Kalendrar

Niklas på Enkelriktat skriver om en artikel i Svenska Dagbladet som handlar om stresshantering. Artikeln är en intervju med stå upparen Babben Larsson och hon säger något som Niklas citerar och som jag fastnade för:

"Jag har en liten [kalender]. Vissa dagar skriver jag med stora bokstäver, ´träna hunden´, och så är den dagen fullbokad."

Jag har ingen kalender, filofax eller liknande. Jag använder inte Outlooks funktioner för att hålla koll på dagar och tider. Än så länge har jag inte haft några problem att komma ihåg vad jag ska göra trots att mitt sociala liv börjar innehålla fler och fler datum och tider att hålla reda på.

Jag funderade lite över varför jag har min kalender i huvudet istället för i fickan. Jag kom fram till att saker som jag vill eller måste göra kommer jag ihåg oavsett om jag skriver ner det eller inte. Det gör att jag (omedvetet) kan konsentrera mig på att komma ihåg sånt jag kanske inte ser framemot så mycket eller inte måste göra.

Sedan några månader lever jag dessutom efter mottot "Du måste inte!" så vad gör det om jag skulle råka glömma något jag skulle gjort?


Använder DU kalender?


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Torsdag 2004-02-12 20:22
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Niklas Johansson (Enkelriktat)

Jag använder kalender. Outlook och telefonen som alltid är synkroniserade. Med omkring fyra arbetsmöten om dagen och en del annat att komma ihåg är det onödigt att försöka belamra hjärnan med dem. Den kapaciteten kan användas bättre. Hoppas jag.

Vänliga hälsningar

Niklas

2004-02-12 23:01

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Ja, kommer man upp i så pass många tider kanske jag också övervägt att använda kalender. Men mitt arbetsliv är inte lika planerat förutom att man ska vara på plats 07.00 och gå hem 16.00. Jag brukar komma ihåg det. :)

2004-02-13 09:10

3. Gånte

När jag använde filofax blev jag faxofil. Skämt åsido, jag överanvände den där boken och skrev in en massa onödiga saker som bara pensionärer har glädje av. Lade ner den verksamheten ganska snart. Nu glömmer man istället, det är mer spännande :-).

2004-02-13 22:36

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Gånte: Jag blir nyfiken, vad är det som bara pensionärer har glädje av? :)

2004-02-13 23:06

5. Eja (Dreamland Project)

Jag har försökt men glömmer att kolla i den hela tiden. Fyller liksom ingen funktion på det sättet.

2004-02-16 20:20

6. brother (Utsikt från en etta i Ronneby)

Eftersom BTH är så trevligt uppiffat så att man kan få sina kursscheman i icalformat via intranätet så använder jag mig av Mozillas kalender (japp den importerar iCal =)) till det mesta numera. Jag sitter inte och har den öppen hela tiden för det är oftast bara två möjligen tre grejjer att komm ihåg om dagarna men till att kolla av vad som är på gång imorgon eller nästa vecka och sånt är det super.

2004-03-11 14:21

7. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Att kunna nå kalendern via webben hade varit bra märker jag när jag nu sitter med min laptop och kalendern är installerad på min stationära. Borde kanske gjort tvärtom...

2004-03-11 22:38

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info