Alla anteckningar skrivna i november 2006

Ny segersvit?

Rögle inledde ju Allsvenskan med 11 raka segrar innan AIK gav laget sin första förlust.

Därefter gick det lite trögt ett tag. Inga nya förluster, men några oavgjorda (seger i sudden death), men nu är laget tillbaka på segerspåret igen.

Efter fyra raka matcher utan seger (efter ordinarie tid) har man nu tagit sex raka segrar enligt nedan.

Arboga - Rögle 1-2
Rögle - Arboga 7-1
Växjö - Rögle 1-4
Rögle - Sundsvall 4-1
Nyköping - Rögle 1-4
Rögle - AIK 4-0

Imorgon möter man Bofors på bortaplan, en match som säkert blir hur tuff som helst. Rögle brukar ha svårt för Bofors.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-11-28 14:03
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Direktsänd misshandel

Jag hade bänkat mig framför TVn för att se Rögle - AIK i fredags men matchen blev inte riktigt som jag tänkt mig.

I slutet av andra perioden rök några spelare ihop framför Rögles mål. Ingen större fara på taket, de "kramades" lite en stund tills en av AIK-spelarna sliter sig loss och får in minst två knytnävsslag (handskarna är kastade/tappade) på en oförberedd Mikael Gath som är utan hjälm.

Gath ramlar ihop blödande och får hjälp av isen. Något senare lämnar även AIK-spelaren isen till följd av sitt matchstraff. Ytterligare två AIK-are och en Röglespelare får matchstraff efter incidenten.

Men de värsta bilderna återstår.

Plötsligt rusar Rögles målvakt mot dörren till spelargången och försvinner ut genom den. Ytterligare en Röglespelare åker fram till dörren men blir inte insläppt utan börjar slå med klubban mot plexiglaset i något som liknar desperation. När även ena linjedomaren kommer fram och börjar banka på glaset öppnas dörren.

Först efter en halvtimme får vi reda på vad som hänt i spelargången. AIK-spelare ska ha väntat på nästa Röglespelare och när Röglespelaren kommenterat händelsen på isen med "fegt" så ska AIK-aren ha flugit på honom och hotat döda honom. Uppgiterna om vad som egentligen hände går lite isär men AIK-aren förnekar inte att han sagt så, däremot förnekar han att han medvetet väntat in Röglespelaren.

Matchen då? Jo, AIK störde Rögle återigen (AIK är ju enda lag som besegrat Rögle hittills den här säsongen) och var det bättre laget i två perioder. Då stod det fortfarande 0-0. I och med att AIK fick ett matchstraff mer efter bråket fick Rögle spela 5 mot 4 i fem minuter, något som även blev 5 mot 3 under två minuter. Men något mål blev det inte.

Rögle skruvade dock upp farten i tredje perioden och ett tröttkört AIK orkade inte stå emot. Med mindre än tio minuter kvar gör Rögle 1-0 med en man mer på isen och resten av matchen är ren defilering. Till slut blir det 4-0 och avslutande målet är så vackert att det kunde varit hämtat från Sovjets storhetstid på 80-talet.

Men tyvärr är det knytnävsslaget som man kommer ihåg efter matchen och jag läser en hel del konstiga saker på nätet efteråt. Till exempel har AIK hockeys ordförande Mats Hedenström skrivit en krönika där han gör flera uttalanden jag ställer mig frågande till.

"[På TV-bilderna] framgår även att den spelare som träffas av slaget från [AIK-spelaren] också är den spelare som startar hela bråket. Det var långt ifrån bara en spelare som betedde sig illa på isen i Ängelholm."

Jag minns inte exakt vad som startade bråket men det var knappast ett knytnävsslag mot ett oskyddat huvud. Fram till det var det som vilket hockeybråk som helst. Att skylla på andra gör inte din egen spelares skuld mindre.

"Tyvärr fortsatte stökigheterna även utanför isen och [det] uppstod tumult i spelargången när [AIK-spelaren] skulle lämna isen för att bege sig till omklädningsrummet. Även detta är självklart oacceptabelt och jag utgår från att [Röglespelaren] som åker i kapp [AIK-spelaren] granskas och bestraffas [.]"

Vittnen säger att AIK-spelaren stod och väntade i spelargången. Vad som är sant eller inte bör naturligtvis utredas men återigen, ens egen skuld blir inte mindre för att man skyller på andra.

"Jag anser dock att det är om möjligt än mer oacceptabelt att [..] söka upp en spelare och börja utdela slag i gången mellan isen och respektive lags omklädningsrum."

