Alla anteckningar skrivna i december 2002

Carl Barks

Årets sista dag och årets sista anteckning. Tänkte börja med att berätta om en sida för ankister (Kalle Anka-fantaster) där någon funderat över sambandet mellan Carl Barks (legendarisk Kalle Anka-tecknare) och Kalle Ankas bilnummer 313. Det visar sig att om man omvanldar det oktala talet 313 till hexadecimalt tal så får man CB, vilket är Carl Barks initialer. Läs mer på http://www.nafsk.se/kvack/1994-3.html och gör en sökning på "Barks-numerologi" så hittar du avsnittet.


Kents hemsida hittade jag en årskrönika över kent-året som gått. Allt i från offentliggörandet av Kalas-turnén via släppet av Vapen & Ammunition till avslutningsspelningen i Globen. Du hittar artikeln här.


Jag avslutar årets bloggande med orden:

GOTT NYTT ÅR!


Andra blogganteckningar i kategorin Musik/kent.

Tisdag 2002-12-31
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Joy Rahman och böcker

Fredrik har skrivit en lista över skällsord man inte hör så ofta nuförtiden. Jag undrar vem han är arg på...Sourze.se skriver Joy Rahman om livet efter frikännandet.


"När jag lämnade mina barn var min dotter åtta år. Nu är de vuxna. Ingen kan ge mig tiden med dem tillbaka."Jag har lagt in två nya bokrecensioner:


Vad gör alla superokända människor hela dagarna? av Fredrik Lindström och Och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla av Håkan Nesser.

Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Måndag 2002-12-30
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ingen reklam, tack!

Jag satte upp en lapp på min TV ikväll, men den fungerade inte. Konstigt, den på brevlådan gör ju det...

Andra blogganteckningar i kategorin Humor.

Söndag 2002-12-29
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!MBS, 22.222 mil och Lars Winnerbäck

Idag har jag programmerat vidare på mitt bloggverktyg. Den här gången handlar det om bildhantering. Jag får se hur det går. En enkel bildvisningsfunktion är i alla fall klar och som bevis på det så har jag lagt upp en klickbar bild på längdmätaren som jag skrev om igår.
Den som vill kan ju utifrån hastighetsmätarens utseende gissa vad jag har för bil. :)


Inte så lätt kanske med tanke på att mitt FTP-program har satt nån sorts gräns på max 12 kb stora filer...Tracks hade presentation av årets 25 största hits på listan och föga överraskande blev Kent årets grupp. Tre låtar bland de tio är inte fy skam. (FF nia, Kärleken Väntar trea och Dom Andra etta.)


Lars Winnerbäck släpper nytt album tredje mars 2003 och ger sig ut på turné kort efter det. Den 25:e april kommer han till Lund för en spelning på Olympen. Är jag där då?

På hans hemsida läste jag också att hans första praoplats på högstadiet var på Statoil i Ryd i Linköping. Jag undrar om det inte var samma Statoil där jag och familjen handlade godis när vi var i Ryd och hälsade på min högskolestuderande bror.


Vidare läste jag att bland andra Idde Schultz, Anna Stadling och Josef Zackrisson ingår i bandet som följer med på vårens turné. Visste ni förresten att Idde har det ovanliga dubbelnamnet Ann-Ida och att Josef också släpper eget soloalbum i mars, precis som Lars Winnerbäck? Allt enligt www.winnerback.net.


Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Lördag 2002-12-28
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!22.222 mil

Idag snurrade längdmätaren i min bil över på 22.222 mil. Ännu en onödig milstolpe är passerad.Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt.

Fredag 2002-12-27
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!En katt mindre

Som vanligt lyckas Niklas få vardagshändelser att bli mer än bara vardagshändelser. Idag blev en ring av ståltråd ett community.Hur tolkar du det här?

"Utanför Anderslöv körde en personbil in i ett träd.

Efterföljande bil försökte väja, men körde in i ett träd."Jag hittade detta i en artikel på Aftonbladet.se


Korrekturläsaren hittade visst artikeln lite senare för nu är det betydligt lättare att förstå vad som menas.


Jag har en del katter som ni som följt min blogg vet om. Idag minskade antalet med ett då ett par i Halmstad sett min annons på katt.nu och nappade. Tyvärr valde de varken en osteriliserad katt eller den som tillbringar större delen av sin tid vid sjukhemmet så sjukhemsproblemet är fortfarande inte löst och jag sparar inte några pengar på att bli av med en osteriliserad heller. Men men, en katt mindre i alla fall.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Torsdag 2002-12-26
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nej, nej, nej!

