Alla anteckningar skrivna i november 2003

Milstolpar

Senaste veckan har min sida Kändisars Födelsedagar passerad 40.000 besök och Klocklös i Tiden har ramlat över 30.000 besök. Jag har en känsla av att Klocklös blir först över 50.000. Vet inte varför. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Internet/Mina sidor.

Onsdag 2003-11-26 17:44
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Århundradets proffsproblem, del 2

För en vecka sedan lade jag ut en anteckning jag kallades Århundradets proffsproblem.
Där framgick det inte att konstuktören av problemet är undertecknad och att jag inte hade varit i närheten av att lösa problemet om jag själv fått det.

Eftersom jag vet hur komplext och svårtlöst problemet är så kom det inte som någon överraskning att ingen lyckats få fram rätt svar även om Eja´s 7989 är en riktigt bra gissning. (Jag antar dock att det bara är en gissning och inte finns någon formel eller annat som ligger till grund för svaret. Rätta mig gärna, Eja!)

Även Håkan Kjellerstrand har (mailledes) kommenterat problemet men har inte heller han kommit fram till rätt svar.

Här kommer i alla fall lite mer information om problemet, eller rättare sagt dess lösning.

Problemet är en trestegsraket kan man säga. Även om du lyckas lösa första och andra delen så får du inte rätt svar om du inte också kommer fram till hur du ska göra för att lösa den tredje delen. Samma sak om du löser första delen och vet hur du ska tänka för att lösa sista delen. Har du inte löst andra delen går det inte att få fram rätt svar.

Här kommer lite information om hur du ska tänka för att lösa den första delen av trestegsraketen.

Som jag skrev i anteckningen där jag presenterade problemet så är inte allting vad det verkar vid första anblicken.

Alltså, tänk inte på siffrorna som tal! Siffran sju symboliserar inte alltid antalet sju.

Naturligtvis står det åttatusensex, åttatusensju osv i talserien men det kanske inte nödvändigtvis symboliserar talen 8006, 8007 osv.

Hur ser siffrorna ut? Hur många ändar har de? Hur många ringar består sifforna i talet av?

Lyckas du lösa den knuten så är det bara två knutar kvar och lösningen till knut nummer två finns "runt knuten" så att säga. Du ska bara återigen tänka lite annorlunda. Kanske är allting inte vad det ser ut att vara ens om man löst upp den första knuten?


UPDATE!

Nämnde Håkan gjorde mig uppmärksam på att om det gäller utseendet på siffrorna (vilket det alltså gör i första steget) så kan siffran 1 t.ex ha 2,3 eller 4 ändar. Gäller det vinklar kan siffran 7 ha 1,5 eller 7 vinklar beroende på vilket typsnitt man använder. Därför, skriv ner talen som du skriver när du skriver ner t.ex ett telefonnummer lite snabbt. Då borde alla skriva talen 0,1,6,7,8,9 på samma sätt.
Andra blogganteckningar i kategorin Matematik.

Söndag 2003-11-23 12:32
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Hur skulle det se ut?

Hur skulle det se ut om en yuppi stod och pratade i sin mobil framför demonstrationståget på första maj!?

Eller hur skulle det se ut om en yuppi gick BREDVID demonstrationståget med sin portfölj?

Kanske så här?


Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt.

Lördag 2003-11-22 18:45
10 kommentarer.
Skriv en kommentar!Att driva en fansajt

För knappt två veckor sedan lade jag upp en sida om artisten Elin Sigvardsson.

Som jag tidigare skrivit så finns de tre artister som aldrig svikit mig musikaliskt; Elin, Frida Snell och Kent.

Dessa tre har officiella hemsidor som jag ofta besöker, men det är bara Kents sida som jag är nöjd med. (I alla fall innan man beslutade att lägga ner gästboken.)

Man kan inte begära att en artist ska ha tid att engagera sig i sin hemsida, men det måste finnas andra som kan göra det. När det gäller Elins officiella sida är det inte så mycket jag är negativ över. Jovisst, man kunde löst det grafiska bättre så att man kunde länka direkt till en undersida (gästboken, turnélistan eller liknande) utan att det ser konstigt ut. Då tycker jag det är lite värre när folk ställer frågor i gästboken utan att få svar.

