Alla anteckningar skrivna i januari 2003

Internetworld

Sedärja, vem hittar man nere till höger på sidan 43 i senaste numret av internetworld om inte Jonas på Blind Höna.


Andra blogganteckningar i kategorin Media/Tidningar.

Fredag 2004-01-16 17:24
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Mer bildhumorOm du tappat bort snabel-a:et i din emailadress kan du få låna mitt.

(Tack David!)Andra blogganteckningar i kategorin Humor.

Lördag 2004-01-04 15:21
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Humor

Om man tar alla blodkärl hos en person och lägger i en lång, lång rad, så dör den personen.


Tack David Batra för denna underbara sanning! :)


...


Apropå humor så läste jag nyss det här på Succe:


Texas Medicine


An Israeli doctor says "Medicine in my country is so advanced that we can
take a kidney out of one man, put it in another, and have him looking for work in six weeks."A German doctor says "That is nothing, we can take a lung out of one person, put it in another, and have him looking for work in four weeks."A Russian doctor says "In my country, medicine is so advanced that we can take half a heart out of one person, put it in another, and have them both looking for work in two weeks."The Texas doctor, not to be outdone, says "You guys are way behind, we
recently took a man with no brain out of Texas, put him in the White House for 2 years, and now half the country is looking for work."


...


Dagens förkortning: SMS = Slipp Muntliga Samtal!


Niklas tycker inte om förkortningar.


Alldeles nu slog det mig att det idag är 15 år sedan jag köpte min första dator, en C64. Det är dessutom ett år sedan jag köpte min nuvarande. 31 januari är min datorköpsdag! :)

Andra blogganteckningar i kategorin Humor.

Fredag 2003-01-31 23:39
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!CSS

För några dagar sedan skrev jag att Sara Villius är Hans Villius dotter. Det är fel. Hon är hans barnbarn.


...Min blogg är inte ett särskilt allvarligt alternativ i den svenska blogsfären. Därför tillkom idag Check Site Status (CSS), ett sätt att värdera olika hemsidor. Prova hur bra din sida är enligt CSS-standarden. Hamnar du högt på topplistan? Du kan lägga in en länk till CSS-värderaren på din egen sida för att folk ska kunna se hur din sida hamnar. Klicka på länken ovan för mer information.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Torsdag 2003-01-30 21:09
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bloggmiddag planeras!

Skriver du en blogg? Är du i Stockholm den 26 mars? Följ med på bloggmiddag vettja! Mer info hos Erik. Om jag kommer? Jag har nog lite för långt till Sthlm "bara" för en sån grej, men det är nästan två månader kvar, jag hinner ångra mig. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2003-01-29 21:02
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Utmärkelser och innebandy

En radio som stod på på jobbet i morse fick mig att fundera över om radiokanalen Rix FM läser I Dåligt Sällskap eller om det är så att Klipspringer jobbar på Rix FM. De hade nämligen exakt samma vinkling på Gudrun Schymans avgång som Klipspringer skrev om igår.

...

Utmärkelserna duggar tätt inom musiksverige just nu. Igår var det RockBjörnen och idag offentliggjordes nomineringarna till årets Grammisgala. Kent blev nominerad i sex kategorier (bland annat årets artist och årets album) men vart tog kategorin årets låt vägen? Läs listan över alla nominerade på Aftonbladet.

...

Eftersom det inte gått att lägga in rätt sida i favoriter eller bokmärken tidigare samt att adressen att länka till kanske inte varit den allra tydligaste tidigare så har jag nu gjort en sida för att förklara hur man ska gå tillväga. Länken finns uppe i vänsterspalten.

...

Snacka om glömsk.. Här frågar jag om någon vet när HippHipp! börjar igen och här har jag redan själv svarat på frågan. :)

...

På Text-TV såg jag nyss att utmärkelsen Årets låt kommer att utses genom en publik omröstning. De nominerade är (hur kul var det inte att säga/skriva det då? :) )
Afro-Dite: Never let it go
Brolle jr: Playing with fire
Håkan Hellström: Kom igen, Lena
Kent: Dom andra
Robyn: Keep this fire burning

Det kommer att stå mellan Kent och Håkan Hellström. Lustigt att man på Text-TV inte nämnde Kent med ett enda ord trots att man har flest nomineringar (om man räknar med kategorierna textförfattare, kompositör och producent där medlemmar i gruppen är nominerade). I och med nomineringen till årets låt har man nu sju nomineringar. Grammisgalan går av stapeln den 18 februari.

Till er som inte tror på det där jag skrev om att det gör ont att glidtackla en innebandyboll inomhus igår kan ju titta hur benet ser ut dan efter. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Tisdag 2003-01-28 20:51
10 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bokköp och skolkabaré

Thorvald tog upp en viktig sak på Förvetet igår. Han skrev om Östlyckeskolans kabaré. Östlyckeskolan är en högstadieskola i Alingsås och verkar ha som tradition att genomföra en kabaré varje år.