Rami Shaaban har brutit benet.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Onsdag 2002-12-25
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!God jul!

God jul!Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2002-12-24
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nya programledare

Nya programledare verkar avslöjas nästan dagligen nuförtiden. Nu är det klart att Henrik Schyffert tar över Parlamentet efter Hans Rosenfeldt.I P3 startar snart en ny komediserie som väl är tänkt att ta över efter Clownen luktar bensin. "Barrljunga" heter den, börjar sändas sjunde januari och mer kan man läsa i Aftonbladets artikel.


Måndagen den 6 januari klockan 21.40 sänder SVT dokumentären Så nära får ingen gå - Ett år med kent.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/kent.

Måndag 2002-12-23
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Blogg-programmering

Klockan är strax efter 01.00 och kalenderfunktionen är äntligen färdig till 100%. Jag hoppas att den är det i alla fall. Den fungerar på allt jag testat den på så förhoppningsvis gör den detsamma för alla besökare.Vidare har jag gjort lite snyggare kommenteringsruta till vänster. Svårt att undvika va? :)Jag har också börjat programmera en förbättrad uppdateringsfunktion, men den har jag inte vågat testa ännu. Jag tänkte nämligen gå och lägga mig nu och om jag börjar testa den och det visar sig att den inte fungerar utan istället förstör en massa filer så är risken stor att jag får tillbringa någon eller några timmar till med att programmera, något jag inte har lust med eftersom jag ska upp och julhandla imorgon bitti...Ja, det var ju inte så svårt att komma upp idag inte, och inte var det mycket folk som var ute och handlade heller. Inte som jag hade räknat med i alla fall så nu är alla julklappar inhandlade.Nu tror jag faktiskt att bloggen är färdigprogrammerad! Formen är färdig, nu saknas bara innehållet, men det är bara en tidsfråga. :)I fredags fick jag en lapp med ett recept som jag inte kan undanhålla er. Jag vet inte vem upphovsmannen är, men den har tydligen florerat på internet tidigare."1 dl socker

4 ägg

2 dl torkad frukt

1 tsk salt

1 dl farinsocker

4 msk citronsaft

nötter

2 liter whiskyTa fram en mellanstor skål.

Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilitermått och drick. Upprepa.

Sätt på elvispen.

Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén.

Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen.

Kolla om whiskyn fortfarande är god.

Drick ännu en kopp.

Schtäng av elvischpen.

Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad frukt...

Schätt på elvischpen igen..

Om den fruktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschskrejsel.

Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.

Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt. De é inte schå noga.

Kolla whiskyn.

Schila citronsaften, lätt till en mat...sched... och schå socker, eller nåt, va fan.

Schmörj ugnen.

Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.

Schläng ut schkålen genom fönschtret, och... schå kolla schen whiskyn.

Gå å lägg dej...

Vem fan känner för å äta en jävla fruktkaka i alla fall...?


Lycka till!"Idag hittade jag också en idolbild på hunden som är med i Stackars Tom.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Söndag 2002-12-22
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Hemma

Så, nu är alla bröder samlade i huset igen då Torgny kom hem idag.På kalenderfronten intet nytt.. Det går trögt med felsökningen... Något jag däremot har gjort är att ta bort besöksstatistiken. Så värst många sidor har jag inte i bloggen ännu. Det var något jag mest gjorde för att se om det fungerade. :)
Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Lördag 2002-12-21
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Goda råd inför julen

