Alla anteckningar skrivna i september 2004

Ishockey

"Ska du med till Halmstad ikväll och kolla Rögle?"

Jag fick den frågan igår och behövde bara två sekunder för att bestämma mig.

"Klart jag ska det!"

Resultatmässigt har jag följt med hela tiden, men när matchen kom igång och jag såg namnen på tröjorna insåg jag att även om det vara samma gamla Rögle som jag följde som intensivast 1991-95 så var det ändå ett helt nytt lag.

Dagen till ära hade man fått klart med ett nyförvärv från NHL som möjligen skulle debutera i kvällens match. Hans namn hade jag inte lagt på minnet men när en namnlös tröja med nummer 39 på kommer in på isen (på en spelare :) ) så tog det inte lång tid att förstå att det måste vara han.

Han dominerade inte som man kanske tror att en NHL-spelare ska göra i Sveriges andradivision, men han visade tendenser som gör att det ser ut att kunna bli en rolig säsong.

Matchen började annars inte bra för Rögles del. Halmstad Hammers tog ledningen med 1-0 efter 8½ minut. I andra ökade man på till 2-0 efter drygt fem minuter. Det tar dock bara två minuter för Rögle att reducera och 1-2 står sig perioden ut och långt, långt in i tredje perioden.

Att det är ett nytt Rögle jag får se märks inte minst på farten under skridskorna. Den finns inte där längre. För tio år sedan var det ett av de mest utmärkande dragen för laget, man hade fart under skridskorna. Nu gick det mest trögt..

Med knappt två minuter kvar tar Rögle ut målvakten för att nå en kvittering. Man har haft lite tryck i Halmstads zon, men inte vunnit mycket tekningar där vilket gör att man är lite bekymrad. 39:an (NHL-spelaren) tar de flesta tekningarna och vinner lite drygt hälften tror jag. Minns inte om han vann den här tekningen också, men plötsligt får han pucken i slottet och med ett dragskott kvitterar han till 2-2. Namnet visar sig vara Byron Ritchie.

Förlängningen blir mållös med litet övertag till Rögle.

Det bästa med matchen var ändå Rögleklacken. I 50 minuter låg Rögle under i den här matchen men det spelade ingen roll. Klacken sjöng ändå hela tiden. Till skillnad från Halmstads klack eller vad man ska kalla den för, som bara hördes ett fåtal gånger under hela matchen.


UPDATE!

För övrigt har den första renodlade hockeybloggen på svenska dykt upp i och med Elitseriestarten tidigare i veckan.


Jag hoppas verkligen att SSK borde vinna elitserien får efterföljare! Sportbloggar är ju något jag efterlyste redan i januari 2003.I sin anteckning Ledsna hockeyfans länkar Hockeydåren (som bloggskribenten kallar sig) till en del nordamerikanska hockeybloggar.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2004-09-25 20:57
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!Flipper om Vice

Flipper i P3 handlade ikväll bland annat om tidningen Vice som startade upp i Skandinavien i fredags.

Enda gången jag hört talas om tidningen tidigare var när MyMarkup-Erik skrev om den i somras.

I programmet intervjuas en av grundarna, Shane Smith, och den nordiska chefsredaktören för tidningen, Elin Unnes.

Det program av Flipper som handlade om Vice kan man lyssna på på Flippers hemsida till och med lördagen den 2 oktober. Inslaget sändes ca 19:03 - 19:30.

Relevant artikel på Resumé: Säljsuccé för nordiska Vice.

Andra blogganteckningar i kategorin Media/Tidningar.

Lördag 2004-09-25 20:35
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Min brors away-mess

I serien "Min bror har konstiga away-meddelanden på ICQ´n" har vi idag kommit fram till del ett som går så här:

"traits approach = personlighetsdragstillvägagångssättet"

Andra blogganteckningar i kategorin Humor.

Fredag 2004-09-24 17:00
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Värdelöst vetande?

Om man har huvudvärk tar Andreas Soneryds debut "En skejtares dagbok" ungefär två och en halv timme att sträckläsa.

Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Torsdag 2004-09-23 18:44
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Sammanträffande

Jag skämtade lite grand med en kompis på jobbet idag. Han sa något om att mailbomba och av någon anledning kom jag att tänka på självmordsbombare och parade ihop en sådan med en mailbombare; självmailsbombare.

