Grammisgalan och förklaring av ordet "kritik"

Anders Lundin tar över Allsång på Skansen efter Lasse Berghagen. "Men han kan ju inte sjunga!" och andra mindre genomtänkta saker fick jag höra på jobbet efter offentliggörandet. Killen har faktiskt varit grammisnominerad. Jag vet inte om han vann, men nominerad har han varit. Låt vara i klassen Bästa barnskiva, men en grammisnominering är en grammisnominering är en grammisnominering! (Ikväll går årets Grammisgala av stapeln.)


...


För att återknyta till gårdagens kommentarer så är det väl nu bevisat att jag inte skriver välformulerat. Karon på Drullestigen tolkade mitt svar som att jag tyckte att Karon var "orättvist elak". Det var inte alls vad jag menade. Jag förstår kritiken, håller med till 100% men tänker inte förändra mitt sätt att skriva för det eftersom majoriteten av mina trogna läsare gillar det. Det gör Karon Möredösk också så nog är den "värd att spendera tid på!"


"Kritik" enligt Bonniers lexikons ordlista: 1 det att granska strängt o. prövande (o. negativt)

2 granskning, recension som ger en bild av innehåll o. kvalité hos t.ex. bok el. kostverk, både goda o. dåliga sidor.Vad jag försöker säga är att det finns negativ kritik; "Din sida suger!!!" och det finns konstruktiv kritik; "Jag tycker att du skriver ogenomtänkt och inte särskilt välformulerat".Konstruktiv kritik är bra kritik även om den är dålig. Dålig kritik är dålig även om den är bra. ("Din sida regerar!!")


Fast å andra sidan ska man kanske inte ta ovanstående kommentar som kritik utan som beröm?Nu blir det ogenomtänkt och .. Vad är motsatsen till välformulerat egentligen? Slarvigt? Det får duga för stunden.


Nu blir det ogenomtänkt och slarvigt igen, eller som Thobbe beskrev mitt sätt att skriva "Brainstorm utan filter". Precis! Det är därför jag lade till uttrycket "Freudianska felskrivningar" till namnet Klocklös i Tiden. Jag skriver inte det jag tänker skriva utan det jag tänker.


...


Jonas uppmärksammade mig på att länken till Design After Thought var fel. Efter drygt tre månader har den nu blivit rättad.


-"Ingen är bäst på allt, men alla är bäst på nåt!"


...


Enligt TV4´s Nyheterna nyss skulle Kent ha tagit hem hela SJU grammisar ikväll! Det vill jag ha bekräftat innan jag tror på det. Sju kategorier var man nominerad i, men inte sjutton vinner man alla?...


Expressen bekräftade just det jag skrev om ovan. Det blev SJU grammisar till Kent!


Andra blogganteckningar i kategorin Musik/kent.

Tisdag 2003-02-18 22:31
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info