Men sätt någon som har lite koll på Elins karriär och som vid behov kan ta reda på svaren till att dagligen se vad som händer på sajten.

Frida Snells officiella hemsida verkar det finnas en sån kille. Jag har dock fått intrycket av att han snarare är ett fan med ganska bra koll än någon som har fått i uppgift att sköta sidan.

Till exempel såg jag en trailer för Kexi, ett program på SVT som börjar på måndag, där Frida Snell skulle vara med och bland annat framför en ny låt (från kommande albumet?) men när jag gick in på Fridas hemsida för att läsa mer fanns det inte en stavelse om detta.

Jag skrev om programmet i forumet och gav lite kritik för att det inte uppmärksammats på sidan.

Naturligtvis är det svårt att veta vem som är rätt person att driva en officiell hemsida, eller är den som gör sidan levande genom att svara på frågor, kommer med länktips osv, men han/hon bör nog uppfylla två kriterier:

 • Måste brinna för hemsidan
 • Måste brinna för artisten

Nu är brinna ett väldigt subjektivt uttryck i det här fallet. Själv definierar jag som att "bry sig om mer än genomsnittet".

Man ska bry sig om att det är 12 timmar sedan den där frågan ställdes utan att det kommit något svar. Man ska bry sig om att artisten är utmanare på Tracks eller annan lista och uppmana sidans besökare att rösta.

När det gäller inofficiella artistsidor så är engagemanget oftast ett helt annat än på de officiella. Kents hemsida är ett undantag, men där har man också lyckats få tag på en webmaster, Henrik, som uppfyller mina två kriterier.

min inofficiella hemsida om Elin Sigvardsson försöker jag besvara de frågor jag sett obesvarade i den officiella sidans gästbok. Jag försöker bli ett bra komplement till den officiella sidan genom att ha med saker som inte finns där.

I skrivande stund pågår till exempel en omröstning av bästa låt från hennes album Saturday Light Naive, man kan också se bilder från några av de spelningar jag varit på och man kan söka på ord och fraser för att se i vilken låt de är hämtade ur.

Att man dessutom får kontakt med andra Elin Sigvardsson-fans är inte precis en nackdel. Efter spelningen på Inkonst i Malmö i torsdags kom det till exempel fram två tjejer och undrade om min kompis var Mats.

De hade sett min sida och på något sätt listat ut att någon i mitt kompisgäng på spelningen måste vara den där Mats. Hur de kom fram till det vet jag inte, men det var rätt fräckt att bli uppmärksammad för sin sida.

Elin börjar också känna igen oss nu. Vi satt längst fram och vid ett tillfälle sa hon "Dig känner jag igen." till min kompis David och "och er också." till tjejerna som senare kom fram till oss och pratade.

Ja, hon känner väl igen oss mer i framtiden med tanke på att vi hann prata lite mer med henne efteråt än vad som var fallet i Kivik.Andra blogganteckningar i kategorin Internet/Mina sidor.

Lördag 2003-11-22 13:17
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Varför?


Bilden är klickbar.


För två veckor sedan lade Gustav Holmberg upp en bild tagen utanför P-huset Anna med rubriken Varför?

Nu gör jag samma sak.

Jag var i Malmö fredags och gick då bland annat förbi motivet ifråga. Jag tog en bild men fattar fortfarande inte.

Vadå varför? Vad är det som är så kul med Gustavs bild (enligt kommentarer till bilden)? Är min bild också kul? Är min eller Gustavs roligast? Varför är de roliga? Varför??Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Lördag 2003-11-22 11:42
7 kommentarer.
Skriv en kommentar!MPBOFS-syndromet

Det har skrivits en del om olika bloggsjukdomar senaste tiden. Jag länkar inte utan ni får leta bland bloggarna på weblogs.se så hittar ni dem säkert.

