Rögle är i SM-final!

Det var väldigt surrealistiskt att skriva rubriken till den här bloggposten.

Hur många gånger har jag egentligen skrivit om Rögle i den här bloggen? (178)
Inte en enda gång har jag fått skriva om framgångar i ett SM-slutspel. Det har liksom inte funnits några.

När man ifjol gick till slutspel för första gången sedan 1994 så ställdes det in på grund av pandemin. Men i år (efter en säsong utan publik på läktarna) så kom framgången.

Tränare Cam Abbott och sportchef, tvillingbrorsan Chris Abbott, hade redan innan de tillträdde satt stora avtryck på klubben. 2019 skrev jag bland annat om den gången de gjorde tre mål i samma byte(!!) mot Frölunda 2009.

Och nu har de på bara tre år tagit Rögle från lindansargäng kring nedflyttningsstrecket, till SM-guldkandidater. Otroligt.

Två saker är extra kul med finalplatsen.

För det första.
Det är hemvändare och "egna produkter" som bär laget.
Dennis Everberg, Ted Brithén, Niklas Hansson, Daniel Zaar och Mattias Sjögren slog alla igenom i Rögle, flyttade och kom tillbaka som bättre spelare. Simon Ryfors som gått hockeygymnasiet i Ängelholm, har tagit enorma kliv och vann skytteligan. Kulturbäraren Taylor Matson har spelat i Rögle sen säsongen 2014/2015 då Rögle spelade i Hockeyallsvenskan. Och så vidare.

För det andra.
Den hockey laget spelar. Det är en fröjd att se matcherna och att höra experterna hylla laget och sättet de spelar på. Det är fart, frenesi, energi, fysiskt och kraftfullt. Matchserien mot Skellefteå blev en riktig holmgång och inte bara jag har utsett den till den moraliska finalen. Jag har svårt att se att Växjö kan bjuda upp till samma typ av underhållande hockey. Därmed inte sagt att de inte kan ta hem guldet, det får vi se. Imorgon börjar det, bäst av 7 är det som gäller.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2021-04-30
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Johan (Flyg.nu)

Rögle var grymma i år och tycker de var det bättre laget i finalen. Semifinalserien mot SAIK höll riktigt hög klass, hoppas de får behålla större delen av laget nu!

2021-05-17 08:42

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Ja, det gjorde verkligen en kanonsäsong! Tyvärr lyckades de ledande spelarna inte hålla samma klass i finalen som i grundserien men det kan ha berott på småskador från tidigare matcher i slutspelet.

Men det är inget att skylla på, Växjö var grymt effektiva och vann trots att man låg under i fyra av de fem finalmatcherna.

Det blir till att bygga vidare med ett delvis nytt lag, redan nu har Daniel Zaar, Simon Ryfors, Moritz Seider och Niklas Hansson med flera bekräftat att det blir fortsättning på annat håll. Men det var ju en liknande situation ifjol när toppspelarna Kodie Curran och Roman Will med flera bytte klubb.

Det ska bli spännande att se vad Rögle får ihop för lag till nästa säsong.

2021-05-18 09:03

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info