Alla anteckningar skrivna i juli 2006

Nobel Prize Winner bättre tippare än jag?

I fjol gjorde jag ett misslyckat expriment kring mitt spelande. Nu ser jag att Håkan på bloggen Nobel Prize Winner gör samma sak. Det verkar dock gå lite bättre för honom.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Måndag 2006-07-31 14:26
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jag tänker aldrig köra bil i England

Jag tänker aldrig köra bil i England. Inte för att de kör på "fel" sida utan för att där finns folk som inte kan köra bil.

Jag har tidigare skrivit om Sveriges värsta bilförare och idag slötittade jag på den engelska varianten. De fyra deltagare som var kvar när jag tittade hade alla lätt vunnit den svenska varianten.

Själv fastnade jag i den här bilkön på väg hem från Malmö och blev omkörd av en och annan idiot som tog vägrenen. När det gick som långsammast lyckades jag bara köra en mil på 40 minuter. Dessutom var det varmt. Termometern visade säkert på 30 grader igen.

Men det är bara att anpassa sig till situationen, något de fyra deltagarna i "Trafikdårar" (Britain´s worst driver) INTE kunde.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Söndag 2006-07-30 17:19
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Krystad rolig blogghistoria

- Varför går bloggare lätt vilse i lövskogen?

- Man ser ju inte ett Bach och det finns inte en Kottke att fråga.

Förlåt..

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Fredag 2006-07-28 23:01
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nörd stoppar blogg!

Vad fan är det här?

För en månad sedan undrade jag vad som hänt med Månhus Beta och idag kom alltså svaret. Någon har hotat att stämma David för att han antytt att denna någon var nörd. Herregud, skulle jag stämma folk så fort de antydde att jag skulle vara nörd skulle jag inte göra annat.

Ja, jag är ganska sur just nu.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Fredag 2006-07-28 22:32
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tre svenska friidrottssegrar

Det var superleage-tävling i friidrott i London ikväll. Superleage är tävlingar strax under de med Golden league-status och där bland annat DN-galan ingår.

Sverige hade fyra representanter med: Emma Green, Kajsa Bergqvist och Stefan Holm i höjdhopp och Christian Olsson i tresteg.

Tre av svenskarna vann och två av dem satte dessutom världsårsbästa.

I tresteg klämde Christian Olsson i med 17.42 i första hoppet. Därefter vilade han två omgångar, hoppade övertramp i fjärde och hoppade 17.19 i sista omgången, ett hopp som var tävlingens näst längsta. Det var bara Idowu från Storbritannien som också hoppade över 17 meter med 17.06.

I herrarnas höjd var Stefan Holm felfri över 2.31 och när han gjorde sitt tredje försök på världårsbästahöjden 2.34 så hade han redan säkrat segern. Han klarade ändå och gjorde sedan tre försök på nya personliga utomhusrekordet 2.37 utan att vara riktigt nära.

Nära var inte heller Emma Green som återigen stannade på 1.91. Ska hon lyckas upprepa succén från förra årets VM där hon tog brons så behöver antagligen vara uppe på sitt personliga rekord som ligger på 1.97.

Hade hon klarat den höjden ikväll hade det blivit dubbelt svenskt i grenen eftersom tvåan Amy Acuff bara behövde klara 1.94 för att bli just tvåa.

Kajsa Bergqvist klarade 1.88 i första, stod över 1.91, klarade 1.94 i första och stod över 1.97. Nästan samma resultat hade Blanka Vlasic (en rivning på 1.94) och när de inledde hoppningen på 2.00 var det bara de två kvar i tävlingen. Kajsa inledde med en slarvrivning men klarade i andra försöket medan Vlasic, som varit febersjuk i veckan, rev ut sig.

Kajsa forsatte sedan hoppa på nya världsårsbästahöjen 2.05 som hon klarade i första försöket med darr på ribban. Därefter begärde hon upp ribban på världsrekordhöjden 2.10 för tredje tävlingen i rad. Efter två hyfsade försök var hon riktigt nära att klara i tredje. Jag skulle tro att det var hennes bästa hopp någonsin på världsrekordhöjden och det var inte långt ifrån att den låg kvar.

Jag vet inte hur många hopp hon gjort på 2.10 nu men det spelar ingen roll. Det fantastiska med världsrekord att det bara krävs ett klarat försök för att hamna i rekordböckerna. Oavsett om man rivit två eller tvåhundra gånger tidigare så räcker det att klara höjden en enda gång för att världsrekordet ska vara besegrat.

Snart är det EM. Den sjätte augusti börjar det!


Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Fredag 2006-07-28 21:58
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kryss i taket!

