Alla anteckningar skrivna i maj 2003

Hemma igen

Att jag skulle till Ljungby var väl ungefär att säga att man ska till Helsingborg när man ska till Båstad.


Jag och två kompisar var i en stuga en bit utanför Lagan, vid sjön Flåren. Vi hade två kanondagar; underbart väder, gitarrspelande, rodd på sjön, god mat osv.


Dessutom fick jag svar på frågan jag ställde i tisdags. Nej, veckan hann inte ta slut innan jag drömde om tandlossning för tionde gången..

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Lördag 2003-05-31 14:02
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ljungby

Jag åker till Ljungby och hälsar på kompisar några dagar. Får se när jag bloggar igen. Visst är det konstigt att ett besök till Bakken kan bli så kasst..?


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Torsdag 2003-05-29 11:03
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Årets sommarpratare

Idag presenterades årets sommarpratare. Som vanligt är det en hel del jag skulle vilja lyssna på, men som vanligt lär jag inte höra ett enda program. Hela listan hittar du på Aftonbladet.se och nedan följer de som jag skulle vilja lyssna på:


26 juni: Paula McManus

27 juni: Robert Wells

30 juni: Tuttika Sen, påhittare (en påhittare måste man ju bara lyssna på, även om jag inte vet vem det är :) )


5 juli: Hans Rosenfeldt

13 juli: Birgit Nilsson (kommer hon att tacka min mor som hjälpt henne att putsa fönster? :) )

16 juli: Ola Salo

19 juli: Claes Malmberg

30 juli: Mats Olsson2 augusti: Rachel Molin

3 augusti: Stefan Holm

Andra blogganteckningar i kategorin Media/Radio.

Tisdag 2003-05-27 19:56
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Number nine

Niklas skriver om drömmar idag. Han får gärna läsa den där boken om drömmar som han skriver om för jag får bara fler och fler förklaringar på vad min dröm där jag tappar alla tänder betyder.I natt drömde jag samma sak för nionde gången. Samma sak är kanske att ta i, antalet tänder varierar och sättet jag tappar dem på likaså. Ibland bara tappar jag dem, ibland skaver jag sönder dem mot varandra. Det låter trevligt va? Nä, inte precis.Kommer veckan att hinna ta slut innan jag når tvåsiffrigt?

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2003-05-27 17:34
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vilka dom?
Detta kunde man läsa på text-tv under kvällen. Jag undrar bara vilka dom det är som fördröjer tunneln.Servern som min sida ligger på har förresten lite strul med url:en idag. www.stefa.se/matsa/blogg fungerar inte, men om man tar bort trippel-v i början så funkar det.

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Måndag 2003-05-26 19:53
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!MP3-listan

Jag utlovade en ny Most Played top 3-lista igår och här kommer den. Eftersom jag nyligen bytt ut så gott som alla låtar på min mp3-spelare så har det inte hunnit bli någon topp 3 ännu, men jag listar ändå de som finns med.Elin Sigvardsson - Dear I

Elin Sigvardsson - If I

Elin Sigvardsson - Lift me up

Elin Sigvardsson - When I leave

Elin Sigvardsson - When it comes to you

Elin Sigvardsson - Where to start

Frida Snell - Weekday song

Frida Snell & Freddie Wadling - Flow my ashes

Josef Zackrisson - Ovänner och vänner

Kent - 747

Kent - Dom andra

Kent - Elvis

Kent - Sverige

Kent - Vintervila

Lars Winnerbäck - Måste vara två

Pers Garage - Jo-Anna

The Klerks - Shame

Ulf Lundell - Jag saknar digMusiknyheten som jag utlovade igår är att Tracks sänder ett specialprogram den sjätte juni 20.00-22.00 där de listar de 40 populäraste svenska låtarna i Tracks-historien. Låt mig gissa att Roxette och Kent kommer att dominera med, låt mig gissa, sex låtar var på listan?Apropå Kent så testas Pärlor till Svensktoppen den här veckan. Jag trodde bara de testade låtar som släppts som singel, vilket Pärlor inte har, och inte kommer att göra enligt BMG, Kents skivbolag.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/MP3/Lista.

Måndag 2003-05-26 18:27
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Grattis!

Grattis Weblogs/blogs.unmade.com! 100 dagar idag!


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Måndag 2003-05-26 15:28
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Imorgon

Ni har väntat tålmodigt. Ni har frågat er varför det dröjt så länge. Ni har nästan gett upp hoppet.Hav förtröstan!Imorgon avslöjar jag en ny MP3-lista och dessutom en musiknyhet.Missa inte nästa avsnitt av KLOCKLÖS I TIDEN! Imorgon vid sisådär fem-sex-sju-åtta-halvnio-snåret.


