Alla anteckningar skrivna i januari 2005

Vill du gå på Grammisgalan?

IFPI, som arrangerar Grammisgalan, rapporterar att det finns några biljetter kvar till försäljningen till Grammisgalan den sjunde februari berättar Musikindustrin.

För endast 1500 kronor blir en biljett din och galan som äger rum på Chinateatern i Stockholm börjar 15.30.

Beställ genom att maila info@ifpi.se.

Fast 1500:- för att få gå på en firmafest? Skulle inte tro det.

Vad kostar biljetterna till Hultsfred?

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Fredag 2005-01-28 18:26
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Femman: Tema musik

Okej, det är nästan dags för en ny Femma men bättre sent än aldrig.

Ni som följer min blogg vet att jag sällan svarar på fredagsfyran eller Femman men när nu ämnet är så här pass intressant så slår jag till.

1. Vilken var den första artist/grupp du vet med dig att du gillade?
Den första grupp jag minns är Herreys. Jag hade så klart sett dem när de vann melodifestivalen. Att de dessutom var tre bröder precis som i min familj gjorde ju inte saken sämre.

I samma veva hade jag snöat in på Twisted Sisters "We´re not gonna take it" fast jag tyckte de sjöng "Winner´s gonna take it". Jag minns speciellt en gång när jag och mina lika insnöade yngre bröder var ute och lekte och mamma plötsligt öppnade köksfönstret och ropade på oss. Hon skruvade upp radion som spelade We´re not gonna take it.

2. Vilken var den första skiva du köpte själv?
Jag köpte inte många LP-skivor utan det är sedan CD-skivan gjort sitt intåg i varje svenskt hem som jag började köpa skivor på allvar.

Jag vet dock att jag köpte minst en LP-skiva, Magnus Ugglas "Allting som ni gör kan jag göra bättre" som enbart bestod av covers. Det visste jag inte då utan trodde att Livet är en fest, Häng med på party, Påtalåten, Hög standard osv var hans kompositioner. Att In kommer Gösta var en gammal låt visste jag dock. Den spelades av någon anledning ganska ofta på radion i mitt barndomshem (eller minns jag fel?) och jag tyckte det var en väldigt konstig titel. Jag hörde de nämligen sjunga "En komma gädda" och tyckte att det var ett väldigt konstigt tal.

3. Hur var din första konsert?
Fantastisk! Det var i augusti 1996 och hela den sommaren gick i Gyllene Tiders tecken. Två-tre veckor innan konserten hade jag dessutom blivit tillsammans med min dåvarande flickvän som var en av de jag gick på konserten med. Jag var redan då alltid nyfiken på förbandet men eftersom det inte fanns lika mycket information om okända artister på internet som det finns idag så visste jag inte mer om Love Olzon än att han gjort en singel som hette "Jag vill ha en tjej som tycker om mej" vilket jag fortfarande tycker är en fantastisk titel i all sin enkelhet.

Andra band på scen var Wilmer X och sedan så kom Gyllene Tider upp på scenen. Vi skrek, sjöng och dansade konstant under hela konserten (eller så är det mitt minne som vill att det ska ha varit så) och det är fortfarande ett av mina bästa konserminnen.

4. När var du på konsert senast?
Det beror på om man räknar musikgalor, men det gör man väl? I så fall var det i lördags på P3 Guldgalan. Räknar man bara konserter med en viss artist så är det Lars Winnerbäcks konsert i Lund i höstas där Anna Ternheim var förband. Anna har förresten börjat skriva dagbok på sin hemsida. Alltid kul att läsa om artisters liv.

5. Längst fram, längst bak, i mitten eller på sidan?
Det beror på vilken artist det är och om man sitter eller står. Är det mycket publik vill jag inte stå längst fram. Gärna långt fram, men inte längst fram. Är publiken sittande så sitter jag gärna någonstans i mitten. Jag har sällan bråttom ut efter en konsert så ute på sidan är inte intressant av den anledningen.

Veckans femma hittar du här.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Fredag 2005-01-28 14:46
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bloggare ändrar L´Oreal-reklam

Sara på Hedgehog in a storm reagerade över L´Oreals reklambild (före- och efterbild finns på Media Culpa) och anmälde den till Etiska rådet och skickade ut ett pressmeddelande vilket fick till följd att bilden togs bort från reklamen. L´Oreal har även tagit kontakt med Sara och förklarat sig.

