Linköping

Följetong! Tema! Det var ordet jag sökte i förrgår utan att lyckas hitta. Jag tänkte försöka ha en följtong ett tema i min blogg varje vecka som jag återkommer till varje dag, och den här veckan är det: Dagens Linköpings-händelse!
Ni hör applåderna va?

Det var ju så här att jag hälsade på min bror i Linköping i helgen och det hände så klart en hel del skoj under vistelsen. Förra gången berättade jag om vykortet som vi skickade igen och idag har vi kommit till historien om golfbollen. Min bror tycker inte om golf. Jag skulle inte vilja säga att han hatar det, men han tycker inte riktigt om sporten. Vid ett tillfälle hade han varit och hälsat på på ett ställe som tryckte reklam på golfbollar och lägger dem i en liten ask och sedan på med locket och så.. Färdigt!

(Jag hoppas ni har överseende med att jag använder mer talspråk än vanligt i dagens blogg, det är bara en sån dag...)

Det som var kul med det här besöket var att alla fick välja ett eget reklammeddelande att trycka på en boll som de sedan fick med sig hem. Vad valde min bror (Torgny) för meddelande? Jo, i burken ligger en golfboll där man kan läsa: "Torgny spelar inte golf!"

Håkan Nessers bok "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" ska bli film. Någon mer än jag som ska gå?

Efter jobbet blev det hektiskt! När jag kört in bilen i garaget och är i färd med att gå in i huset hör jag hur någon ropar på mig bortifrån grannen. Fast det var inte grannen. Inte den grannen som bor närmast vill säga. Det visade sig vara mamman till de två barn som vid ett flertal tillfällen varit och hälsat på mina katter och velat köpa en. Tyvärr blev det inte så utan istället köpte de en av grannen. Medan vi står och pratar så kommer det en bil nerför backen (vilket betyder besök till mig, grannen, eller grannen längst bort.

Mamman och barnen bodde ytterligare lite längre bort, men man kör inte nerför backen för att komma dit.)

Ur bilen kliver en man som kommer bort till oss. Det är lite mörkt och medan han går mot oss tycker jag mig känna igen honom, men när jag fått klart för mig vem det är så gör han en rörelse eller liknande och vips så är likheten borta. När han kommer fram står det klart för mig att jag aldrig sett honom förr.

Han presenterade sig som B. och sa (tror jag mig minnas) att han var från miljö- och djurskyddsnämnden i kommunen. Sjukhemmet (som ligger ett par hundra meter från mig) hade återigen fått problem med mina katter.

I somras var det en katt som tillsammans med sina två ungar "bosatte sig" där borta. Eftersom det ofta var öppet in i lokalerna så sprang de in. Folk tyckte nog det var kul i början, men snart blev de ett problem.

Nåja, till slut flyttade de i alla fall hem till mig igen, men i höst har de varit tillbaka där igen berättade B. som precis varit och pratat med personalen. Det visade sig nämligen att min svarta katt hade varit vid sjukhemmet igen ett tag men nu blivit sjuk och behövde veterinärbesök. Ena ögat hade svullnat igen och hon var dålig i magen. Jag gick bort och hämtade henne och ringde veterinären och fick en tid till imorgon eftermiddag.

På Kornet | Blind Höna har gjort det igen! Ännu en underbar reflektion som verkligen är "På kornet"!

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2002-11-20
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info