Alla anteckningar skrivna i december 2009

En tredje summering av Rögles insats i Elitserien 2009/2010Dags för en ny summering då 33 av 55 matcher spelats i årets Elitserie.

Vid tidigare två summeringar, efter 11 och 22 matcher, låg laget på samma placering som ifjol vid samma tid (femma respektive åtta), men i år har man tappat lite grand mot fjolåret, åtminstone sett till placeringen. Ifjol låg man nia efter 33 omgångar, i år ligger man elva.

Precis som ifjol blev december ingen rolig månad med ganska mycket förluster, men nu på slutet verkar man ha hittat tillbaka till formen med seger mot Timrå hemma och Färjestad borta (efter sudden) och en poäng mot Linköping borta.

Med 41 poäng (tre färre än ifjol) ligger man alltså på elfte plats men det är bara fyra poäng upp till slutspel. Man har också fått tillbaka Andreé Brendheden som knäskadades i höstas och även Richard Demén-Willaum har äntligen gjort comeback efter sin knäskada förra säsongen. Men lagom till att de två kom tillbaka hamnade Mathias Porseland på skadelistan då han fick ett slagskott på ena fingret mot Färjestad och blir borta ett par veckor minst.

Nu hoppas jag att formen fortsätter uppåt och att man tar tre poäng hemma mot Djurgården ikväll till att börja med. Det är ju just hemmaspelet som varit Rögles akilleshäl hittills den här säsongen. Man har tagit i särklass minst antal poäng på hemmaplan av alla lag medan man fortfarande är i topp i bortastatistiken. Ifjol var det nästan precis tvärtom.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2009-12-30 12:35
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!God jul!

Tänkte passa på att önska mina läsare (om jag har några kvar :) ) en god jul och ett gott nytt år! Vi får väl se om bloggen lever upp igen 2010.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2009-12-22 10:44
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!