Alla anteckningar skrivna i januari 2007

Hjälp?

Nu gör jag en Linda Skugge och frågar mina besökare om hjälp istället för att leta själv.

Kan någon berätta för mig vad jag ska använda för html-kod för att en sida ska bli ignorerad av sökmotorer?

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Onsdag 2007-01-31 15:21
8 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tisdagslänkar

Andreas Ekström har intervjuat Annika Norlin om hennes projekt Säkert! som jag skrev om här. Intervjun finns på Sydsvenskan.se.

P3 Pop mellan tio och tolv på måndagkvällar är ett av få radioprogram jag lyssnar på, men igår avslutades programmet med låten Det kommer bara leda till något ont från Säkert!s kommande album med anledning av att Säkert!-Annika intervjuas i nästa veckas program.

För övrigt tycker jag det är lite konstigt att internetkunniga Annika har valt ett så svårsökt namn som Säkert! för sitt nya projekt när hennes tidigare projekt Hello Saferide var så lätthittat.

--

Vidare har Damon från tjuvlyssnat.se svarat på Alex Schulmans påhopp som jag nämnde här.

--

Avslutningsvis två länkar till de två bloggare som dök upp på bloggmiddagen i söndags och som jag inte träffat tidigare. Länken leder till Håkans som vanligt suveräna summering av vad som dryftades.

Aquerette.com
Ingen reklam, tack!

Andra bloggar om: , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Tisdag 2007-01-30 15:33
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Björklöven - Rögle 2-3 e.f

Rögle vann återigen borta mot Björklöven när lagen möttes i söndags och precis som förra gången krävdes det sudden death för att sära lagen åt.

Rögle hade ganska mycket tur när man lyckades kvittera Björklövens 2-1-ledning i slutet av tredje perioden efter en idiotpassning från en Björklövenspelare som istället nådde Rögles poängkung Pär Albrandt som tackade och tog emot och lade in sitt andra mål för kvällen.

I sudden death fixade han en billig Björklövenutvisning då han får ett slag över skridskorna och faller till synes ganska lätt. I det efterföljande numerära överläget slår han den öppnande passning till Mattias Carlsson som slår in segerpucken.

Imorgon möter Rögle Leksand och vinner man där ska det mycket till för att inte kvalserieplatsen ska vara säkrad trots att fem matcher återstår. Matchen sänds för övrigt direkt i TV4-SportExpressen med start 19.00

Och så är Kenny Jönsson uttagen till Tre Kronor och turneringen LG Hockey Games 8-11 februari.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2007-01-30 15:19
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Hammarby 7-1

Trots överlägsen ledning i skottstatistiken efter två perioder (29-17) var ledningen bara 2-1, men i sista perioden blev det rejäl utdelning då man gjorde hela fem mål.

Rögles poäng Pär Albrandt stod för hela fem assist!

Redan imorgon är det match igen, borta mot Björklöven. Med start 16.00 kan alla med TV4+ se matchen.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2007-01-27 13:38
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Snyggare?

Före:


Efter:


Visst blev det lite snyggare?


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Fredag 2007-01-26 23:47
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!Solstollarna

I början av året upptäckte jag Solstollarnas blogg och jag måste bara slå ett slag för den igen.

Ola Ström, en av männen bakom Solstollarna, skriver om programserien, människorna bakom, rollfigurerna, musiken, gästerna och en massa annat. Han lägger upp foton från när det begav sig och använder mediet på ett suveränt sätt när han presenterar vinnaren i tävlingen som återkommer varje vecka i en videosnutt som läggs upp på Youtube. (Titta här för ett exempel.)

På bloggen kan man läsa om skilda saker som hur Skumberg kom till till bilder och text om en spelning på Liseberg.

Andra bloggar om: ,

Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Fredag 2007-01-26 16:36
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Imponerande!

Jag läser på SvD.se om den 63-årige tjetjenen Dzhanar-Alijev Magomed-Ali som cyklade från Tjetjenien till Mekka efter att ha drömt om sin mor.

Jag undrar: Kunde han inte bara somnat om?

Här är en annan som varit ute och cyklat.

Andra blogganteckningar i kategorin Nyheter.

Fredag 2007-01-26 14:53
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Annika Bryn filosoferar

En författare jag antagligen aldrig hade hört talas om, om det inte vore för hennes blogg, är Annika Bryn.

Tidigare i veckan skrev hon en lista med 13 (nåja, 14 då) tankevärda punkter. Jag skulle vilja lägga till mitt motto till listan.
"Du måste inte."

Det låter kanske slappt att säga att man inte måste städa, inte måste diska, inte måste jobba osv, men det är ju sant!

Vill du däremot ha rent i ditt hem, slippa illaluktande kök och ha råd med rent hem och välluktande kök, då måste du städa, diska och jobba.

Man måste ingenting. Om man inte vill uppnå något förstås.

Andra bloggar om:


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Fredag 2007-01-26 13:59
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Stackars lilla Alex

Alex Schulman spyr galla över tjuvlyssnat.se eftersom han plötsligt inser att samtalen som finns nerskrivna på sajten måste vara fejk.

Alex avslutar anteckningen med orden "Tjuvlyssnat.se kan dra åt helvete."

Men stackars liten. Han skulle bara veta..
Du vet det där programmet i TV. Parlamentet. Det är inte heller på riktigt. Allt är uppgjort i förväg. Och Så ska det låta. Samma sak. Artisterna får in papper med texterna nedskrivna. För att inte prata om stand up! Du skulle bara veta, Alex. Det är inte heller på riktigt. Komikerna sitter hemma och sliter sitt hår (i den mån de har något kvar) för att komma på skämt att skriva ner och använda på scenen. Det är fejk, fejk, fejk alltihop!