Eh, hur var det nu A och O för programmering löd? Kalendern funkar ju inte ens till 32%...Några timmar senare så satte jag mig ner och tittade på kodningen och vips så var kalendern mer rätt än tidigare. Nu ska jag bara hitta ett bra sätt att visa aktuell dag på.Fredrik skriver om julkortseländet på sin blogg och jag känner så väl igen mig.. Vissa år skickar jag, andra inte. I år skickar jag inte, och när julkorten börjar droppa in så får jag dåligt samvete.. Trots att det ju inte är något krav att man ska skicka julkort. Apropå julelände förresten, här kommer lite tips på hur du överlever. Tidigare publicerade i min dagbok i december 2000. Håll till godo!Använd cykelhjälm! Det är onödigt att dö under cykelturen till mormor och morfar innan julklappsutdelningen. Då får du aldrig reda på vad du skulle fått.Bruka inte våld mot folk du inte känner! De kan vara starkare än dig och du riskerar att dö innan julklappsutdelningen. (Se A för att uppdatera dig på vad som händer då.)Cannabis är kanske lite onödigt att ge till barn under 18 år. Känns inte som en bra julklapp för barn över 18 år heller. Ge dem hellre en orkidé.Döm inte hockeymatcher! Du vet aldrig när pucken i våldsam hastighet träffar ditt knä. Du riskerar kanske inte att dö men kan få tillbringa julen i en sjukhussäng.Erkänn inte din otrohet, ditt hemliga liv som transa eller att det var du som råkade döda mormors mops under en krocketmatch, under julhelgen. Det finns risk för att julklappsutdelningen inte blir så munter.Förbered dig alltid för det värsta. Det kan faktiskt hända att morfar dör under Kalle Anka och dödsfall och plötsliga dödsfall har en egendomlig förmåga att kunna ödelägga den allra mest stämningsfulla julklappsutdelning.Gräv inte en grop åt andra! Det finns risk för att du själv faller däri och att riskerar att bryta ett ben. Det brukar sällan döda folk men det kan få samma konsekvenser som om man dömmer hockeymatcher. Läs mer under D.Häv inte i dig för mycket alkohol innan julklappsutdelningen. Ingen gillar en full tomte och även om det inte är du som är tomte så är det bättre att fira en vit jul.Ibland är det bättre att fly än illa fäkta så möter du Peter Vanky på vägen till mormor och morfar så spring hem igen, ringa dina morföräldrar och beklaga att du tyvärr inte kan komma eftersom 1. Det regnar. 2. Det regnar inte. 3. Det kanske börjar regna under kvällen. Välj det alternativ som passar bäst.Jäkta inte till julklappsutdelningen. Du riskerar bara att bli anfådd och svettig och vem tycker om svettiga människor på julafton? Svettiga personer bör först ha avgjort en viktig match för att bli omtyckta.Klä inte granen innan du är säker på att du ha allt pynt som behövs. En halvklädd gran är som julafton utan Arne Wiese.Lär dig lite kul julvitsar du kan dra om stämningen skulle komma av sig under julklappsutdelningen hemma hos mormor och morfar. Några exempel är: -"Varför är tomten sen (scen)? -Rollen som ridå var upptagen!" -"Varför har tomten skägg? -Han ger bort alla rakhyvlar och rakapparater i julklapp."Motstå frestelsen att äta upp julgodiset innan julmaten. Du får bara ont i magen om du äter för mycket.Nämn inte din mormors dregglande, din morfars tupé eller din brors fläck på skjortan under middagen. Vänta tills efter julklappsutdelningen då alla ändå är upptagna med att avundsjukt studera de andras klappar.Orsaka inte upplopp eller raskravaller på vägen till julklappsutdelningen hos mormor och morfar. Det blir så trångt vid julbordet om du får med dig ett tjugotal poliser.Påminn inte mormor och morfar om förra årets julklappsutdelning. Om den nu inte var lyckad förstås!QL är en gammal dator som du inte bör ge till dina nära och kära i julklapp. Köp en PC istället om du nu måste ge dem en dator.Räkna inte med att få något du tycker om i julklapp. Träna gärna några dar i förväg på att kunna klämma fram ett trovärdigt leende i alla tänkbara situationer.Snava inte över mormor på väg ut från julfirandet även om hon förtjänar det. Det är faktiskt jul!Träna gärna på att kunna le även om du får julklappar du inte alls vill ha. Se även R.Utmana inte din bror på fäktning under julklappsutdelningen. Läs även I för mer information.Vägra inte att be om ursäkt om du råkat välta morfar, granen eller någon annan viktig detalj under julfirandet. Det är mänskligt att fela, men gudomligt att förlåta.Wellpapp är inte så bra att ge bort i julklapp. Köp hellre en dator, en råttfälla eller en rakapparat.Xylofon är något du inte bör ge till din mormor i julklapp. Tänk på morfar!Zebraränderna i gatan är till för gångare. Glöm inte att de har företräde nuförtiden. Kör inte på någon, risken är stor att du missar julklappsutdelningen hos mormor och morfar.Åk hemifrån i god tid så hinner du fram även om du skulle råka köra på en gångare, glömt köpa julklapp åt faster Ragata eller möter Peter Vanky på macken.Ärlighet varar inte alltid längst. Läs mer under E och N.Önskar du bryta mot dessa regler så gör du det på egen risk. Jag kan inte ta något som helst ansvar för de konsekvenser som kan uppstå om reglerna skulle brytas, överträdas eller tänjas.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Fredag 2002-12-20
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vad är en blogg?