Idag åkte jag självmant till en sjö och badade. Ensam. Jag badar aldrig. Gissa om värmen har gjort mig konstig i huvudet.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Fredag 2006-07-28 20:37
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Winnerbäck på Sofiero i Helsingborg

Jag såg Lars Winnerbäck på Sofiero i Helsingborg igår och som vanligt bjöd på en stabil insats. Kul att få höra Inte för kärleks skulle och Du hade tid som jag inte brukar få höra honom spela.

Lokaltidningen var också nöjd.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Torsdag 2006-07-27 19:42
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Thing har fått jobb

Beta Alfa skriver om en manick som gör musik baserad på det gamla SID-chipet som Commodore 64 hade som ljudchip när det begav sig på 80-talet. Kolla in videon på Beta Alfa om inte annat så för att fatta vad jag menar med rubriken.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Onsdag 2006-07-26 13:16
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Världsrekordförsök av Kajsa Bergqvist!

Kajsa Bergqvist imponerade stort när hon vann höjdhoppet på DN-galan på nya stadionrekordet 2.02. Hon var felfri upp till 1.96 och då ingen annan klarade den höjden så begärda hon upp ribban på 2.02 som skulle innebära stadionrekord. Hon behövde bara ett hopp på höjden för att klara och därefter blev det världsrekordförsök då ribban begärdes upp på 2.10. Första och tredje försöken var riktigt bra och den faktiska hopphöjden var säkert 2.07-2.08. Hon har återigen visat att hon har rekordhöjden inom räckhåll.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Tisdag 2006-07-25 21:28
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!MSN

MSN: info@mats-andersson.se

För den som vill,
att lägga till.Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Måndag 2006-07-24 15:02
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tullakrok, dag II

Jodå, både Vapnet och Träd, gräs och stenar var helt okej men kvällens favoriter blev Navid Modiri & Gudarna. Göteborgsreggae med kul texter och intelligenta texter.

Sounds like violence och Crazy lixx bjöd också på bra spelningar trots att deras musik är lite för hård för min smak. Sibyl Vane var också en trevlig bekanskap som jag tyckte påminde en del om Florence Valentin.

Jag tyckte att årets upplaga hade på pappret ett något svagare program än de senaste åren och kanske var det därför som resultatet blev så bra. Även många av de för mig okända banden bjöd på bra underhållning.

Här kan du läsa om lördagens konserter.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Måndag 2006-07-24 13:06
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tullakrok, dag I

Igår var det dags för musikfestivalen Tullakrok i Ängelholm igen. Eftersom det var bloggmiddag i Malmö under eftermiddagen missade jag en del band men man måste ju prioritera ibland.

Jag såg åtta band och av dessa gillade jag hälften med Violent Elegy och Smiling Alone som toppar. Idag hoppas jag att bland annat Vapnet och Träd, gräs och stenar är bra.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Söndag 2006-07-23 18:13
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Fler trevliga friidrottsresultat

I torsdagens Götgala hoppade Stefan Holm årsbästa med 2.32 och verkar vara på gång. Samma dag gjorde Linus Thörnblad sin första träning efter sin fotskada och hade inga problem med foten.

På 100 meter visade Sanna Kallur att formen är fortsatt god. Trots 1.8 meters motvind sprang hon på 11.44, bara två hundradelar från personligt rekord.

Och så vann Christian Olsson sin sjätte raka tävling sedan comebacken. Friidrotts-EM börjar om 15 dagar.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Lördag 2006-07-22 10:28
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Stationsvakt störst i Skogås!

Jag har länge trott att det inte finns någon större bloggare i Skogås än Johnny Stationsvakt och nu har han lagt ut bildbevis på att det är så också. :)


UPDATE!
Beta Alfa skriver också om detta och verkar avsluta maktkampen som uppstod mellan Johnny och Mickey J Barczyk.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Fredag 2006-07-21 20:35
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Påminnelse om bloggmiddag i Malmö

Glöm nu inte att det är bloggmiddag i Malmö på lördag. Tid, plats och mer information hittar ni via länken ovan.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2006-07-20 14:32
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Hemskickad med hjärtinfarkt tio gånger!

Jag skrev för någon månad sedan om Tommaso och hur han blev hemskickad från sjukhuset där läkarna missat en hjärtinfarkt. Idag läser jag hur läkare missat en hjärtinfrakt inte bara en gång, utan tio!

Andra blogganteckningar i kategorin Nyheter.

Onsdag 2006-07-19 12:19
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ditt brasilianska fotbollsnamn är...?

Hehe, fotbolls-VM är visserligen över sedan en dryg vecka men jag kan ändå inte låta bli att tipsa om Brazil Name Generator.

Jag är Anderssa, min blogg är Tideto och Sverige är Sverigando!