I år var 330 av ca 550 elever med i arbetet kring kabarén, både på och utanför scenen. Detta är ett utmärkt sätt att som Thorvald skriver motverka mobbing, eleverna får lära sig att arbeta mot ett långsiktigt mål i en stor grupp osv. När jag gick i nian för en halv evighet sedan (1990) så gjorde vi nior en föreställning som hette Utan gränser. Jag minns att jag gärna ville vara med, men alla fick inte plats i ljudteamet och det var väl egentligen det enda som var aktuellt. Stå på scen ville jag inte göra och syssla med scenografi eller kläder var ju tjej-göra i den åldern så, nä, jag stod utanför.


Utan gränser handlade om en familjs öden och äventyr under (tror jag) hela 1900-talet.
Jag minns speciellt två saker från pjäsen. Dels när Emma läste upp brevet hon tänkte skicka från England. Det var 60-tal och hon hade "precis hört Beatles sjunga She loves you, yeah, yeah..." Jag antar att jag var lite intresserad av henne eftersom jag minns hur hon läste brevet. Hon blev förresten Temptation Island-Emma med halva svenska folket tiotalet år senare.


Den andra saken jag minns var när alla sjöng ledmotivet som en kompis i min klass skrivit musiken till. Det var mäktigt...


När vi hade återträff med skolan efter tio år så märkte jag att många pratade om Utan gränser. Själv mindes jag inte mycket av det, förutom dessa två saker då.


...


Jag har hämtat mina beställda böcker på posten idag. Det kändes inte som om det var något speciellt med böckerna den här gången, men när jag öppnade paketet så märkte jag att det var ett tag sedan jag beställt dem för det var ju många kul saker som det ska bli spännande att sätta tänderna i.


* Lasse Lindroth - Mannen som kunde tala om hästar

Detta var manuset han höll på att skriva när han körde ihjäl sig. Hans fru har skrivit klart det och fått boken utgiven.


* Henning Mankell - Katten som älskade regn

* Sara Villius - Nej, det är en snöklump

Hon är dotter till Hans Villius om jag inte är felunderrättad.

* Imre Kertész - Mannen utan öde

Nobelpristagare

* Mihály Csíkszentmihályi - "Flow" och "Finna Flow"

Försök säga författarens namn sju gånger i rad utan att bryta tungan. :)

* Frans G. Bengtsson - Röde orm

* Sue Townsend - Adrian Moles ljuva liv

* Gösta Åberg - Handbok i svenska


...


Lustigt.. Jag läser ju en del politiska bloggar bland alla mer eller mindre personliga diton, men inte på något ställe har jag sett en kommentar till Gudrun Schymans avgång.


...


Tommy har uppdaterat! (Och bytt namn?)


...


10 anledningar till att INTE ta livet av sig:

1. Du får aldrig mer höra din favoritlåt.

2. Du får aldrig mer se ditt favoritprogram på TV.

3. Du kommer aldrig mer att få oväntade besök, telefonsamtal eller brev.

4. Du kommer aldrig att få chansen att springa maraton på under fyra timmar.

5. Du kommer aldrig mer att läsa en bok.

6. Du kommer aldrig att bada mer.

7. Du kommer aldrig att bli farmor eller farfar.

8. Solen kommer aldrig mer att värma dig.

9. Du kommer aldrig mer att få en kram.

10. Du kommer aldrig mer att läsa Klocklös i Tiden.


...


Läste nyss på Aftonbladet vilka som vunnit RockBjörnar i år. Kent vann två stycken, för årets album och som årets artist men inte för årets låt. Trots fyra nomineringar så knep Håkan Hellström den björnen. Jag visste det! Kents fans kunde inte enas om vilken låt som var bäst trots att Dom Andra regerade hela året. Lite besviken är jag allt, men det går kanske över imorgon när Grammis-nomineringarna presenteras.


...


Klipspringer kunde inte låta bli att kommentera Schymans avgång i sin blogg I Dåligt Sällskap efter att ha läst min kritik tidigare idag. Lite nytta gör man nog ändå inom svenska bloggsfären. :)


...


Förresten, glidtackla aldrig innebandybollar inomhus. Det gör.. ont...

Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Måndag 2003-01-27 22:58
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Roligt?

Jag skrev om att jag ville se en blogg baserad på naiv glädje i förrgår, men eftersom jag inte har hittat någon så får jag väl försöka bidra med något själv.

Jag noterade att räknaren längst ner visar på över 1600 besök i bloggen under januari vilket är mer än 60 besök per dag! Min blogg har i genomsnitt alltså haft över 60 hits varje dag i år! Det är mer än vad kent, Beatles och ABBA kan ståta med under en hel karriär! För det är väl så man räknar?

På mitt arbete har vi en maskin som tillverkar ungefär tio dosor per minut. Det gör ungefär 600 bitar i timmen. Om vi skulle koppla bredband till maskinen, 2Mbit, så skulle den tillverka 2 miljoner bitar i sekunden. Det är en ökning med 120 000%!