Andra blogganteckningar i kategorin Musik/MP3/Lista.

Söndag 2003-05-25 22:57
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Utflykt
Jag gjorde en utflykt till Nimis idag. För er som inte vet det så är Nimis ett omdiskuterat konstprojekt av Lars Wilks som av bråte som drivit iland byggt en enorm träskapelse.

Bredvid Nimis ligger Arx som är en bok med eget ISBN-nummer och allting. Arx har Wilks byggt med hjälp av stenar och murbruk. På vissa stenar finns enstaka ord skrivna men det mest iögonfallande är alla sidnummer. Jag tror det är uppemot 250 sidor i boken, alla numrerade på olika stenar.Förrutom ISBN-nummer, ord och sidnummer som hör vanliga böcker till så finns det även olika saker inmurade i skulpturen; armbandsur, käke från ett djur, ett bildäck(!) osv.När jag satt och tittade ut över havet med Arx ett tjugotal meter bakom mig hörde jag ett sällskap som diskuterade. De pratade bland annat om A:et som murats fast med en ståltråd. "Järn-A" kallade en man det och det slog mig att Arx inte bara är en bok utan också en varelse med hjärna. (Järn-A)Ja, skratta gärna, men Nimis/Arx är en plats för filosofisk förströelse.Den som vill veta mer om Nimis, Arx och Ladonia (landet som Lars Wilks grundat och som Nimis och Arx tillhör) kan kika här.

Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt.

Söndag 2003-05-25 19:30
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Dagens lärdom

Ja, man lär sig något nytt varje dag är det sagt och vad har vi då lärt oss idag?Jo, att Josef Zackrissons självbetitlade album är väldigt bra och andas mycket Lars Winnerbäck och Ulf Lundell. Via Dagensskiva.com fick jag dessutom reda på att han var en av medlemmarna i Kooks som hade en smärre radiohit med Too much of nothing för några år sedan. Den var även med i någon reklamfilm.Jag har också lyssnat på Frida Snells album Black Trillium idag. Det är ett grymt imponerande album med tanke på att hon bara var 19 år det gavs ut. På hemsidan FridaSnell.com kan man också läsa att hon är född och uppvuxen i Kiruna men numera bor i Stockholm. Nytt album kommer redan i höst.Och när jag ändå är inne på musik, Eurovision Song Contest börjar om 10 minuter. Varför har den tävlingen fått en egen knapp på tangentbordet förresten??

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Lördag 2003-05-24 20:53
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Man lär sig något nytt varje dag..

Jag hade tänkte skriva om att Fozzie Bear i mupparna och Vanheden i Jönssonligan är ganska lika.Istället upptäcker jag att mannen som gör Fozzie Bears röst (och även Miss Piggys) är samma person som gör Yodas röst i Star Wars! Frank Oz var namnet. Fast detta kanske redan var allmänt känt? :)

Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Fredag 2003-05-23 23:07
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Otur

Jag lyssnade lite grand på P3 igår. Det lyssnar väldigt sällan på radio på jobbet, men igår stod det en vid en av mina arbetsplatser så den fick stå och gå. Bland annat fick jag höra slutet av Christer som går mellan 13.30 och 15.00.En kille hade mailat in och berättat om sin otur. Han hade t.ex fastnat med fingret mellan två biostolar på väg ut efter en film, och brutit det.Men det värsta var ändå när han var på skidsemester. Halvvägs upp med liften kände han sig pinknödig och hoppade av för att uträtta sina behov mot ett träd. Medan han står där i godan ro börjar han plötsligt tappa fästet och glider bakåt. Han åker en bra bit nerför backen och slutligen ner i en liten ravin. Där ligger han blåslagen med byxorna nere medan folk börjar samlas runt honom och fråga hur det gick.Och det värsta av allt skrev han: "Stavarna och vantarna var kvar halvvägs upp i backen".

Andra blogganteckningar i kategorin Media/Radio.

Fredag 2003-05-23 19:32
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Guldbloggen

"Ska man få nåt gjort ska man göra det själv!"Jag tror det var Torgny som sa ovanstående när vi pratade om min tanke Guldbloggen. De svenskspråkiga bloggarna börjar bli så pass många att några fåtal inte borde lägga beslag på alla kategorier.Mitt problem är just kategorier. Vilka kategorier ska man kunna vinna inom? Hur många nomineringar per kategori? Kom gärna med idéer!Guldbloggen är alltså den svenska blogosfärens motsvarighet till filmens Guldbagge om någon missat det.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2003-05-21 20:06
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Target="_blank" eller inte...

