Namn, Halmstadsbesök och bloggar

Igår var jag hos Julia och hälsade på. Planerna såg ut enligt följande:


* Shoppa

* Laga tacos

* Hyra The others

* Se Robinson


Nog för att det blev ganska sent i fredags kväll, men eftersom jag ställt klockan på tio så borde jag komma upp i någotsånär vettig tid tyckte jag. Jodå, klockan ringde, jag stängde av den, den ringde igen, jag stängde av den igen och när det ringde för tredje gången stängde jag av alarmet helt. Sov vidare tills Julia ringde och frågade var jag blev av. Då var klockan kvart över ett...


Jag skyndade mig att äta frukost, packa ihop det jag skulle ha med mig och gav mig iväg. Efter några kilometer märker jag att jag inte plockat med mig digitalkameran.
Förr hade jag alltid med mig den när jag skulle någonstans, men inte nu längre och det retade mig lite grand. Nåja, tänkte jag, jag har i alla fall med mig boken som... som ligger kvar på nattduksbordet. Efter ytterligare någon mil märker jag att plånboken inte ligger i jackfickan..


Vi gick i alla fall en tur på stan och kikade lite grand, men något shoppande blev det inte. Istället gick vi till Hemköp för att handla ingredienserna till tacos. Då säger Julia att hon åt det igår när hon var hemma hos några kompisar. Istället köper vi hem lite kött som vi (eller mest Julia om sanningen ska fram) lagar potatisgratäng till.


När vi kom in på Hemköp såg jag dagens löpsedlar och önskade att jag hade haft kameran med mig. Aftonbladets löpsedel löd nämligen något i stil med "Marie Fredriksson efter mötet med kungen: -Nu ser jag bara framåt"

Jo, det kan verkligen vara tufft att möte kungen.. :)


Var nyss inne på Aftonbladets korttidsarkiv för att se efter den rätta formuleringen på löpsedeln, men sidan fungerade inte riktigt så alla bilder visades inte, bland annat gårdagens löpsedel.


När vi är på väg hem frågar Julia om vi måste se The others ikväll då hon hellre vill se Lysande utsikter som TV4 skulle sända under kvällen. The others är ju ingen måste-film för mig så jag hade inget emot hennes förslag.


Så det enda vi gjorde som vi hade planerat från början var att se Robinson.


När jag och Julia ses hemma hos henne är det mer regel än undantag att vi köper glass som vi sedan glömmer bort. När vi därför satt oss tillrätta i TV-soffan med lite chips så säger jag till henne att försöka få en inre bild av hur eftertexterna rullar över TV´n. Därefter tänker du glass, säger jag. Jag gör likadant. Niklas på Enkelriktat har tidigare skrivit om det här sättet att komma ihåg saker (jag förväntade mig inte att komma ihåg glassen utan knep med tanke på kameran, boken och plånboken tidigare på dan..) och tänka sig! Mitt under eftertexterna kommer jag att tänka på glassen! Julia kom också ihåg det, men hon sa att hon tänkt på glass under hela programmet så det var inte samma sak.


Senare på kvällen blev det alltså dags för TV4-film som som vanligt avbröts av reklam. Under reklamen satte jag över på någon av SVT´s kanaler och hamnade i (tror jag) "Med mördarens ögon" där någon redoför för en vän hur mycket information hjärnan egentligen tar in. Det var lite "flummigt" men gick i stort sett ut på att allt man ser, hör, luktar eller känner lagras i ens minne. Det mesta är helt orelevant och hamnar i skärpminnet. Härifrån kan man fortfarande plocka fram information, men det tar lite längre tid. I programmet hade man som exempel färgen på rocken på mannen som just passerade. Nåväl, skräpminnet är endast ett korttidsminne och under natten rensas det på information vilket gör att vi drömmer.


Okej, jag kan hålla med om resonemanget att allt vi uppfattar med våra sinnen registreras, men att skräpinformationen skulle rensas bort i form av drömmar låter lite väl långsökt.