Låt oss anta att maskinen går 16 timmar/dag (dubbla skift) och att vi arbetar 220 dagar på ett år. Detta ger en årsproduktion på 2 112 000 bitar. Om vi installerar bredband behöver maskinen alltså bara gå lite drygt en sekund per år för att komma upp i samma antal som med nuvarande kapacitet. Fast om vi kör med den sortens bredband som Telia med flera lurar på oss så hamnar vi ju bara på 0.5 Mbit och därmed en fjärdedel mindre i kapacitet. Detta gör att vi måste köra maskinen i drygt fyra sekunder/år.

Apropå fyra sekunder så är det ju en låt med Magnus Uggla. Inte nog med att han har Uggla som efternamn, hans initialer är dessutom MU. Snacka om djurvän!

Apropå initialer så måste Jarl Alfredius vara en av världens mest positiva nyhetspresentatörer.

...

Söndag måste vara den sämsta dagen ur bloggsynpunkt. Det är inte många av de bloggar jag följer som är uppdaterade idag och jag tycker mig känna igen det från tidigare söndagar. Skönt att det är måndag imorgon.

...

Apropå initialer ovan så kom jag på att en av världens mest negativa fotbollsspelare måste vara Nils-Erik Johansson i Blackburn. Fler liknande exempel, någon?

...

Anteckningen försvann vid en databaskrasch tidigare, men nu har jag hittat den i en backup-fil. Jag vet inte var den kommer att visas eftersom jag tidigare inte knappat in nya anteckningar som ska visas långt tidigare. Vi får se om det ser okej ut eller inte. (2003-09-04)

Andra blogganteckningar i kategorin Humor.

Söndag 2003-01-26 21:17
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jag skrev om att jag ville se en blogg baserad på naiv glädje i förrgår, men eftersom jag inte har hittat någon så får jag väl försöka bidra med något själv.


Jag noterade att räknaren längst ner visar på över 1600 besök i bloggen under januari vilket är mer än 60 besök per dag! Min blogg har i genomsnitt alltså haft över 60 hits varje dag i år! Det är mer än vad kent, Beatles och ABBA kan ståta med under en hel karriär! För det är väl så man räknar?På mitt arbete har vi en maskin som tillverkar ungefär tio dosor per minut. Det gör ungefär 600 bitar i timmen. Om vi skulle koppla bredband till maskinen, 2Mbit, så skulle den tillverka 2 miljoner bitar i sekunden. Det är en ökning med 120 000%!
Låt oss anta att maskinen går 16 timmar/dag (dubbla skift) och att vi arbetar 220 dagar på ett år. Detta ger en årsproduktion på 2 112 000 bitar. Om vi installerar bredband behöver maskinen alltså bara gå lite drygt en sekund per år för att komma upp i samma antal som med nuvarande kapacitet. Fast om vi kör med den sortens bredband som Telia med flera lurar på oss så hamnar vi ju bara på 0.5 Mbit och därmed en fjärdedel mindre i kapacitet. Detta gör att vi måste köra maskinen i drygt fyra sekunder/år.


Apropå fyra sekunder så är det ju en låt med Magnus Uggla. Inte nog med att han har Uggla som efternamn, hans initialer är dessutom MU. Snacka om djurvän!


Apropå initialer så måste Jarl Alfredius vara en av världens mest positiva nyhetspresentatörer.


...


Söndag måste vara den sämsta dagen ur bloggsynpunkt. Det är inte många av de bloggar jag följer som är uppdaterade idag och jag tycker mig känna igen det från tidigare söndagar. Skönt att det är måndag imorgon....


Apropå initialer ovan så kom jag på att en av världens mest negativa fotbollsspelare måste vara Nils-Erik Johansson i Blackburn. Fler liknande exempel, någon?


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Söndag 2003-01-26 19:18
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Anti-Jante

Så, nu är anti-Jante-sidan presenterad. Ta den inte på fullaste allvar, men se den heller inte som ett skämt från min sida.


Det har dykt upp lite nya bloggar i min länksamling till höger samt en ny indelning.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Lördag 2003-01-25 21:36
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Böcker och Anti-Jante

Jag borde spela innebandy nu, men är inte alls på humör för det så jag sitter hemma istället.


Jag har funderat på att göra en anti-Jante-sida. Jantelagen säger ju bland annat att man inte ska tro att man är nåt, och det lever jag upp till mer än skulle vilja, men på nätet är jag raka motsatsen. Ni som läst min blogg från första stund har sett att jag då och då överlyckligt berättat att nu har den och den bloggen länkat till min sida och nu har den och den personen skrivit om något som jag har skrivit om. På min anti-Jante-sida tänkte jag samla länkar till alla sidor där min blogg finns omnämnd. Jag antar att det är en form av TrackBack om än mer glatt.


Jag skulle vilja se en blogg uppbyggd kring samma tema som min eventuella anti-Jante-sida. En blogg som med naiv glädje skildrar verkligheten. Fast kanske bottnar allt bara i att jag vill ha roligare liv?