Nu tänker jag bidra med mina sjukdomssymptom. På jobbet har jag ganska mycket tid över att tänka på annat än just jobbet. Ganska ofta fördriver jag tiden med att smälta det jag läst på mina favoritbloggar senaste dagarna.

Jag följer ganska många bloggar och eftersom många använder liknande layout minns jag inte alltid vem som skrivit vad.

När jag sedan vill blogga om något jag läst några dagar tidigare så händer det ganska ofta att jag inte har en aning om var jag hittade anteckningen som gav upphov till idén.

Eftersom det som sagt gått några dagar och det finns en del möjliga bloggar så brukar jag låta bli att skriva om det jag tänkte eftersom jag i möjligaste mån vill ange källan.

Vad kallas den här sjukan? MPBOFS-syndromet? (Missing post because of forgotten source)

"Jag är ledsen, men du har drabbats av empe-boffs..."

Shit.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2003-11-19 17:46
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jocke

Det börjar bli svårt att hålla reda på alla mixar av Jocke Boberg, men här kommer i alla fall en lista över hans fem bästa just nu i mitt tycke:

1. We are Madicken
2. Sagostunden 2
3. I want Oasis back
4. Sean Paul på Skansen
5. Fablernas haircut

UPDATE!
Peter (Nätkreatur) gillar också Jocke.
[Se den ursprungliga anteckningen via Archive]


UPDATE IGEN!
Anders (Lundwall.se) uppmärksammar mig på att Jocke lagt ut lite nya remixar. Han avslöjar också att han är släkt med Jockes remixkollega i Salva, Janne Palmén.
[Se den ursprungliga anteckningen via Archive.org]

UPDATE EN TREDJE GÅNG!
Mannes favorit är Sean Paul på Skansen.
[Se den ursprungliga anteckningen via Archive.org]

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Tisdag 2003-11-18 17:41
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Århundradets proffsproblem

Tidningen Illustrerad Vetenskap brukar ha Månadens proffproblem. Jag vågar påstå att matteproblemet jag tänker presentera inom kort är Århundradets proffsproblem.

Den som löser det har IQ på drygt 230, jag lovar!

I första hand är det gjort för att ta ner kaxiga :) Björn på Jorden igen efter dennes lösning av gårdagens problem, men samtidigt är det ett sätt att visa att allting inte är vad det verkar vid första anblicken.

Lösningen på problemet är oerhört komplext och Gånte får inte svara!! (I ett svagt ögonblick avslöjade jag lösningen för honom...)

Nåväl, här kommer problemet. Vilket tal kommer härnäst i talserien och framförallt, varför?

8006
8007
8069
8071
8679
6897
????


Andra blogganteckningar i kategorin Matematik.

Måndag 2003-11-17 22:39
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Matteproblem

Jag fick ett matteproblem av min mor i förrgår. Jag satt och klurade på det i ungefär en halvtimme innan jag gav upp.

Igår morse tittade jag på lappen igen och efter inte ens sekunder hade jag hittat lösningen utan att ens försöka.

Lustigt.

Vet du vilket tal som ska in istället för frågetecknet?

52/5
61/4
46/8
63/6
94/7
18/?

Andra blogganteckningar i kategorin Matematik.

Söndag 2003-11-16 17:29
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!SIBA

Jag var nyss inne på SIBAs hemsida för att se var min order från början av förra veckan blivit av. Enligt orderbekräftelsen skulle jag få mina prylar efter 2-5 arbetsdagar. Eftersom det gått åtta dagar nu så tänkte jag följa upp min order.

I mailet med orderbekräftelsen fanns ordernumret och på hemsidan räknade jag med att hitta en länk med texten "Sök order" eller liknande.

Inte då.. Överst fanns det länkar till köpråd, kundtjänst, om SIBA, SIBA-kortet, våra varuhus, jobba på SIBA och företag.

Jag klickade igenom alla och under företag hittade jag till slut vad jag letade efter. Klickade på Sök order och hamnade på en inloggningssida. När jag knappat in mina uppgifter hamnade jag på förstasidan igen.

Gick igenom alla sidor igen men hittade inte mer för det.