Sen är din andra punkt också ganska lustig. (Alex tar upp två saker han inte gillar med Tjuvlyssnat.se där fejkaspekten är den ena.)

Du skriver nämligen "Sajten är en direkt ripoff på en sajt som heter overheardinnewyork.com. Det är väl okej. Men man får gärna stå för det."
Jag vill bara påpeka att din blogg är en direkt ripoff på alla andra bloggar som fanns innan du hoppade på tåget. Det är väl okej. Men man får gärna stå för det!

(Den här anteckningen hade aldrig kommit till om det inte vore för Johans arbete att integrera Knuff, Nyligen och sina övriga bloggprojekt med varandra då jag såg en Knufflänk till Alex anteckning på Nyligen när jag pingade min förra anteckning.)

Tillägg: Jag vet inte huruvida det förekommer fejkade samtal eller inte på Tjuvlyssnat.se.

Andra bloggar om: ,Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Fredag 2007-01-26 13:43
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nytt projekt med Annika Norlin från Hello Saferide

Annika Norlin eller Hello Saferide som hon är med känd som har ett nytt projekt på gång. Fram till igår hade jag ingen aning om detta.

Men så frågade en kompis om jag kunde hjälpa honom att hitta låten "Vi kommer att dö samtidigt" med "Säkert!". Jag frågade honom vad det var för låt och han berättade.

Idag har jag suttit och letat lite grand och hittat följande:

Klicktrack
En webbshop där man kan kommer att kunna köpa de två låtarna från singeln i mp3-format(!) när den släpps 31 januari. Knappt tio kronor styck kostar de.

Säkert!
Annikas blogg om projektet.

Säkert! på Myspace

UNT.se Intervju med Annika

Singeln "Vi kommer att dö samtidigt" släpps alltså 31 januari och albumet "Säkert!" den 7 februari.

---

Hur gick det då?
Hittade jag låten så min kompis kunde ladda ner den? Jodå. Via den fantastiska mp3-bloggen Swedesplease hittade jag den här länken.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Fredag 2007-01-26 13:26
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Upp och ner för Rögle

Först uddamålsförlust borta mot Växjö i söndags och sedan uddamålsvinst mot Arboga igår. Det är lite upp och ner för Rögle för tillfället men man behåller fortfarande avståndet ner till strecket.

Hockeyallsvenskan börjar gå in i slutskedet nu och för Rögles del återstår bara åtta matcher och man ligger fortfarande på andra plats.

Som jag tjatat om tidigare så leder de tre första platserna till kvalserien senare i år, den serie som avgör vilka av två av de sammanlagt sex lagen, fyra från allsvenskan och två från elitserien, som spelar i elitserien nästa år. (De lag som placerar sig på plats fyra till sju slåss om den återstående platsen i kvalserien.)

Rögle har i dagsläget åtta poäng till godo till fyran Leksand som dock har en match mindre spelad.

Nästa match spelas redan imorgon då Hammarby gästar Ängelholm.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2007-01-25 14:27
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!P3 Guldgalan 2007

I lördags gick årets P3 Guldgala av stapeln och precis som de tre senaste åren var jag och kompisgänget på plats, den här gången utökade med ytterligare en kompis (i mitt fall kompis kompis) och med min flickvän Elin.

Som vanligt inleddes uppladdning inför kvällen på den grekiska restaurang jag aldrig lär mig namnet på men som ligger ett stenkast från Storan där galan traditionsenligt (med få undantag) hålls.

Därefter travar vi över till Storan och ställer oss i kristallsalongen tillsammans med många av de övriga besökarna. Tidigare år har jag sett många välkända musiker och prisutdelare, men i år tror jag det bara var Sveriges Radios VD Peter Örn som jag kände igen.

Snart öppnas dörrarna och vi letar upp vår ingång för att placera oss på rad 13.

När jag beställde biljetterna tidigare i vinter så krånglade ticnet och gav mig beskedet att det var slutsålt redan en minut efter det att biljetterna släppts.

Först en halvtimme senare såg jag länken med datumet för galan och kunde klicka mig vidare till beställningen. Jag var ganska sur över att ha fått så jämförelsevis dåliga platser. Tidigare har vi hamnat väldigt långt fram, men så inte i år alltså. Trodde jag.

När vi kom in i stora salongen fick vi reda på att rad 13 var flyttat. Istället hamnade vi längst fram! När vi satt oss på våra platser var det nästan så knäna slog i scenkanten! Och mitt framför mig radade sedan artister, prisutdelare och vinnare upp sig eftersom min plats var nästan exakt i mitten!

Galan inleddes med Mando Diao som körde sin hit Long before Rock n´ roll och överraskade med att under slutet av låten ta upp massvis med barn och ungdomar iklädda
Mando Diao-Tshirts, som körade. Mäktigt!

Därefter kommer kvällens programledare Howlin´ Pelle Almqvist från bandet The Hives upp på scen iklädd mantel och kungakrona och klipper bandet som förkunnar P3 Guldgalan 2007 för öppnad.

Sedan rullar det på med både liveartister och vinnare. Häftigast var nog att ha Suedes sångare Brett Anderson på en halvmeters avstånd när han och Hanna Fahl delade ut priset i kategorin Årets pop till Studio. Men att se raden av medlemmar i I´m from Barcelona nästan inte ta slut när de går upp på scen för att ta emot priset i kategorin Årets nykomling var också kul. Jag tror inte någon hade märkt om jag följt med upp.