Via Stationsvakt via Martin Klasch via Josephzon via Smidigt via Kottke via JAG ORKAR INTE MER!!!!!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Fotbolls-VM 2006.

Onsdag 2006-07-19 12:12
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Aldrig får man vara helt nöjd..

Efter problemen med skavsår från Broloppet så bestämde jag mig för att köpa ett par tights för att slippa problemet.

Idag tog jag mig ut och skulle springa för första gången på tre veckor och vad händer? Redan efter ett par kilometer märker jag att smärtan i knät från sist jag sprang kommer tillbaka och den här gången var det inte ens lönt att vända och försöka linka hemåt utan det var bara till att gå tillbaka.

Det handlar så klart om en överansträngning, men jag trodde det skulle ha släppt efter tre veckor, jag har ju inte känt något sen dan efter den där 14-kilomtersrundan..

Jaja, nu lär det väl inte bli mer sprunget innan hösten..

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Min maratonträning.

Tisdag 2006-07-18 22:43
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Världsårsbästa av Kajsa Bergqvist!

I lördags skrev jag om Susanna Kallurs världstid på 100 meter häck och igår var det Kajsa Bergqvists tur att visa imponernade form när hon vann SM på det nya världsårsbästat 2.04. Det ser ut att kunna bli ett kul EM!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Måndag 2006-07-17 15:25
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nytt klubb-spel

Efter att ha varit ute i solen en hel dag kan det kanske passa att varva ner framför datorn med ett nytt klubba iväg folk-spel.

Prova på Dangerous Dave vettja! Mitt personliga rekord är än så länge 1424.7m.

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Söndag 2006-07-16 14:45
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Korta häcken är det som gäller!

I onsdags skrev jag om det nya världsrekordet på 110 meter häck och igår satt jag och slötittade på Golden League-galan från Rom där Susanna Kallur skulle visa att seger och nytt personligt rekordet på 12.61 från förra lördagens Golde League-tävling i Paris inte var någon tillfällighet.

Jodå, hon imponerade verkligen och vann på 12.52! På mindre än en vecka har hon nu slagit personligt rekord med 13 hundradelar och deusstom slagit i stort sett hela världseliten. Tiden är dessutom bara fem hundradelar från Ludmila Engqvists svenska rekord.

EM om tre veckor har fått ett nytt svenskt guldhopp!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Lördag 2006-07-15 16:22
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Semester!

Nu åker jag iväg och firar min brors 25-årsdag. Sämre inledning på sin semester kan man ha!

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Fredag 2006-07-14 11:22
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Länkar

Här kommer lite blandade länkar, mest till blogganteckningar:

Henrik Torstensson och Fredrik Wass skriver om att slå igenom som musikartist med hjälp av internet.

Svante har hittat fula band som inte är svenska dansband. Han har också bytt efternamn.

Bloggosfären kommer att få en representant med i På spåret.

Olika citat från FCZ.
Jag saknar dock Tores "Varför är det så långt ner till vattnet?" när han bakfull står vid strandkanten och försöker nå vattnet med händerna.
Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Torsdag 2006-07-13 14:41
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nytt världsrekord på 110 meter häck!

Kinesen Liu Xiang, som tidigare delade världsrekordet med Colin Jackson, sprang igår tre hundradelar snabbare och är nu ensam världsrekordinnehavare på 12.88.

Av det lilla jag sett av Liu Xiang i form av intervjuer, reportage, prisutdelningar och liknande så verkar det vara en mycket sympatisk 23-åring och det känns bra att han får lyckas. Han är en skön kontrast till alla anabolafyllda amerikaner..

Ja, jag vet att Kina har en dopinghistoria från 90-talet där en mängd kinesiska damer slog världsrekord på medel- och långdistans i löpning och i en mängd olika grenar i simning men jag hoppas att det är nya tider nu. Även i Kina.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Onsdag 2006-07-12 11:47
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tips

Om det är någon som är intresserad av den där tennisturneringen i Båstad så gå in på sajten jag länkar till.

Själv håller jag mig borta från både tennissajt och tennisplan.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Tisdag 2006-07-11 15:20
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Sista arbetsveckan innan semestern

Idag påbörjar jag sista arbetsveckan innan min fyra veckor långa semester. Nere i byn (Båstad) pågår visst en tennisturnering och ett påhittat glasskrig.

"Nyligen sa en man att han fann namnet motbjudande."

Åh nej! Herregud! Någon har sagt att ett glassnamn är motbjudande! Kontakta Expressen meddetsamma!!!


Lustigt förresten att jag för exakt två år sedan skrev om en annan fejknyhet i Båstad.


---

Under semestern blir det Tullakrokfestivalen i Ängelholm som vanligt och en Lars Winnerbäck-konsert i Helsingborg. I övrigt blir det nog en del läsa och en del springa. Inga stora planer med andra ord.Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Måndag 2006-07-10 13:58
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Italien världsmästare!