Idag säger också Thomas Bodström att lagen mot b.arnpor.r ska ses över så att det i framtiden blir olagligt att titta på b.arnpor.r på internet. Som lagen ser ut idag är det bara olagligt att ladda hem b.arnpor.rbilde.r till den egna datorn, att titta på dem på internet är lagligt.

Om den hårdare lagstiftningen hade gällt redan idag, hade då alla som sett L´Oreals reklam varit lagbrytare?UPDATE!
Filosofen Horatius skriver också om det nya lagförslaget.

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Torsdag 2005-01-27 21:26
8 kommentarer.
Skriv en kommentar!P3 Guld 2005

P3 Guld 2005 ägde rum i lördags kväll och jag och tre kompisar satt i publiken på Rondo vid Liseberg i Göteborg.

Tio olika priser delades ut och på scenen kunde man se några av Sveriges mest populära artister.

Galan direktsändes i P3 och går att lyssna på om man går in på P3 Gulds hemsida (länk ovan). Dessutom sändes den i SVT2 med en dryg timmes fördröjning.

Svante var inte imponerad av TV-sändningen och det är inte jag heller av samma anledningar som Svante nämner (lamporna i bakgrunden samt intervjuerna under tacktalen). Dessutom kändes galan väldigt komprimerad och lite skolpjäs i TV-versionen.

Så kändes det dock inte på plats. Det var härlig stämning och allt kändes lika professionellt som på fjolårets gala.

Tyvärr var det mer uppdelat mellan publik och musiker i år än ifjol då alla satt på samma sektioner. Detta gjorde att det blev lite "vi och dom"-känsla.

Några av "dom" hade fått äran att spela och här kommer en lista över dessa, med mitt betyg (1-5) baserat på uppträdande, publikkontakt och låtmaterial, i bokstavsordning (Amen).


 • José Gonzalez och EmBee: 2
 • Laleh: 3
 • Lars Winnerbäck: 3
 • Marit Bergman: 3
 • Moneybrother: 4
 • Pauline: 1
 • Promoe: 2
 • Robyn: 5
 • The Ark: 4
 • Timbuktu: 5


Kul också att se att RollOn-tjejerna var med på ett hörn, något jag förutspådde redan i november.

När vi lämnade galan och vimlade vidare i Göteborgsnatten var det dock med lite fadd eftersmak. Att bara fem minuter efter det att The Ark som sista band lämnat scenen tvingas lämna lokalen till förmån för VIP-festen kändes inte så kul. Naturligtvis är det inte optimalt att göra som ifjol då VIP-festen hölls på ett annat ställe än där galan ägde rum, men det borde gå att lösa smidigare.

När man betalt över 400:- endast för biljetterna så vill man kunna stanna kvar och njuta av atmosfären och smälta intrycken utan att någon ber en gå därifrån.

Jaja, nog gnällt. Galan får fyra klocklösa tider av fem möjliga i betyg av mig!

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Måndag 2005-01-24 21:34
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!När gav du bort en blogg senast?

Mitt svar är i julas.

Båda mina bröder tycker om att skriva och båda har sysslat med hemsidor i en eller annan form. Bjarne har tidigare florerat på Klocklös då han berättade om sin bok. Detta var något jag tyckte han skulle blogga om.

"Tyvärr" fick han ganska snart praktikplats på ett företag i Uppsala och istället för att börja blogga så fick han börja packa och förra veckan tog han tåget upp.

Hans blogg finns på bjarneandersson.blogspot.com men ännu är där tomt.

Min andra bror, Torgny, pluggar i Linköping och gör musik då och då. Du hittar två låtar här. Missa inte heller hans berättelse om Jimmie G som inte minns vad som hänt efter 1945, förutom de senaste fem minuterna. Torgnys blogg hittar du på togges.blogspot.com.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Torsdag 2005-01-20 19:14
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Dagens i-landsproblem

 • Den infart till min hemby som jag använder när jag kör hem från jobbet korsas av en järnvägsövergång. Just vid denna övergång är det tre spår för att tåg ska kunna mötas vilket i vissa fall gör att man får vänta 10-15 minuter.