Som vanligt presenteras de nominerade i kategorin Årets låt av ett band med lite annorlunda musikstil än vad som brukar presenteras i P3. I år var det rockabillybandet Fatboy som fick äran att spela Boten Anna, Dumpa mig, We´re from Barcelona, Long before rock n´ roll och Längst fram i taxin.

Som ni kanske minns så skrev jag tidigare om vilka jag hoppas respektive trodde skulle vinna i varje kategori. Så här blev resultatet:

Årets kvinnliga artist:
Anna Ternheim
Min favorit men jag trodde Marit Bergman skulle ta hem priset.

Årets manliga artist:
Timo Räisänen
Jag trodde och hoppades (i brist på bättre alternativ) på Håkan Hellström.

Guldmicken (årets liveartist):
Mando Diao
Jag trodde The Knife men hoppades på Anna Ternheim.

Årets låt:
Long before rock n´ roll - Mando Diao
Jag trodde Boten Anna med Basshunter skulle vinna men hoppades på We´re from Barcelona med I´m from Barcelona.

Årets nykomling:
I´m from Barcelona
Mina favoriter vann, men jag trodde på Veronica Maggio.

Årets grupp:
The Knife
Jag trodde på The Knife men hoppades på Fibes, Oh Fibes!

Årets rock/metal:
Cult of luna
Hade ingen koll på den här kategorin.

Årets hiphop/soul:
Max Peezay
Hade ingen större koll på kategorin men trodde att Max Peezay skulle vinna.

Årets pop:
Studio
Hoppades och trodde på The radio dept.

Årets dans:
The knife
Precis som jag hoppades och trodde.

Vilket betyder att jag fick som jag hoppades i tre kategorier som jag trodde i lika många.

Eftersom ljuset är långsammare än ljudet (ja, ironi!) sänds den radiodirektsända galan i SVT1 först ikväll klockan 20.30.

Som sagt, eder Klocklösskribent sitter längst fram i taxin publiken.

Andra bloggar om:


Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Onsdag 2007-01-24 13:30
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Onsdagslänkar

Hakke beskriver i tio (nåja) punkter varför han bloggar.
Hakke: Tio skäl att blogga

Daniel på Bloggliv listar några av sina favoritprogram till Windows XP.
Bloggliv: Förträffliga verktyg för XP

Min bror tipsar om vilka filmtitelsord du ska undvika/leta efter.
Togges utsida: Filmtitelsordundersökning

Embryo bloggar igen
embryo via deep|edition

Jag bloggar om detta mest för att mentalt komma igen efter måndagens chockbesked.
Klocklös: Varslad om uppsägningAndra bloggar om: , , , , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2007-01-24 12:44
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Varslad om uppsägning

Strax efter klockan två idag fick alla anställda vid min arbetsplats Eljo ett besked som ingen hade räknat med. Fabriken läggs ner och maskiner och utrustning flyttas till andra fabriker inom koncernen.

Tankar två dagar efter besked.

Något måste vara väldigt fel i landet Sverige när ett framgångsrikt företag som 2005 gjorde vinst på ungefär en halv miljon kronor per anställd och ökat sin vinst med över 50% på sju år ändå läggs ner och till stora delar flyttas utomlands.

Läs mer nedan. Nya länkar läggs till efterhand.

HD.se

Sydsvenskan

HD.se igen

HD.se: Beskedet som chockade hela Båstad

HD.se: Ett av Båstads storföretag försvinner

Svt.se

HD.se: Tre i familjen jobbade på Eljo (det finns fler exempel än det här, t.ex familjen där mamman, sonen, dottern och dotterns man var Eljoanställda.)

HD.se: Krisgrupp ska finna lösningar

HD.se: Inga planer på nedskärningar hos övriga storföretag

HD.se: Nyanställd och redan av med jobbet Jag bara väntade på den här artikeln. Johan fick anställning för tre veckor sedan..

Andra bloggar om: ,

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Måndag 2007-01-22 16:40
15 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bloggmiddag i Malmö 28 januari

Hakank har tagit initiativ till en ny bloggmiddag i Malmö. Jag och Elin har anmält oss.

Som Lotten mycket riktigt påpekade i en kommentar så är det inte bara snack om bloggar och internet utan i första hand ett kul sätt att få ett ansikte på bloggaren. Så är du i närheten av Triangeln så kom till Kin Long! Söndagen den 28 januari klockan 13.00 är det som gäller.

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2007-01-18 14:39
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögles senaste två matcher

Nyköping - Rögle 5-2
Rögle - Sundsvall 6-1

Rögle var spelmässigt ungefär lika överlägsna i båda matcherna, men hade som synes ingen större utdelning mot Nyköping. Trots 35-23 i skott vann Nyköping klart. Matchen avgjordes i slutet av andra perioden när Nyköping fick en spelare utvisad. Under de två minuter man spelade med en man mindre gjorde man både 3-0 och 4-0! Två insläppta mål i powerplay, när hände det senast på den här nivån?

Mot Sundsvall vann man skotten med 37-18 och hade bättre tur med utdelningen.

Rögle ligger nu tvåa, har tre poäng upp till Södertälje och åtta poäng ner till Leksand på fjärde plats. De tre första går till kvalserien.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2007-01-18 13:16
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Stockholmsbesöket, måndag

Dagen började 06.00 då klockan ringde. För andra gången skulle vi packa och göra oss i ordning för att förhoppningsvis kunna ta tåget hem. Elin hade inga större förhoppningar och tyckte vi lika gärna kunde lämna resväskorna i lägenheten eftersom vi ändå bara kunde boka om biljetterna, men jag tyckte det var dumt att chansa.

