Alla anteckningar skrivna i oktober 2009

En första summering av Rögles insats i Elitserien 2009/10När jag läser om min summering av Rögles första femtedel av Elitserien i fjol märker jag att det främst var två saker jag fokuserar på. Dels alla skador (man hade sju spelare borta som mest) och dels de två tappade 3-0-ledningarna.

I år har man inte haft lika många skador, men man har ändå drabbats hårt. Richard Demén-Willaume åkte på en ny långtidsskada i slutet av förra säsongen och är nog inte tillbaka förrän om två månader. Nyförvärvet Giulio Scandella bröt foten i en av säsongens sista träningsmatcher och är inte tillbaka innan nyår och i senaste matchen mot Brynäs åkte Andrée Brendheden (fd Persson) på en knäskada och är borta två månader.

Så skadorna har halverats (även om tre långtidsskador inte är bra!) och de tappade 3-0-ledningarna har vi inte behövt se röken av i år. Det enda jag varit riktigt missnöjd med så här långt är senaste matchen mot Brynäs där man med fyra minuter kvar och ställningen 2-2 får ett fem minuter långt powerplay. En jättechans att ta tre poäng alltså. Och så kommer man knappt in i zon. Sudden death väntar och eftersom en minut återstår av utvisningen spelar man 4 mot 3 i en minut. Fortfarande skapar man absolut ingenting. Någon minut senare avgör Brynäs. I powerplay.

Men på det hela taget är jag väldigt nöjd med Rögles säsongsinledning. Man ligger åtta på 15 poäng (bara två poäng från fjärdeplatsen) och poängen har man tagit mot lag man räknar med att ha bakom sig i sluttabellen. Majoriteten av poängen har dessutom kommit på bortplan. Ganska imponerande med tanke på att man var näst sämsta bortlag i fjol och tog inte en enda bortaseger efter 1 november.

När det gäller spelarförluster så har nye backen Dominik Granak fyllt ut Kenny Jönssons kostym. På forwardssidan har Eric Beaudoin och Jeremy Colliton tagit över bröderna Abbott och även om målfabrikationen inte varit lika stor som för bröderna (även om de inte inledde förra säsongen särskilt bra beroende på sina skador) så har framförallt Beaudoin stått för några riktigt bra matcher och Colliton har visat sig vara en tekare i mästarklass.

På målvaktssidan har Jürgen Penker inlett precis lika bra som han gjorde när han kom till Rögle i början av säsongen ifjol. Bäst räddningsprocent i elitserien just nu med 93.73% räddningar. Trots det har Christopher Nihlstorp fått stå nästan hälften av matcherna och också gjort det bra även om poängen inte trillat in lika frekvent som när Penker stått. Trots det ligger han åtta i räddningsligan med 90.73%.

Efter 11 omgångar ifjol låg Rögle femma med 17 poäng. Lite sämre nu alltså men ändå fullt godkänt tycker jag.

Andra bloggar om: , , ,
Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2009-10-24 12:10
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!