Äpplemarknaden i Kivik



Det var äpplemarknad i Kivik i helgen och vore det inte för att Elin Sigvardsson skulle uppträda där så hade jag knappast ens vetat om det.

Men nu åkte jag och några kompisar mot Österlen för att se och lyssna på henne igen.

Vi hamnade ganska långt fram (vilket väl syns på bilden ovan?) och det var tur det annars hade det inte blivit den minnesvärda spelning det blev.

Efter ungefär tre låtar tappar Elin nämligen bort sitt plektrum och säger lite tankspritt om någon i publiken har ett medan hon vänder sig bort mot utgången för att hämta ett nytt, men då har David och Hans-Olof redan börjat gräva i sina plånböcker efter ett nytt plektrum åt henne. David hinner först och går fram och överlämnar det.

"Det funkar ju bra det här. Räddare i nöden." sa hon efter första låten med nya plektrumet. Kul!

Efter spelningen får vi syn på henne när hon står och ger autografer åt några småkillar. David går fram och frågar om han kan få tillbaka sitt plektrum, och passar också på att köpa hennes skiva som han får signerad. Magnus köper också skivan och får den också signerad (även om det inte står "Tack för lånet av plektrum" på hans. :) )

(Nedan finns bildbevis på överlämnandet. :) )

Själv nöjde jag mig med autograf (jag har redan köpt hennes skiva) och undrade när man kunde räkna med att få höra nytt material. Helst skulle hon vilja spela in nytt direkt sa hon, men det blir nog inte förrän till våren. En EP eller ett album, det var inte bestämt vilket.

Vi fick även veta mer om den svenska låten som Magnus hittat på nätet. Det visade sig vara en inspelning från gymnasiet, men tyvärr han vi inte få reda på mer. Både jag och Magnus hade gärna sett (hört) något på svenska av henne.

När vi tackat och önskat lycka till och är på väg bort från området möter vi Mikael Wiehe som också spelat på marknaden. Han lägger sin hand på Davids arm när han möter oss och tittar på Elins skiva som David håller i handen med plektrumet inlagt väl synligt. David förklarar varpå Wiehe skrattar lite och går vidare.

För den som vill ha mer kändisinformation så kan jag berätta att Richard Hobert och Lena Endré syntes till under Elins spelning.





Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Måndag 2003-09-29 21:19
Skriv en kommentar!

Kommentarer:



1. Niklas Johansson (Enkelriktat)

Även om jag inte har en aning om vem Elin Sigvardsson är, tycker jag att den här typen av berättelser är väldigt roliga att läsa. Direkt från verkligheten och helt unikt. Bra Mats!

Vänliga hälsningar

Niklas

2003-09-29 21:54

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Tack Niklas! Du kommer att höra talas om Elin, var så säker! :)

2003-09-29 22:01

3. Erik (mymarkup.net)

Och på den andra bilden ser det ut som om gudomen Gwyneth Paltrow skänker mänskligheten ett plektrum!

2003-09-29 23:13

4. Jonas (Blind Höna)

Det var som tusan! Även jag går ju omkring med ett plektrum i plånboken. Nu förstår jag varför. Jag är på konsert med Catie Curtis, hon tappar plektrumet... och vi lever lyckliga ever after. Äsch. visst ja. Jag är gift och hon är gift. Och lesbisk. Hm. Fast i alla fall.

Fast jag undrar om jag verkligen skulle bett att få tillbaka plektrumet efter spelningen? Känns inte riktigt gentlemannamässigt... Fast han kanske ska bära det som en amulett runt halsen?

Jag hade nog langat över en lapp med mitt nummer istället och sagt "Ring när du behöver fler, jag kommer direkt."

Tack Mats!

2003-09-30 05:44

5. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Erik: Ja, jag är mycket nöjd med den bilden. När jag tog den trodde jag att solljuset skulle bli alldeles för skarpt, men det blev perfekt.

Jonas: Hon sa faktiskt till David att be att få tillbaka det efteråt. Någon amulett blev det nu inte, men det hamnade som sagt i skivomslaget. Jag tror inte han kommer att använda det igen. :)

2003-09-30 09:08

6. Magnus

Underbar beskrivining av en fantastisk konsert ! Lyssnar just nu på Elin och skriver om Elin samtidigt : ) Hon e ju för härlig !!!

2003-10-02 20:27

7. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Magnus: Var skriver du om Elin? Jag kanske tar med mig en liten överraskning till jammsessionen på söndag. Nej, det är inte Elin jag tar med mig. :)


2003-10-02 20:36

8. Ema carlsson

Kul med lite berättelse om elins spelningar, jag vill gärna läsa mera.
jag vet inte riktigt hur jag kom in på denna sidan heller,
men det var bara kul.
jag ska se Elin den 22 på kulturcentrum i ronneby, det kommer bli lycka

ha det gött. /Emma

2003-11-18 15:57

9. Mats Andersson (Mats-Andersson.se)

Emma: Du kanske ramlade in från min sida om Elin? Om inte, så kika där, där finns det lite mer att läsa.

2003-11-18 16:10

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info