Ginza imponerar!I måndags kväll gjorde jag min månatliga beställning CD-skivor. Jag använder nästan alltid Ginza då jag beställer skivor och återigen imponerar deras leveranstid. Två dagar efter beställningen sitter jag nu och lyssnar på ny musik.

Den här månaden köpte jag följande skivor:Dessutom köpte en kompis Eels - Beautiful freak.

Vilken av skivorna lyssnade jag på först? Såklart blev det Eels. Visste inte vad som väntade och blev positivt överraskad. Det lät som en hårdare variant än vad en blandning av två av mina favoritband Bright Eyes och Fool´s Garden skulle göra, men detta var bara positivt.

Efter det lyssnade jag snabbt igenom Radio Depts och Jens Lekmans alster. Jag fastnade inte direkt för någon av deras låtar, trots att en av Radio Depts låtar har den fullkomligt lysande titeln "I don´t need love, I´ve got my band". Jens Lekman verkar jag dessvärre ha tröttnat på. Det känns tyvärr som om hans klipp-och-klistra-musik inte håller i längden i mina öron. Dock längtar jag efter Dimbodius fullängdsdebut, trots att deras musikstil är ganska lika. Båda är dessutom från Göteborg och i ungefär samma ålder. Kolla upp honom, Maria mfl.

Josef Zackrisson hade vid det här laget redan hamnat bland mina andra CD-skivor. Hans album har jag haft nedladdat sedan länge så behovet att lyssna på det var inte särskilt stort.

Kvar var Mine, en artist jag hörde talas om för första gången så sent som i måndags, ungefär sex timmar innan jag beställde hennes skiva. Det gick till så här.

På lunchrasten satt jag och kollade igenom senaste nytt på bloggarna på weblogs och hamnade bland annat på Johnnys blogg Stationsvakten. Han skrev att han träffat Emma, en kompis syster om jag fattar det rätt. Johnny berättade att även Jonas på Blind Höna bloggat om Emma.

Jag blev nyfiken och klickade på länken till Jonas inlägg. Där läser jag att Emma skriver musik som hon ger ut under namnet Mine. Jonas är lyrisk och tycker det är obegripligt och orättvist att hon inte slagit stort med sin musik. Jonas skriver också att hennes fullängdare Freedom gone mad endast kostar 29:- på Ginza.

När jag senare på kvällen är inne på Ginza.se för att beställa skivor klickar jag mig fram till hennes skiva för att läsa mer. Jag hittar inte så mycket mer information om henne eller hennes skiva än att den är prissänkt och kostar 10 kronor! Ett klick på KÖP och den ligger i korgen.

När jag nu går tillbaka till Johnnys och Jonas bloggar för att länka till deras inlägg om Emma/Mine så får jag reda på att hon varit John på Gärningsmannaprofilens stora flamma (hans ord) under sena tonåren och att hon nu är en av hans bästa vänner. Detta står i kommentaren till Johnnys anteckning.

Både Johnny och John försöker övertala henne att börja blogga och det verkar som om Gärningsmannaprofilen inom kort kommer att utökas med två nya bloggar, bland annat Emmas!

Vad tycker jag om hennes skiva då? Först tänkte för mig själv att detta har jag hört många gånger förr utan att det fastnat, men snart kunde jag inte låta bli att gunga med tills hennes Wouldn´t mind the waiting. Den här skivan kommer jag att lyssna på fler gånger, definitivt värd sina tio kronor. :)

Om hennes kommande(?) blogg blir lika läsvärd som hennes skiva är prisvärd så kommer jag att bli en hängiven läsare. :)Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Onsdag 2004-02-25 20:28
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Erik (mymarkup.net)

Jag köpte Mine-skivan när Jonas (Blind Höna) skrev om den för ett tag sedan. Minns att jag gillade den, men nu vet jag inte var jag lagt den.

2004-02-25 20:35

2. Erik (mymarkup.net)

Förresten, bloggsfären verkar vara ett utmärkt ställe för små band och artister att marknadsföra sina verk. Vi verkar ju köpa allt! :-)

2004-02-25 20:36

3. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Erik: Ja, och det vi inte köper det skriver vi om ändå. Minns inte vem det var som bloggande om en artist som hört av sig till honom och tipsat om sin musik. Bloggaren som blev tipsade gillade inte vad han hörde, men skrev om det ändå och på så sätt blev jag och andra tipsade. Jag kollade upp bandet, men höll med bloggaren om att det inte riktigt var min grej.

2004-02-25 20:39

4. Daniel Olovsson (minmening)

Ärligt talat så kände jag inte igen någon av de fyra skivor du nyligen köpt, är det jag som är för ung eller har jag bara bristande kompetens inom musikbranschen? ;)

2004-02-25 23:02

5. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Daniel: De ligger inte på försäljningslistorna precis så det är inte så mycket att bry sig om om du inte hört dem. Nu har du hört talas om dem i alla fall. :)

2004-02-25 23:10

6. John E Thelin (Supertrevligt)

Jag kom på att "sena tonåren" inte stämde. Jag var 22 när jag föll för Emma, och det sitter i än. Hon kan fortfarande göra mig alldeles lycklig med sin blotta närvaro.

2004-02-27 06:18

7. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

John: Det är härligt när människor har den inverkan på en.

2004-02-27 16:39

8. Peter Wendt (Nattbrev)

Då jag ser att även du gillar Bright Eyes, undrar jag lite försiktigt om du snubblat över fler band som låter ungefär som dem? Förmodligen finns det inga band i deras klass, i mina ögon, men allt som åtminstone kommer nära är väl värt en ordentlig genomlyssning.

Bright Eyes är syre.

MVH Peter


2004-03-04 10:32

9. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Peter: Jag kan inte säga att jag lyssnat särskilt mycket på Bright Eyes så jag vet inte om jag är rätt person att fråga. Det enda band som dyker upp är Lundbandet Logh. Möjligtvis att Eels också kan tyckas påminna om BE.

2004-03-04 17:50

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info