Mattias tar upp det här med huruvida länkar bör öppnas i nytt fönster eller inte. Han berättar att Mark Pilgrim inte tycker att man bör göra detta. Själv håller jag med Mattias. Det är väldigt frustrerande att klicka bort ett fönster för att man tror att sidan som länken fanns på ligger bakom när det inte är så.Min policy är och kommer alltid (i alla fall tills jag är överbevisad) att vara att länkar till sidor som inte tillhör sidan som länken finns på, kommer att öppnas i nytt fönster. Sen får Mark Pilgrim och andra förståsigpåare säga vad de vill.Jag vill minnas att den här diskussionen även blossat upp hos Erik, men jag hittar den inte i hastigheten.(Notera att alla länkar i den här anteckning öppnas i nytt fönster. :) )

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Onsdag 2003-05-21 18:37
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kändisar på Statoil i Förslöv

Jag är inte intresserad av kändisar.

Jag är inte intresserad av kändisar.

Jag är inte intresserad av kändisar.

Så, nu kan jag börja.På Statoil i Förslöv rapporterades följande kändisar har påträffats i helgen:* Meja

* Lars Bethke (skådespelare)

* Regina Lund (uppges inte ha hällt blåbärssoppa över sig)

* Meg WestergrenAndra blogganteckningar i kategorin Kändisar/Celebrityspotting.

Måndag 2003-05-19 20:39
12 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tom på idéer..

Som vanligt kommer Erik med intressanta och vettiga åsikter i blogg-ämnet. Själv ropar jag inombords "JA, JA!!!" likt Boho blog som vrålar om revolution.


Problemet är bara att jag inte har några idéer själv. Jag får inte en enda vettig idé (inte ovettig heller för den delen) av Eriks briljanta anteckningar. Har han tömt ämnet eller är det bara jag som känner mig hämmad? Jag skriker "REVOLUTION!" men vet inte vad jag vill revoltera mot. Jag känner mig lite som den blinde nazisten i filmen YRROL; medan hans medsympatisörer protesterar vända mot polisens gallergrindar står han vänd åt motsatt håll. Det är för övrigt YRROLS roligaste tillika mest tragiska scen. Återkommer förhoppningsvis i ämnet (som var bloggens utveckling och inget annat).

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Måndag 2003-05-19 18:57
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!8 gånger

Tand-drömmen som jag har berättat om tidigare har börjat uppenbara sig igen. Två gånger bara i helgen..Det har gått så långt att jag vet att jag drömmer när tandlossningen inträffar. I fredags drömde jag att ett superhemligt flygande militär-projekt landade på en åker i närheten av mitt hem. Piloten och några andra ville prata med mig om någonting när jag plötsligt fick tandlossning varpå jag sa nåt i stil med "Ledsen grabbar, men ni finns inte, för det här är bara en dröm."

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Måndag 2003-05-19 17:54
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!eniro.se??

Jag har upptäckt att många besökare har börjat komma till min hemsida via en sökmotor på eniro.se. Tydligen har de köpt upp evreka.com.


UPDATE!

Mer info finns på internetbrus.com

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Torsdag 2003-05-15 22:50
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!I Dåligt Sällskap

Jag antar att det berodde på det överraskande faktum att I Dåligt Sällskap uppdaterats som gjorde att besvikelsen blev desto större när det visade sig handla om Klipspringers tankar kring bloggandet och en mer utstuderad avslutning på bloggandet än Famous last words härom veckan.Nåväl, han skriver att han kanske återkommer som webbkrönikor, om än i en tråkigare form. Jag har svårt att tänka mig honom göra en tråkig blogg eller vad det blir. Intressanta bloggar är aldrig tråkiga!

Vi ses, Bengt/Klipspringer!

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2003-05-15 17:31
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kurt Wallander?

Trodde du också det handlade om Kurt Wallander när du läste Aftonbladets artikel?


Andra blogganteckningar i kategorin Media/Tidningar.

Onsdag 2003-05-14 22:02
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Taellreek po streakbraadha


Mina tallrikar är gjorda i Rumänien. Var är dina gjorda?

Bildbevis på att jag verkligen fick diskat upp hela härligheten ikväll.Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2003-05-14 21:57
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!En mycket tidig insikt...
"Life sucks and then you die!"


