Påkommit senare

Det slog mig nyss att jag faktiskt lärde mig en sak till igår förutom det jag redan skrivit om.

Under i stort sett hela eftermiddagen satt jag och sorterade och skrev kommentarer till de 320 kort jag, David och Magnus tog med våra digitalkameror på P3 Guld-galan förra veckan. Jag skojar inte, klockan tolv satt jag i soffan men laptopen i knät och kollade på bilder, skrev kommentarer, bytte namn osv. När Gånte ringde vid halv sju satt jag fortfarande i soffan och pysslade med bilderna, men då var jag i stort sett klar.

Kan man anta att formeln för att räkna ut hr lång tid det tar att sortera kort är x = y * 0.4ab, där x = antal minuter, y = antal kameror och ab = antal kort sammanlagt.

I det här fallet handlade det alltså om y = 3 kameror och ab = 320 kort. Då blir x = 3 * 0.4 * 320 => x = 384. Tja, i just det här fallet stämmer det ju då 384 minuter nästan är detsamma som sex och en halv timme.

Jag får se om jag orkar göra om exprimentet någon gång.

Andra blogganteckningar i kategorin Matematik.

Söndag 2004-02-01 14:00
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. David Pettersson (Månhus Beta)

Ni sorterade alltså in dem i en samling?

2004-02-02 23:25

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Japp, om man är flera som tar kort under samma period så blir det lite fel när man tankar över dem till samma mapp sedan. Först kommer person A´s bilder från början till slut, sedan person B´s osv. Det bästa är ju att få alla personers bilder från början till slut om du fattar. Vet inte hur man kan göra detta utan att sortera manuellt..

2004-02-03 09:04

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info