Webbläsare eller webbläsare?

Jag har snöat in på ordet webbläsare idag. Erik skrev ordet webbloggläsare i MyMarkup idag, något som jag först tydde som en ny sorts webbläsare avsedd för bloggar. Därefter fick ordet webbläsare samma betydelse, fast tvärtom. Alltså, webbläsare är inte bara Explorer och Netscape, utan lika mycket du som just nu läser på webben. Det beror bara på hur du använder ordet.


Datum att lägga på minnet!


2/2: Nypremiär för Röda rummet

13/2: Nypremiär för Kobra

18/2: Nypremiär för Värsta språket

(Tack Helena som gjorde mig uppmärksam på detta.)


Två andra datum att komma ihåg är 9/1 då första avsnittet av Santiago Gils (Stackars Tom) nya TV-serie har premiär och 24/1 då Tyskarna från Lunds album släpps.


Någon som har mailat mig idag..? Ja, jag vet inte, mailen ligger nere...


Det är inte det enda som strular på servern. Jag lyckas inte tanka upp några nya filer heller så min icke-fungerande kalender får ligga kvar tills vidare.


Erik tipsade om en intressant länk på MyMarkup igår. Via Tesugen berättar han om GEOurl vilket är en smått genialisk idé. Knappa in dina koordinater i META-taggar på sidan och vips kan du se sajter i din geografiska närhet.


Om du regelbundet läser svenska bloggar har du säkert inte missat Gustavs reflektion över röriga skrivbord på Det perfekta tomrummet.
Påminner om det gamla ordstävet "Om ett rörigt skrivbord tyder på ett rörigt huvud, vad tyder då ett tomt skrivbord på?"


Till sist två egna vardagsupplevelser som med lite vilja tangerar Niklas funderingar på Enkelriktat.
Det första var ganska komiskt och handlar om det undermedvetna, eller den där informationen som hjärnan tar in utan att vi vet om det. Niklas berättade t.ex igår om en lampa som gått sönder vilket han inte uppmärksammar förrän han gått och lagt sig. (Hans historia är mycket mer intressant än vad den verkar här. :) )


Det som hände mig var att jag tittade bort mot en kollega och noterade att hon hade svarta arbetshandskar på sig. Lustigt, tänkte jag, igår hade hon vita. Samtidigt dök Lili & Sussies låt "What´s the colour of love" upp i huvudet på mig. Jag kunde inte förstå varför tills jag hör att i min huvudversion sjunger de "What´s the colour of GLOVE". Det fick mig att skratta till. :)


Det andra hände när jag satt vid en arbetsstation nära några fönster så att man kunde se ut. Det har snöat en hel del senaste dagarna så det var ett riktigt vintrigt landskap jag såg utanför fönsterna. Samtidigt plockade jag fram min mp3-spelare och lyssnade på Dom Andra med Kent. Tyckte att allting sammanföll på nåt vis. Dom Andra, vinterlandskapet, allting. Sen kom jag på att jag spelade den ganska mycket när jag hälsade på min bror i Kiruna i mars i fjol. Singeln hade nyss släppts och veckan i Kiruna var en av de bättre under fjolåret. Inte undra på att låten och vintern utanför gav positiva vibbar!


Jag har också skrivit en liten recension av boken jag läste i julhelgen, Ett svenskt geni av David Lagercrantz. Boken handlar om Håkan Lans och Computer Sweden har passande nog en artikel om honom på sin sida, men när jag nu tittade på den så hade det lagt lösenord på den. Men prenumererar du på Computer Sweden så varsågod!


Till sist (jag lovar, nu är det verkligen det sista! :) ) kan jag inte låta bli att malligt berätta att Klocklös i Tiden numera finns som länk på I Dåligt Sällskap och Rymdimperiet.
Det är alltid kul för egot att se en länk till sin egen sida på sidor man skulle vilja hitta en länk till sin egen sida på. Dessa två är exempel på sådana.

Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Tisdag 2003-01-07
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info