Väl på Centralen visade det sig att vårt tåg gick! Men bara till Nässjö.. Hur gör vi nu då?

Min bror och en kompis till Elin bor båda i Linköping som skulle passeras på vägen så vi bestämde oss för att åka dit.

Vi letar upp våra platser och ser att SJ återigen har gett oss skilda säten, precis som på uppresan. Ska det vara så svårt att placera oss bredvid varandra!!?

Dessutom hade vi hamnat i en djurvagn och tjejen bakom oss hade en lurvig hund med sig som säkert skulle komma att ställa till problem för oss (både jag och Elin är pälsdjursallergiker..) senare på resan. Vi pratade lite grand med hundägaren och förklarade att vi hade fått skilda platser och att en av oss egentligen skulle sitta bredvid henne men att vi hoppades att det skulle gå bra att byta med den som skulle ha den plats som vi nu ockuperat.

Det skulle nog gå bra, trodde tjejen, om den personen inte också har hund. Det hade hon..

För någon minut senare kom en tjej och ville ha platsen Elin satt på. Hon förstod inte svenska. Hon hade hund. På knacklig engelska försökte jag förklara problemet (hade jag ännu inte sett att hon hade hund) men till slut hamnade jag bredvid tjejen med lurviga hunden. Jag behövde dock inte sitta där särskilt länge.

För plötsligt stormar den engelsktalande tjejen ut igen. Elin berättar att eftersom SJ bara gått ut med information om att tåget bara går till Nässjö på svenska så hade visste hon inte det. Hon hade ingen aning om att det varit oväder i södra Sverige.

Jag satte mig bredvid Elin igen som dock föreslog att vi skulle sätta oss i bistron och vänta på konduktören där och kolla om vi kanske kunde få andra platser.

Det fick vi.

Strax därefter ringde jag jobbet och förklarade att jag antagligen skulle bli sen. (Jag börjar 15.45) Jag hinner inte mer än avsluta samtalet förrän mobilen ringer. Det är farsan som undrar hur vi ska komma hem.

Jag berättar att tåget bara går till Nässjö men att vi tänker åka till Linköping och träffa min bror eller Elins kompis. Han berättar att hela Örkelljunga (där han bor) är strömlöst så han skulle inte ha något emot att tillbringa några timmar i en varm bil och hämtar oss därför i Nässjö. Vilken superfarsa va?

Efter att ha lämnat av oss i Malmö (jag hade min bil där) och så kör han hemåt. Jag gör likaså och trots allt strul stämplar jag in 15.47. Senare på kvällen ringer farsan och berättar att strömmen kommit tillbaka hos honom några minuter innan han kom hem. Tajming!

Jag var väldigt trött när jag stämplade ut 01.30.. Men vilken helg det var!


Stockholmsbesöket, söndag

Stockholmsbesöket, lördag
Stockholmsbesöket, fredag


Andra bloggar om: , , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2007-01-17 14:40
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Stockholmsbesöket, söndag

Söndagen inleddes i packandet och städandets tecken. Vi hade lånat en övernattningslägenhet som mitt jobb förfogar över som mest används av säljare, men har man tur är den ledig när man besöker Stockhom och då kan man få låna den.

Strax efter ett stövlade vi in på Norra Brunn för tredje dagen i rad. Den här gången var det inte för att se stand up utan för att ta del av den brunch som Norra Brunn bjöd sina komiker och deras familjer på för att fira säsongsstarten.

Vi bjöds på väldigt god mat och jag hade turen att hamna inom samtalsavstånd med två av mina favoritkomiker, Lasse Karlsson och Henrik Elmér och efter att tyst ha lyssnat på när de hälsat och pratat med Elin (alla känner (till) alla i den här branschen) så hamnade även jag snart i samtal med dem.

När jag nämnde för Henrik att vi haft mailkontakt för några år sedan då han hittat min dagbok där jag skrivit uppskattande om han framträdande på Släng dig i brunnen så kom han faktiskt ihåg mig.

Kul för mig, mindre kul för honom eftersom det måste innebära att det inte är så många som skrivit uppskattande om honom på webben. Synd, för han är verkligen en kul komiker.

Lasse Karlsson är den komiker jag citerar mest. Fråga Elin. Jag avslöjade detta för Lasse och Elin frågade vad hon skulle göra. Lasse tyckte hon skulle uppmuntra mig för man kan inte få för mycket av Lasses humor. Så sant!

När klockan närmar sig halv fyra börjar vi bryta upp för att åka till Centralen och därifrån ta tåget hem. Är ni säkra på att tåget går, undrar Lasse.

Vi hade inte hört någonting om ovädret i södra Sverige men via Lasses mobil fick vi reda på att de två tidigare tågen till Malmö var inställda. Det stod dock ingenting om vårt på SJs hemsida så vi chansade. I värsta fall fick vi boka om våra biljetter. Det blev i värsta fall...

Tåget var inställt och istället bokade vi två biljetter med 07.20-tåget dagen efter och åkte tillbaka till lägenheten och hoppades att ingen säljare skulle använda den utan att vi kunde ha den en natt till. Det kunde vi.

Väl tillbaka i lägenheten började vi spåna på vad vi kunde göra av resten av kvällen. Elin kom att tänka på Big Ben som kör stand up på söndagar. Hon ringde dit, fick köra fem minuter så vi begav oss dit.

Elin hade förberett mig på att det var en rookieklubb så jag hade inte förväntat mig att ha hört talas om någon som skulle köra, men det visade sig snart vara fel.

