Alla anteckningar skrivna i januari 2006

Rögle - Almtuna 4-1

Rögle tog på söndagen en mycket viktig seger mot en av de värsta rivalerna i kampen om den sista kvalserieplatsen då Almtuna besegrades hemma med 4-1.

Trots segern blev inte avståndet ner till närmaste lag större då Björklövens framgångar på senaste tiden ger laget femteplatsen. Rögle är dock tre poäng före och har spelat två matcher mindre än Björklöven.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-01-31 17:51
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Drömmål

Ni minns kanske Kenta Nilssons dragning mot USA i VM 1989. Globen var precis färdigbyggd och årets VM var det första mästerskap som avgjordes i den nya arenan.

Kenta kommer fri från höger och skär in fintar puck och målvakt till vänster, lägger tillbaka pucken till höger och slår in pucken i tom bur.

Fem år senare gjorde en viss Peter Forsberg om bedriften på straff i OS-finalen mot Kanada så trots att Kenta var först är den mest känd som Foppadragningen.

Nu har Kentas son Robert Nilsson också gjort ett drömmål. 21-åringen spelar i AHL, NHLs farmarliga och hur det gick till kan du läsa och se (länk till nedladdningsbar fil finns i artikeln) på Aftonbladet.

Nu skulle man kunna göra sig lustig över att "Spara mål som.." aldrig har varit så rätt eller ge sig på Aftonbladet för att de "djuplänkar", men jag nöjer mig så här.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Måndag 2006-01-30 14:37
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Sundsvall 3-5

Förlust hemma mot nästjumbon Sundsvall med 3-5. Bara 1952 behövde se eländet. Är Rögle verkligen tillräckligt bra för kvalserien?

Endast en Röglespelare kan vara nöjd med sin insats igår. Jacob Johansson gjorde tre mål, de två första innan tre minuter gått av matchen.

I morgon krävs det en bättre insats då en av de värsta rivalerna om den fjärde kvalserieplatsen, Almtuna, kommer på besök.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2006-01-28 17:12
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Fyra svar

Monica har svarat på lite frågor och sen skickat vidare dem och en av dessa är jag.

Fyra jobb jag haft:
1. Äppleplockare
2. Murbruksblandare
3. Endödare
4. Tvåvägsuttagsmaskinsoperatör

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. Nyckeln till frihet
2. Moulin Rouge
3. Eternal sunshine of the spotless mind
4. Donnie Darko

Fyra ställen där jag bott:
1. Frestensfälle
2. Dala
3. Båstad
4. Grevie

Fyra tv-program jag gillar:
1. FC Z
2. Simpson
3. Red Dwarf
4. HippHipp

Fyra ställen där jag varit på semester:
1. Tärnaby
2. Parga, Grekland
3. Lysekil
4. Köpenhamn

Fyra sajter jag besöker dagligen:
1. Bloglines
2. It´s a trap och Micke Orgel
3. SVTs Text-TV
4. Minst en tidningssajt

Fyra favoriträtter:
1. Plankstek på den grekiska restaurangen vid Storan i Göteborg
2. Tacos
3. Det mamma lagar
4. Det farmor lagar

Fyra ställen där jag gärna skulle vara nu:
1. I Hennes famn
2. I Ängelholms ishall 6.38 in i fjärde perioden mellan Rögle och Leksand den tredje april 1992; sekunden innan Rögle gör 4-3 och säkrar en plats i Elitserien.
3. På konsert med Kent, Elin Sigvardsson eller någon annan bra artist.
4. På en löprunda den första vårdagen.

Jag skickar inte vidare frågorna men den som vill får gärna plocka upp tråden.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Fredag 2006-01-27 17:24
8 kommentarer.
Skriv en kommentar!HippHipp-Tshirt

Jag köpte en present till min kompis som tidigare gjort sig känd som en ivrig kommenterare på min blogg, under namnet Gånte, då han fyllde år förra veckan.

Eftersom presenten jag kommit på var så bra så köpte jag en till mig själv också. Någon HippHipp-tittare som är avundsjuk?

