Bankrånare säger nej till EMU

I gårdagens NST/HD kunde man läsa en nöjeskrönika av Peter Andersson (länken är tidsbegränsad). Den handlar om den nya bankrånartrenden. T.ex sänder SVT en dokumentär om Norrmalmstorgsdramat på söndag och på tisdag börjar serien "Tusenbröder II".

Peter Andersson avslutar sin krönika med att konstater:

"Det är för övrigt bland de dömda bankrånarna vi hittar de enda svenskar som är riktigt säkra på hur de ska rösta i EMU-valet.
De kommer alla rösta nej. De nedgrävda kronorna kan vara värdelösa när de kommer ut från fängelset."

Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt/Politik/EMU.

Fredag 2003-08-29 18:53
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Bengt (Euroblog-Perspektiv Europa)

Ja, det är ju fel alltså. Kronorna blir praktiskt taget aldrig värdelösa men efter något år får man besvära sig med att gå till Riksbanken för att lösa in dem.
Högaktningsfullt
En som vet (och varit med).

PS: Norrmalmstorgsfilmen var såväl värde- som meningslös tycker jag. Skulle man tycka synd om den snälle stackars rånaren eller vad var meningen? Enda pluspunkten var att filmen skildrade Clark Olofsson som den karaktärslöse illojale och genomruttne brottsling han naturligtvis är, namnbytet till trots. Palme och den manlige gisslan var också bra.

2003-08-29 22:48

2. Xipe (En Röst i Natten)

Ang. Norrmalmstorgsdramat så var det lite om det ikväll på TV.

En i gisslan får förhandla med statsminister Palme. Janne Olsson (kidnapparen) kräver att få åka därifrån med gisslan. Tjejen som förhandlar åt honom ber Palme att släppa iväg dem, hon säger att det är likgiltigt för henne om hon dör på banken eller någon annastans och att Janne Olsson sagt att han inte har något att förlora. Den varme medkännande Palme svarar "Vill du inte hellre dö på din post". I vanlig ordning blev det bortredigerat från utskifterna av telefonsamtalet.

Källan är en intervju på nyheterna med tjejen som talade med Palme.

I love that shit. "Vill du inte hellre dö på din post?" - Palme. Makes perfect sense.

2003-08-29 22:50

3. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Xipe: Aftonbladet har en artikel om det du skriver om idag. http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,353547,00.html

2003-08-30 14:55

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info