Vilken final vi fick se! Jag trodde på 0-0 och tråkspel a la 1994 års final mellan Italien och Brasilien men detta var verkligen över förväntan!

Visserligen hade jag Frankrike som personlig favorit men jag är nöjd med finalen som helhet ändå förutom Zidanes hjärnsläpp.

Att straffsparksläggningen bjöd på de bästa straffarna på bra länge i en liknande situation gjorde inte saken sämre. Italien vann den med 5-3, Endast Trezeguet missade sin straff och det skiljde väl bara en eller två centimeter så hade den också gått ribba in precis som Zidanes gjorde vid 1-0-målet.

Men men, grattis Italien!


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Fotbolls-VM 2006.

Söndag 2006-07-09 23:13
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tyskland bronsmedaljörer

Tyskland har just slagit Portugal med 3-1 i en mycket bra bronsmatch. Alla mål i andra halvlek faktiskt. Final imorgon.Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Fotbolls-VM 2006.

Lördag 2006-07-08 22:48
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Populäraste månaderna (tre år senare)

Idag för tre år sedan gjorde jag en sökning på google för att se vilken månad som var populärast på internet. Resultatet ser du här.

Precis som för tre år sedan gör jag en sökning på månadens namn + och.

Januari: 13.700 000 (169 000) +8 007%
Februari: 12.000 000 (150 000) +7 900%
Mars: 18.000 000 (174 000) +10 245%
April: 19.600 000 (190 000) +10 216%
Maj: 20.600 000 (144 000) +14 206%
Juni: 31.800 000 (291 000) +10 828%
Juli: 18.100 000 (166 000) +10 804%
Augusti: 11.200 000 (122 000) +9 080%
September: 16.000 000 (166 000) +9 539%
Oktober: 12.600 000 (172 000) +7 226%
November: 14.900 000 (157 000) +9 390%
December: 15.300 000 (102 000) +14 900%

Juni är fortfarande överlägsen etta men december som låg ohjälpligt sist för tre år sedan ligger nu i mitten.

Jag gjorde samma uppföljning för veckodagarna för någon vecka sedan. Läs här.

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Fredag 2006-07-07 12:47
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vad var det med Portugal?

Jag är grymt besviken på hur Portugal spelade i semifinalen mot Frankrike igår. De låg under med 0-1 i paus och borde börja anfall i andra halvlek tycker man men ingenting hände. Ingen ville springa mer än någon annan, ingen ville ta sig i straffområdet och ingen verkade vilja göra mål.

Nu blir det Italien - Frankrike i final och risken är nog stor att det står 0-0 vid full tid.


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Fotbolls-VM 2006.

Torsdag 2006-07-06 14:01
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Giftermål?

När jag får syn på en kvinna lika vacker som Del Pieros avslutning till 2-0 mot Tyskland igår, då går jag fram och friar direkt.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Fotbolls-VM 2006.

Onsdag 2006-07-05 14:53
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Halvtid

I lördags gick vi in på årets andra halva och därför kollade jag hur jag ligger till med mina mål för 2006.

* Läsa 52 böcker (Jag har läst 26.)
* Se 52 filmer (Jag har sett 25.)
* Springa mer än 10 mil (Jag har sprungit 16.5.)
* Klättra i trä (Nej)
* Skriva mer än 474 blogganteckningar (Jag hade skrivit 237 till och med sista juni.)
* Bli en bättre vän (Tveksamt.)

Jag har alltså uppnåt ett av mina mål, ligger bra till på tre andra och har två kvar att göra något åt.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2006-07-04 13:48
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Fotboll och politik

Jag ser inte riktigt likheten men jag kunde ändå inte låta bli att tycka att det var lite kul.

En röst på Göran Persson är en röst på Carlos Simon. [Sänd mina rötter regn-anteckning]

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Måndag 2006-07-03 13:38
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Statistik, juni 2006

1. Kändisars Födelsedagar 256 besök/dag (+14)
2. Klocklös i Tiden 219 besök/dag (-26)
3. Song of the day 66 (+1)
4. Hemsidan 35 besök/dag (+1)
5. Gissa huvudstäder 33 besök/dag (-2)

Statistiken för maj hittar du här.

Andra blogganteckningar i kategorin Internet/Mina sidor.

Söndag 2006-07-02 20:04
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Semifinalklart

Frankrike har just slagit ut Brasilien och därmed kommer det att bli europeisk seger i årets VM, som vanligt när VM spelas i Europa.

Tyskland - Italien
Portugal - Frankrike

Nä, det är helt omöjligt att tippa.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Fotbolls-VM 2006.

Lördag 2006-07-01 22:54
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!