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Torsdag 2006-01-26 15:32
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Six feet under

Ikväll börjar en ny säsong av Six feet under i SVT2 klockan 21.20. På tiden!

Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Söndag 2006-01-26 15:07
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Hur räknar Bloggtoppen.se?

Jag är lite nyfiken på hur besöksantalet räknas på Bloggtoppen. Jag kollade nyss och såg att jag haft ungefär 250 besök sedan i söndags medan jag enligt min egen statistik haft närmare 600. Jag vet att det inte finns någon standard när det gäller att räkna besökare och att ingen av de två sätten jag nämnt är mer rätt än det andra, det vore bara kul att se var skillnaden ligger.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2006-01-25 16:43
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!Glamourprinsessan i SVD

Jag undrar hur lång tid det dröjer innan den här artikeln om Karolina Lassbo som bloggar på Glamourprinsessan blir mest länkad i bloggosfären enligt Knuff.UPDATE!
Ungefär ett dygn tog det.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Tisdag 2006-01-24 13:49
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!P3 Guldgalan 2006

Vädret såg ut att ställa till det för mig och mina kompisar David, David och Magnus när vi skulle åka upp till Göteborg och årets P3 Guldgala.

Dagen innan vi skulle åka kom det så mycket snö att tågen från Malmö stängdes av på den sträcka som mina kompisar skulle åka vid lunchtid på lördagen. Även kaos på vägarna rapporterade och i södra Halland där ett projekt med flexibla hastighetsskyltar pågår rapporterades om sänkt hastighet på motorvägen till 60 kilometer.

Men på lördagen kom tågen igång, vägarna var plogade och något försenat kom mina kompisar med tåget till Båstad där jag hämtade dem för fortsatt färd mot Göteborg.

Efter ett stopp för mat i Halmstad kom vi fram till vårt hotell i Göteborg efter tre timmar, lagom till incheckning.

Efter en knapp timme på hotellet är vi ombytta och klara och beger oss mot Storan där galan ska komma att äga rum.

Vi beger oss först till den grekiska restaurang som det har blivit tradition att besöka inför galan. Det är faktiskt tredje året som både restaurangen och galan besöks av oss.

Kvart i sju är det insläpp och vi kommer fram strax innan grindarna öppnas.

Sist galan arrangerades på Storan var andra våningen avsedd för VIP men inte i år. Vi går upp och sätter oss i den barförsedda lokalen och snackar en stund. Det är en timme till galan ska börja så det finns inte så mycket annat att göra.

På flygeln bredvid våra platser ligger ett häfte. Efter att ha sett att det innehåller en lista över kvällens prisutdelare och mobilnummer till dessa låter vi det vara. Någon har uppenbarligen glömt häftet på flygeln och det är knappast avsett för våra ögon.

Strax innan dörrarna till lokalen där galan ska hållas öppnar så börjar folket dra sig mot dessa dörrar och vi likaså. Vi hamnar bakom Laleh och Leif Pagrotsky (som verkligen är kort!) men kommer inte fram det håller så vi vänder och går ner en trappa och hittar vår ingång. Där är det dock lika mycket folk så vi får stå och titta på folk en stund.

Andreas från FCZ kommer plötsligt förbi. Jag stannar honom och säger att jag uppskattar FCZ och önskar honom lycka till inför sitt uppdrag som prisutdelare. (Jag såg hans namn på nyss nämnda häfte.)

Snart kommer vi in och upptäcker att vi fått betydligt bättre platser än vad vi kunnat drömma om. De två första raderna är reserverade för de nominerade artisterna med sällskap, på raden bakom sitter vi.

Galan kommer igång och även om det är bra musik och bra stämningen så är det inte samma höga kvalité som ifjol. Tre av låtarna som framfördes då t.ex, blev nominerade till Årets låt. Jag tror inte någon av låtarna som framfördes i år blir nominerad.

Efteråt beger sig mitt sällskap till en pub innan två av oss beger sig till hotellet medan de andra röjer vidare i Göteborg några timmar till.