  I och med att stormen hindrat tågtrafiken över Hallandsåsen ganska länge så håller godstågen på att köra ikapp vilket innebär många godståg, långa godstång, många möten vid övergången och långa möten vid övergången.

  Senaste veckan har jag fått vänta fyra gånger.

 • Jag handlade glödlampor idag. När jag kom hem gick glödlampan i köket sönder. Naturligtvis var det inte såna glödlampor jag köpte.

 • Servern som min hemsida ligger på strular vilket gör att det i det närmaste är omöjligt att nå mina sidor. Håll ut, felsökning pågår.

UPDATE!
Det visade sig vara min statistikdatabas som blivit överfull. Mea culpa.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Måndag 2005-01-17 17:35
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!It´s all over! It´s all over!

Inatt klockan 00:00 släpps sista kapitlet i följetången Farväl till Smellyhands. Det blev totalt 46 kapitel.

Andra blogganteckningar i kategorin Internet/Mina sidor.

Söndag 2005-01-16 19:57
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Lyssna på Elin Sigvardssons nya album

Kanske har du redan hört förstasingeln Song for Anna från Elin Sigvardssons kommande album. Sedan början av året kan man lyssna på utdrag från den och fyra andra låtar från hennes kommande album Smithereens. Detta gör man här.

Albumet släpps den andra februari och den 17:e februari är det turnépremiär i Göteborg. Ses vi där?

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/Elin Sigvardsson.

Lördag 2005-01-15 14:20
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Mycket intressant i bloggosfären

Medan jag under dagen jobbat och flyttat möbler har det rapporterats om en hel del intressanta saker i bloggosfären.

 • Jinge frågar vem brottslingen på bilden är. Jag visste inte hans namn men kände igen honom som Clark Olofssons medhjälpare vid Norrmalmstorgsdramat. Det lustiga är att jag kände igenom honom från en trailer till filmatiseringen om händelsen, med Torkel Petersson som Janne Olsson (som medhjälparen hette). Man lyckades verkligen göra honom porträttlik.

 • Kaxi har en lista över saker hon ska bli bra på när hon blir stor. Min motsvarande lista hade nog sett ut på samma sätt så när som på krukväxterna (de brukar överleva), de viktiga papperna (de brukar hamna i en pärm) och nattsömnen.

 • Margot Wallström har börjat blogga! Såg det först hos Henrik Torstensson men läste senare om det även hos Erik, Jorun och Bengt. Precis som Erik så fastnade jag för hennes avslutningsord i första posten; "2004 sucked!" Hela anteckningen känns personlig och tilltalande.

 • Monica skriver om författares hemsidor.

 • Upptäckte just Ingvar Svenssons blogg. Han är kristdemokratisk riksdagsman och bloggar med blogger på en blogspotadress. Någon bloggare har skrivit om honom (minns så klart inte var) och jag gillar också att han inte brytt sig om att använda partiets publiceringssystem eller liknande utan bara satt igång. Måhända är det en strategi för att välkomnas i bloggosfären men det struntar jag i. Strategi eller inte, det är personligt och det är tilltalande.

Det är sällan man kan läsa om politik på Klocklös i Tiden, men idag blev det länkar till två bloggande politiker. Kors i taket. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Fredag 2005-01-14 15:53
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Löpning 2004

Jag har lagt ut en hel del listor med sammanfattningar över 2004 och här kommer en till.

Ni som följer Klocklös i Tiden vet att två av mina intressen är siffror och löpning. Den här listan kombinerar dessa två intressen.Januari:

1.71 mil

1.35.46 tim

5.40 min/km


Februari:

1.855 mil

1.53.59 tim

6.09 min/km


Mars:

0.00 mil

0.00 tim

0.00 min/km


April:

0.00 mil

0.00 tim

0.00 min/km


Maj:

4.8 mil

4.27.28 tim

5.34 min/km


Juni:

1.8 mil

1.33.00 tim

5.10 min/km


Juli:

0.00 mil

0.00 tim

0.00 min/km


Augusti:

0.44 mil

0.25.06 tim

5.42 min/km


September:

0.00 mil

0.00 tim
0.00 min/km


Oktober:

4.25 mil

3.50.43 tim

5.26 min/km


November:

1.25 mil

1.03.29 tim

5.05 min/km


December:

0.00 mil

0.00 tim

0.00 min/km
---
Totalt:
15.6655 mil

14.49.31 tim

5.42 min/km

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Min maratonträning.