B.L.O.G.G = Blandade Lustigheter Och Galna Glädjeyttringar

B.L.O.G.G = Bland Läsk Och Gammal Grogg

B.L.O.G.G = Bossen Laddar Om Granat-Geväret

B.L.O.G.G = Berätta Lite Om Galne Greken!


Ibland har jag inget annat bättre för mig...


...


Nyss läste jag på Scripting.com att nk">Radio Userlands XML-kaffemugg fyller ett år idag. Den som vill får gärna förklara om det betyder nåt eller inte. Jag slängde in länken mest för att visa min okunnighet i ämnet.


...


Jag hoppar mellan ämnena ikväll, det blir väl så när man inte riktigt tänker efter innan man skriver. Senaste tillskottet till min eventuella anti-Jante-sida är Förvetet där jag och Niklas får ett boktips. Niklas var snabbare än mig på att få tummarna loss och beställa den, men när jag läste hans blogg nu ikväll och såg att han skrivit att han beställt den för endast 69:- inklusive frakt så gjorde jag samma sak. Nja, beställde den gjorde jag kanske inte, men jag lade den i min kundvagn för att inte glömma bort den nästa gång jag beställer böcker. Det får vänta ett tag eftersom jag har fem-sex böcker (bland annat två om Flow) väntandes på Posten.

Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Fredag 2003-01-24 22:09
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Atomic Swing, hjärnkapacitet och MP3

Jag uppdaterade inte min blogg i tisdags eftersom jag hälsade på Julia i stort sett hela kvällen. Därför fick jag aldrig skrivit om det som hände under dagen som jag tänkt.


Det började på morgonen. Jag fick en låt på hjärnan, men kunde inte komma på vad artisten hette. Låten hette i alla fall Smile och de hade även gjort låtar som Stone me into the groove och Bossanova swap meet. Jag diskuterade lite grand med en kompis som föreslog Creeps eller Stonefunkers, inga dumma förslag alls, men det var inte rätt. Jag fortsatte fundera, men efter en stund slutade jag att aktivt söka i minnesbanken mellan hårfästet och halsen utan tänkte istället att hjärnan kan få jobba på det i bakgrunden en stund.


En halvtimme senare återupptog jag det aktiva letandet efter gruppnamnet i hjärnbanken och efter en stund dök Atomic Kitten upp, men det förstår ju vem som helst som hört låtarna att det inte handlade om Atomic Kitten. Men Atomic kändes bekant och sekunden senare dök även Swing upp. Atomic Swing hette bandet så klart!


På lunchen satt jag och pratade med två arbetskompisar. En av dem har sin plånbok liggande på bänken där vi sitter. Där ligger även lite pengar som han stoppar i plånboken. Jag får syn på hans ID-kort och eftersom jag vet att han är adopterad så frågar jag honom om jag får se vad han heter mer än bara Daniel. Maynor bland annat visade det sig och jag gör mig lustig och försöker komma på något kul som börjar på Maynor, men kommer bara på filmtiteln Minority Report. Samtidigt säger mina andra arbetskompis någonting som jag inte hör. Jag säger "va" men hon vill inte upprepa vad hon sa. Det blir tyst och några sekunder senare säger jag "Baader-Meinhof-ligan" utan att egentligen tänka på vad jag säger varpå Daniel säger "Du hörde ju visst vad hon sa!" Ja, jag hörde tydligen vad hon sa, men lyckades inte tolka det men i det tysta jobbade hjärnan fram svaret utan att jag ens visste om att det var rätt. Hade det hunnit gå längre tid och mina arbetskompisar inte varit kvar så hade jag säkert undrat varför i hela friden jag kom att tänka på Baader-Meinhof. Det är tack vare Niklas som jag börjat lägga märke till såna här saker. Han skriver förresten idag om hur stor del av hjärnan man använder. Jag tror han är inne på rätt spår när han menar att vi använder 100% men att det mesta är omedveten hjärnanvändning. Han länkar förresten till min blogg i anteckningarna som jag länkar till ovan (skrev han lite stolt, alltid kul att bli uppmärksammad i bloggar man själv gillar).


...


Jag jobbar i monteringen på en fabrik och lyssnar då och då på musik via min MP3-spelare. Jag tänkte presentera min MP3- (Most Played top 3 :) ) lista nu. Jag byter inte musik särskilt ofta så jag skulle kunna göra en ny MP3-lista samtidigt som jag byter musik utan att det skulle bli för enformigt att läsa. Nåväl, första listan ser ut så här:

1. Smashing Pumpkins - The end is the beginning is the end

2. Bright Eyes - Hungry for a holliday

3. Kent - Dom Andra

---

Övriga låtar i alfabetisk ordning:

Dub Sweden - Old House

Fools Garden - The toscin

Goo Goo Dolls - Iris

Kent - Berg&Dalvana

Kent - FF

Kent - Innan allting tar slut

Kent - Istället för ljud

Kent - VinterNoll2

Melody Club - Electric

Linkin Park - In the end

t.A.T.u - All the things she saidJo, jag vet, det är mycket Kent, men jag kan inte hjälpa det..