När vi väl orkat oss upp dagen efter, en halvtimme innan frukosten slutar serveras, och kommit ner till matsalen upptäcker vi att vi delat hotell med galans kanske gladaste vinnare, Hiphop/Soul-vinnarna Hearin´ Aid.

Efter en promenad på stan, fläskfilé på Murveln och en timmes besök på Sjöfarstmuséet så åker vi hem.

Vi är framme på Båstads järnvägsstation ungefär åtta minuter innan nästa tåg till Malmö går.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Tisdag 2006-01-24 13:44
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!P3 Guld 2006

Vägarna upp till Göteborg var inte så farliga som befarat men nog låg det lite snö på vägbanan så vi tog det lugnt. Det blir en längre redogörelse senare i veckan, men jag bjuder på lite länkar om galan så länge.

GP
Aftonbladet
Expressen
SVD
DN


Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Måndag 2006-01-23 17:28
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Skellefteå 4-5

Det blev en match som vände flera gånger. Efter första perioden ledde Skellefteå med 2-0 och en bit in i andra perioden gjorde man även 3-0. Efter det vände Rögle till 4-3 innan perioden var slut. I den sista perioden gjorde Skellefteå två mål och gick upp till 5-4 och efter det lyckades Rögle aldrig kvittera. Avsprånget till Almtuna är dock oförändrat.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2006-01-22 22:05
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Mot Göteborg!

Nu tar jag bilen och kör och hämtar mina kompisar på Båstads järnvägsstation och sedan beger vi oss norrut mot Göteborg och kvällens P3 Guldgala. För er som ser TV-sändningen (SVT2 klockan 21.15) så håll koll på högerflanken på femte raden.

Och önska mig lycka till med körningen. Väglaget är inte det bästa...

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Lördag 2006-01-21 12:30
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Björklöven 1-5

Matchen började en och en halv timme senare än planerat på grund av snöovädret i Skåne tvingade Björklövens flyg att landa på Sturup istället för Ängelholm.

Den extra långa resan verkade tända laget mer än vad Rögles väntan gjorde och matchen slutade med Björklövenseger 5-1. Inför dagens match hade Fredrik Davidsson i Björklöven gjort fem mål på 30 matcher. Ikväll smällde han dit fyra stycken!

Rögle har dock fortfarande fem poäng och en match till godo på femman Almtuna i jakten på den fjärde kvalserieplatsen.


UPDATE!Efter matchen korrigerades målskytten på det fjärde målet, men ett hattrick blev det för Fredrik Davidsson i alla fall.


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2006-01-20 22:57
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Världens smartaste hund

Det här måste vara världens smartaste hund.

Andra blogganteckningar i kategorin Humor.

Torsdag 2006-01-19 12:15
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!Hur gör man!?

Hur 17 tar man sig ut ur det här rummet?

Via tips från coach.. kompis.

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Onsdag 2006-01-18 12:33
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Robert Gustafsson som Tony Rickardsson

Igår var det dags för årets idrottsgala och ingen intresserad har väl missat att Tony Rickardsson fick Jerringpriset.

Ni som missade Robert "Ja ä iintä bittär" Gustafssons sista(?) imitation av Tony Rickardsson kan göra det här. Där hittar du också länkar till andra klipp från gårdagens gala.

Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Tisdag 2006-01-17 13:26
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Arboga - Rögle 1-3

Det blev en ny välbehövlig seger för Rögle igår efter att Arboga besegrats med 3-1. Seger var välbehövlig i och med att alla andra lag som Rögle tampas med om kvalserieplatserna också vann. Hårdast var det för Skellefteå som låg under med 0-2 mot Nybro efter den första perioden. När matchen var slut hade Skellefteå vunnit sedan Magnus Wernblom gjort 4-3 med en(!) sekund kvar av matchen.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2006-01-16 14:02
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!GP skriver om bloggar

GP: Börja blogga - steg för steg
GP: Bli känd - och kanske rik!
GP: Fröken J bloggar anonymt
GP: Karin bloggar med namn och bild
GP: Kolla själv på testbloggarna

Andra blogganteckningar i kategorin Media/Tidningar.

