Kent dementerar

Kents hemsida dementerar sångaren Jocke Berg ryktena om att konserten från Stockholm Stadion 6 juni kommer att släppas på DVD eller Live-CD.


Vidare dementerar han att gruppen kommer att åka till Japan och turnera med Robert Wells.Enligt Aftonbladet (mfl?) fanns två kameror uppsatta för att filma konserten vilket föranledde spekulationerna om en DVD. Konserten filmades för medlemmarnas egen skull, men eftersom tidning bara var ute efter nyheter och inte tänkte (eller kanske inte ens brydde sig om vad man kom fram till?) så utgick man från att det räcker med två kameror för att spela in en konsert. Jag tvivlar på det.Dessutom har Kent aldrig gått med på att låta sina spelningar filmas eftersom de är av den uppfattningen att en spelning ska upplevas live och inget annat. Alltså har man inte synts när ZTV visat från Hultsfred och man har inte hörts i P3 Live. Man har deltagit i en dokumentär som SVT spelade in för några år sedan men det är också allt.Varför kan man fråga sig? När karriären är över, glöms inte ett band som inte släppt en massa extramaterial bort då? Knappast. Det är väl självklart att detta kommer att göra Kent till Sveriges genom tiderna mest mytomspunna band när allt väl är över. Hur var deras konserter? Hur var det att se dem live? Det blir något att berätta för barnbarnen, eller hur Erik? :)En Greatest Hits-skiva kommer man så klart att släppa, men inte förrän det är dags att summera karriären. Först kommer det minst ett album till, även om det säkert dröjer minst ett år. Kanske har man inte ens gått in i studion igen när vi ser 18 juni nästa år. Gänget verkar rätt less på allt nu, men Jocke Berg lovar att det redan finns låtar som brinner i byrålådan.Idag kan man läsa i Aftonbladet att Jocke Berg ska bli pappa. Ta det med en nypa salt.Det är andra gången jag skriver det här, därav Explorerhelvete-anteckningen nedan.UPDATE!

Hittade förresten en länk till en inspelning från Grammisgalan 2003.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/kent.

Ondag 2003-06-18 19:03
Skriv en kommentar!

Kommentarer:2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Tre år sedan var det du såg Kent i Malmö. Den 27 juli för att vara exakt. Min dåvarande flickvän fyllde 20 den dagen och det firades i Malmö med Kent, Sahara Hotnights, Teddybears STHLM mfl.

Du har rätt, kidsen kommer inte att fatta ett dyft, inte förrän de är tillräckligt mogna att skaffa egna ungar kommer de att märka..

2003-06-18 21:16

1. Erik (mymarkup.net)

Det blir definitivt något att berätta! Jag var ju inte på 6:e juni-konserten, men har sett två andra grymt bra Kent-spelningar: en i Malmö för två (?) år sedan på Kalasturnén, och på Lollipop-festivalen i Stockholm, om det var 1995 eller 1996. Kidsen kommer dock inte att fatta någonting.

2003-06-18 21:08

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info