Jag var nära att ge upp när jag längst ner i vänstra kolumnen ser att det nu finns tre länkar. Kundlogin och Bli kund har bytts ut mot orderhistorik, din profil och logga av.

Varför inte ha inloggningsfält överst på sidan så att man klart och tydligt ser var man loggar in? Varför ha länkar som inte syns förrän du är inloggad? Det måste väl vara bättre att visa alla länkar alltid och skicka vidare besökaren till en inloggningssida om så krävs?

Hade SIBA gjort så på sin hemsiba, förlåt, hemsida, så hade jag sparat 20 minuter av mitt liv. Inte nog med att det tog ungefär 10 minuter att hitta ordern (som var restad, därav förseningen), jag var ju tvungen att skriva om det i min blogg också! :)Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Söndag 2003-11-16 14:29
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Summering av första året

Klocklös i Tiden fyllde ju ett år i torsdags, men jag har inte riktigt blivit klar att skriva den lilla summering jag tänkte göra, så den kommer nu istället.

Första året hade Klocklös i Tiden knappt 29.000 besök. Ungefär 600 kommentarer skrevs (mina borträknade) på de 546 anteckningar som postades. Till detta kom också 52 trackbacks.

Av årets 365 dagar postade jag anteckningar under 284.


Bladlöss-länkar började dyka upp under augusti och fram till Klocklös ettårsjubileum hade jag postat 308 stycken.


Så vad blir resultatet under året som nyss påbörjats?


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Söndag 2003-11-16 13:48
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Världens bästa kopieringsskydd!

Det finns bara ett säkert sätt att kopieringsskydda musik, bryt sönder CD-skivan.

Jag menar, så länge man kan spela upp låtarna på en CD så kan du kopiera dem. Det blir kanske inte i CD-kvalité, men kopierade blir dem.

Så för att undvika att en CD blir kopierad kan man bara göra en enda sak, förstöra den.UPDATE!

Idag, den 19 november, upptäckte jag Tommys blogg, Svart Anka och vad skriver han ett par dagar senare?"Att kopieringsskydda musik, filmer och annat som spelas upp analogt (så att säga) går inte. Du kan alltid kopiera det och föra över det till digital form. Alltid."Kunde inte summerat det bättre själv.

länk till Tommys anteckning om kopiering


Andra blogganteckningar i kategorin Livet/Funderingar.

Söndag 2003-11-16 13:29
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Fredagsfyran

Veckans Fredagsfyra:

1. Tror du det finns intelligent liv i Universum? (Jorden inkluderad)
Såklart det gör! Den som svarar nej på den här frågan idiotförklarar ju sig själv.

2. I vilken form tror du eventuella utomjordningar skulle uppenbara sig på vår hemplanet?
I toppform! Det måste man vara när man färdas så långt.

3. Vad skulle du bjuda dem på om de knackade på din dörr och var hungriga?
Mina uttjänta batterier som jag inte lagt på holken ännu. Näringsrikt!

4. Vilken fras tror du att de skulle ha mest nytta av?
All your base are belong to us!
Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Fredagsfyran.

Lördag 2003-11-15 23:15
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Något att blogga om?

Idag har jag verkligen torrbloggat (bloggat i huvudet alltså) hela dan. Jag har inte tid att skriva några utförliga anteckningar nu så jag skickar bara upp lite ämnen jag har spånat kring.


 • Niklas drömdator
 • Det perfekta kopieringsskyddet för musik
 • Sätta upp ett eget publiceringsverktyg för vem som helst att använda.
 • Vad gör en bra fansite?
 • Varför alla intressanta tankar man har försvinner när man sätter sig vid datorn för att skriva ner dem.
 • Mitt problem att komma ihåg källan. "Någon skrev..." "Någon sa..." "Jag läste någonstans att..."
 • Vikten av att alltid ha något att se framemot (inom greppbar tid).
 • Varför inte weblogs.se nämndes i artikeln om bloggar i InternetWorld.

 • Kort summering av första året med Klocklös i Tiden
 • Filosofi: Har jag träffat ettan, tvåan och fyran på listan över de svenska bloggarna i senaste IW?