Hemma försöker jag lyssna igenom allt jag laddat hem med Eva Cassidy, Blackmore´s Night, Bright Eyes och Christian Kjellvander.


...


Till sist vill jag bara bidra med ett citat som Julia sa häromdagen:


"Det osar skumt från långa håll!"


...och berätta att jag slog pers. på min tvåkilometersrunda ikväll; 9.20 min. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/MP3/Lista.

Torsdag 2003-01-23 21:53
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Hungry for a holiday

Provar att skicka upp en anteckning från jobbet för en gångs skull.Jag har lyssnat på bland annat Bright Eyes låt "Hungry for a holiday" idag och måste tacka Martin för tipset. Det är en helskön låt.


"You could capture this with camera clips, but it don´t exist, just light on negatives..."Jag fick rätta min tidigare version lite grand sedan jag kikat på www.thestoryinthesoil.com/hungry.html där hela texten till Hungry for a holiday finns.


...


Två sekunder! Det är ju löjligt... Hammarby - Rögle står 1-2 tills det är två sekunder kvar. Matchen slutar 3-2 till Hammarby efter sudden death... Enda trösten i sammanhanget är att Rögle i alla fall är kvar i serieledning. För den som är intresserad så finns Swehockey.se med direktrapportering från aktuella matcher.


Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Onsdag 2003-01-22 21:56
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Yr

Yrsel... Det är inte så bra när man är yr (mer än vanligt alltså :) ) under flera timmar va? Märkte av det på jobbet vid åttatiden och inte blev det bättre av att jag drack en läsk för att försöka få lite mer socker i kroppen. Lite bättre blev det vid tolv när vi hade lunch, men nu ikväll känns det fortfarande skumt i huvudet.Och sen ett grattis till Thobbe som fyller 30 idag! Grattis på dig, skum tomte! :)Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Måndag 2003-01-20 18:53
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Paola, Svensktoppen och ny funktion

Jag visste det, jag visste det, jag visste det! Paola som hade en hit med Above the candystore ifjol och Paola som gästsjöng på Teddybears STHLMs låt Yours to keep ÄR samma person! Äntligen har fått det jag länge misstänkt bekräftat.

Apropå svensk musik så var jag helt ute och reste förra veckan när jag skrev om nya Svensktoppen. Det var uppspelningsordningen som redovisades och inte första listan. Första listan presenterades idag. Björn Skifs etta och Kent trea. Kent på Svensktoppen? Det är väl som om.. Nä, jag vet inte vad som skulle kännas lika fel. Fast nu har jag ju de gamla värderingarna av Svensktoppen. Som så många andra så har jag inte vant mig vid det nya ännu.

Lade du märke till tidpunktsangivelsen efter datumet ovan? En ny funktion jag lagt in ikväll så nu kan mina läsare se när senaste uppdateringen är gjord.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Söndag 2003-01-19 18:36
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Aftonbladet har felGustav Adolfs torg är ett torg. Torg hoppar inte. Jäkla Aftonbladet, ska alltid överdriva. Och så stavas det inte Aldof...
Andra blogganteckningar i kategorin Media/Tidningar.

Lördag 2003-01-18
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Önskemål och händelser i bloggosfären

För att fortsätta listan från igår så önskar jag mig en radio-blogg, en filmblogg, en musikblogg och en bokblogg (även om Bokmärkt fyller det mesta av mitt behov när det gäller böcker för tillfället).


Många svenska bloggar krigar om uppmärksamheten idag, men jag börjar med att rekommendera ett inlägg från Sore Eyes (engelska) där barndomen för oss som är födda på 70- och 80-talet beskrivs som farlig. Tänk, vi kunde vara ute och leka hela dan utan att någon kunde nå oss. INGA MOBILTELEFONER!! Läs mer här.


Erik rapporterar att Kardyak "skrivit ett par skript som omvandlar spellistor från Winamp 3 till ett XML-format". Läs mer här och här. (Kardyaks blogg är för övrigt en av de snyggaste jag sett, men det är en annan historia, precis som det är att Kardyak och min bror delar förnamn.)


Jonas (Blind Höna) skriver om Propellerheads Software vars produkt Reason ("ett komplett datorprogram för att göra musik") "har ett gränssnitt som imiterar verkligheten". Man kopplar sladdar, man vrider på rattar, man vänder på uttrustningen för att komma åt baksidan, allt verkar vara precis som om du hade haft grejorna framför dig fysiskt och inte på skärmen. Jag har laddat ner demon till Reason (ca 40 MB) men har inte tittat på den ännu.


Niklas skriver alltid intressanta saker på Enkelriktat. Idag handlar det om myrsamhällen kontra mänskliga diton. Det är märkligt och lite skrämmande att upptäcka att allt inte är som man tror.