Torsdag 2005-01-13 21:08
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!A-Z-surfning

Hos Life de Luxe hittade jag en A-Z-lista över surfade url:er. Hon uppmanar andra att göra likadant och nedan kommer min lista.

Om ens webbläsare visar tidigare surfade url:er som börjar på den bokstavskombination man knappar in så kan man vara med. Tryck på A, B, C.. Z och skriv ner vilka sajter du får upp. Så här ser min lista ut:

A - http://ad-rag.com Åsks sida. Jag antar att jag klickade in här efter bloggmiddagen i Lund i december.

B - http://badtasterecords.se/logh Lundabandet Loghs hemsida.

C - http://www.camerata.se/Aktuellt.html Elin Sigvardsson spelade tillsammans med Camerata och Kesergö och naturligtvis var jag tvungen att kolla upp vad Camerata och Kesergö var.

D - http://www.dagensarbete.se/home/da/home.nsf/unid/D4A7CA3477225718C1256F7E003461C5?OpenDocument En länk jag hittade på en blogg. Minns ej vilken <- En bloggares dilemma...

E - http://www.e.kth.se/~strang/blog/ Patricks engelskspråkiga blogg. Läser den sällan. Däremot kikar jag ofta in på hans svenska Är isen hal? Sanda!.

F - http://www.flamingokvintetten.se/fredrik.htm Nej, jag lyssnar inte på Flamingokvintetten, men jag länkade till sidan när jag skrev anteckningen om försvunna musiker. Flamingokvintettens keyboardist är tyvärr en av de som saknas efter tsunamin.

G - http://gamla.bomben.se Gamla anteckningar från Bomben.

H - http://www.hakanarvidsson.com/dagbok/ Håkans och Cathrins resedagbok från bland annat Phuket.

I - http://www.idg.se/ArticlePages/200412/28/20041228083317_CS/20041228083317_CS.dbp.asp Naturligtvis handlar artikeln om bloggar.

J - http://jakebox.com/ Nytt sätt att förpacka CD-skivor.

K - http://k.digitalfarmers.com/blog/ Äntligen en blogg. De har inte varit så många som jag trodde. Än.

L - http://www.lambrettamusic.com Bandet Lambrettas hemsida.

M - http://magnusorerar.blogspot.com Magnus blogg.

N - http://www.nasum.com Hårdrocksbandet Nasums hemsida. Deras sångare är också försvunnen efter tsunamin.

O - http://www.okejklassiker.tk Vad gör den här?

P - http://paradox66.blogspot.com Bengts blogg.

Q - http://queenofsky.journalspace.com Någon bloggare länkade till hennes bilder som fick henne sparkad från jobbet som flygvärdinna.

R - http://www.racewillbegin.com/ Ingen aning.

S - http://www.sambassadeur.com Bra Göteborgsband.

T - http://www.teps.tk Ett kompisgäng från Malmö som spelar fotboll på sommaren och innebandy på vintern. Ibland får jag vara med trots att jag inte bor i stan. :)

U - http://www.ud.se Det är tsunamins fel.

V - http://vascopoeta.blogspot.com Vad i..?? Absolut ingen aning!

W - http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10106265 Artikel i Sydsvenskan om att dagbokskrivande (analogt) är på modet igen.

X - http://www.xtas.se/hh.htm Sida med Håkan Hellströms nya singel upplagd i mp3-format. Tyvärr funkar inte mp3-länken. Vill du höra låten så klicka här istället.

Y - http://www.yukio.se/blog Sannas blogg.

Z - http://zaranoff.mine.nu/matpe Matpe´s blogg.

Andra som gjort en sådan här lista är bland annat Svante och Erik.


UPDATE!
Via Erik hittar jag också Pierres och etages listor.


UPDATE!

Fler som listat:

Barse

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2005-01-13 16:14
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!InternetWorld tar bloggare på allvar

Internet World skrev en artikel om bloggar som Annica Tiger kommenterade i sin blogg. Nu vill IW publicera hennes anteckning i tidningen under rubriken Månadens debatt. Kul att de verkar ta kritiken på allvar.