Aftonbladet är verkligen roliga, eller vad sägs om den här rubriken:
Persson och Fichtelius träffades 40 gånger i hemlighet
Fotografen Paolo Rodriguez berättar om de privata middagarna.


Nog för att Göran Persson plötsligt är Sveriges mest kända singel, men det här är ju löjligt...

Vidare i verkligheten..
Erik och Gustav m.fl diskuterar om en svensk bloggkonferens. Idén är intressant men får mig att återigen fundera över den stora frågan:

Vad kännetecknar en blogg?

Är det formen som avgör vad som är en blogg och inte? Är det innehållet? Är det kombinationen form/innehåll?

För mig är det väldigt mycket kopplat till kultur och politik. Det handlar väldigt mycket om böcker, musik och film på vissa bloggar, medan andra handlar om EU, inhemsk politik eller olika politiska uttalanden. Själv håller jag mig till det förstnämnda. Att läsa böcker, lyssna på musik och se filmer är något jag kan. Politik är något jag håller på att lära mig. Inför årets val hade jag läst på betydligt bättre än inför tidigare val och vad blev resultatet? Jag hittade inget värdigt parti att rösta på och lät följdaktligen bli att rösta.

Tillbaka till frågan. Vad är en blogg? När jag uppdaterar Klocklös i Tiden så gör jag det numera genom att skriva in texten i ett formulär. Tidigare var det "ren" HTML. Gör detta att Klocklös i Tiden mer liknar en blogg nu, än tidigare? Den som vet får gärna upplysa mig.

Jag har programmerat vidare på min blogg vilket visar sig till höger där jag fått upp en kalender. Den fungerar inte till 100% men 98% är väl bra nog? :)

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2002-12-19 2-19
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Snabbt alfabet och övertid

Det har inte blivit så mycket bloggande de senaste dagarna. Jag har helt enkelt inte haft tid eftersom jag har jobbat över en del. Detta innebar att jag fick arbeta med kvällsskiftet och under en av våra raster kom min gamla ungdomssynd "Skriva alfabetet så fort som möjligt på dator" upp och jag fick bevisa för de som inte sett det och inte trodde på det att jag kunde skriva det på under två sekunder. Jag tror jag var nere på 1.63 när jag var som värst.Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2002-12-18
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!A och O inom programmering samt katter

A och O inom programmering måste vara att kontrollera sina alster noga innan man visar upp dem offentligt. Jag måste helt och hållet missat A och O...

Min kommenteringsfunktion har bara fungerat på korta inlägg och därför har jag inte märkt att det varit något fel (jag testade ju med korta inlägg i början...) men igår blev jag uppmärksammad på problemet.

Jag har dessutom inte kommit åt min mail sedan hårddisken kraschade för några
veckor sedan, så den som har försökt påpeka felet för mig den vägen har inte
heller lyckats. Men nu ska det fungera som det ska i alla fall så kommentera nu ikapp
allt ni kan! :)

Jonas har lite funderingar kring hur världen hade sett ut om språkförmågan varit könsbunden.

Att det finns könsskillnader som man inte tänker på fick jag reda på igår under ett
parti TP hemma hos Thobias. En mans hjärta slår i genomsnitt 70 slag per minut medan
en kvinnas slår 78 slag. Ändå lever kvinnor i genomsnitt längre än män. Om jag tvingas genomgå en hjärttransplantation någon gång vill jag ha en kvinnas hjärta. Fast jag är kanske inte kompatibel med ett sådant...?

Häromdagen skrev jag om program som får nya programledare. Nu kan Vetenskapens Värld räknas dit också. Henrik Ekman, tidigare reporter på Aktuellt bland annat kommer att ta över efter Bo G Eriksson.