Peter på Nätkreatur skriver om nätmobbning. Det man kan göra och hitta i verkligheten kan man också göra och hitta på nätet, vilket både är positivt och negativt. Det är ju inte den bästa av världar vi lever i..


Till sist så skriver Tomas om drömmar. Mycket underhållande!


Vad har jag att bidra med idag då? Den här listan...?


...


Jag har kikat på Reason nu och vad ska jag säga annat än VILL HA! Någon som vill sponsra mig med 3895:- ?


Jag läste om ungdomars internetvanorForksning och framsteg tidigare idag. Frågan är bara, vad är nyheten?

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Summering.

Fredag 2003-01-17
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Fler bloggar!

Jag vill ha fler bloggar!


Jag vill ha fler bloggar liknande alltom.tv. Jag vill ha en sportblogg, en blogg om Magnus och Brasse, en blogg om Volvos 142-modell från 1973 (speciellt den oranga, min förstabil) osv, osv. Men som med det mesta annat i livet som man önskar så får man det inte om man inte ordnar det själv.


Och frågan är hur kul jag tycker det är att leta efter sportsaker att ta upp i sportbloggen eller att rapportera om Brasses hälsotillstånd och Magnus skäggväxt eller publicera en ny bild på en orange Volvo 142 från 1973 när det gått några veckor... Klocklös i Tiden tröttnar jag inte på, men den är ju färdigprogrammerad och fullt funktionsduglig och dessutom kan jag lägga in sånt som JAG tycker är intressant i den. Om jag börjar välja ut det som jag tycker är intressant i sportväg så skulle det bli lite för mycket övervikt åt Rögle-hållet är jag rädd. Fast om man var flera..? Jag slänger ut frågan utan tanke på konsekvenserna och förbehåller mig rätten att ta tillbaka den utan vidare åtgärder; Finns det någon som är intresserad av att hjälpa till att fylla en sportblogg med anteckningar?


Apropå sport, ska någon springa Broloppet i sommar?

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2003-01-16
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Aftonbladet *suck*

När någon säger "trippelmordet" så tänker väl de flesta på det som hände i Åmsele. Vem minns att det inträffade ett trippelmord i Klippan för bara något år sedan?Om några år, kommer man då återigen bara att tänka på det som hände i början av åttiotalet när någon säger "styckmordet" och inte på det som hände i Halmstad under nyårshelgen?Hur kommer det sig att vi gör som tidningarna; frossar i tre dagar och sedan glömmer?Apropå tidningar... Det var ju tur att Aftonbladet var så snabba med att slänga upp nyheten om att oväntat många gravida dricker alkohol. Med tanke på att det en stund senare inte var lika många så var ju risken uppenbar att det inte hade blivit någon sensationell nyhet av det om de hade väntat ytterligare några timmar på nästa rapport. Detta kunde man läsa i början av sidan:

Och lite längre ner kunde man läsa följande:

Fast när man läste artiklarna så kan man börja undra varför de överhuvudtaget hade med artikeln om en av sju. Detta var nämligen förhållandet i USA. En av tre handlade om Sverige...Vidare rapporterar Aftonbladet att Klas Ingesson, en av VM-hjältarna från 1994 inte lyckats hitta sin plats i livet efter karriären. Man refererar till en intervju i Finans Vision. Man undrar ju om det var pga den här intervjun som ägaren MTG beslutade sig för att lägga ner tidiningen...Det här var en trevlig tabell att se!


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2003-01-15
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Lägg ner?

Hur kan man heta "Lägg ner!"?Jag hittade länken på Svenska Dagbladet.
Andra blogganteckningar i kategorin .

Tisdag 2003-01-14
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Julia

Julia var på besök idag igen. Vi åt pizza och spelade in ett blandband åt henne. Det blev mycket Kent. Vi kompletterade varandra ganska bra musikmässigt även om jag hade en tendens att flumma ut lite grand inom vissa genrer. Men det krävs ju mer än så för att man ska vara tillsammans. Vi gjorde slut i september 2001 efter mer än 3½ år tillsammans.Andra blogganteckningar i kategorin .

Måndag 2003-01-13
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Hipp Hipp, Håll käften och Svensktoppen

Någon vänlig själ därute som kan berätta när HippHipp! börjar igen? SVT.se kunde det inte...


Nog för att det är ont om torsk i våra vatten, men att det skulle vara så illa som Aftonbladet vill få det till hade jag ingen aning om.
Jag skrev häromdagen om att jag såg framemot Santiago Gils nya TV-serie Håll käften. Efter att ha sett första avsnittet så var jag inte särskilt imponerad. Trots många bra skådespelare så kändes det som om idén var bättre på pappret än som inspelad komedieserie. Men det var bara första avsnittet, fem kvar. Det kan bli bättre.


Vet ni förresten vilken lista som just nu innehåller artister som Robyn, Ace of Base och The Ark? Svensktoppen... Vart är världen på väg?