Vidare ser jag att Steffanie nu bloggar på sin vanliga adress igen.

Och så firar en annan bloggare födelsedag idag. Grattis!

Dagens bästa upptäckt var Musikmani. Jag hoppas den bloggen kommer att fyllas på med anteckningar efter hand. Just nu innehåller den bara en, men med tanke på att många av mina favoriter räknas upp där så har jag höga förväntningar. Att nämna El Perro del Mar, bara en sån sak..


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2005-01-12 16:57
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle

Rögle överraskade på mig när man gick och vann Allsvenskan Södra i höstas. Att laget skulle nå Superallsvenskan (komma bland de fyra främsta) var jag ganska övertygad om, men vinna? Och dessutom lyckas vinna nästan 20 matcher i rad (eller om det var vunna och oavgjorda, utan förlust var det i varje fall)! Nä, Rögle imponerade.

Superallsvenskan började i söndags med hemmamatch mot Bofors för Rögles del. Det började inte så bra, 0-1 efter första perioden. När matchen var slut stod det 11-2 i Röglefavör på resultattavlan.

Och det verkar som om Röglesonen Kenny Jönsson gör comeback i laget efter sin NHL-karriär på onsdag, borta mot Nyköping. Precis som så många andra så lär han försvinna tillbaka till NHL nästa säsong om nu Rögle inte skulle lyckas ta sig till Elitserien. Då kanske man skulle kunna locka honom kvar. Annars har nog några bra år kvar därborta, han är trots allt inte mer än 30 år.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2005-01-11 21:13
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Sedda filmer 2004

Likt David på Månhus Beta så listar jag vilka filmer jag såg 2004. Olikt David finns även filmer som inte sågs på bio med.Andra blogganteckningar i kategorin Film.

Måndag 2005-01-10 22:08
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Desperat singelkille?En desperat singelkille har träffat alldeles för lite tjejer på sista tiden. Frost har kopplats in på fallet.

Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Måndag 2005-01-10 19:00
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Klocklös i Tiden-Mats roar ståupp-komiker!Via min statistik såg jag att jag fått en länk till någon av mina sidor på sajten Ingenting. Gick in och kikade och såg att den innehades av en ståupp-komiker vars namn jag inte hört tidigare.

Anledningen till att ingenting dykt upp i min statistik var att han utsett SedelProjektet till en av Sveriges roligaste hemsidor. Jag är stolt som en tupp! :)

Andra blogganteckningar i kategorin Internet/Mina Sidor/SedelProjektet.

Måndag 2005-01-10 13:21
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bloggmiddag

Så var januari månads bloggmiddag avklarad. Fem tappra själar dök upp och dristade både det ena och det andra på Kin Long i Malmö.

Jag hoppas att ämnena snart dyker upp hos Håkan och bilden som togs hos Martin.

Jäklar, vi glömde skriva servett!


UPDATE!

Martin var snabb! Han hade ju redan lagt upp bilden här.
UPDATE 2!

Håkan var också snabb och redan igår kväll kom denna imponerande lista över samtalsämnen.


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Söndag 2005-01-09 21:03
12 kommentarer.
Skriv en kommentar!P3 Guld-röster

Idag gick jag in på P3´s röstningssida till P3 Guld och röstade. Så här lade jag mina röster:

Årets nykomling: Raymond & Maria,
Årets manliga artist: Lars Winnerbäck
Årets låt: Raymond & Maria, Ingen Vill Veta Var Du Köpt Din Tröja
Årets liveartist - Guldmicken: Marit Bergman,
Årets kvinnliga artist: Anna Ternheim
Årets grupp: Sahara Hotnights

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Lördag 2005-01-08 12:36
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Weblogs topp tjugolista

Hur har bloggåret 2005 börjat för bloggarna på Weblogs topp 20-lista?

En vecka har nu gått av 2005 och jag blev lite nyfiken på om alla bloggar på Weblogs topp 20-lista har blivit uppdaterade ännu i år.