I fredags var jag hos veterinären och fick tagit bort stygnen på mina två nysteriliserade katter. Såren hade läkt fint så det var inga problem. När jag kom hem med dem började jag fundera lite grand på att bygga ut övernattningsmöjligheterna för dem i det gamla hönshuset. Visst, de sover där nu också, men i det lilla huset i taket får det plats max tre katter (och då är det TRÅNGT!) så de andra två får sova i en provisorisk låda på golvet.

Under lördagen byggde jag till ett trappliknande höghus med tre plattformar
att ligga på. Uppe till vänster (bakom frostvakten) syns det gamla boet med en rödaktig filt hängande ut genom dörren. Till höger om det ser man de tre plattformarna varav två har blivit täckta av en blå filt. Den gula plankan som sträcker sig snett över bilden används för att ta sig upp i takhuset. Något som är oklart? Trodde väl inte det heller. :)

Sådärja! Nu har jag fått upp lite statistik över besök och kommenterar också. Det börjar röra på sig! :)

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Söndag 2002-12-15
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vims kommandon

Idag är det sex år sedan Microsoft släppte ASP 1.0. Men inte har jag fått igång PWM för det...


Återigen skriver Fredrik något som jag bara måste kommentera. I sin senaste blogg-anteckning skriver han om Eclipse. Bara ordet i sig innehåller en hel del
nostalgi för mig, det var ju namnet på bandet jag var med i under en period i runt 15-16-årsåldern.


Vidare skriver han:


"Ett problem med att växla till att använda en IDE är att jag nu är helt inkörd på vims tangentkommandon."


Att växla till att använda en idé? Sitter han i så kallat JSIAADEIJKTF-läge i vanliga fall då? (Jag-Struntar-I-Att-Använda-De-Eventuella-Idéer-Jag-Kan-Tänkas-Få)


Och Vims tangentkommandon? Hur skiljer de sig från vanliga kommandon?ESC + A = Avsluta arbetet

ESC + B = Byt yta som ska rengöras

ESC + C = Centrera arbetet

ESC + D = Damma av ytan som ska rengöras

ESC + E = Visa EAN-kod

ESC + F = Fyll kapsylen

ESC + G = Gnugga ytan som ska rengöras

ESC + H = Beställ hem ny flaska

ESC + I = Inställning för hård/mjuk gnuggning

ESC + J = Jäkt-läge (för snabba jobb)

ESC + K = Ta av korken

ESC + L = Lagra information om aktuell yta

ESC + M = Maila en bild på den rengjorda ytan till vänner och bekanta

ESC + N = Normal-läge (för normalsnabba arbeten)

ESC + O = Ofantligt slöhets-läge (för väldigt långsamma arbeten)

ESC + P = Pausa

ESC + Q = Quit - avsluta utan vidare åtgärder

ESC + R = Rengör korken efter avslutat arbete

ESC + S = Sätt på korken efter avslutat arbete

ESC + T = Tvätta rent den rengjorda ytan

ESC + U = Undvik hörnen

ESC + V = Visa innehållsföreteckning

ESC + Z = ÅNGRA ALLT!!Ursäkta, ibland spårar det ur...


Apropå spåra ur så hittade jag den här länkenwww.nejnejnej.com


På en annan blogg, nämligen Blind höna | På kornet skriver Jonas om vad som kännetecknar en seriös bloggare, och då menar han den del som gör mer än skriver dagbok, och kommer fram till att de bloggar om världspolitik, blogginnovationer, teknikutveckling, vetenskapshistoria, ekonomi och moral.
De är dessutom allvarliga och ofta kritiska. Jag skriver de för jag kan väl knappast säga att jag skriver om vare sig blogginnovationer, världspolitik, ekonomi eller liknande. Vad skriver jag då om? Läste igenom senaste dagarnas blogganteckningar för att försöka komma fram till något tema. Musik, radio och TV, internetfenomen och vardagshändelser. Men jag gör det seriöst i alla fall.
(Åtminstone för det mesta.)


Jag hittade en länk till en artikel som handlar om en spammare som fick igen i Annica Tigers dagbok. Stackars lille spammare...


Typsikt att någon skulle hinna före och sno min idé...


Varför kom jag att tänka på plank på Rymdimperiet när jag såg
den här sidan?

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2002-12-12
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!C64 och pi

Fredrik skrev häromdagen om ett ämne som nog de flesta som bloggar känner igen sig i, nämligen det dåliga
samvetet över att inte ha skrivit i sin blogg på ett tag.
Träffsäkert!


