Sveriges populäraste bloggar?

EvaP undrade om jag inte kunde utlysa en tävling där man gissar vilka som kommer med på listan över Sveriges bästa bloggar som kommer att presenteras i nästa nummer av Internetworld.

Så klart kan jag det. Nedan listar jag de tio bloggar som jag tror hamnar på de tio översta platserna. Ni andra får gärna skicka era lister i kommentarer till den här anteckningen, eller skriva egna listor på era bloggar.

Här kommer mina tio:

1. MyMarkup
2. Enkelriktat
3. Blind Höna
4. Steffanie | logblogwhatever...
5. Rymdimperiet
6. Henrik Torstenssons webblogg om internet
7. Klocklös i Tiden
8. Det perfekta tomrummet
9. Förvetet
10. Drullestigen

Observera att detta inte är ordningen jag tror bloggarna kommer att hamna i. Jag tror att Mymarkup vinner, men i övrigt tror jag inte listan kommer att se ut så här.

Ni märker kanske att jag tog med Klocklös i Tiden också. Japp, det är dags att börja vara så där lite naivt kaxig som jag var i början av min blogg-karriär, om än bara för en dag. :)

Vem var det förresten som sjöng "Bara för en dag"?UPDATE!

Listan är endast över svenskspråkiga bloggar.UPDATE2!

Annica Tiger kommer så klart också med på listan. Hur kunde jag missa henne? Frågan är vilken blogg jag borde ta bort..?Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Lördag 2003-10-18 17:14
Skriv en kommentar!

Kommentarer:14. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Brother: Jag får väl kika på deras hemsida, såg att det fanns videoklipp där. Annars får jag väl hålla ut till nästa vecka.

2003-10-19 19:48

13. brother (Utsikt från en etta i Ronneby)

Mats>> Du har _verkligen_ missat ett bra program... Bara för att sprida lite salt i såren så där =) *viskar* förmodligen kan det stora internätet förse dig med en kopia=)

2003-10-19 18:21

12. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Hade jag inte lyckats missa "Anders och Måns" både i fredags och igår så hade jag ju vetat vem som är vem vid det här laget.

2003-10-19 15:29

11. David Pettersson (Månhus Beta)

Men Hans af Klas pratar ju östgötska så det borde ju vara Anders.

2003-10-19 15:19

10. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Plank: Vadå prestationsångest, det är väl bara att köra på som vanligt? :)

EvaP: Det är nåt strul med min trackbacksfunktion. Jag ser att du har trackbackat, men den hamnar inte på rätt inlägg. Det var samma sak igår när jag lade in en trackback till Peter Lindbergs Bookmarks. Jag får helt enkelt ladda hem databasen och ändra på den manuellt och sedan tanka upp den igen och sedan försöka hitta buggen på trackbacksidan...

Brother:Ja, visst var det Anders eller Måns som gjorde Hans af Klas. Minns inte vem av dem, men skulle jag satsa en slant hade det varit på Måns.

2003-10-19 14:16

9. brother (Utsikt från en etta i Ronneby)

Mats(till David dock)>> JAA! Hans af Klas är så hemskan himla bra! Gnutten frpån röster i radio var ju en form av ljuddagbok med. Han som spelade Hans af Klas borde ju väl vara ANders eller Måns eller har nån koll på vem det va?

2003-10-19 12:45

8. EvaP (Bikupan)

Jag försöker skicka en trackback till dig men lyckas inte. Jag har lagt in länken "http://www.mats-andersson.se/blogg/show.asp?svarsID=502" både i texten, i "ping-rutan" och i excert.

Hur ska jag bära mig åt?

2003-10-19 09:41

7. plank (rymdimperiet)

Traditionellt sett så brukar alla sånadär artiklar alltid nämna tre-fyra bloggar man aldrig någonsin har hört talas om. Så, vem vet, du kanske har en chans.

Jaaaa, jag skooojaaar! :)

Personligen hoppas jag att RI inte kommer med, prestationsångesten skulle ta KNÄCKEN på mig.

2003-10-19 02:09

6. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Siv: Visst är det Marie Fredriksson. En av mina favoritlåtar med henne. Jag lyssnade ungefär två minuter på Salva idag innan jag gick tillbaka till mina två kompisar som jag haft på besök i helgen. Men programmet finns ju på P3´s hemsida ett tag till så jag ska lyssna innan det är försent.

David: Jag har missat dagboken du skriver om. Fast det påminner om en annan ljuddagbok som varit mycket populär i P3; Hans af Klas.

Thorvald: Tack för att du tror på Klocklös, alltid kul att höra att man är uppskattad! Visserligen har du en ironisk sida, men det finns betydligt mer att upptäcka om man läser mellan raderna.

För övrigt tror jag att I Dåligt Sällskap (Ni minns väl Klipspringer?) hade haft en bra chans att placera sig på listan, men jag vet inte om någon av Bengts nuvarande bloggar klarar av att ta steget. Den som lever får se!

2003-10-19 00:38

5. David Pettersson (Månhus Beta)

Apropå Salva så har du ju ett exempel på ljudbloggning där.

Jag tänker förstås på de inspelade band med en mans dagbok som spelas upp (den spelades upp i Morgonpasset i mitten av 1990-talet också).

2003-10-18 23:20

4. Thorvald (Förvetet)

Om artikeln i IW skrivs/har skrivits av någon som är någorlunda insatt i den svenska bloggsfären kommer Klocklös i Tiden självklart med på listan. Däremot tror jag inte Förvetet kommer med. Mina kommentarer är ofta ironiska och det är inte särskilt gångbart numera (om det någonsin varit det). Vi lever ju i, som Bengt så ofta påpekat, i den post-ironiska eran.

2003-10-18 19:48

3. Siv

Marie Fredriksson? (bara för en dag, alltså). Lyssnade du förresten på Salva idag? Min omhuldade favoritmix av Älgarna demonsterar och Work it spelades! :)

2003-10-18 19:46

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Jag blev själv konfunderad över den svarta länken, så jag tog bort den ena http. :)

2003-10-18 17:21

1. David Pettersson (Månhus Beta)

Jag blev konfunderad över att Steffanielänken var svart när alla andra var röda. Tydligen var URL:en fel med två http i början.

2003-10-18 17:16

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info