Utöver detta så hade jag en mängd andra funderingar som är som bortblåsta nu. (Läs punkt 5.)


Andra blogganteckningar i kategorin Livet/Funderingar.

Fredag 2003-11-14 17:11
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jubileum

Vad önskar du dig nu när du fyller ett år i morgon, bloggen?

-Massor av pings, trackbacks, kommentarer och att du skriver mer än vad du gjort det här första året.

Och sen tycker jag inte om att du vänstrar... Du ska inga andra bloggar hava jämte mig!

-Men alltså... Du kommer ju alltid att vara nummer ett för mig. Det är du och jag liksom. Elin-bloggen är resultatet av vårt sammarbete. Utan dig, ingen Elin-blogg, utan mig, inget dig.

-Jajajaja, snacka går gå... Apropå det, varför har du inte skickat upp någon ljudanteckning på länge?

-Det var kul att ha provat på, men det är ingenting jag vill göra till en vana. Det är textspråk som gäller för mig, även om det är kul att exprimentera med ljud eller till och med strumpor.

-Okej. Nä, nu går jag och knyter mig. Det blir ett stort kalas imorgon.

-Det blir det! Godnatt, bloggen!

-Godnatt, Skapar´n!

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Onsdag 2003-11-12 23:23
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ny sida

Ja, nu har jag gjort en ny sida igen. Den här gången har jag mig på den svåra konsten att göra en seriös fansite. Eftersom Elin Sigvardsson är den av mina favoriter som har mest levande hemsida med intresserade fans så föll valet på henne.

Jag tänkte göra den som en blogg där jag lägger in nyheter och annat som folk kan kommentera.

Gå in på www.mats-andersson.se/elin och kika.

Förresten! Hur gör man för att "klistra fast" en bakgrundsbild så att den inte rullar på när man scrollar texten? Jag vill att den ska fungera som en tapet och det gör den inte nu. Tips mottages tacksamt, gärna i form av mail.


UPDATE!

Tack alla som kommit med tips på hur man undviker att scrolla bakgrundsbilden!


Andra blogganteckningar i kategorin Internet/Mina sidor.

Tisdag 2003-11-11 23:37
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jocke Boberg

I min förra anteckning skrev jag om Anton Maiden som hittats död efter att ha varit försvunnen under en veckas tid.

Anton har gjort sig känd genom att spela in egna versioner av Iron Maiden-låtar. Han laddade ner IM-låtarna i midi-format och sjöng/skrek sedan till dessa. Han blev mycket populär i vissa kretsar medan vissa inbitna humorbefriade Iron Maiden-fans hatade hans musik.

Men han gjorde sin grej och det ska han ha alla cred i världen för.

En annan som också kör sin grej är Jocke Boberg. Jag har skrivit om honom tidigare men nu när han har börjat lägga ut sina alster på sin hemsida igen så är det dags för en ny länk.

jocke.com kan man just nu ladda ner We Are Madicken (en otänktbar remix av Kraftwerks We are the robots, Metallicas Sad but true och Madickens Piluttadigvisa), Davids favorit Alexander Kyckling och Play that balla Trazan.

Det är genialt, det är lysande och det är så vansinnigt att det inte går att motstå!

Mer Jocke Boberg-remixar åt världen!


UPDATE!
Även Anders Lundwall gillar Jocke Bobergs remix We are Madicken.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Måndag 2003-11-10 22:45
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Fix idé

Visserligen fanns inte ommöblering med på EvaP´s lista över Novermberaktiviteter men jag gjorde det ändå.

Som vanligt så börjar det som en fix idé på jobbet. Sedan sitter jag och funderar på hur det kommer att bli, vad man kan göra av den prylen och den och den.

Oftast handlar det om programmering av hemsidor, men idag var det ommöblering som hamnade i fokus. När jag kom flyttade jag runt möbler i närmare två timmar, men nu har jag fått det ganska mysigt, åminstone i mitt nya TV-rum. Om man har en öppen planlösning så kan man sätta en bokhylla mitt i rummet för att skärma av. Det är precis vad jag gjort. Nu behöver jag bara ett stycke tyg att hänga på baksidan så att den nya "väggen" blir snygg också.

