Slumpen

Min arbetsgrupp på jobbet består av fyra personer. Vi kör två maskiner som ska gå alltid och har sedan två arbetsstationer i handmonteringen. Vi roterar på dessa fyra stationer sex gånger om dan.

I handmonteringen finns det ungefär 25 arbetsstationer. Av dessa är 18 placerade så att man har en arbetsstation mitt emot sin vilket möjliggör samtal mellan personerna om de är på det humöret.

I onsdags hamnade jag mittemot kompisen Pierre inte mindre än tre gånger och inte nog med det, det var på tre olika ställen också!

Men det slutar inte där. Även på torsdagen hamnade vi mitt emot varandra vid ett tillfälle.

När vi hamnade mitt emot varandra igen på fredagen så sa jag att det inte lär hända så här många gånger på en vecka igen. Vi lär åtminstone inte göra om onsdagens bravad.

På eftermiddagen ska tvåvägs-gruppen ha möte. Tvåvägs är en maskin som likt de två i min arbetsgrupp går hela tiden och därför kallades det in reserver när de ordinarie gick på möte. Tvåvägs är en maskin som består av två sektioner och vid varje sektioner jobbar två personer som står, just det, mitt emot varandra. Vem får jag jobba med? Pierre, så klart!

När mötet är avklarat och jag och Pierre återgår till våra respektive arbetsplatser så hamnar vi.. Tada! Mitt emot varandra!

Jag hade alltså fel när jag på fredagsmorgonen sa att vi inte skulle hamna mitt emot varandra tre gånger på en dag igen.

Hur som helst, vad är nu oddsen för detta? Den som vill räkna kan ju skicka ett förslag på lösning till mig. :)

På fredagkvällen får jag ett spam. Det handlar om en bok om stenålderskost. Underligt, tyckte jag. Dels får jag aldrig spam på svenska och dels hade Niklas på Enkelriktat skrivit om en bok om stenålderskost, dock ej samma.

Jag vet inte om man kan kalla det slumpen, men på kvällen när jag spelade innebandy blev hela gänget inbjudna till Lina och Andreas som var med för första gången för att äta tacos efteråt. Jag och kompisen Björn som samåkte tackade nej eftersom vi duschar hemma, men det visade sig att Lina och Andreas också bodde i Båstad (vi spelar i Östra Karup en knapp mil från Båstad) så de tyckte vi kunde komma över efteråt ändå så det gjorde vi.

De bodde i lägenheten ovanför den jag flyttade från för tre år sedan och kvällen blev mycket trevlig. De bjöd på tacos och en massa godsaker och var väldigt lätta att umgås med. Klockan var närmare ett innan jag och Björn gav oss därifrån.


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Lördag 2004-02-07 14:17
Skriv en kommentar!

Kommentarer:5. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

brother: Tror chansen att taxi-episoden händer är mindre än min "samma-hus"-episod. Det känns som om Varberg är större än Båstad. :)

2004-02-10 09:04

4. brother (Utsikt från en etta i Ronneby)

en liknande incident som den med lägenheten.

Skulle åka taxi hem från något ställe när jag bodde i Varberg, och säger sålunda att det är till Skånegatan 309 jag önskar åka varpå chaffisen utbrister, "du skojar!?". Nä säger jag då lite försynt och hon förklarar att hon bott där typ tre år och flyttade där ifrån något år innan jag flyttade in. Mycket märkligt.

2004-02-09 23:18

3. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Gånte: Nej, jag bodde en våning upp och huset hade ytterligare en våning.

Daniel: Ja, och det är kul när det händer. Dessutom ger det en nåt att blogga om.

2004-02-08 15:28

2. Daniel Olovsson (minmening)

Ibland kommer sådana här små lustiga episoder i livet; i sanning slumpen :)

2004-02-08 10:51

1. Gånte

Hade för mig att du bodde på översta...?

2004-02-07 22:08

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info