Söndag 2006-01-15 03:42
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jag kan inte simma

Jag kan inte simma. Och eftersom klockan är 03.12 i skrivande stund så kan jag inte sova heller. Eller jo, jag kan simma, men inte bra. Jag vet inte hur många somrar jag gick på simskola när jag var liten utan att få kläm på det. Jag minns att jag någon gång på gymnasiet simmade (vanligt hederligt bröstsim) åtminstone en halvtimme i ett streck, men jag fixade säkert inte mer än tio längder. Jag var/är inte snabb.

Jag gick och la mig klockan elva igår fredag. Låg och läste en stund innan jag släckte lampan och somnade. Vaknade strax innan fyra. Klarvaken och törstig. Gick upp och drack och gick och la mig igen till ingen nytta. Läste ut Bloggtider, boken med bland andra Erik som författare, innan jag försökte somna om igen vid sex. Klockan blev åtta innan jag gav upp försöket och steg upp och åkte iväg och handlade frukost.

Vid elva i förmiddags slog tröttheten till och jag gick och la mig och sov tre timmar.

Kanske är det därför jag inte kan somna nu? Eller är det för att jag legat och tänkt på att jag inte kan simma? Kan du simma?

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Söndag 2006-01-15 03:17
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!AIK - Rögle 1-2

Rögle tog en viktig bortaseger mot AIK igår (eller i förrgår egentligen, klockan har passerat midnatt ser jag) och drog därmed ifrån i jakten på den fjärde kvalserieplatsen.

Rögle gjorde sitt 2-1-mål i tredjeperioden och även om AIK pressade på och var nära kvittering så kunde Rögle hålla undan.

I och med segern har Rögle nu fem poäng och en match mindre spelad till godo på femman Almtuna.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2006-01-15 00:06
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nisse Hults historiska snedsteg

Idag var det premiär för Nisse Hults historiska snedsteg i SVT, en serie jag sett framemot eftersom Johan Glans spelar huvudrollen.

Det fanns en hel del kul saker och jag skrattade högt flera gånger. Bödeln som inte förstår hur giljotinen fungerar och bara har manualen på franska eller när Anckarström, den stackars grannen ropar genom väggen "Man ska vara tyst när man sover!" Skitkul!

Jag läste på Aftonbladets Tyck till vad andra tyckte om serien och de flesta var överens om att det var kul. Jag fick mig ett gott skratt även när jag läste dessa kommentarer då en lydde som följer:

"Skrattade så jag tjöt.Grannarna måste trott att jag tappat förståndet helt och hållet! :) Kanonkul,verkligen!
Toppbetyg 5 getingar!!!!"


Getingar delas ut av Expressen, inte Aftonbladet. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Lördag 2006-01-14 23:36
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!GP-poesi

Visst är det lite poesi över den här rubriken?

GP: Gott om örn mellan Orust och Tjörn

Andra blogganteckningar i kategorin Media/Tidningar.

Lördag 2006-01-14 16:18
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Gretzky är den störste

Jag upptäckte en ny och välskriven blogg idag: Anna von Achtersnurra.

Hon har bland annat skrivit om hur man beskriver Wayne Gretzkys storhet som hockeyspelare vilket var en historia jag inte hört tidigare.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Lördag 2006-01-14 14:50
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Fem sjuka fotbollsmål

Det är fredagen den 13:e idag vilket tydligen ska betyda otur.

Otur kan man ju verkligen inte säga att de här målskyttarna har.

Fem sjuka mål!

Via: Gånte

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Fredag 2006-01-13 17:06
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Växjö - Rögle 3-3

Rögle tappade återigen en 3-1-ledning borta mot Växjö. I förra bortamatchen vände Växjö 1-3 till 4-3 under den sista kvarten. Igår förvandlade man 1-3 till 3-3 under samma tidsperiod, sista målet inslaget med 35 sekunder kvar i spel sex mot fyra.