Via Martin Bagges blogg Utsikt från en etta i Ronneby får jag reda på att Anton Maiden är död. Tragiskt.


UPDATE!
Även bajs.se tar upp Anton Maidens död. Anton har också fått en minnessida.


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Måndag 2003-11-10 20:35
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Gästbok

Nu har Klocklös i Tiden fått en gästbok!

Under bilden till vänster hittar ni länken så om det är något ni vill men som inte riktigt passar in i någon anteckning så skriv det i gästboken istället.

Länk till gästboken

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Söndag 2003-11-09 14:33
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Allsvenskan 2004

Nu har jag gjort en ny sida igen. Gå gärna in och testa.

Allsvenskan 2004 heter den och vad den går ut på är att tippa hur allsvenskan slutar nästa säsong.

Jag har knappat in några egna rader plus några matchresultat för att få fram en tabell att jämför mot så om du som går in och kikar inte tycker att tabellen är riktigt realistisk så är det nog sant.

Men det är bara för att testa sidan inför de riktiga matcherna. Allsvenskan drar igång framåt april så du har några månader på dig att finslipa ditt tips. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Internet/Mina Sidor/Allsvenskan.

Lördag 2003-11-08 18:55
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vänner

Sedan ungefär ett halvår tillbaka har jag umgåtts ganska intensivt med en kompis som jag känt i ungefär tio år. Tidigare har det kunnat gå år mellan besöken men i år har det som sagt blivit tätare.

När vi var på Äpplemarknaden i Kivik tidigare i höst sa min kompis "Vad bra du är på att ta initiativ till saker!"

Jag tittade lite förvånat på honom för jag har fått för mig att det är han som tar initiativ men sedan sa jag "Det är du som har lärt mig".

I början av vår bekantskap sa han ofta att det bara är att köra om man vill något. Så om jag tidigare sett att en artist jag varit intresserad av att se spelat i närheten så har jag tänkt att man kanske skulle gå, men sedan låtit bli. Men nu beställer jag biljetter och drar med mig min kompis istället.

I våras var vi till exempel på Lars Winnerbäck-konsert. Det är min kompis som introducerat mig för Winnerbäck så det var tack vare honom jag upptäckte Elin Sigvardsson (som var förband på spelningen) och eftersom jag drog med min kompis så upptäckte han också henne vilket han tackat för efteråt.

Fast egentligen är det ju hans egen förtjänst. Han introducerade Winnerbäck för mig och han har lärt mig att det bara är att köra, något han privat blivit lite sämre med på sistone säger han. På jobbet kör han på, men det funkar inte lika bra privat tydligen. Men jag försöker lära honom. :)

Det är väl det här vänskap går ut på? Att man ger (i det här fallet råd och musik) och får mångfallt tillbaka (effekten av vad de "goda råden" ger).

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Fredag 2003-11-07 18:25
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bokningssystem

Senaste veckorna har jag lite då och då jobbat med ett bokningssystem till Lunds Universitetsbibliotek.

Förra måndagen var jag nere och höll ett kort informationsmöte med bibliotekets webbgrupp. Systemet var då i stort sett färdigt, men lite nya önskemål dök upp och det har tagit ett tag att färdigställa dessa.

I helgen umgicks jag med kompisar och diskuterade bokningssystemet en del vilket gjorde att jag blev sugen på att sparka igång det så fort som möjligt, men sedan blev jag sjuk och även om jag ville så gick det inte att koncentrera sig på databasdesign och asp-kod.

Idag har jag känt mig betydligt bättre och under eftermiddagen byggde jag in de nya funktionerna och förberedde för en del andra som jag misstänker kommer att efterfrågas i framtiden och i morgon offentliggörs det.

Redan nu kan du som vill gå in och kika på sidan, men man måste vara student eller anställd på Lunds Universitet för att kunna använda systemet.