De som jag fick se var förutom Elin, Hans Carstensen, Achmed Omar, Ingela Wall, Isak Jansson, Maggan Hammar, Kristoffer Appelquist, Anders Celin, Mikael Koppelman, Petra Mede, Ami Hallberg och David Druid.

Förutom dessa träffade jag också Lasse Nilsen, Hasse Brontén och Niclas (Elins kompis som vi träffade under gårdagen) så det var riktigt komikertätt.

Kristoffer Appelquist var den som imponerade mest på mig. Jag skulle nog vilja påstå att han var minst lika bra som många andra av mina favoriter.

En dag ska jag rangordna dem.

Trots att vi behövde gå upp klockan sex på måndagen somnade jag inte förrän klockan var över två..


Stockholmsbesöket, måndag
Stockholmsbesöket, lördag

Stockholmsbesöket, fredag


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2007-01-17 14:25
9 kommentarer.
Skriv en kommentar!Stockholmsbesöket, lördag

Vi sov riktigt länge på lördagen eftersom vi inte lyckades somna förrän klockan var närmare tre och dessutom var lördagens första aktivitet inte inplanerad förrän klockan 14.00 då vi skulle träffa Elins kompis Niklas.

Vi åkte ut mot Hötorget och gick sedan på ett fik där vi åt lite grand och pratade en massa skit. Så mycket skit att sällskapet bredvid oss lämnade lokalen med ilska blickar åt vårt håll faktiskt.

Efter två timmar blev det dags för mig och Elin att dra vidare mot Centralen där vi skulle träffa Sara, en annan kompis till Elin. Hon mötte oss i brandgul jacka och tog med oss till nåt ställe där vi kunde välja mellan en massa olika exotiska rätter. Jag valde beprövad tacos.

Sara berättade att hon hade två kompisar som skulle gått på förhandsvisning av repetitionerna av föreställningen Kvarteret Skatan som har premiär imorgon, men att de fått förhinder och därför fanns det två biljetter till oss om vi var intresserade. Om vi var!!

Tyvärr innebar detta att vi inte skulle hinna vara på bloggölen mer än knappt en timme och det kändes inte riktigt bra, men samtidigt vet jag att detta inte är sista gången jag har möjlighet att gå på bloggöl, men antagligen sista gången jag har möjligheten att se en gratisföreställning av Kvarteret Skatan. Jag hoppas ni som kom på bloggölen (läs mer om den på Kulturbloggen) hade överseende.

Så efter att ha träffat Annica (på tiden!), Stationsvakt, Chadie och Dana gav vi oss i Stockholmsmörkret för att stressa mot Rival.

Föreställningen var fantastiskt rolig och man hade fått in en hel del nya karaktärer. Eftersom Vanna Rosenberg inte kunde vara med har Cecilia Frode hoppat in och får visa att hon har en komisk ådra. Jag har tidigare inte sett så mycket av henne, missade t.ex Mäklarna, men passade bra i gänget.

Roligaste scenerna är nog de med hiss-skötaren Gert och hans kompis Willie, Johan Glans misslyckade värstingkaraktär, revynumret och Anna Blombergs och Cecilia Frodes tonårstjejer.

Fast mest skratt fick nog Johan Glans. Vid ett tillfälle säger David Batra fel namn varpå Johan rättar honom. Publiken skrattar. Sen säger Johan nåt i stil med "skit samma, det är ändå gratis." och får ännu mer skratt och applåder. Improvisation när den är som bäst!

Efter föreställningen skyndar vi vidare för att missa så lite som möjligt av det som händer på Norra Brunn. När vi kommer fram håller Hasse Brontén på att köra sitt slutnummer så vi fastnar i entrén några minuter innan han är klar.

Efter Hasse är det paus så vi hinner få några ord med honom och kvällens andra två komiker, Björn Gustafsson (nej, inte Dynamit-Harry) och Adde Malmberg som är huvudact den här kvällen också.

Björn hade jag aldrig hört talas om tidigare, men var riktigt bra. Jag hade gärna sett honom köra mer än de fem minuter han hade innan Adde gick på.

Efter föreställningen stannade vi och pratade lite grand med komikerna, bland annat Kristoffer Appelquist som trots ganska mycket TV-tid i TV4s 100% var helt okänd för mig. Det skulle bli mer av Kristoffer på söndagen.

Jag tror inte jag hade lyckats smälta alla intryck och somnat förrän klockan var närmare fyra den natten...

Stockholmsbesöket, söndag

Stockholmsbesöket, fredag
Stockholmsbesöket, fredagAndra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2007-01-17 13:58
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Stockholmsbesöket, fredag

Som bekant besökte jag och Elin Stockholm i helgen och förutom bloggölen (som nästan inte hanns med för vår del) gjorde vi en massa annat skoj.

Vi tog tåget upp och tog sedan tunnelbanan direkt till Norra Brunn och kånkade in våra resväskor. Eftersom Elin ändå var i stan fick hon inleda kvällen med att köra fem minuter innan Lasse Nilsen gick på. Efter hans gig och paus gick kvällens huvudnummer, Adde Malmberg, på.

Mycket skratt och en hel del snack efteråt, både med komikerna som uppträtt och någon som kom bara för att se på.

En väldigt rolig kväll blev det, men det skulle komma ännu mer...Stockholmsbesöket, måndag
Stockholmsbesöket, söndag

Stockholmsbesöket, söndagAndra bloggar om: , , , ,Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2007-01-17 13:31
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vi är hemma!

Efter allt strul som stormen Per innebär så har jag och Elin nu lyckats ta oss hem till Skåne igen.