Redan imorgon är det match igen, den här gången mot AIK borta.

För övrigt läser jag att Rögle får ny sportchef i år när nuvarande marknadschefen Roger Hansson tar över.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2006-01-12 14:30
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Fler vårtecken

Även Günther har vårtecken att rapportera om. Snön håller för övrigt på att smälta i min del av världen.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2006-01-11 13:35
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vårtecken

Steffanie har rapporterat om årets första vårtecken.

I min värld har vi fortfarande vinter och snö.

Snö förresten, när jag kom till jobbet häromdagen satte jag foten i decimeterdjup snö när jag klev ur bilen. En kollega stod och rökte utanför ingången och jag sa nåt i stil med "vad mycket snö här var".

Va, sa kollegan, har du fått snö i bilen?

Nej, mest utanför, svarade jag.

För övrigt har en granne gjort en mängd snöskulpturer i sin trädgård. En stor snölykta, en häst, två föl och en snögubbe. Jag får se om jag kan få upp kort på konstverken.

För övrigt har brorsan upptäckt vilket som är det ultimata vårtecknet något jag skrev om redan ifjol.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2006-01-10 13:26
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Årets sjukaste nyhet?

Det här var nog det roligaste jag läst i år! Frågan man ställer sig efter att ha läst det är hur det gick för musen.

Andra blogganteckningar i kategorin Nyheter.

Måndag 2006-01-09 00:31
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!P3 Guld-röster

Ifjol gick jag in på P3 Gulds hemsida och röstade den åttonde januari. I år var jag lite tidigare men har inte redovisat mina röster ännu så jag gör det nu och passar på att uppmana er andra att rösta också då det är sista dagen att rösta idag.

Så här röstade jag:

Årets nykomling: Laleh
Årets manliga artist: Moneybrother
Årets låt: Robyn - Be mine
Årets liveartist - Guldmicken: Laleh
Årets kvinnliga artist: Laleh
Årets grupp: Kent

Den 21 januari äger galan rum i Göteborg. Ni sitter framför TV´n, jag sitter framför scenen. :) Som vanligt.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Söndag 2006-01-08 11:35
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Dagens roligaste

Via bloggen Thinking it will be alright hittar jag ett klipp från Sydnytt där programledaren Bernard Mikulic börjar skratta åt ett inslag och inte klarar att samla sig.

Klicka på Sydnyttslänken ovan och leta upp länken som heter Se Bernards skrattanfall.


Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Lördag 2006-01-07 18:58
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Malmö IF 3-2

Att se ett skånederby på TV var värre än jag räknat med. Som jag skrev igår så visades matchen mellan Rögle och Malmö på Viasat Sport 1 och stämningen i hallen spred sig verkligen ut genom TV-rutan (läs datorskärmen) och fyllde min lägenhet.

Jaja, nog svamlat.

Matchen såg till en början ut på samma sätt som den förra hemmamatchen mot Malmö. Rögle startade matchen i ett högt tempo och Malmö drog på sig utvisningar. Vid två tillfällen i första perioden fick Rögle chansen att spela fem mot tre och båda gångerna blev det mål. 2-0 efter första alltså.

I andra kom Malmö ut som ett nytt lag och satte stor press på hemmalaget. Efter fem minuter var skottstatistiken redan uppe i 10-0. Reduceringen kom också under denna intensiva inledning.

Efter sex minuter får Rögle en utvisning men det är Rögle som får den stora möjligheten att göra mål i och med en mycket konstig situation.

Malmömålvakten Corey Hirsh har motat pucken i ena hörnet och slår upp pucken i mittzon, men inte bättre än att Kenny Jönsson får pucken i fart, tar sig lätt förbi två motståndare och hamnar fri med Hirsch som befinner sig på mellanhand. Kenny blir dock neddragen och pucken hamnar till vänster om målet där en annan Röglespelare fångar upp den. Hirsch, fortfarande på mellanhand kastar då klubban mot Röglespelaren och pucken hamnar framför mål hos en Malmöspelare och domaren blåser av på grund av en avvaktande utvisning.