Läste just (17.45) på text-tv att Venedig, trots sin berömda filmfestival, har lagt ner stans sista biograf. Orsaken uppges vara minskat invånarantal. Jag bor i Båstad, ett samhälle med 14.000 invånare och vi har egen biograf. I Venedig bor det 64.000. Tror inte riktigt att det var invånarantalet det berodde på.

Andra blogganteckningar i kategorin Film.

Söndag 2003-01-12
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Julia, Thobbe och Michael Moore

Vilken bra dag det har varit. Har tillbringat i stort sett hela dan med vänner. Först var Julia här, och sedan Thobbe. Trevligt värre. Mer sånt!


Förresten.. Jag hade fel angående Michael Moores USA. Ingen blogg jag har varit inne på idag har i alla fall kommenterat det.
Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Lördag 2003-01-11
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Michael Moore och mulli.nu

Idag fick
Fredriks anteckning mig att tänka på det gamla klassiska TV-programmet "Hair är ditt liv".


Imorgon tror jag en del svenska bloggar kommer att innehålla kommenterar till Michael Moores USA som hade premiär i SVT ikväll. Jag såg bara fem minuter, men det jag såg var riktigt bra satir och nästa fredag kommer jag att titta.

Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Fredag 2003-01-10
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Klipspringer och Kattguld

Vi som undrar har nu fått svar. Mannen bakom I dåligt sällskap heter Bengt O. Karlsson. Jag undrar just om det är från honom förkortningen i uttrycket "Klok som en B.O.K" kommer? :)

Kanske inte, men när det gäller politiska inlägg så skulle man definitivt kunna sammanfatta dem som kloka.

Jag lovade berätta om boken jag läste ut igår. Kattguld av Staffan Heimersson och Anna-Lena Brundin. Innehållet är små berättelser som på ett eller annat sätt innehåller katter. Jag blev uppmanad att skriva en kort recension till en bokmal och skrev då följande:
"Kattguld var ganska ojämn tyckte jag, men det är kanske inte så konstigt med två så olika författare. Jag tyckte bäst om Anna-Lenas betraktelser. De var smågulliga och varma historier medan Heimerssons var mer svulstiga och burdusa på nåt sätt. Fast det kanske också beror på att de är så pass kända att man har en viss föreställning av hur det låter när de läser sina texter, vad vet jag?

Men visst förbannade jag min allergi som gör att mina katter inte får vara inomhus både fyra och fem gånger medan jag läste. Nog hade jag velat vakna med en katt i knävecket likt Heimersson.

Väl värd att läsas speciellt av kattägare men även andra."


Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Torsdag 2003-01-09 1-09
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Explorer-skit...

Fy faaaaaan vad trött jag blir.... Hade nyss skrivit ett långt inlägg om löpning, Rögle, hockey, drömmål och lite annat smått och gott när Explorer bestämmer sig för att stänga ner sig. Ingen förbjuden åtgärd utan bara stänga ner sig på pin kiv. Nä, jag ska nog ta och skriva mina anteckningar i Anteckningar (jag visste väl att det var nåt sånt man använda det där lilla struntprogrammet till) och sedan kopiera in i Explorer och skicka upp.Imorgon skriver jag förhoppningsvis om en katt som heter Mip.Andra blogganteckningar i kategorin Internet/Mina sidor.

Onsdag 2003-01-08
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Webbläsare eller webbläsare?

Jag har snöat in på ordet webbläsare idag. Erik skrev ordet webbloggläsare i MyMarkup idag, något som jag först tydde som en ny sorts webbläsare avsedd för bloggar. Därefter fick ordet webbläsare samma betydelse, fast tvärtom. Alltså, webbläsare är inte bara Explorer och Netscape, utan lika mycket du som just nu läser på webben. Det beror bara på hur du använder ordet.


Datum att lägga på minnet!


2/2: Nypremiär för Röda rummet

13/2: Nypremiär för Kobra

18/2: Nypremiär för Värsta språket

(Tack Helena som gjorde mig uppmärksam på detta.)


Två andra datum att komma ihåg är 9/1 då första avsnittet av Santiago Gils (Stackars Tom) nya TV-serie har premiär och 24/1 då Tyskarna från Lunds album släpps.


Någon som har mailat mig idag..? Ja, jag vet inte, mailen ligger nere...


Det är inte det enda som strular på servern. Jag lyckas inte tanka upp några nya filer heller så min icke-fungerande kalender får ligga kvar tills vidare.


Erik tipsade om en intressant länk på MyMarkup igår. Via Tesugen berättar han om GEOurl vilket är en smått genialisk idé. Knappa in dina koordinater i META-taggar på sidan och vips kan du se sajter i din geografiska närhet.


Om du regelbundet läser svenska bloggar har du säkert inte missat Gustavs reflektion över röriga skrivbord på Det perfekta tomrummet.
Påminner om det gamla ordstävet "Om ett rörigt skrivbord tyder på ett rörigt huvud, vad tyder då ett tomt skrivbord på?"


