Önskemål och händelser i bloggosfären

För att fortsätta listan från igår så önskar jag mig en radio-blogg, en filmblogg, en musikblogg och en bokblogg (även om Bokmärkt fyller det mesta av mitt behov när det gäller böcker för tillfället).


Många svenska bloggar krigar om uppmärksamheten idag, men jag börjar med att rekommendera ett inlägg från Sore Eyes (engelska) där barndomen för oss som är födda på 70- och 80-talet beskrivs som farlig. Tänk, vi kunde vara ute och leka hela dan utan att någon kunde nå oss. INGA MOBILTELEFONER!! Läs mer här.


Erik rapporterar att Kardyak "skrivit ett par skript som omvandlar spellistor från Winamp 3 till ett XML-format". Läs mer här och här. (Kardyaks blogg är för övrigt en av de snyggaste jag sett, men det är en annan historia, precis som det är att Kardyak och min bror delar förnamn.)


Jonas (Blind Höna) skriver om Propellerheads Software vars produkt Reason ("ett komplett datorprogram för att göra musik") "har ett gränssnitt som imiterar verkligheten". Man kopplar sladdar, man vrider på rattar, man vänder på uttrustningen för att komma åt baksidan, allt verkar vara precis som om du hade haft grejorna framför dig fysiskt och inte på skärmen. Jag har laddat ner demon till Reason (ca 40 MB) men har inte tittat på den ännu.


Niklas skriver alltid intressanta saker på Enkelriktat. Idag handlar det om myrsamhällen kontra mänskliga diton. Det är märkligt och lite skrämmande att upptäcka att allt inte är som man tror.


Peter på Nätkreatur skriver om nätmobbning. Det man kan göra och hitta i verkligheten kan man också göra och hitta på nätet, vilket både är positivt och negativt. Det är ju inte den bästa av världar vi lever i..


Till sist så skriver Tomas om drömmar. Mycket underhållande!


Vad har jag att bidra med idag då? Den här listan...?


...


Jag har kikat på Reason nu och vad ska jag säga annat än VILL HA! Någon som vill sponsra mig med 3895:- ?


Jag läste om ungdomars internetvanorForksning och framsteg tidigare idag. Frågan är bara, vad är nyheten?

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Summering.

Fredag 2003-01-17
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info