Alla anteckningar skrivna i februari 2019

Ockerhöjningar...

Att priser går upp är inget konstigt, men senaste veckan har jag råkat ut för två kraftiga prishöjningar som det inte går att göra något åt.

1. Internetabonnemanget
För några år sedan fick vi erbjudande från Svenska Stadsnät att installera fiber så det hoppade vi på. Inte så mycket för att få ökad hastighet utan för att vi inte hade lyckats hitta något system som fungerade bra för oss.
Vi ordnade ett 100/10-abonnemang från Bredbandsson för 225kr/mån.

I veckan fick vi brev om att Telia tagit över driften av Svenska Stadsnäts fiber och kommer att justera sina priser och därför måste alla bolag höja sina priser. Vårt abonnemang kommer framöver att kosta 319kr en höjning med över 40%!

Och som inte detta vore nog så kommer alla abonnemang som inte har samma upp- och ner-hastighet att försvinna från och med årsskiftet. Vi kommer då att behöva betala ytterligare 40kr per månad. Vi kommer nästa år att betala nästan 60% mer än vi gör idag alltså och vi kan inte göra nåt åt det eftersom höjningen gäller alla bolag kopplade till Svenska Stadsnät.

2. Jobbets parkering
Jag brukar åka tåg till jobbet, men då och då tar jag bilen och då parkerar jag alltid i den billigaste zonen.
Detta har tidigare kostat 20kr per dag så döm om min förvåning när jag idag kommer dit och får punga ut med 61 kronor för samma tid!
En ökning med 205%!

Så tröttsamt...

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Fredag 2019-02-15 20:30
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!