Jag kollade om det fanns något nytt med Tyskarna från Lund på Kazaa idag. Hittade en låt som hette Asien som mest lät som en hyllningssång till telefonbolaget ACN med irriterande Commodore 64-ljud som ackompanjemang. Commodore 64-ljud brukar inte vara irriterande..


Vidare har jag läst om tre programledarbyten inom SR
och SVT.


* Svensktoppen byter ut Kent Finell mot Annika Jankell.

* Röda Rummet byter ut Gunilla Kindstrand mot John Chrispinsson.

* Filmkrönikan byter ut Sara Wennerblom och Fredrik Sahlin mot Orvar Säfström.


Forskning och framsteg kan man läsa om dyra symaskiner som laddar hem motivet från internet och plötsligt är bilden på
den här sidan inte lika otrolig.


Forskning och Framstegs artikel om symaskinen som laddar hem motivet från internet.När det blir dags att sammanställa listan över årets låt hade ju Decimaler på Pi varit
självskriven om det inte varit så att den har mer än ett år på nacken.


Sida med alla Matte Matiks musikaliska hits i mp3-format.På musikvideotoppen hade Hallå Hissen! och
Press Play On Tapes Comic Bakery hamnat högt om det inte vore för samma anledning som ovan.

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Onsdag 2002-12-11
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Windows XP Home Edition *suck*

Varför?

Någon som har ett bra svar på varför Microsoft inte låter sina Windows XP Home Edition-användare testa sina ASP-script? Det ska vara omöjligt att installera IIS eller PWM, men efter att ha sökt på internet så hittade jag instruktioner (dock långt ifrån säkra!) till hur man skulle göra. Installationen av PWM lyckades till fullo, men det brister i någon inställning så jag får upp 500 - internt serverfel hela tiden.. Ganska irriterande måste jag säga, först att upptäcka att man är utslängd från ASP-programmerarnas paradgata, och sedan när man väl lyckats komma in på den igen så är den enkelriktad...

Sida som i detalj beskriver hur man ska gå till väga för att installera IIS på Windows XP Home Edition

En kul sak som jag fick höra idag är att Tyskarna från Lund släpper sin första (och antagligen enda) fullängdare om en dryg månad, den 24 januari. Den kommer att innehålla 16 låtar, däribland sommarens fotbollhit Global Fussball OK och den nu aktuella singeln Achtung X-mas!. Räknar dock inte med att de övriga 14 håller lika hög klass...

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Tisdag 2002-12-10
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!ADSL gör dig lat!

ADSL gör dig lat!!


Eller i alla fall mig. Jag märkte det nyss när jag satt och surfade runt bland mina
favoritbloggar och plötsligt märkte att klockan var över ett. Istället för att resa mig ur stolen och gå de fyra meterna jag har till stereon så klickade jag istället in mig på P3´s hemsida
och började lyssna på Tracks den vägen istället. Det hade aldrig hänt om jag fortfarande kört med långsamt modem...


Vem ska jag nu ha som huvudperson i mina tips?

Läste nyss på aftonbladet.se att Rami Shaaban skadades i slutet av första halvlek i Arsenals match mot Manchester U. Nåja, jag kommer nog på något. Precis som i sportens värd är mina "tips-personligheter" väldigt lätt utbytbara.


I veckan fick jag ett brev som inte gjorde mig på särskilt bra humör. För två veckor sedan fick jag en påminnelse på en räkning som jag skulle ha betalt i juli 2001. För ungefär 1½ år sedan alltså. Bara en sån sak.. Nåja, jag kontrollerade så gott det nu gick om den stämde och gick sedan in på min internetbank och fyllde i 10 december som betalningsdatum då jag även hade några andra räkningar som jag tänkte betala då. Från början var räkning på 453:- men eftersom det var en påminnelse så
hade företaget lagt till 45:-. Det är väl inget fel med det, alla kan inte vara som
till exempel Telia som skickar ut samma räkning igen utan påminnelseavgift utan bara ett enkelt "Har du glömt...?"


I torsdags fick jag kravbrev på ytterligare 300:- för att jag inte betalt räkningen.
Ursäkta, men jag fick för mig att man alltid hade 30 dagar på sig att betala en
räkning om inget annat anges. Lusläste den första räkningen för att se om jag missat
något, men där stod inget förfallodatum. Ringde till företaget som skickade mig vidare till inkassoföretaget. Där fick jag veta att man skulle betala inom 10 dagar.