Till sist två egna vardagsupplevelser som med lite vilja tangerar Niklas funderingar på Enkelriktat.
Det första var ganska komiskt och handlar om det undermedvetna, eller den där informationen som hjärnan tar in utan att vi vet om det. Niklas berättade t.ex igår om en lampa som gått sönder vilket han inte uppmärksammar förrän han gått och lagt sig. (Hans historia är mycket mer intressant än vad den verkar här. :) )


Det som hände mig var att jag tittade bort mot en kollega och noterade att hon hade svarta arbetshandskar på sig. Lustigt, tänkte jag, igår hade hon vita. Samtidigt dök Lili & Sussies låt "What´s the colour of love" upp i huvudet på mig. Jag kunde inte förstå varför tills jag hör att i min huvudversion sjunger de "What´s the colour of GLOVE". Det fick mig att skratta till. :)


Det andra hände när jag satt vid en arbetsstation nära några fönster så att man kunde se ut. Det har snöat en hel del senaste dagarna så det var ett riktigt vintrigt landskap jag såg utanför fönsterna. Samtidigt plockade jag fram min mp3-spelare och lyssnade på Dom Andra med Kent. Tyckte att allting sammanföll på nåt vis. Dom Andra, vinterlandskapet, allting. Sen kom jag på att jag spelade den ganska mycket när jag hälsade på min bror i Kiruna i mars i fjol. Singeln hade nyss släppts och veckan i Kiruna var en av de bättre under fjolåret. Inte undra på att låten och vintern utanför gav positiva vibbar!


Jag har också skrivit en liten recension av boken jag läste i julhelgen, Ett svenskt geni av David Lagercrantz. Boken handlar om Håkan Lans och Computer Sweden har passande nog en artikel om honom på sin sida, men när jag nu tittade på den så hade det lagt lösenord på den. Men prenumererar du på Computer Sweden så varsågod!


Till sist (jag lovar, nu är det verkligen det sista! :) ) kan jag inte låta bli att malligt berätta att Klocklös i Tiden numera finns som länk på I Dåligt Sällskap och Rymdimperiet.
Det är alltid kul för egot att se en länk till sin egen sida på sidor man skulle vilja hitta en länk till sin egen sida på. Dessa två är exempel på sådana.

Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Tisdag 2003-01-07
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kass kalenderfunktion

Vad trött jag blir...
Min kalenderfunktion är som en gammal bil. När du ska iväg en dag så går plötsligt dörren inte att få igen. Hur du än försöker så går det bara inte. Tills slut, när du nästan är på väg att ge upp, då äntligen får du igen dörren. Då går bagageluckan upp... Ungefär så känns min kalender nu. Jag upptäckte ett fel tidigare idag och när jag nu fått rättat till det så genererade den nya kodningen ett nytt fel. Jag får se om jag orkar ta itu med det senare ikväll. Jag ska ut och springa nu i alla fall, trots -18 grader och sedan ska jag titta på sportens årskrönika och dokumentären om Kent på TV.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Måndag 2003-01-06
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Blogg-programmering

Idag har det blivit lite blogg-programmerande igen. Kommenteringsfunktion har inte fungerat mer än till 98% men det ska vara åtgärdat nu. Medan jag höll på dök tanken på att göra en funktion för att kunna kommentera mina länkar också upp och snart hade jag fått färdigt en sådan funktion också. Nu får vi bara hoppas att den fungerar bättre än vad nya saker i min blogg brukar göra... Rapportera gärna eventuella fel via mail, som Eja gjorde i natt. Tack för det!

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Söndag 2003-01-05
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Lars Winnerbäck och kommenteringsfunktion

Nu har kommenteringsfunktion inte fungerat igen. Inte undra på att det inte är någon som kommenterat det jag skrivit trots de kommenteringsvänliga ämnen som jag väljer. :)
Men det ska fungera nu. Maila gärna om ni hittar fel.

Idag har jag fått beställt biljetter till Lars Winnerbäck & Hovet på Olympen i Lund den 25 april. Jag och min kompis David ska gå, och det kan bli hur stort som helst. Vår, bra musik och kul sällskap, kan det bli bättre? :)

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Lördag 2003-01-04 1-04
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ett svenskt geni

Det blev ingen anteckning igår och idag höll det heller inte på att bli någon. Jag har mestadels suttit och programmerat på ett nytt projekt, men vad det är tänker jag inte säga än.Sedan sist har jag läst ut David Lagercrantz bok "Ett svenskt geni - Berättelsen om Håkan Lans och kriget han startade" som var en julklapp från min bror. Den var väldigt intressant och rekommenderas. För er som inte vet det räknas Håkan Lans som datormusens och färggrafikens fader.

Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Fredag 2003-01-03
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Gott nytt år!

Det var lite spännande att gå in på min blogg idag för att se om allt fungerade som det ska. En liten bugg i kalendern var det enda som inte var som det skulle, men det var snabbt åtgärdat. Ikväll ska jag se Sagan om de två tornen.Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Onsdag 2003-01-01
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!