Vissa kommer till den insikten tidigt. Mycket tidigt...
Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2003-05-14 20:49
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ett svårt val...Diska eller blogga? Diska eller blogga? Diska eller blogga?


...


Blogga!


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2003-05-14 18:53
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Länk

Vet inte om plank kommer att gilla den här länken, men jag tror det. Hur kommer det sig egentligen att man alltid kommer att tänka på honom när man ramlar över galna sidor? Hmm....


Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Onsdag 2003-05-14 18:48
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!weblogs.se

Funkar det? Finns jag med på http://weblogs.se? Vi får väl testa och se.


Sprang bort en dryg timmes ångest i kväll. Vet inte hur långt det blev. Ungefär en mil antar jag. Förhoppningsvis lite drygt en mil. Ångest ja.. Jag vill plugga, jag vill inte plugga, jag vill flytta, jag vill inte flytta, jag vill sluta på jobbet, jag vill inte sluta på jobbet. Gah!!!

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2003-05-14 18:38
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Grattis!

Idag fyller min blogg sex månader. Grattis, grattis! :)


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Tisdag 2003-05-13 09:05
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Malkovich

Efter att ha sett filmen I huvudet på John Malkovich och sedan börjat botanisera i Rymdimperiets länkar så kunde jag inte låta bli att testa den här Malkovich-generatorn. Jag lovar, jag skrattade så jag fick tårar i ögonen åt meningar som "Malkovich är en sten.", "Malkovich Höna | På Malkovich" och "Malkovich säger Malkovich-Malkovich!" Det är bara helt lysande! Tack plank för att du återigen förgyllde några ögonblick med dina länkar.

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Måndag 2003-05-12 21:10
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Idag är det mån-dag
Den här stenen finns på en strand i närheten av Båstad. Jag tror det är en sten. Eller om det är månen som tagit sig en tupplur...


Vet inte varför jag kommer att tänka på tjejen i en NileCity-sketch... Hon som säger "Kolla vilken gullig sten!"Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Måndag 2003-05-12 20:09
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!R2

Varför har jag inte brytt mig om R2´s blogg tidigare? Den är kul, intressant och tankeväckande. Vad mer behövs?


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Måndag 2003-05-12 18:36
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Varning!

Se upp där ute!


Rymdimperiet har vaknat!


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Måndag 2003-05-12 10:26
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Avslutade böcker

De senaste dagarna har jag avslutat två böcker; Flow av Mihály Csíkszentmihály och Konsten att vara Ela av Johanna Nilsson.


Flow (både boken och ämnet) blev jag intresserad av efter att ha läst om detta på Enkelriktat, men det var inte ofta den gav några aha-upplevelser. Visst var det kul att träffa på gamla bekanta som krigsfången som trots urusel fysisk form gick ut och spelade felfri golf eller flera års fångenskap genom att varje dag ha tagit en runda i sina tankar, eller den indiske matematikern Srinivasa Ramanujan. Jag fann boken stundtals lika upprepande som John Grays "Män är från Mats, kvinnor är från Venus", vilket gjorde att jag ibland inte orkade läsa mer än några sidor åt gången. Men samtidigt läste jag den under en period då läsning inte alls kändes stimulerande. Som jag skrivit tidigare så kändes varken läsning eller löpning, två av mina största intressen, särskilt kul längre och antagligen hade detta inverkan på boken också. Men jag har Finna Flow av samma författare liggande på nattduksbordet och den kommer inte att ligga där oläst särskilt länge till.


En positiv sak med Flow var att jag började skriva små anteckningar i boken. Tidigare har jag inte ens haft en tanke på att skriva i böckerna, men nu sitter jag alltid med en blyerspenna i handen när jag läser och stryker under och skriver i marginalen om det är något jag kommer på.


Den andra boken jag läst ut är Konsten att vara Ela av Johanna Nilsson. Ända sedan jag läste hennes Rebell med frusna fötter så har hon funnits högt upp på min lista över favoritförfattare och även hennes två andra böcker "Hon går genom tavlan, ut ur bilden" och "Flickan som uppfann livet" så har hon varit en av de författare som jag försöker hålla koll på när nästa bok kommer.


Konsten att vara Ela fick visserligen inget betyg som de tre andra böckerna fått, men det handlar nog mer om att jag inte kände mig på samma sätt som när jag läste hennes tre övriga. Stämningen i boken är annars densamma som i Hon går.. och Flickan..


Men gillar man dessa två så gillar man också Konsten att vara Ela.