"Jaha, och hur ska jag kunna veta det?" frågade jag.

"Det står på räkningen." svarade hon.

"Nä, det gör det inte."

Hon tyckte ändå inte att de gjort något fel utan hänvisade mig tillbaka till företaget
som jag först fått räkningen från. Jag ringde dit och förklarade situationen för
TREDJE GÅNGEN men killen som svarade kunde bara beklaga att informationen
saknades och att han skulle ta upp det med faktura-avdelningen eller vad det nu kallas.
De var också i färd med att byta inkassoföretag, men det hjälper ju
inte mig ett jäkla dugg. Får det gå till så här egentligen? Får företag kräva
dröjsmålsränta och grejor på en räkning som de inte angett förfallodatum på, eller
borde jag kontakta Plus?


Tyskarna från Lund har gjort det igen! I somras var det fotbolls-VM-låten Global Fussball OK och nu är det jullåten Achtung X-mas! På Tracks gör man en lyckad entre på trettonde plats. Lite lustigt att höra att det är tre år sedan Tracks hade en jullåt på listan senast och att det då också var en låt på tyska. (Om man nu kan kalla Varanteaterns språk för tyska..)
Jag hittade början på videon till Achtung X-mas! nyss.


Apropå musik så slötittade jag på reprisen av På spåret i eftermiddags. (Handbollen på TV4 var bara bitvis spännande.) En av städerna som frågades efter var Eskilstuna och rätt vad det var så spelade orkestern i programmet Dom andra med Kent. Det kändes konstigt att höra den i en ny tappning, men det var fortfarande en riktigt bra låt.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Lördag 2002-12-07
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Lite blandat krafs

www.business.com är världens dyraste webbadress. Nästan 68 miljoner kronor kostade den. Det är över fem miljoner per tecken. Mitt namn innehåller 13 tecken, gör det mig värd närmare 75 miljoner kronor? Tror inte det. Jag hörde en gång att man räknat ut hur mycket ett människoliv var värt. Om jag minns rätt så hamnade siffran på 4 miljarder kronor. Vad kostar ett JAS-plan?


Expressen: Världens dyraste webbadress"Det är en plikt att vara lycklig" säger årets Nobelpristagare i litteratur Imre Kertész till DN´s litteraturkritiker. Jag har ett par anledningar att inte följa hans uppmaning, men det struntar jag i, jag försöker göra det i alla fall.


Hela artikeln med Imre Kertész på DN´s kultursida.


Tänka sig! Karl XII ville ändra bas i vårt sätt att räkna från 10 till 64! Och i någon
delstat i USA ville man lagstifta om att pi var lika med tre, varken mer eller mindre.


Forskning och Framsteg: Talsystem på kunglig befallning

David Blattners bok "Pi - Det fantastiska talet"I dagens NST/HD kan man läsa att Lars Winnerbäck kommer att börja spela in sitt sjätte studioalbum efter nyår. Albumet går under arbetsnamnet "Söndermarken" och förhoppningsvis är han tillbaka i samma form som när han slog igenom för hans senaste två skivor har inte fallit mig på läppen.


Så kan det då avslöjas! Det är nya versionen av Winamp som orsakar cirklarna i sädesfälten. Glöm inte var ni läste det först!


Doris handlade det idag om 80-talet och alla prylar, musik och filmer som gjorde det deceniumet. Det är ju mitt
årtionde så det blev en del nostalgi-kickar. En del var nytt, men en del saker som jag sedan länge starkt förknippar med 80-talet som till exempel Kalles klätterträd eller Varuhuset. På P3´s hemsida kan man
lyssna på gamla program, även dagens Doris, men bara veckan efter det att programmet
sänts om jag förstått saken rätt så skynda dig in på Doris hemsida om du vill frossa i 80-talsnostalgi!I Sportnytt i SVT ikväll kunde Anders Eldebrink avslöja att han INTE fått några nya anbud efter debuten som skådespelare i dramaserien Stackars Tom. Inte undra på,
det är inte ofta gamla hockeyspelare blir skådespelare. Men Eldebrink var bra i
rollen som... sig själv...