Jag berättar mer om våra äventyr senare, nu ska jag åka och jobba.

Andra bloggar om:

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2007-01-16 15:03
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bloggöl på KGB i Stockholm på lördag

Jag har tidigare pratat om bloggöl när jag kommer till Stockholm på lördag och nu har vi spikat plats.

Det blir på KGB på Malmskillnadsgatan 45 nu på lördag klockan 18.00.

Jag kommer inte att ha tillgång till internet efter 12.00 idag fredag så har du frågor så ställ dem till Chadie som också kommer istället.

Kom! Det blir kul!

Andra bloggar om: ,

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Fredag 2007-01-12 01:54
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Harri Mänty lämnar kent

Igår kom nyheten om att kents gitarrist Harri Mänty lämnar gruppen eftersom han inte har motivation att fortsätta.

Kent lever dock vidare och har redan spelat in ett nytt album utan Harri, som kommer att släppas till hösten.

Läs mer på Henkes blogg eller i resten av bloggosfären.

Andra bloggar om: , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/kent.

Onsdag 2007-01-10 14:37
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kenny Jönsson gör comeback ikväll!

Visst hade det varit skoj att se Kenny göra comeback när jag besökte Ängelholms ishall i fredags, men det dröjde ytterligare fem dagar, men nu gör han äntligen comeback!

Jag förväntar mig inte stordåd, varken från Kennys eller Rögles sida, men han blir en stor tillgång när det börjar dra ihop sig.

Läs mer på hd.se och Rögles hemsida.

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2007-01-10 14:30
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bofors - Rögle 1-1

Bofors vann skotten överlägset och Rögle hängde dåligt med i de två första perioderna då man bara lyckades få iväg åtta skott mot Bofors 21.

I tredje tog det sig något, men det var Bofors som tog ledningen med 1-0. Rögle kvitterade dock några minuter senare och hade sedan två bra lägen att avgöra. Dels när Bofors hade två spelare utvisade och dels när man fick chansen att spela 4 mot 3 i sudden death.

Tyvärr fick både målvakten Anders Andersson och Peter Jönsson utgå på grund av skador.

Vidare har transatlanterna Marc Cavosie och David Oliver gjort sitt i Rögle. De har inte motsvarat förväntningarna och förhandlingar pågår om var de ska spela härnäst. Istället har man gjort klart med Luleås 20-åring Tomas Wallgren som kommer att debutera redan på onsdag då Rögle tar emot AIK.

Jag vet att jag tjatar om det, men kanske, kanske kan Kenny Jönsson göra comeback i den matchen. Han börjar bli efterlängtad efter den senaste tidens knackiga spel. Det är idag en månad sedan Rögle tog tre poäng senast.

Andra bloggar om: , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2007-01-08 14:08
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Johan GlansDet är inte bara jag som tycker att Johan Glans är en av Sveriges roligaste komiker. Själv tycker han att han ligger bland de 25 främsta enligt den här intervjun.

Det finns en del videoklipp med honom på Youtube. Kolla in länkarna nedan.

Johan Glans i Stockholm Live, säsong 1
Johan Glans i Stockholm Live, säsong 2
Tips från coachen (ur Parlamentet)
Tips från coachen igen (ur Parlamentet)
Valfilm ur Parlamentet
Morgonstund har guld i mun ur Kvarteret Skatan
Sysadmin ur Kvarteret Skatan
Rånet ur Kvarteret Skatan
Jävla Sverige ur Parlamentet
Whisky ur Kvarteret Skatan

Just nu är han i full gång med att repa inför permiären av scenshowen Kvarteret Skatan torsdagen den 18 januari. Showen som spelas på RIVAL i Stockholm kommer att ge 38 föreställningar och redan nu är de tre första plus ytterligare en slutsålda. Biljetter köper man på Ticnet.

Tyvärr är inte Vanna Rosenberg med utan ersätts av Cecilia Frode.

Andra bloggar om: , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Humor.

Söndag 2007-01-07 13:41
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Degraderad..

Det är med stor sorg jag upptäcker att jag inte längre är etta på en google-sökning av Mats utan numera bara ligger trea. Det är bara att hoppas att det vänder snart igen.

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Söndag 2007-01-07 13:19
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Klassiska TV-program

I somras skrev jag om några gamla klassiska TV-program, till exempel Linus på linjen, och nu tänkte jag tipsa om en blogg som jag hittade igår som är på samma tema.

Solstollarna

Ola Ström bloggar om den gamla TV-klassikern.

Andra bloggar om: ,

Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Söndag 2007-01-07 13:13
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Samma gamla visa..

I fredags var jag i Ängelholms ishall för första gången på mer än fem år. Allt var sig likt. Klacken sjöng, plaststolarna gav träsmak och Rögle var urkassa. Södertälje vann med 4-0 och det var i underkant.

Rögle är som den där gamla hunden hos farmor när man var liten. Den luktade illa, var halvblind och märkte aldrig när man kom och hälsade på. Det fanns helt enkelt bättre hundar. Men man kunde inte låta bli att älska den ändå.

Så därför hoppas jag till att börja med på stordåd ikväll borta mot Bofors! Nästa vecka är det hemmamatch mot AIK och ni minns kanske hur det gick senast?

Andra bloggar om: , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2007-01-07 12:51
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bloggöl i Stockholm lördagen den 13 januari?

Jag och Elin (som numera är med blogg. Kolla hennes hemsida också och gissa hennes "yrke".) åker till Stockholm nästa helg och skulle gärna vilja träffa lite bloggare på en bloggöl.