Johanna Nilsson har även skrivit om sina böcker på Sourze.se

Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Söndag 2003-05-11 15:06
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Slösurfningsresultat

I väntan på inget surfade jag runt lite grand bland bloggar jag inte varit inne på på ett tag och hittade en del intressant.


Via Niklas Dahlin fick jag reda på att Ny Teknik har en RSS-kanal. Jag vet inte om det har uppmärksammats tidigare, jag visste inte om det i alla fall.


Via Niklas hittade jag också Lennart Petterssons blogg Datateknik4 som verkade vara värd att hålla ett öga på.


Via The Lost Pages fick jag äntligen reda på hur världen är uppbyggd. All (nästan) världens konspirationer finns med.


Via The Lost Pages hittade jag också en länk till Contiki, operativsystemet till Commodore 64 med webläsare och webserver mm. Jag läste någonstans att (InternetWorld tror jag) att C64:an är den äldsta dator med vilken man kan surfa på internet. Detta låter ganska otroligt med tanke på alla gamla UNIX-stötar och liknande. Någon som kan reda ut begreppen för mig?


Via Sore Eyes hittade jag efterrätternas periodiska system. Visste du t.ex att honung har den "kemiska" beteckningen M, socker har S och kaffe har Cf? Spännande.. :)


Slutligen frågar Eja sig varför föräldrar med barn i skolåldern ska behöva betala för skolmaten två gånger under strejken.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Söndag 2003-05-11 14:42
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bloggar jag saknar på blogs.unmade.com

Sveriges enda(?) humorblogg Bombrecept.com och bokbloggen Bokmärkt är nog de enda två bloggarna jag saknar på blogs.unmade.com sedan också Drullestigen och Enkelriktat dök upp där. Att I Dåligt Sällskap inte uppdateras längre (åtminstone inte för tillfället, förhoppningsvis kommer Klipspringer tillbaka) får nog också läggas till listan "bloggar som saknas på blogs.unmade.com".

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Söndag 2003-05-11 14:02
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!"Ska du med ut?"

Följande replikväxling utspelade sig på inflyttningsfesten jag var på ikväll.


-"Ska du med ut?"


-"Nu ikväll?"


Nä, vi stannar här och festar tills på måndag och så går vi ut då...


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Söndag 2003-05-11 02:19
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jag hade fel!

Ibland är det kul att ha fel, som igår. Sverige-Slovakien slutade ju inte alls som jag tippade. Sverige vann med 4-1 och spelar VM-final imorgon. Trots Lasse Granqvist så hoppas jag att jag slipper följa den framför radion..


Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Lördag 2003-05-10 11:49
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Radiosporten

Om Sverige skulle förlora ikväll så kan man alltid trösta sig med vädningen mot Finland. En klen tröst visserligen, men det är svårt att inte le när man hör Lasse Granqvists euforiska referat vid 5-5 och 6-5. Vill du höra det (igen)? Klicka på länken till Radiosportens målreferat från Sverige-Finland (3:28 långt)


UPDATE!
Även Rapport hade ett inslag om Lasse Granqvist ikväll.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Fredag 2003-05-09 19:29
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Flytt
Om jag kommer in på kursen i Halmstad som jag har sökt så kommer jag att behöva flytta ifrån bland annat den här utsikten. Är det konstigt att man tvekar...?


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Fredag 2003-05-09 14:21
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vad är bibliotekarier för folk?

Jag läser just nu bland annat Fakta om Finland av Erlend Loe. En bit in i boken beskriver huvudpersonen bibliotekarier på följande sätt:


.."för bibliotekarier är svåra, de tror man kanske inte, men det är de, de ger sig aldrig, de vill se blod, det ständiga umgänget med böcker gör att de längtar efter något verkligt, efter blod, och de kan gärna få blod, bara inte mitt"..Vad har ni att säga till ert försvar, Erik, Anna, Malin mfl? :)

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2003-05-08 19:08
8 kommentarer.
Skriv en kommentar!Finland - Sverige 5-6

Det var inte bara jag som ville höja radioreferatet från Sveriges match igår till skyarna. Peter Wennman på Aftonbladet är inne på samma sak.


expressen.se har man en omröstning om vilket lag som vinner VM. I skrivande stund ser det ut så här:


1. Sverige 68%

2. Slovakien 13%

3. Tjeckien 12%

4. Kanada 8%


När det stod 5-1 till Finland tror jag inte Sveriges siffror översteg 0.68% ens..


Jag tror baksmällan kommer imorgon. Ska vi säga 5-2 till Slovakien?

