Nya lärdomar

Jag borde kanske göra en ny kategori som heter "lärdomar". Det börjar bli mycket nu.

En av böckerna som legat olästa på mitt nattduksbord men numera är en av de böcker jag läser minst tio sidor i varje dag är Kodboken av Simon Singh som jag fick i julklapp i fjol.

Jag har inte kommit längre än till sidan 36 men jag har redan lärt mig en del och fått en del aha-upplevelser.

Jag har tidigare hört talas om en fransk bok som inte innehåller bokstaven e. I Kodboken läser jag att den översatts till engelska, också här utan e! I både engelskan och svenskan (har för mig att jag läst även franskan men hittar inte det nu så jag låter det vara osagt) är bokstaven e den vanligaste.

I Internetworld som kom med posten idag läste jag att ordet Google är en variant på googol, dvs siffran ett följt av hundra nollor. Det högsta tal jag känner till är en googolplex, vilket är en etta följt av en googol nollor.

Förra veckan lärde jag mig också att folk på mitt jobb har väldigt förutfattade meningar om mig. En berättade att hon trodde att jag satt på internet till väldigt sent och att det är därför jag alltid verkar trött. Hon blev väldigt förvånad när jag berättade att jag sällan går och lägger mig efter elva.

En annan trodde att mina föräldrar bodde i huset jag bor i och att jag bodde i en av gäststugorna (huset har två gäststugor). När mina föräldrar skildes för ungefär sju år sedan flyttade jag och pappa till huset jag bor i nu, jag antar att det är därför hon trodde att jag bodde kvar hos mina föräldrar. Fast min flytthistoria är lite längre än så, jag bodde nämligen hos mamma ett år också innan jag flyttade till egen lägenhet 1998. Huset jag och pappa flyttade till flyttade jag in i när han och nya sambon flyttade till Örkelljunga.

Under kvällen har jag också haft ett interssant samtal om bland annat förnuft och känsla med kompisen Hans-Olof. Han kom också med ett förslag som inte tror jag kan motstå. Ni kommer att få se mer om detta framöver.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2004-02-17 21:43
Skriv en kommentar!

Kommentarer:8. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Gånte: Vad du är elak... :)

2004-02-19 12:28

7. Gånte

Är så van vid att alltid behöva rätta Ann. Läste en Dilbertstripp som handlade om språkbruk. Alice kommer till chefens sekreterare och säger:
"Jag har läst ditt 3-sidiga mejl och har med mig en present. Det är en klump blanksteg. Använd dem för att separera långa, osammanhängande meningar som inte hör ihop. Nästa vecka ska jag visa dig en liten böjd sak som kallas för kommatecken."

2004-02-19 11:27

6. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Gånte: Jag visste väl att du inte skulle kunna låta bli att kommentera det. :)

2004-02-19 09:10

5. Gånte

Trodde det var norrlänningar som körde med ordet "vart".

2004-02-19 02:25

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Vart jag bor? Åt Båstadhållet.

2004-02-18 19:07

3. Daniel Olovsson (minmening)

Nästan grannar säger du? Nej jag har inte kollat upp dig något närmare mer än din blogg, vart bor du och så? Många skåningar i farten numera.

2004-02-18 19:02

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Klart jag är skåning, har du inte kollat upp mig bättre? Vi är ju nästan grannar. :)

2004-02-18 18:55

1. Daniel Olovsson (minmening)

Örkelljunga...du råkar inte vara skåning? Det vore ju riktigt kul för vi skåningar är ju ett schyrrans folk :)

2004-02-18 18:37

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info