Atomic Swing, hjärnkapacitet och MP3

Jag uppdaterade inte min blogg i tisdags eftersom jag hälsade på Julia i stort sett hela kvällen. Därför fick jag aldrig skrivit om det som hände under dagen som jag tänkt.


Det började på morgonen. Jag fick en låt på hjärnan, men kunde inte komma på vad artisten hette. Låten hette i alla fall Smile och de hade även gjort låtar som Stone me into the groove och Bossanova swap meet. Jag diskuterade lite grand med en kompis som föreslog Creeps eller Stonefunkers, inga dumma förslag alls, men det var inte rätt. Jag fortsatte fundera, men efter en stund slutade jag att aktivt söka i minnesbanken mellan hårfästet och halsen utan tänkte istället att hjärnan kan få jobba på det i bakgrunden en stund.


En halvtimme senare återupptog jag det aktiva letandet efter gruppnamnet i hjärnbanken och efter en stund dök Atomic Kitten upp, men det förstår ju vem som helst som hört låtarna att det inte handlade om Atomic Kitten. Men Atomic kändes bekant och sekunden senare dök även Swing upp. Atomic Swing hette bandet så klart!


På lunchen satt jag och pratade med två arbetskompisar. En av dem har sin plånbok liggande på bänken där vi sitter. Där ligger även lite pengar som han stoppar i plånboken. Jag får syn på hans ID-kort och eftersom jag vet att han är adopterad så frågar jag honom om jag får se vad han heter mer än bara Daniel. Maynor bland annat visade det sig och jag gör mig lustig och försöker komma på något kul som börjar på Maynor, men kommer bara på filmtiteln Minority Report. Samtidigt säger mina andra arbetskompis någonting som jag inte hör. Jag säger "va" men hon vill inte upprepa vad hon sa. Det blir tyst och några sekunder senare säger jag "Baader-Meinhof-ligan" utan att egentligen tänka på vad jag säger varpå Daniel säger "Du hörde ju visst vad hon sa!" Ja, jag hörde tydligen vad hon sa, men lyckades inte tolka det men i det tysta jobbade hjärnan fram svaret utan att jag ens visste om att det var rätt. Hade det hunnit gå längre tid och mina arbetskompisar inte varit kvar så hade jag säkert undrat varför i hela friden jag kom att tänka på Baader-Meinhof. Det är tack vare Niklas som jag börjat lägga märke till såna här saker. Han skriver förresten idag om hur stor del av hjärnan man använder. Jag tror han är inne på rätt spår när han menar att vi använder 100% men att det mesta är omedveten hjärnanvändning. Han länkar förresten till min blogg i anteckningarna som jag länkar till ovan (skrev han lite stolt, alltid kul att bli uppmärksammad i bloggar man själv gillar).


...


Jag jobbar i monteringen på en fabrik och lyssnar då och då på musik via min MP3-spelare. Jag tänkte presentera min MP3- (Most Played top 3 :) ) lista nu. Jag byter inte musik särskilt ofta så jag skulle kunna göra en ny MP3-lista samtidigt som jag byter musik utan att det skulle bli för enformigt att läsa. Nåväl, första listan ser ut så här:

1. Smashing Pumpkins - The end is the beginning is the end

2. Bright Eyes - Hungry for a holliday

3. Kent - Dom Andra

---

Övriga låtar i alfabetisk ordning:

Dub Sweden - Old House

Fools Garden - The toscin

Goo Goo Dolls - Iris

Kent - Berg&Dalvana

Kent - FF

Kent - Innan allting tar slut

Kent - Istället för ljud

Kent - VinterNoll2

Melody Club - Electric

Linkin Park - In the end

t.A.T.u - All the things she saidJo, jag vet, det är mycket Kent, men jag kan inte hjälpa det..

Hemma försöker jag lyssna igenom allt jag laddat hem med Eva Cassidy, Blackmore´s Night, Bright Eyes och Christian Kjellvander.


...


Till sist vill jag bara bidra med ett citat som Julia sa häromdagen:


"Det osar skumt från långa håll!"


...och berätta att jag slog pers. på min tvåkilometersrunda ikväll; 9.20 min. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/MP3/Lista.

Torsdag 2003-01-23 21:53
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info