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Torsdag 2003-05-08 18:54
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Försvunna anteckningar och kommentarer

Databasfilen som jag sparar anteckningar, kommentarer och lite annat i förstördes ikväll när jag tankade hem den för att lägga till en ny tabell.Via backup lyckades jag spara det mesta, men Avslöjade och Funderingar kring Erik försvann så de har jag fått återskapa ur minnet.Likaså försvann alla kommentarer från igår och idag så om ni saknar något ni skrivit får ni skriva igen.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Torsdag 2003-05-08 18:04
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Avslöjade

"Steffanie! Mats! Erik! Vad höll ni på med ikväll?"


Eh, bloggade ikapp? :)Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2003-05-07 23:05
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Funderingar kring Erik

Igår skrev Erik att han skulle ta en paus i sitt bloggande och så plötsligt är han tillbaka med sex nya anteckningar på två timmar. Tränar han inför Blogathon 2003 den 26 juli eller vad? :)


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2003-05-07 22:56
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Otroligt!

Sverige - Finland, en hockeyklassiker!

1986 hade seger mot Sverige räckt för att ge Finland dess första medalj i ett hockey-VM. Med mindre än minuten kvar ledde man med 4-2 och det verkade klart. Då träder Anders "Masken" Carlsson in i handlingen och stänker dit två mål inom loppet av nio sekunder!

1991 är det dags igen. Förutsättningarna är desamma. Finland behöver slå Sverige för att ta medalj och leder med 4-2 med en och en halv minut kvar. Då träder Mats Sundin in i handlingen och gör två mål på femton sekunder.

2003 är det kvartsfinal mellan Sverige och Finland. Förutsättningarna är desamma, seger krävs för medalj och Finland rycker till 5-1 innan halva matchen är spelad. Segern är given. Nä, det här är ishockey och där kan man inte ta något för givet.
När matchen är slut har Sverige vänt till 6-5.

Eftersom det är vår ute och eftersom jag inte har andra TV-kanaler än SVT1, SVT2, TV4 och DR1 så är jag sällan särskilt intresserad av hockey-VM längre. Annat var det förr! Men det var svårt att inte ryckas med av kvällens match. Jag stängde faktiskt av radion vid 1-5, men tack vare Xipes hockeyanteckning så såg jag hur vändningen var på väg. Vid 4-5 började jag lyssna igen och resten är historia som man brukar säga.

Radio och radio förresten, jag gick in på P4´s hemsida och lyssnade där.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Onsdag 2003-05-07 22:51
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Guldkorn

Ibland hittar man dem av en slump, guldkornen. Klicka på länken (mp3 - 2.31 MB) och lyssna. Fler låtar finns på www.nyahits.cjb.net men dessa har jag inte lyssnat på ännu.


Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Onsdag 2003-05-07 18:32
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Men hallå!?

Vad är det frågan om? En till som tänker ta en blogg-paus.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2003-05-07 17:30
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bilder från bloggmiddagen

Eftersom nu både Gustav och Steffanie har lagt upp bilder från bloggmiddagen så ska inte jag vara sämre. Jag skrev tidigare att jag inte var nöjd med bilderna, men man kanske inte ska ha så höga krav. De är säkert lika bra som de som tidigare lagts ut. Nåväl, här kommer de och de är klickbara! :)

Andra blogganteckningar i kategorin
Bloggvärlden.

Onsdag 2003-05-07 16:56
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Cirklar blir blogg?

Plank berättade på gårdagens bloggmiddag att han läst en del i mitt refuserade TV-manus Cirklar vilket gjorde mig glad och förvånad. Visst, det finns på nätet och jag ser i statistiken att folk hittar dit, men att folk läste, och ännu värre/bättre att folk jag känner läser det..? Det var både kul och överraskande.En av gårdagens diskussioner som jag hade med Erik handlade om bloggande författare. Hur kul hade det inte varit om ens favoritförfattare bloggat om sin kommande bok?På jobbet idag blandade jag ihop dessa tankar och började spåna på att göra om Cirklar till en blogg med kommenteringsfunktion och röstningssystem. (Vilken scen är bäst?)Sagt och gjort, jag programmerade ett formulär för att lägga in manuset i en databas och har under kvällen suttit och klippt och klistrat för att få in allting. Jag tror jag är färdig nu. Imorgon får jag ta och fixa en snygg presentation av det hela.Apropå Erik så kom han med ett lika chockartat besked som Peter Forsberg gjorde för några år sedan. Peter Forsbergs time out varade ett drygt halvår. Jag hoppas att Erik kommer tillbaka fortare än så.UPDATE!