Neddragning av fri spelare ska ge straffslag. Kastar målvakten klubben ska det ge straffslag. Att döma ut två straffar hade kanske varit för mycket begärt, men i och med att Rögle "bara" fick straffslag så tog domaren ingenting för den ena av straffsitutationerna. Enligt Håkan Södergren, expertkommentator, kan domaren inte döma två straffar i samma situation, men utvisning och straff hade gått bra.

Hur som helst, Pär Albrandt satte straffen och Rögle ledde med 3-1.

Malmö reducerar återigen innan perioden är slut.

I sista perioden är det mest ställningskrig och inget av lagen skapar särskilt mycket. Närmast är Juha Riihijärvi för Malmö som med ett kanonskott från ca fem meter träffar den storspelande Röglemålvakten Jere Myllyniemi på masken.

Samma Riihijärvi var anledning till att Rögle fick sitt andra fem mot tre-läge i första perioden, det som ledde fram till 2-0 då han oproverat slår den icke puckförande Mikael Gath över handen.

Riihijärvi drog på sig ännu en dum utvisning i slutet av matchen när Malmö pressar på för en kvittering då han crosscheckar en Röglespelare i ofarligt läge.

Lite synd att bara 4137 personer kom till ishallen men många gjorde väl som jag och skrek framför TVn istället. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2006-01-07 14:14
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Malmö på Viasat Sport 1

Jag såg just att Viasat Sport 1 kommer att sända matchen mellan Rögle och Malmö IF med start 15.45.

Oj, vad nervöst det kommer att bli. Jag tycker egentligen inte om att se Rögle på TV, jag brukar bli alldeles för nervös för mitt eget bästa, men hellre TV än inget alls.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2006-01-06 15:21
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Patchen har kommit!

Patchen som ska förhindra att detta händer igen, har kommit.

Jag har laddat ner och installerat den och sitter förhoppnings skyddad mot just den sortens attacker.

Via: Helskägg

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Fredag 2006-01-06 14:35
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nybro - Rögle 1-2 SD

Några 6-2 som jag trodde var det ju inte i närheten av.

0-0 stod sig i två perioder och fram tills dess hade det faktiskt varit jumbon Nybro som dominerat. I början av tredje fick dock Rögle spela fem mot tre och lyckades då ta ledningen, en ledning som stod sig i sju minuter. Då var det Nybro som fick samma läge då två Röglespelare dragit på sig utvisningar. 1-1 där och 1-1 vid full tid.

Under förlängningen gjorde dock Rögle 2-1 och fick med sig två poäng från matchen.

I och med att Almtuna samtidigt förlorade har nu Rögle tre poäng och en match mindre spelad till godo i jakten om en kvalserieplats.

Imorgon är det skånederby mot Malmö. Huvaligen!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2006-01-05 13:52
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Statistik, december 2005

1. Klocklös i Tiden 202 besök/dag (-34)
2. Kändisars Födelsedagar 166 besök/dag (-30)
3. Song of the day 45 besök/dag (-5)
4. Gissa huvudstäder 35 besök/dag (-4)
5. Hemsidan 30 besök/dag (-7)

Det märks att folk gjort annnat under julen. :)

Statistiken för november finns här.


Andra blogganteckningar i kategorin Internet/Mina sidor.

Torsdag 2006-01-05 13:38
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nybro-Rögle (gissning)

Eftersom jag fått för mig att kvällens match mellan Nybro och Rögle slutar 2-6 och jag kommer att reta mig om den gör det och jag inte berättat det för nån så gör jag det här.

Jag tror matchen Nybro-Rögle slutar 2-6.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2006-01-04 18:13
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jinge dominerar på intressant.se

Jag kollade just in topplistan på Intressant.se och såg att Jinge dominerar fullständigt.

Listan visar de 15 mest klickade anteckningarna. Listans nummer ett, två, fem, sju och tretton handlar om Jinge. Jinge själv har skrivit anteckningarna på plats tio och femton.