När jag kommer hem och kollar mailen upptäcker jag att jag råkat ut för just mailbombning. Någon har skickat över 200 virusinfekterade mail sedan klockan halv fyra idag och det kommer ständigt nya.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2004-09-21 20:03
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Elitserien i ishockey

Om bara någon timme börjar årets Elitserie i ishockey. Så här tippar jag sluttabellen:

1. MoDo
2. Färjestad
3. HV 71
4. Frölunda
5. Djurgården
6. Linköping
7. Luleå
8. Timrå
9. Malmö
10. Brynäs
11. Södertälje
12. Mora

Hur tippar du?

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Måndag 2004-09-20 17:27
10 kommentarer.
Skriv en kommentar!Freudiansk felsägning?

Jag och en kompis besökte Nimis igår. När vi kom tillbaka hem till mig bjöd jag på lite fika. Jag tror min kompis ville ge mig lite beröm och säga Det här var ju inte dumt men råkade byta ut sista ordet mot gott.

En Freudiansk felsägning månne? :)

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Söndag 2004-09-19 13:50
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Lite bättre humör

Humöret steg lite grand sedan förra anteckningen då jag nyss läste att Anna Ternheim blir förband på Lars Winnerbäcks turné. Den 7 november kommer de till Lund och gissa vem som ska se dem då!UPDATE!
Dessutom kommer hon till Tivoli i Helsingborg den 29 september. Kanske dags att gå på konsert igen?


Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Måndag 2004-09-13 21:55
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tre artister som aldrig sviker..

När jag ska räkna upp mina favoritartister börjar jag alltid med de tre som aldrig gjort mig besviken; Kent, Frida Snell och Elin Sigvardsson.

Fast jag måste nog omformulera mig nu för ikväll blev jag väldigt besviken på Elin. Eller inte så mycket på Elin egentligen, hon har inte mycket att säga till om när det gäller releasedatum osv. Det visade sig nämligen att hennes nya skiva inte kommer att släppas i början av oktober som det var tänkt från början utan istället måste vi vänta ända tills slutet av januri nästa år!

Det känns rätt kasst faktiskt. Det är som att vänta på en vän man inte sett på länge ska hälsa på och när datumet för besöket närmar sig så blir det framflyttat nästan fyra månader!

Och det blir ju inte bättre av att man i skrivande stund hör henne sjunga Til you get here i P3 Live...

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Måndag 2004-09-13 21:37
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Elin i P3 Live

Okej, nu tänker jag tjata om Elin Sigvardsson igen.

Om ni mot förmodan INTE hört henne ännu, men skulle vilja göra det så sänder P3 Live en konsert med henne ikväll.

Hon delar på utrymmet med Kamera och om jag inte minns fel så är det Kamera som får inleda programmet som börjar 21:03. Elin börjar alltså runt 21:30. Skulle du missa programmet så ligger det ute på programmets hemsida fram till 20 september.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Måndag 2004-09-13 19:58
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nya skivor

Ifjol turnerade Lars Winnerbäck tillsammans med sitt band Hovet och förband var Elin Sigvardsson. I höst kommer alla med nytt album!

Hovet är först ut. Singel Silverfisken finns redan ute. Enligt Winnerbäck innehåller albumet (som också heter Hovet) 13 låtar och alla medlemmar (Josef Zackrisson, Norpan Eriksson,
Johan Persson, Anna Stadling, Jens Back, Idde Schultz och Staffan Andersson) har hjälpt till att skriva låtarna och turas om att sjunga. Jag är dock ganska säker på att det är Josef Zackrisson som skrivit Silverfisken. Att det är han som sjunger den råder det ingen tvekan om. Jag har inte hittat någon uppgift om när skivan släpps.

Winnerbäck sedan. Nya singeln Elegi släpps nu på onsdag och albumet Vatten under broarna kommer ut två veckor senare, den 29 september.

Och så förbandet Elin. Ny singel, Song for Anna, är på gång. När den släpps vet jag inte men albumets (You might still love me) releasedatum är satt till sjätte oktober och singeln bör vara ute en bit innan dess.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Söndag 2004-09-12 14:02
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!Officiellt!

Nu kan jag äntligen gå ut med det jag vetat ett tag: Tyskarna från Lund är på gång igen!

Återigen är det en kampsång, men de har lämnat fotbollslandslaget för att istället ägna sig åt kocklandslaget.

Låten heter Kniven, gaffeln, skeden.

Tyvärr finns det ingen information på Tyskarna från Lunds hemsida men låten har spelats i P3.Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Söndag 2004-09-12 13:51
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tack för besökarna!