Kollade just hur det såg ut i databasen över Cirklar-scenerna och såg att ingenting sparats. Två timmar klipp-och-klistra åt skogen. Jag ska gå och dra nåt gammalt (täcket) över mig nu. BAH!

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Tisdag 2003-05-06 21:54
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tre frågor och ett länktips

Jag har tre frågor angående gårdagens bloggmiddag. Hur länge höll den på? Jag lämnade ju sällskapet redan vid halv tio, men resten av gänget fortsatte ett tag till. Det finns bevis på att Gustav överlevde i alla fall, men de andra har inte rapporterat något ännu.


Jag undrar också vem den sjunde personen som aldrig dök upp var. Jag fick aldrig något bra svar på det igår. Var det överhuvudtaget någon som visste? :)


Sista frågan jag brytt mitt huvud med idag är om det finns någon bättre avslutningsreplik än Torgnys "Jag pingar dig!"

(Det kan också ha varit "Vi pingar dig". Minnet sviker lite.)


Och så ett länktips. Är detta världens enda blogg på i-språket? :)


("detta" länkade tidigare till en sida som omvandlade texten på Klocklös i Tiden till i-språket. Funktionen är dock borttagen nu. /Mats 2003-09-07)


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Tisdag 2003-05-06 17:46
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jag är lite besviken...

Ja, lite besviken är jag allt efter bloggmiddagen. Mina bilder blev inte alls bra. Men hellre dåliga bilder och trevligt sällskap än tvärtom.Jag skulle kunna skriva mycket om kvällens begivenhet och kommer antagligen att återkomma till den framöver.Lite kort bara innan jag ska försöka slockna:


Den enda jag inte kände igen (av de jag sett bild på) var Steffanie, och henne har jag till och med sett på TV! (Via ABC-nytts hemsida om jag inte minns fel.)


Torgny hade jag inte sett bild på så hans ansikte var en ny bekantskap. (Ja, hela han var en ny bekantskap, men det gällde ju för allihop.)


Erik och jag har varit på samma Kent-konsert för tre år sedan kom vi på!


Gustav var den första jag kände igen och därmed hittade till rätt bord när jag lite vilsen tittade runt i lokalen efter

1. Välkända nunor

2. Någon att fråga efter Torgnys bord


Lite dum kände jag mig när jag skulle gå. Jag tog Erik i hand och sa "Trevligt att träffas!"

Jag tog Gustav i hand och sa "Trevligt att träffas!"

Jag tog plank (jag vet vad du heter och tänker använda det i utpressningssyfte i framtiden! :) ) i hand och sa "Hej då!"

Som om det inte var trevligt att träffa honom/dig då. Man vill inte gärna upprepa sig, men ibland är det bättre att göra det än att ge fel signaler. Fast jag verkade vara den enda som märkte det. :)


Sammanfattningsvis! Det var väldigt kul att träffa er allihop och nästa bloggmiddag tänker jag inte missa även om den äger rum i Stockholm. Jag hoppas att kvällen fortsatte lika lyckat som medan jag var kvar, och att era bilder blev bättre än mina. (Jag förväntar mig att få se dem i morgon!)Till sist!Gid nitt, bliggmiddigsbisikiri! (Jiji, ni indri icksi!)


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Måndag 2003-05-05 23:48
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Inte hemma

Detta är Mats automatiska blogg-svarare. Jag är inte hemma idag, men kom till Sir Toby´s i Malmö om du vill något.Eller så kan du lämna en kommentar.*pip*


Andra blogganteckningar i kategorin .

Måndag 2003-05-05 15:15
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Primtal och Erlend Loes Fakta om Finland

Erik Tjernlund skriver idag om primtal och hur han kände sig lite grand som huvudpersonen i Erlend Loes bok Fakta om Finland.Jag började läsa Fakta om Finland igår och matematik har jag alltid tyckt är intresserant. Jag har bland gjort en sida om talet Pi och även om en om dess mindre kända kusin Phi även om den sistnämnda inte är särskilt omfattande.Det är kul att råka ramla över anteckningar som ger en Vad-världen-är-liten-känsla. Varför skrev Erik om "Fakta om Finland" just idag när jag precis börjat läsa den?