Enligt vittnen i båset var det AIK-spelaren som började utdela slag efter en ordväxling. Och återigen, vem sökte egentligen upp vem?

"Jag vill [..] samtidigt efterlysa en något mer nyanserad bild av [..] det faktum att några privatpersoner valt att polisanmäla [AIK-spelaren] för misshandel för det slag han utdelade [.]"

Ska vi acceptera knytnävsslag mot oskyddade huvuden bara för att de sker på en hockeyarena?

Och så här fortsätter det.. Jag är naturligtvis inte objektiv eftersom Rögle är mitt favoritlag och det var en Röglespelare som råkade illa ut. MEN jag hade reagerat på samma sätt oavsett i vilken match det hänt, men jag hade knappast bloggat om det.

För övrigt är jag ganska säker på att media försöker vinkla AIK-spelarens uttalanden. Jag har läst saker som kan tolkas som att han är ångerfull för att han kommer att stängas av. Klart han är det, men han kan ju vara ångerfull av andra orsaker också.
Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-11-28 13:55
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Men hur gick det på dejten då?I början av november var jag på bloggmiddag i Malmö men hann inte stanna mer än ett par timmar eftersom jag skulle på dejt senare på kvällen. Några nyfikna har frågat hur det gick och jag har inte sagt annat än att det gick bra.

Hur bra det gick syns kanske på bilden ovan. Bilden föreställer mig och min flickvän Elin under ett besök på Hovs Hallar.

Så grattis till mig!

(och därmed har min utökade bloggtorka också fått sin förklaring..)


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2006-11-28 12:39
9 kommentarer.
Skriv en kommentar!Grus i maskineriet?

Efter elva raka segrar i allsvenskan tog det som bekant stopp för Rögle då AIK vann med 1-0.

Sedan dess har laget spelat fyra matcher med klent resultat som följd. Eller rättare sagt, med Rögles tidigare mått mätt, klent resultat som följt.

Fyra matcher har nämligen gett fyra uddamålssegrar men eftersom tre matcher har avgjorts först i sudden death så har laget "bara" tagit två poäng i dessa matcher.

Nyköping hemma 3-2 (0-2 vändes till seger efter sudden)
Sundsvall borta 1-0 (sudden)
Växjö hemma 6-5 (lagen turades om att ha ledningen innan matchen avgjordes i sudden)
Arboga borta 2-1.

Ni som följt mina rapporter från Rögle vet att jag är intresserad av lagets publiksiffror. Eftersom jag vill att det ska gå bra för laget ser jag så klart också gärna höga publikintäkter och därför är det kul att konstatera att man i fem av sju spelade hemmamatcher haft mer än 3000 åskådare, siffror som de flesta andra allsvenska lag bara drömmer om. Publiksnittet ligger just nu på 3157.

Ikväll kommer Arboga till Ängelholm och nästa fredag är det dags att bänka sig framför TV4+ som visar Rögle - AIK.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Onsdag 2006-11-15 13:29
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Fyra år

Idag fyller Klocklös i Tiden fyra år! Grattis på mig!

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Måndag 2006-11-13 12:24
10 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bloggmiddag

Det var bloggmiddag i Malmö i söndags eftermiddag och tyvärr var jag inte med särskilt länge fysiskt och nästan inte alls psykiskt då jag skulle på dejt samma kväll. I samma stad.

Åsk har skrivit om sina upplevelser av bloggmiddagen och påpekar mycket riktigt att Perle flörtade skjortan av mig. Vilken söt liten tjej med smak för menyer. :)

Jag hade gärna suttit kvar längre och framförallt deltagit mer i diskussionerna men som sagt, det kom en dejt emellan. Hur den gick? Det berättar jag kanske senare..

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Tisdag 2006-11-07 02:50
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!AIK - Rögle 1-0

Efter elva raka segrar kom så första förlusten för Rögle i årets Allsvenska. AIK vann med 1-0 och naturligtvis var det målvakternas match.

Trots den lysande inledningen på säsongen så har Rögle faktiskt haft ännu större sviter utan förlust två gånger tidigare. Säsongen 91/92 (som slutade med en elitserieplats) vann man de inledande 15 matcherna och under 60-talet var man ännu värre då hela 26 matcher vanns.

Ikväll möter laget Nyköping hemma i Ängelholm och förhoppningsvis inleds en ny segersvit då.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2006-11-01 10:46
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!