Så här ser det ut:
1. mymarkup.net
2. No illusions - Chadies NU-blogg
3. Annica Tigers blog
4. Det perfekta tomrummet
5. Blind Höna
6. blog.hertze.com Joakim har gått under jorden.
7. Nästa: Bandhagen Bloggen har (tillfälligt?) bytt adress.
8. Skeptikern Har inte uppdaterats sedan 7 december.
9. Stationsvakt Har upphört på den här adressen.
10. Enkelriktat
11. Tesugen: Peter Lindberg´s Weblog/Blog
12. hakank.blogg
13. Mulli.nu Har inte uppdaterats sedan 28 december
14. Klocklös i Tiden
15. How to learn swedish in 1000 difficult lessons
16. Annas blog feat. Mel E
17. Malins blog
18. gudmundson Bloggen har upphört.
19. Månhus Beta
20. BLOG@STEFANGEENS.COM Har inte uppdaterats sedan 27 december.

Bloggarna på topp fem har alla uppdaterats under första veckan 2005. Därefter är det lite sämre.

På platserna 6-10 har fyra av fem bloggar inte uppdaterats, men i minst två av fallen så bloggas det på andra adresser.

På platserna 11-15 ser det återigen bra ut med endast en blogg som inte uppdaterats under året och på platserna 16-20 är det två som inte uppdaterats, varav en eftersom den har upphört.

Vad kan man dra för slutsatser mer än att listan inte är särskilt dynamisk vilka många tidigare anmärkt på?

Inte så många tycker jag. Arbetsåret har inte kommit igång ordentligt ännu efter julen.

Jag märker att klockan är lite för mycket för att jag ska komma fram till fler slutsatser. :) Godnatt!

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Lördag 2005-01-08 01:25
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!MP3-listan 2004

Jag lyssnade på en hel del musik på jobbet under 2004, tack vare min mp3-spelare. Sedan några månader tillbaka så har jag dock tvingats börja använda öronproppar istället. Men under tiden som jag använde spelaren så redovisade jag varje vecka vilka låtar jag lyssnade på och här kommer nu artisternas tio-i-topplista. Numret efteråt är antalet listor som låtarna fanns med på.

1. Elin Sigvardsson 40
2. Eels 23
3. Lars Winnerbäck 20
4. Dimbodius 19
5. Kent 15
6. Anna Ternheim 12
7. Björns Vänner 11
7. José Gonzalez 11
9. Björn Olsson 10
10. Jojje Wadenius, Edwyn Collins och Mine 9

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/MP3/Lista.

Lördag 2005-01-08 01:02
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Försvunna musiker

Hos Svante läser jag att Markus Sandlund är en av de saknade svenskarna i Thailand. Det förklarar varför en hel del besökare på mina sidor senaste dagarna kommit via sökningar på hans namn.

Varför folk hittade min sida när de sökte på hans namn förstod jag dock inte förrän jag läste Svantes anteckning och såg att han, tillsammans med Anna Landberg, är cellist i Stockholm Strings and Horns.

Anna Landberg spelade med Elin Sigvardsson under hennes höstturné 2003 men på konserten i Sölvesborg hade Markus ersatt.

Två andra musiker som saknas efter katastrofen är Nasums sångare Mieszko Talarczyk och Flamingokvintettens keyboardist Fredrik Strelvik.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Fredag 2005-01-07 12:17
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Lästa böcker 2004

Läsning prioterades till stor del bort för andra aktiviteter under 2004. Jag läste endast 15 böcker i fjol att jämföra med 40 under 2003.

Bortom sanningen - Anne Holt
Da Vinci-koden - Dan Brown
Den röda vargen - Liza Marklund
En skejtares dagbok - Andreas Sonneryd
Expedition L - Erlend Loe
Garp och hans värld - George John Irving
Handbok i svenska - Gösta Åberg
Kodboken - Simon Singh
Prinsessan av Burundi - Kjell Eriksson
Röde orm - Frans G Bengtsson
Seinologi - Jerry Seinfeld
Stenkistan - Kjell Eriksson
Skuggorna och regnet - Håkan Nesser
The man who knew infinity, A life of the genius Ramanujan - Robert Kanigel
Winterland - Åke EdwardsonAndra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Torsdag 2005-01-06 20:17
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Mest kommenterat 2004

Så här i början på året så blir det ju en hel del summeringar av föregående år. Idag har turen kommit till listan över mest kommenterade anteckningar på Klocklös i Tiden.