Det är väl ungefär lika otroligt som att Sveriges två enda bloggande Erik skulle befinna sig på samma restaurang samtidigt.För övrigt har jag programmerat om min sida Kändisars Födelsedagar och även låtit den pinga blogs.unmade.com eftersom jag då och då skriver lite kändisnyheter på sidan. Vem vet, kanske blir det en kändisblogg av det så småningom? :)

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Söndag 2003-05-04 18:34
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Fjärde maj

Den blågulaste dagen i historien har den lite skämtsamt kallats. Sveriges nya nationaldag likaså. Fjärde maj. Varför?1991 spelade Sverige och Sovjet VM-final i ishockey just detta datum. Det här var sista gången som Sovjet spelade under detta namn (sedan blev det OSS och Ryssland) och det var också sista året som laget var självklara guldfavoriter.Det krävdes seger för att säkra VM-guldet och halvvägs in i sista perioder gjorde Mats Sundin sitt klassiska segermål när han för upp pucken genom mittzonen, fintar bort världsbacken Fetisov och avslutar med ett dragskott mellan benen på Trefilov.


Reagerar ni på att Mats Sundin var med redan för tolv år sedan. Han hade bara nyss fyllt 20 år den gången.Segerjubel nummer två kommer några timmar senare när Carola vinner Eurovisionsschalgerfestivalen med Fångad av en stormvind efter att ha fått lika många poäng som Frankrike, lika många tolvpoängare och vann på antalet tio-poängare.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Söndag 2003-05-04 10:51
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Elin Sigvardsson

Elin Sigvardsson är tjejen som skickade en demo till Lars Winnerbäck vilket resulterade i att han producerade hennes skiva och hon blev förband på hans turné. Jag var just inne på Ginza och beställde hennes skiva. Där kunde man också läsa att hon bland annat inspirerats av Bright Eyes, gruppen som jag upptäckte tack vare Nejnejnej.com tidigare.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Lördag 2003-05-03 17:19
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Dagens status:

Tristess, ångest, ensamhet, uttråkad, låg.


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Lördag 2003-05-03 13:58
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!SVT filmar Segel av sten mfl.

Via Bokmärkt hittade jag den här DN-artikeln som berättar att SVT just nu håller på att filmatisera ytterligare tre av Åke Edwardsons böcker om kommisarie Winter.Det handlar om Låt det aldrig ta slut, Himlen är en plats på jorden och Segel av sten som jag läste ut igår. Varje bok kommer att skildras i två entimmesavsnitt och de kommer att visas någon gång efter nyår.Det ska bli intressant att se om man lyckas fånga stämningen från böckerna. Jag tittade sporadiskt när SVT visade de tidigare filmatiseringarna och detta var dessutom innan jag började läsa Åke Edwardson. Det blir med nya ögon som jag ser nästa års avsnitt alltså.

Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Fredag 2003-05-02 14:33
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Gratis SMS

Kan någon ge mig tips på var man kan skicka gratis SMS som folk kan svara på? Mina Sidor på telia.se erbjuder 10 gratis-SMS per dag, men dessa kan man inte svara på.Nog för att jag skulle kunna skriva mina SMS-meddelanden på mobilen, men det är inte gratis, och det tar långt tid.


Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Fredag 2003-05-02 00:26
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Two-hits-wonder

De senaste har jag och en jobbarkompis funderat lite över two-hits-wonders, alltså artister som fått två hits, varken mer eller mindre. Begreppet one-hit-wonder är ju ganska känt, men two-hits-wonder är inte riktigt lika vanligt. Följdaktligen har vi inte heller kommit på så många. Listan ser ännu så länge ut så här:Right said Fred

Bloodhound gangMedan jag satt och skrev detta kom jag på Jakob Hellman också. Får ta upp det på måndag, tror jag.Någon som vill fylla på listan? Kommentera-funktionen är bra i så fall. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Fredag 2003-05-02 00:22
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Åke Edwardson

Tidigare i år skrev jag att jag tröttnat på två av mina intressen; löpning och läsning. Idag infann sig återigen läsglädjen då jag fortsatte att läsa Segel av sten av Åke Edwardson som jag påbörjade igår. Sedan tidigare läser jag tre böcker (som det dock går väldigt långsamt med); Mannen utan öde (Imre Kertéz), Handbok i svenska (Gösta Åberg) och Flow (Mihály Csíkszentmihályi).Men det är något med Åke Edwardson som gör att man fastnar. Jag tycker inte att hans historier är inte mer intressanta eller spännande än andra deckarförfattare, men hans språk.. I hans fall är det inte målet som är mödan värd, det är resan. Man blir besviken när man 460 sidor och nio timmar senare märker att boken är slut. Jag har dock en ny Åke Edwardson-bok som ligger och väntar; Genomresa.

Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Torsdag 2003-05-01 23:58
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!