Uppenbarligen älskar intressant-läsarna att läsa anteckningar om och av Jinge och hade jag intressant-pingat den här anteckningen hade den väl också hamnat bland de 15..

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Tisdag 2006-01-03 12:49
13 kommentarer.
Skriv en kommentar!Lite blogglänkar

Hans Kullin summerar sitt 2005.

Hilweh (My Final Fit) har skrivit igen.

Lars Olofsson har samlat länkar kring det jag råkade ut för på nyårsdagen.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Tisdag 2006-01-03 12:39
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Det började ju bra...

Klockan var runt ett igår eftermiddag när ungefär det här hände.

För dig som inte vill ladda ner filmen så blev min laptop infekterad. Kalla det virus, spyware eller vad du vill men gårdagen ägnades hur som helst åt formattering och nyinstallation av program eftersom inget av mina program lyckades få bort skiten.

Då alla filer av vikt fanns under Mina dokument och det fortfarande gick att flytta över mappen till min stationära dator så var det bara att tanka över de cirka 6 GB det rörde sig om och sedan format c:.

Det som orsakade infektionen var det som Annica skrev om förra veckan och som Marcus på Helskägg skrev om idag.


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Måndag 2006-01-02 13:05
10 kommentarer.
Skriv en kommentar!Citering

Jag citerar ofta när jag pratar. Alla bra saker är ju redan sagda. Som när någon berättar något och sedan ber mig att inte berätta det vidare. Då kan jag svara lite skämtsamt "Vi får se hur jag gör" som gubben i filmen Masjävlar.

Oftast använder jag uttryck utan att tänka på var de är hämtade ifrån och ännu oftare utan att tänka på att de är hämtade någonstansifrån.

Jag såg filmen Fyra bröllop och en begravning igår (för vilken gång i ordningen?) och hörde en sak jag sa till Karolina LassboBloggforum i november då hon kom fram till mitt sällskap och sa att hon skulle åka hem och tackade för sig.

"Det var kul att nästan träffa dig"

Apropå citat så hittar du massor från Sällskapsresan hos Karolina.

Vilka citat använder du ofta?

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Måndag 2006-01-02 11:48
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!Gott nytt år!

I år ska jag försöka läsa 52 böcker, se 52 filmer, springa mer än ifjol (10 mil), klättra i träd, blogga mer (474 anteckningar) och så ska jag bli en bättre vän.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Söndag 2006-01-01 12:29
12 kommentarer.
Skriv en kommentar!Sedda filmer 2005

Jag orkar inte vara lika ambitiös och länka till varje films IMDB-sida så ni får dem bara rakt av.

21 gram
About Schmidt
Amelie från Montmartre
Anger management
BASEketball
Beck - Enslingen
Beck - Kartellen
Beck - Sista vittnet
Blues Brothers 2000
Bowling for Columbine
Charlies änglar II
Den där Mary
Diamantfeber
Die hard
Dodgeball
Donnie Darko
Eternal sunshine of the spotless mind
Ett perfekt mord
Fargo
Flykten från hönsgården
Fyra bröllop och en begravning
Fäst vid dig
Grabben i graven bredvid
Grinchen
Gökboet
Hipp hipp hora
Jalla! Jalla!
Jönssonligan får guldfeber
Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö
Kopps
Ladder 49
Liftarens guide till galaxen
Lock, Stock and two smoking barrels
Lost in translation
Maid in Manhattan
Masjävlar
Meningen med livet (Monty Python)
Moulin Rouge
Mr.Deeds
Narnia: Häxan och lejonet
Notting Hill
När Harry träffade Sally
Om en pojke
One hour photo
Ocean´s Eleven
Ocean´s Twelve
Paradiset
S.O.S - Segelsällskapsresan
Shrek
Shrek 2
Sjätte sinnet
Tjenare Kungen
The Big Lebowski
The butterfly effect
The holy grail (Monty Python)
The longest yard
The sum of all fears
Tomten är far till alla barnen

Andra blogganteckningar i kategorin Film.

Söndag 2006-01-01 11:59
8 kommentarer.
Skriv en kommentar!