Ni vet väl att ni kan kommentera det jag skriver här? Klart ni inte vet, varför har
ni annars inte kommenterat? Det är bara att klicka på
och sedan skriva era kommentarer.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Torsdag 2002-12-05
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rätt tid/fel tid?

Precis vad jag behöver!


Jag var inne på bloggen Nätkreatur
för första gången idag. Bland mycket matnyttigt skrev Peter om nya patent som nyligen presenterats i New York Times. Han skrev bland annat följande:


"Ett av dom presenterade patenten var egentligen ganska smart - en klocka, som ibland gick rätt och ibland var flera minuter i förtid. Användaren vet aldrig hur korrekt den för tillfället visar och därför vågar man inte bli försenad. Idéen är alltså att man ska lära sig punktlighet. Helt bra idé, ifall man inte skulle ha mobiltelefonen och dess klocka
i fickan hela tiden."Tänk om mina väckarklockor kunde göra så.. I morse kunde de inte ringa överhuvudet
(varken den ena eller andra...) och jag kom följdaktligen 38 minuter försent till
jobbet.


Tänka sig, det är Ulf Malmros som regisserat Elaka polisen som numera finns att beskåda på Simon-TV.


För övrigt är Dom Andra med Kent årets bästa låt, det bara är så. En annan,
inte fullt lika känd låt med Kent, är December."September, och jag fattar ett svårt beslut

min nedräkning börjar nu

där allt en gång tog slut


Oktober, och jag håller din hand för hårt

har du nåra goda råd

innan klockan byter år


Och du får bli mitt spöke om du vill

snälla, vänd inte ryggen till igen

snälla, möt min blick en allra sista gång

innan du lämnar min kropp

som blivit för trång


November, vi avslutar sagan snart

har du nåra lögner kvar

att pudra dina svar


December, har du nåra hjältar kvar

då är du en sällsynt art

den sista i sitt slag


Och du får bli mitt spöke om du vill

snälla, vänd inte ryggen till igen

snälla, möt min blick en sista gång

innan du lämnar min kropp

som blivit för trång


För trång"

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/kent.

Onsdag 2002-12-04
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Årets bragdguld

Varför fick inte jag årets Bragdguld?


Vad var det för fel på min 40-meters-löpning i Hovs match mot Hasslarp?
Visserligen slutade den med att jag blev upphunnen, dragen i armen och krockade
med målvakten...


Susanne Ljungskog däremot cyklade hela vägen till ett VM-guld. Man kan ha många
åsikter om att Carolina Klüft, Kajsa Bergkvist eller kanske Christian Olsson
skulle haft årets Bragdguld, men Ljungskog är definitivt ingen ovärdig vinnare (om det nu finns några sådana i det här sammanhanget.)


Någon som följer "Stackars Tom" i SVT? Höstens svar på förra vinterns Tusenbröder. Läste nyss på DN.se att manusförfattaren är samma person som hade en hit med "Människor som lever tills de dör"; Santiago Gil. Fast det kanske inte är så många som kommer ihåg den låten. Santiago Gil har även skrivit manus till filmen Zingo med Björn Kjellman i huvudrollen och redan i januari visar SVT hans nästa TV-serie; Håll käften. Vad mycket man lär sig genom att läsa tidiningen.


DN: Popmusiker blev manusförfattare med flyt.


Och så har Tommys Nedklottrade Ord fått sig
en uppfräschning. Snyggt!


När hårddisken kraschade blev jag bland annat av med alla mina mp3:or med Viktor Tsoi. En sökning på Kazaa ger bara tre
träffar... Illa, illa.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Tisdag 2002-12-03
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Katt

Ibland får man besked man inte vill ha. Jag fick ett sådant vid tjugo i elva
idag. Mer säger jag inte.


Min katt som haft problem med ögat var hos veterinären idag för att dels bli kontrollerad så att ögat läkt som det skulle och dels för att bli steriliserad. Det gick bra med både det ena och det andra.


Lite kulturnyheter så.

HippHipp! är färdiginspelat och börjar sändas den 20 februari nästa år.
Nedräkningen har börjat!


Tamara T. fick visserligen inte Augustpriset men valde att framträda med sin rätta identitet ändå. Torkel Wächter var namnet. Tack till Helena på Bokmärkt för den upplysningen.


Till sist så bråkar ZTV och kent. Jag kan förstå båda sidor.

Andra blogganteckningar i kategorin
Livet.

Måndag 2002-12-02
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!