Klipspringer och Kattguld

Vi som undrar har nu fått svar. Mannen bakom I dåligt sällskap heter Bengt O. Karlsson. Jag undrar just om det är från honom förkortningen i uttrycket "Klok som en B.O.K" kommer? :)

Kanske inte, men när det gäller politiska inlägg så skulle man definitivt kunna sammanfatta dem som kloka.

Jag lovade berätta om boken jag läste ut igår. Kattguld av Staffan Heimersson och Anna-Lena Brundin. Innehållet är små berättelser som på ett eller annat sätt innehåller katter. Jag blev uppmanad att skriva en kort recension till en bokmal och skrev då följande:
"Kattguld var ganska ojämn tyckte jag, men det är kanske inte så konstigt med två så olika författare. Jag tyckte bäst om Anna-Lenas betraktelser. De var smågulliga och varma historier medan Heimerssons var mer svulstiga och burdusa på nåt sätt. Fast det kanske också beror på att de är så pass kända att man har en viss föreställning av hur det låter när de läser sina texter, vad vet jag?

Men visst förbannade jag min allergi som gör att mina katter inte får vara inomhus både fyra och fem gånger medan jag läste. Nog hade jag velat vakna med en katt i knävecket likt Heimersson.

Väl värd att läsas speciellt av kattägare men även andra."


Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Torsdag 2003-01-09 1-09
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info