Damien Rice-konserten

Damien Rice-konserten blev mycket riktigt en trevlig tillställning även om det inte blev riktigt så bra som jag hoppats på.

Tillsammans med David x2, Hans-Olof, Magnus och Maddis begav jag mig till Malmö strax efter sex. I Malmö hämtade vi upp Julia och gick från henne till restaurangen Zorba som ligger ett stenkast från KB där konserten skulle äga rum.

Vi åt gott och lärde oss många lärorika franska meningar så som "Ursäkta mig, mitt skägg har fastnat i brevlådan", "Ursäkta mig, min horisont är full av brevlådor" och den odödliga "Ursäkta mig, glasspinnen har fastnat i min navel."

Efter besöket på Zorba gick Julia på bio med sina kompisar medan vi andra fortsatte till KB. Hans-Olof hade ingen biljett men hoppades kunna köpa en på plats vilket visade sig vara omöjligt så han fick ta sig tillbaka till Lund istället.

Här slutar dock alla likheter med Tio små negerpojkar. När vi kommer in håller förbandet Josh Ritter på som bäst men vi hinner se några låtar med honom innan det blir dags för Damien Rice att ta scenen i besittning.

Han har gjort bättre konserter kan jag säga. Efter lite drygt tre låtar ryker första strängen på gitarren och låtlistan justeras lite så att han kan köra en låt med elgitarr istället medan den akustiska gitarren strängas om.

När konserten närmar sig slutet händer samma sak igen, men den här gången från cellisten underhålla oss i väntan på att gitarren ska bli spelduglig. Däremellan har Damien fått avbryta två låtar för att stämma om sin gitarr.

Slutbetyget blir ändå godkänt, trots fadäserna med strängarna och det faktum att sista halvan var ganska seg. Han hade kunnat korta ner konserten med säkert 30 minuter utan att den hade känts för kort. Dessutom saknade hans liveversion av Cannonball den känsla som finns i albumversionen.

När vi kommer ut från KB ser vi två stora bussar stå parkerade längs vägen. Den första är Damien Rice´s turnébuss och den andra en buss från Sveriges Radio. Det är väl inte omöjligt att konserten kommer att höras på P3 Live senare i år om de lyckas klippa ihop en fungerande konsert mellan alla strängbyten och omstämningar.


Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Söndag 2004-02-29 18:17
Skriv en kommentar!

Kommentarer:10. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Jag tycker det är ganska störigt när artisten lägger av mitt i en låt för att stämma om gitarren när det är godd enough som någon ropade till honom. Bra att du var nöjd i alla fall.

2004-03-02 06:47

9. DJ

Jag tyckte inte Damiens strulande med gitarrsträngarna inte var störande, tyckte det bara var ett kul ovanligt inslag. Han gav ju aldrig upp heller hehe =). Sen håller jag med om Lisas förtrollande röst, tre superb! Damien har en väldigt bra sångröst han också, saknade en flickvän att kramas med under de mer rörande låtarna :(. Behöver jag säga att konserten var över alla förväntningar och att jag gick därifrån mycket nöjd? =)

2004-03-01 22:42

8. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Ja, det gjorde hon, speciell röst.

2004-02-29 18:39

7. Magnus

Måste säga att Lisa Hannigan är riktigt bra ! Hon sjunger verkligen gudomligt !

2004-02-29 18:38

6. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Ja, man kanske skulle kolla in honom med band också. Jag tror inte det vara kvällens SFU hans musik spelades i, men kolla så du ser vad det är för serie. Den är BRA!

2004-02-29 18:32

5. Magnus

Yes ! Då har jag något att se framemot. Josh var ju ganska bra. Han skulle ju komma till sverige med sitt band.
Ska kolla in Six feet

2004-02-29 18:31

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Jo, kika på SVT klockan 21:20. Jag hade aldrig hört talas om honom tidigare.

2004-02-29 18:29

3. Magnus

Jag tycker att jag känner igen namnet Josh Ritter från någonstans. Han kanske har spelats på P3 ? Jag har ju inte sett Six Feet Under... Går inte den idag förresten ?

2004-02-29 18:28

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Magnus: Ja, vi får väl se om P3 får ihop något vettigt. Jag saknade mellansnack också. Josh Ritter var bättre på det. Läste på hans hemsida att han spelats i Six feet under också.

2004-02-29 18:25

1. Magnus

Fräckt att SR var där. Det la inte jag och David märke till. Vi stannade inte så länge efter att ni gick.
Konserten var ganska bra tyckte jag, men hans problem med strängarna störde verkligen stämningen och det hade varit mycket bättre om det inte hade hänt. Det visar verkligen hur viktigt det är med bra roddare.

2004-02-29 18:23

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info