Visst minns ni Flåklypa Grand Prix?

Ni som är i min ålder (25-30) borde komma ihåg den norska filmen Flåklypa Grand Prix.Den handlar om Flåklypas orginal, cykelreparatören Reodor Fälgen som bygger en bil som ska ta upp kampen med världens racer-elit.Det är nostalgi av stora mått att se den och nu kan den köpas på Ginza, både på VHS (59 kr) och DVD (99 kr)Själv hittade jag den på Åhléns i Halmstad för 75 kr, vilket blev en bra 25-årspresent till brorsan som fyllde i söndags.

Andra blogganteckningar i kategorin Film.

Tisdag 2003-06-17 14:31
Skriv en kommentar!

Kommentarer:2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Linda: Det var något jag och min kompis som jag såg den med då i juni också reagerade på. "När var filmen gjord sa du?"

En annan kul sak var alla kända röster. Jag minns visserligen inte mer än Ernst-Hugo Järegård i hastigheten (imdb.com visar bara den norska varianten).

Sen hette ju alla förarna någonting som hade med snabbhet att göra; tysken Schnellfahren, irländaren McQuick osv. Det hade man ju ingen aning om när man såg den som liten.

Den gjorde sig bra fortfarande vilket ju inte alltid är fallet när man ser gamla barnprogram igen.

För övrigt anser jag att omsening är ett ord som borde in i SAOL. :)

2003-10-22 11:47

1. Linda (Lindas Webblogg)

Hej
Halkade in på det här gamla goda inlägget av en slump och måste bara säga att Flåklypa är en film som inte GÅR att glömma!! (typ) Jag har velat se om den sen jag såg den på bio på 70-talet och hyrde den för kanske 2 år sedan.

Det som jag med allvarsam förtjusning minns från denna omsening (vilket ord!) är nyhetssändningen som de ser på TV. Om läget i mellanöstern. Den scenen kunde lika gärna ha gjorts idag. Dagsaktuell. Flåklypa har på något sätt aldrig gått ur tiden, även om jag hoppas att det en dag skall vara ett helt annat läge i Mellanöstern.

2003-10-22 11:11

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info