Alla anteckningar skrivna i januari 2010

En fjärde summering av Rögles insats i Elitserien 2009/2010Nu går det utför. De 11 matcherna som spelats sedan förra summeringen har bara inbringat i två futtiga poäng, man har bara tagit en trepoängare på de senaste 21(!) matcherna och laget ligger nu hopplöst sist, 12 poäng från säker mark.

Daniel Rooth, journalist på Helsingborgs Dagblad, skriver i en krönika att det är som om Rögle försöker pumpa in luft gång på gång istället för att laga punkteringen.

Och något känns väldigt fel i föreningen just nu. Flera spelare har lämnat laget under säsongen och för bara några dagar sedan fick Richard Demén-Willaume se sig om efter en ny arbetsgivare.

Han som fått de senaste två säsongerna spolierade på grund av skador och försökte komma tillbaka. Igår skrev han på för Malmö istället.

Det enda som tyder på att Rögle spelar i elitserien nästa år också är att man har vana av kvalserien. De senaste två åren har man kommit tvåa när det avgjorts vilka två lag som spelar i elitserien kommande säsong och förhoppningsvis spelar rutinen en stor roll även i år. För det blir kvalserien. Rögle tar inte in 12 poäng på 11 matcher.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2010-01-29 17:52
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!