Men förstasidan ser du i alla fall. bokning.lub.lu.se/bokningar är adressen.


Andra blogganteckningar i kategorin Internet/Mina sidor.

Onsdag 2003-11-05 20:58
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Frida Snells nya CD

Frida Snells nya skiva kommer inte att släppas i Sverige. Som tur är finns det Amazon och andra liknande sidor som gör att man kommer att få tag på den i Sverige också.

Som jag skrivit tidigare så kommer nya albumet Super Alpha bara att innehålla fem nya låtar, resten är hämtade från förra albumet Black Trillium.

Ginza.se hittade jag hela låtlistan:

1. Mercy
2. Saturday night (NY)
3. Lucky day
4. Neighbourhood (NY)
5. Out of the dirt (NY)
6. Bullet with butterfly wings (new version) (NY)
7. Stay
8. Orphan parade
9. Johanna
10. Fallen leaves
11. Valentine´s day
12. I´ll be thinking of you
13. Stop (NY)

Enligt hennes hemsida håller hon på att skriva låtar till ett tredje album och det kommer endast att innehålla nya låtar.

Med lite tur kommer hon att turnera i Sverige i och med släppet av Super Alpha och förhoppningsvis kommer hon att göra någon eller några spelningar i Skåne. I så fall kommer jag att vara där.


Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Tisdag 2003-11-04 20:12
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kajsa Bergqvist byter tränare

Jag läste nyss på text-tv att Kajsa Bergqvist byter tränare. Efter 12 år med Bengt Jönsson så tar nu Yannick Tregaro över.

Yannicks bloggliknande hemsida skriver han själv om sina tankar kring den nya uppgiften.

Sedan tidigare är han mest känd som Christian Olssons tränare, men nu får han alltså ytterligare ett världsnamn i sitt stall.

Kajsa Bergqvist och Bengt Jönsson bryter dock inte kontakten helt utan han kommer enligt text-tv att i fortsättningen fungera som mentor och bollplank.

Kajsa Bergqvists hemsida finns just nu ingen information om tränarbytet.UPDATE!
Oj, vad negativa folk som skrivit i Kajsas gästbok är mot tränarbytet.


Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Tisdag 2003-11-04 17:31
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!När man är sjuk...

När man ligger hemma och är sjuk kan det vara skönt att plocka fram laptopen, surfa runt lite och hitta ett skönt "Texter ur 80-talslåtar"-test att glömma verkligheten i.

Via Göran H. (Nästan som jag...) hittade jag just ett sådant test. Jag fick 48 poäng.Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Tisdag 2003-11-04 10:37
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rapport

Numera kan man gå in på Rapports hemsida och titta på sändningar en vecka tillbaka i tiden.

Jag tittar mycket sällan på Rapport, men eftersom jag är förkyld och har tillbringat större delen av dagen i sängen och i soffan så har det blivit en hel del sovande. När det inte gått att sova längre har det blivit TV-tittande och idag såg jag alltså Rapport.

Det var alltså en ren slump att jag såg inslaget från HippHipp-föreställningen som man kallade för årets populäraste revy.

Strax innan jul sitter jag och 15-talet kompisar och ser föreställningen. Gissa om det kommer att bli kul? :)

Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Måndag 2003-11-03 20:26
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jag kunde inte låta bli...

Eftersom jag har haft tillgång till webkamera på HPDatabasträffen och sett planks videoanteckning så kunde jag inte låta bli att göra en egen.

Jag tyckte inte att det var rättvist att vi alltid såg vittygade strumpor så fort någon skulle föra strumpornas talan, så jag lät en svarttygad ta plats framför kameran.

Om någon vet om sången strumpan sjunger på är ett klassiskt verk så får ni gärna skriva en kommentar.
Strumpfilmen i wmv-format (ca 500 kB stor)UPDATE!

Fungerar det inte? Prova att ladda ner filen i realmedia-format. Nu funkar länken.


Andra blogganteckningar i kategorin Videoanteckning.

Lördag 2003-11-01 23:17
17 kommentarer.
Skriv en kommentar!