Jag kikade just i min statistik för att se vilka bloggar som genom sina länkar till Klocklös i Tiden bidragit till flest besök i min blogg. Så här ser topp-tio-listan ut:

1. MyMarkup
2. Min Mening
3. Blind Höna
4. Annica Tigers blog
5. Xipe.nu
6. Bikupan (nedlagd)
7. en lundwalls liv & lustar
8. Gärningsmannaprofilen
9. Månhus Beta
10. Stationsvakt

Tänk på att länkarna inte funnits ute på nätet lika länge så statistiken är inte rättvis. Dessutom gäller enbart länkar från respektive bloggs förstasida.


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Söndag 2004-09-12 13:18
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tracks 20 år!

Radioprogrammet Tracks firade 20 år igår (även om årsdagen var redan i onsdags) och gjorde det med att presentera de 20 populäraste artisterna på listan genom tiderna.

Jag har tidigare hört rykten om Tracks på TV men trodde att det handlade om detta 20-årsjubileum tills jag nyss gick in på Tracks hemsida och läste att Trackslistan kommer att redovisas måndagar klockan 19.00 på SVT1 med början 25 oktober. Programledare blir Mysia Englund. Mysia? Kul namn. På mitt jobb har vi en tjej som heter Gosia.

Om man vill lyssna på programmet från 20-årsjubileumet så går det bra att göra det på hemsidan fram till lördagen den 18 september.

Andra blogganteckningar i kategorin Media/Radio.

Söndag 2004-09-12 12:27
11 kommentarer.
Skriv en kommentar!Hajja tugget

Annica Tiger skriver om ett test som kollar hur bra du är på slanguttryck. Precis som Annica skriver så menar testets upphovsmakare att personer över 30 år (bara ett år tills jag räknas dit, huvaligen!) ska vara stolta om de för mer än 10 rätt. Med lite avancerade gissningar fick jag 20, men eftersom jag gissade i 14 fall (kunde alltså 16 av frågorna, chansade mig till ytterligare fyra rätt) så är väl 16 rätt det rätta resultatet.

Hursomhelst, jag är ganska övertygad om att det är Latin Kings som är anledningen till att jag fick över 10 rätt. Inte för att jag är någon större fan av deras musik, men man hör ju deras musik, snappar upp deras uttryck osv.

Testet finns på http://uttryck.webb.se/.

Hur många rätt får du?

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Lördag 2004-09-04 07:37
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vad fan händer?

Det som händer i Ryssland ger lite grand samma känsla som 11 september 2001 eller alla kidnappningar som slutade med halshuggning i Irak.

Först kraschar två plan nästan samtidigt, några dagar senare exploderar en bomb i Moskvas tunnelbana med flera döda och nu senast hundratals döda i gisslandramat på en skola i Nordossetien. Och allt händer inom en dryg vecka.

Vart är världen på väg?

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Fredag 2004-09-03 21:32
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Det kom ett brev...

Det låg ett brev på hallgolvet när jag kom från jobbet ikväll. Längst nere i högra hörnet stod det:

"Detta brev får icke eftersändas. Om adressaten inte finns på den angivna adressen, returnera försändelsen med uppgift om den nya adressen därest denna är känd."

Brevet var naturligtvis eftersänt.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Torsdag 2004-09-02 21:06
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!John E Thelin kommunicerar via textning?

Som ni säkert vet så översätter John på Gärningsmannaprofilen TV-program som t.ex Letterman och Simpson.

Jag slötittade på just Simpson som ikväll handlade om hur Homer träffar en utomjording. Plötsligt reagerar jag på ett ord på en av textremsorna. Det står Skeptikern.

Innan jag hinner läsa vad det står mer så är texten borta.

När eftertexterna börjar rulla har jag glömt bort det och stänger av TV´n. Alltså fick jag inte reda på om det var John som översatt just det här avsnittet. (Jag har dock för mig att det är fel säsong.)

Men jag frågar mig ändå om John försöker skicka hemliga meddelanden till vår bloggande Skeptiker genom sin textning??

För övrigt har jag en arbetskompis vars son tidigare hade Simpson och Keno som favoritprogram. Sonen var då ungefär 2½ år. Hans favoritfärg var gul.

Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Torsdag 2004-09-02 21:04
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Stefan Holm berättar om guldet

Av någon korkad anledning beslöt IOK att ingen deltagare i OS fick skriva om sina OS-upplevelser på internet innan spelen var slut. Jag vet att någon bloggare skrev om detta, men minns inte vem.

Först idag kunde man ta del av Stefan Holms version av finalen i höjdhopp som han vann.

Du hittar hans historiahans hemsida.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Onsdag 2004-09-01 12:28
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!