Dagens aktiviteter rör sig mest kring frysboxen som håller på att avfrostas. Utanför huset är det ungefär samma klimat om än inte lika kallt. Men vitt är det.


Någon som saknar en bränd CD-skiva som det står "The best of... Vol.4" på? Min bror hittade den i min trädgård i eftermiddag. Den var inte bara bränd utan även knäckt.


Rymdfärjan Columbia exploderade igår och genast kommer det farhågor om att det skulle vara ett terrordåd. Har inte det här terrordåds-snacket gått lite väl långt? Snart beskylls väl allt vara terrordåd; jordbävningar, skogsbränder, översvämningar, hålen i ozonlagren, växthuseffekten osv. Vidare pratar man pratar om att det är en stor katastrof. Ja, det är klart det är. För deras anhöriga vill säga. Läste på text-TV att två hus i Nigeria exploderat och att dödssiffran ligger på över tio. Används ordet katastrof där? Skulle inte tro det.


Nä, över till något roligare (i alla fall för mig). Min blogg blev omnämnd i Blind Höna idag och det var inget dåligt omdöme jag fick precis. :)


"I alla fall tycker jag att Klocklös i Tiden är en rolig blog: bra självförtroende, en öppen, rent av entusiastisk grundton, ingenting tillgjort."


Det var inte många dagar sedan jag efterlyste en blogg baserad på naiv glädje och så visar det sig att mina egna texter i andras ögon betraktas som öppna och entusiastiska vilket väl får anses vara ganska nära besläktat med naiv glädje. Nåväl, jag tackar för berömmet och hoppas att jag kan leva upp till detta omdöme fortsättningsvis också.


Nä, dags att återgå till avfrostningen...


...


Thorvald Freiholtz tycker inte heller om reklamfinansierad radio.
Thorvald gjorde mig uppmärksam på att det inte är reklamradio i sig han inte gillar och det är inte det jag menade med ovanstående.
I begreppet reklamfinansierad radio ovan lägger jag in alltifrån enformig musik och program utan innehåll till programledare utan något att säga men som pratar ändå.
Då skulle väl det vara klargjort.
...


Läste i dagens HD/NST om en Gunilla-träff där ett ganska stort antal, 36 stycken om jag inte minns fel, kvinnor i åldern 30-60 år med namnet Gunilla haft sin årliga träff. Alla som heter Gunilla i förstanamn är välkomna så länge de är bosatta på Bjärehalvön. Det påminner lite grand om den här killen med den skillnaden att han bjöd in alla i hela världen som delade hans namn. Det blev en film sen; The sweetest sound.

Andra blogganteckningar i kategorin Film.

Söndag 2003-02-02 21:28
Skriv en kommentar!

Kommentarer:6. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Tro det eller ej, men jag hade inte sett sidan tidigare, trots likheten mellan mitt nya "Freudianska felskrivningar" och ditt "Freiholtz.se". Okej, större likheter har man kanske sett men jag kände genast att "oj, här var det visst likadan design som jag hade". Nu låter det kanske som om jag anklagar dig för att ha "snott" det, men så är det inte alls. Så var det utrett. :)

2003-02-03 18:06

5. Thorvald (förvetet)

För min del känns det inte så angeläget, men om du gärna vill så...

2003-02-03 15:42

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Okej, så här gör vi. Jag skriver en förklaring om att det inte är reklamradio i sig vi är emot utan de "program" och den "musik" man hör där. Är vi tydliga nog då, tror du? :)

2003-02-03 14:41

3. Thorvald (förvetet)

Nej, nej, nej! Det var JAG som behövde förtydliga mig, någon "upprättelse" är absolut inte nödvändig.

2003-02-03 12:55

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Det var inte så jag menade heller, men jag uttryckte mig väldigt slarvigt ser jag. Så blir det ibland när man skriver hellre än bra. :)

2003-02-03 10:48

1. Thorvald (förvetet)

Vill bara förtydliga att jag inte är motståndare till reklamradio som sådan. Att all svensk reklamradio jag hört är erbarmligt dålig innebär inte att reklamradio måste vara så usel.

2003-02-03 10:24

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info