Så ni som vill, kan och vågar kan väl föreslå en lämplig plats. Eftersom jag och Elin tänker gå på stand up på Norra Brunn klockan 21 så kanske 18.00 är en bra tid att träffas på? Monica har föreslagit nånstans på Söder.

Var brukar ni hålla till? Kom med förslag och anmäl ert intresse i kommentarerna. Och sprid ordet!UPDATE!

Vi kommer att hålla till på KGB på Malmskillnadsgatan 45.Andra bloggar om: ,
Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Fredag 2007-01-05 15:54
12 kommentarer.
Skriv en kommentar!Mest kommenterat 2006

Här är de anteckningar som fick flest kommentarer under 2006.

19 kommentarer, 5 trackbacks: Blogg-VM-tips!
17 kommentarer Bloggmiddag 4 juni i Malmö
13 kommentarer Jinge dominerar på intressant.se
12 kommentarer Gott nytt år!
11 kommentarer Skala morötter?
10 kommentarer, 2 trackbacks Det började ju bra...
10 kommentarer, 1 trackback Sämsta milen nånsing
10 kommentarer 4 år
9 kommentarer Tre månader tog det
9 kommentarer Topp tio på min bloglines-lista
9 kommentarer Men hur gick det på dejten då?

Sett till hela Klocklös i Tidens historia så ser listan ut så här:

32 kommentarer, 3 trackbacks Inför Bloggforum - Bloggmiddag i Malmö - 2005
26 kommentarer Timbuktu - Alla vill till himlen men ingen vill dö - 2005
25 kommentarer, 3 trackbacks Min summering av bloggforum 2.0 - 2005
24 kommentarer, 1 trackback 30 år! - 2005
22 kommentarer, 1 trackback Ny mp3-lista! - 2003
22 kommentarer, 1 trackback San Marino - Sverige - 2003
22 kommentarer Bilnummer - 2003
20 kommentarer, 4 trackbacks Summering av Bloggforum 3 - 2005
20 kommentarer, 2 trackbacks Sluta sabba ditt varumärke! - 2005
19 kommentarer, 5 trackbacks Blogg-VM-tips! - 2006

Andra bloggar om:

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Fredag 2007-01-05 15:10
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Seriefinal ikväll!

Efter två dagars sjukdom har jag nu kryat på mig tillräckligt för att de två bokade biljetterna till kvälls seriefinal i hockeyallsvenskan mellan Rögle och Södertälje inte ska frysa inne.

Jag läser på hd.se att Kenny Jönsson kanske äntligen får göra comeback.

Ni som inte gör som jag och tar er till Ängelholms ishall kan slå på TV4+ klockan 19.00 ikväll och se matchen.


UPDATE!

Det blir ingen comeback för Kenny ikväll berättar hd.se nu.


Andra bloggar om: , , , , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2007-01-05 13:48
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jag får skylla mig själv...

Eftersom jag i höstas hade en period då jag skrev väldigt lite i min blogg och läste ännu mindre andra bloggar, något jag ännu inte kommit ikapp med, så har jag en del bloggar i bloglines som uppnåt maxantalet 200 anteckningar.

Stationsvakt är en av dessa.

Jag hittar en del kul saker där men det känns lite inaktuellt att skriva om det eftersom den senaste anteckningen av de 200 är postad i början av november..

Men bättre sent än aldrig!

Vi börjar med hans anteckning "CP känns inte riktigt korrekt" där han reagerar över att skällsordet retard översätts till CP.

När jag var lite kallade alla ungar varandra för CP och då var det ett skällsord. Nuförtiden förknippar jag CP med en begåvad ståuppkomiker och en författare, journalist och regissör. Det finns en hel del klipp med Jesper Odelberg när han är med i en norsk TV-show på Youtube. Inte mycket standup dock.

Allt blir så mycket annorlunda när det finns förebilder.

I en annan anteckning för Johnny stationsvakt fram tesen att alla människor är bloggare, men de flesta är datorlösa.

Det är en intressant tanke tycker jag och påminner om det Annica Tiger en gång skrev för att beskriva sin dagbok. Jag minns det inte ordagrant men tror att det löd nåt i stil med "Alla har en historia. Det här är min."

För övrigt blir jag lite rädd när jag testar Stationsvakts sökfunktion. Man fyller i en kroppsdel och trycker på "Sök i Stationsvakt" och får inga träffar på varken artärer eller mjälte men som tur är har han både hjärta och hjärna.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2007-01-04 20:30
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Fjolårets mål

Läsa 52 böcker (Det fixade jag.)
Se 52 filmer (Det fixade jag inte.)
Springa mer än ifjol (10 mil) (Det blev 16.5 mil.)
Klättra i träd (Gjorde jag aldrig.)
Blogga mer (474 anteckningar) (Det blev bara 368.)
Bli en bättre vän. (Troligtvis inte.)

Två av sex fixade jag. Det är väl lika bra att sätta upp samma mål för 2007.


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Torsdag 2007-01-04 14:26
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Sedda filmer 2006

Sedda filmer under 2006:

…och så kom Polly
8 mile
A hard day´s night
Adaptation
American Gigolo
Bruce Allmighty
Bröderna Grimm
Catch me if you can
Click
Da Vinci-koden
Donnie Darko
Finding neverland
Fun with Dick and Jane
Fyra bröllop och en begravning
Gökboet
Hannibal
I Kina käkar dom hundar
Ice Age
Ice Age 2
Ja e inte bitter - Robert Gustavsson
Jurassic Park
Kalle och chokladfabriken (x2)
Klassfesten
Love actually (x2)
Miffo
Monsters. Inc
Notting Hill
October Sky
Office Space
Pirates of the Caribbean II
Pistvakt
Puder
På spaning med Bridget Jones
Rainman
Rat Race
Royal Tenenbaums (x2)
Röd drake
Shrek
Sliding doors
The talented mr Ripley
Tillsammans
Turner och Hooch
Tusenbröder - Återkomsten
Van Veeteren - Borkmanns punkt
Van Veeteren - Carambole
Van Veeteren - Münsters fall
Walk the line
Wallander: Innan frosten

58 ifjol, 50 i år. Det blev alltså inte så många jag hoppades på.