18 kommentarer, 1 trackback Raymond & Maria
17 kommentarer, 1 trackback Roliga Telia
16 kommentarer, 1 trackback Bilder från P3 Guld-galan
15 kommentarer Demowebben
14 kommentarer, 1 trackback Vanligaste namnet
14 kommentarer Funderingar kring kommentarer
13 kommentarer, 4 trackback Vilka länder har du varit i?
13 kommentarer Vilken raket!
13 kommentarer Statistik
12 kommentarer, 1 trackback Till weblogs försvar

Räknar jag in hela Klocklös i Tidens historia så ser listan ut så här istället:

22 kommentarer, 1 trackback San Marino - Sverige
18 kommentarer, 1 trackback Raymond & Maria
18 kommentarer, 1 trackback Ny mp3-lista!
17 kommentarer, 1 trackback Roliga Telia
17 kommentarer Jag kunde inte låta bli
16 kommentarer, 1 trackback Bilder från P3 Guld-galan
16 kommentarer Jag vill se debatt!
16 kommentarer Lite off
15 kommentarer, 2 trackback Tio kommentarer och funderingar kring..
15 kommentater, 2 trackback Upphovsrätt


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Onsdag 2005-01-05 22:40
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ingen bra rubrik..

P3´s hemsida såg jag den här rubriken idag:Inte riktigt bra va?

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Tisdag 2005-01-04 21:45
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jag har gett bort min TV

Japp, min blåa TV med den käcka uppmaningen "Reklam, nej tack!" på har flyttat. Det lilla jag ser på TV ser jag numera på datorn och när en kompis behövde en TV så fick hon låna den på obestämd tid. Jag saknar den inte särskilt mycket.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2005-01-04 21:24
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Besöksstatistik för december

Här kommer december månads lista över mina mest besökta sidor:

1. Klocklös i Tiden 134 besök/dag (-5)
2. Kändisars Födelsedagar 131 besök/dag (-23)
3. Min hemsida om Elin Sigvardsson 39 besök/dag (+12)
4 Gissa huvudstäder 28 besök/dag (-7)
5. Hemsidan 25 besök/dag (-6)

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Tisdag 2005-01-04 20:57
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Håkans gåta

Håkan vann som bekant min tävling. Han var nöjd med sitt pris, men ville inte berätta vad han vann. Istället gjorde han en gåta av det, men ingen verkar ha kunnat svaret (eller läst kommentarerna där han skrev den kanske?) så därför kommer den här igen. Orden är Håkans.

"En liten gåta på vad det är, eller snarare hellre vad det är till:
* det går också att göra det själv men det är roligare om man kör det tillsammans
* längden på det man använder har egentligen ingen större betydelse
* det finns minst två olika sorter
* det är inte att simma under Öresundsbron en varm sommarkväll när tåget precis kör över bron."


Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt.

Tisdag 2005-01-04 19:26
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Låt om katastrofen

Senaste siffran över döda i flodvågskatastrofen är nu närmare 150 000 och man pratar om att lika många människor fortfarande saknas.

Jag hörde någonstans att artister ska spela in en låt för att samla in pengar. Band Aid all over again.

Min kompis som visserligen kallar sig Gånte, men som långt ifrån är någon gånte, bifogade en länk i en kommentar till ett tidigare inlägg om katastrofen.

Någon har redan gjort en låt om sina tankar kring det som hände och jag tror att den har mer känsla än vad den kommande flodvågsofferlåten kommer att ha.

Låten finns på www.2xdzurka.se/johan.mp3.

Andra blogganteckningar i kategorin Nyheter.

Måndag 2005-01-03 20:59
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Gott nytt år

Så ska man vänja sig vid att skriva 2005 istället för 2004.

Det finns fortfarande mycket att skriva om flodvågskatastrofen men jag måste börja skriva om annat nu också känner jag.

Jag sitter just nu och lyssnar på Tracks sammanställning över årets låtar. Så här slutade topp tre:

1. Lena Philipsson - Det gör ont
2. Lars Winnerbäck - Elegi
3. Morrissey - First of the gang to die

Nu åker jag till Lund och spelar med mitt band.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Lördag 2005-01-01 14:01
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!