posten - 6 gånger
3. Aftonbladet - 5 gånger
4. Dagens Nyheter - 2 gånger
4. Svenska Dagbladet - 2 gånger

(*) Även ord som innehåller blogg, t.ex bloggar, bloggare, bloggat osv är medräknade och att antalet blogglänkar inte är detsamma som antalet gånger ordet förekommer.

Andra blogganteckningar i kategorin Media/Tidningar.

Tisdag 2006-04-04 14:32
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Modernare texttv på internet

SVT Text har fått sig en uppfräschning idag och byter också adress till svt.se/svttext. Om uppfräschningen också innebär att man slipper "sidan är inte i sändning för tillfället" återstår att se.

Andra bloggar om: ,

Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Tisdag 2006-04-04 13:22
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bofors - Rögle 2-4

Trots segern så är Rögle nu utan chans att nå elitserien. Med två omgångar kvar är man sex poäng och 15 mål efter Skellefteå på andra plats vilket i praktiken innebär att Rögle måste vinna sina två återstående matcher med fyra mål samtidigt som Skellefteå förlorar sina två lika stort.

Eftersom Malmö slog Skellefteå borta med 2-1 och Leksand och Södertälje spelade 3-3 ser det nu ut som om det blir Malmö och Skellefteå som tar de två elitserieplatserna. Båda lagen har 18 poäng, fyra mer än Södertälje och som sagt sex mer än Rögle.

Imorgon spelas den näst sista omgången som ser ut så här:

Rögle - Södertälje
Bofors - Skellefteå
Malmö - Leksand

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-04-04 13:10
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Topp tio på min bloglines-lista

Nedan listar jag de tio bloggar som har flest prenumeranter på Bloglines bland de 120 jag prenumerar på.

1. Henrik Torstenssons weblog - 158 st.
2. MyMarkup - 110 st.
3. Copyriot - 106 st.
4. Det perfekta tomrummet - 94 st.
5. Suburbia - 87 st.
6. Blind Höna - 64 st.
7. Enkelriktat - 61 st.
8. När jag ändå har ordet - 57 st.
9. Månhus Beta (David Hall) - 54 st.
10. Malins blog - 52 st.

Hur ser din topp tio-lista ut?

Andra bloggar om: , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Måndag 2006-04-03 12:44
9 kommentarer.
Skriv en kommentar!Statistik, mars 2006

1. Klocklös i Tiden 253 besök/dag (-9)
2. Kändisars Födelsedagar 229 besök/dag (+27)
3. Song of the day 47 (+12)
4. Hemsidan 43 besök/dag (+5)
5. Gissa huvudstäder 41 besök/dag (+6)

Statistiken för februari finns här

Andra blogganteckningar i kategorin Internet/Mina sidor.

Söndag 2006-04-02 00:01
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Expressen har gjort det igen

Läs den här artikeln. Inledningsvis heter mordoffret Malin Lindström. I slutet av artikeln har hon bytt namn till Malin Olsson.

Det är inte första gången saker och ting förändras i en Expressenartikel. Jag har tidigare skrivit om samma sak.

Andra blogganteckningar i kategorin Media/Tidningar.

Lördag 2006-04-01 14:21
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Första april

Det är mycket snack om första april idag. Jag har sett en del skämt bland svenska bloggar och en del i tidningarna.

Aftonbladet avslöjar skämt från andra tidningar vilket inte alla tycker är okej.

Minns ni förresten första april-skämtet i bloggosfären 2004?

Andra blogganteckningar i kategorin Media.

Lördag 2006-04-01 13:30
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!