Andra bloggar om:


Andra blogganteckningar i kategorin Film.

Torsdag 2007-01-04 14:20
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Lästa böcker 2006

Jag hade som mål att läsa 52 böcker under 2006 vilket var exakt så många jag hann med.

31 låtar - Nick Hornby
6 x kärlek - William Sutcliffe
Alla de stillsamma döda - Anna Jansson
Bloggtider - Erik Stattin, Lars Våge, Gunnar Nygren
Brottsplats Rosenbad-Beskyddarna - Annika Bryn
Ciderhusreglerna - John Irving
Den sjätte natten-Fångarna - Annika Bryn
Den vidunderliga kärlekens historia - Carl-Johan Vallgren
Det fattas en tärning - Johanna Thydell
Det som aldrig sker - Anne Holt
Drömmar av snö - Anna Jansson
Där änglar inte bor - Lars Lindroth
Dödlig list - Minette Walters
Eko - Minette Walters
Ett förvridet sinne - Minette Walters
Ett öga rött - Jonas Hassen Khemiri
Familjegraven - Katarina Mazetti
Fans - Fredrik Strage
Gökboet - Ken Kesey
High society - Ben Elton (engelska)
Hopplös och hatad av alla - Toby Young
Hotell New Hampshire - John Irving
Isprinsessan - Camilla Läckberg
Jag vet att du är ensam - Bodil Mårtensson
Jonas Eckel - Karin Fossum
Kalle och chokladfabriken - Roald Dahl
Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak - Pigge Werkelin & Lena Katarina Swanberg
Konsten att förlora - Mats Hård
Norrtullsligan - Elin Wägner
Natt till den fjärde november - Karin Fossum
När månen skiner - Dean Koontz
Maskrosungen - Sandra Gustafsson
Mord i Mauritius - Jan Mårtensson
Må döden sova - Anna Jansson
Människa utan hund - Håkan Nesser
Olycksfågeln - Camilla Läckberg
Predikanten - Camilla Läckberg
Se dem inte i ögonen - Aino Trosell
Samvetets röst - Helen Fielding
Sandor slash Ida - Sara Kadefors
Silverkronan - Anna Jansson
Skam - Karin Alvtegen
Skrattets rike - Jonathan Carroll
Stenhuggaren - Camilla Läckberg
Stum sitter guden - Anna Jansson
Stand-up comedy-The book - Judy Carter (engelska)
Svenska kryptobedrifter - Bengt Backman
Tidernas fester - Jan Öjvind Swahn (red.)
Tills jag finner dig - John Irving
Trekant - Mian Lodalen
Underbarnets gåta - David Lagercrantz
Vänaste land - Åke Edwardson

52 lästa böcker var 20 fler än 2005. Av dessa 52 böcker var 28½ skriven av kvinnor (en av böckerna hade två författare) vilket var bra många fler än fjolåret då endast sju var skrivna av kvinnor. Detta borde göra Åsa glad. (Se kommentarerna till anteckningen om 2004 års lästa böcker.)

Andra bloggar om:

Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Torsdag 2007-01-04 14:06
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Björklöven - Rögle 1-2 e.fl

Rögle tog två viktiga poäng mot Björklöven i lördags då laget vann med 2-1 efter sudden. Rögle hade ledningen med 1-0 tills det återstod knappt två minuter av matchen då Björklöven ganska rättvist fick in kvitteringen. Björklöven vann nämligen skotten med hela 23-2 i slutperioden!

I sudden avgjorde dock Pär Albrandt vilket gav Rögle bonuspoängen. På fredag spelar Rögle seriefinal i Ängelholm mot Södertälje.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2007-01-02 14:23
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Pannkakor är gott!

Det är gott med pannkakor.

Gör så här:
Skär ca 400 gram benfritt kött (t.ex bog, högrev eller grytbitar av nöt, älg, kalv eller gris) i centimetertjocka skivor och sedan i 2-3 cm breda bitar. Skala och skriva fyra stycken gula lökar.

Bryn två matskedar margarin eller smör i en stekpanna. Lägg i köttet och bryn det runt om. Minska värmen. Tillsätt löken och låt den bryna tillsammans med köttet någon minut. Lägg över i kastrull eller gryta eller bryn direkt från början i en stekgryta.

Krydda med en halv till en tesked salt, en fjärdedels kryddmått kajennpeppar, två teskedar paprikapulver och lite nymalen svart- eller vitpeppar. Tillsätt en deciliter tomatpuré och 2-3 deciliter vatten.

Låt köttet bräsera på svag värme under lock tills det är mört, 30-45 min. Smaka av. Red eventuellt av med en matsked mjöl utrört i två matskedar kallt vatten. Låt koka ytterligare några minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.

Du har nu tillrett en god gulasch som du kan äta tillsammans med sallad och ris, pasta eller kokt potatis.

Själv föredrar jag pannkakor.


Andra blogganteckningar i kategorin Humor.

Måndag 2007-01-01 21:42
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!