Skönt besked!

För alla oss som har Rögle i hjärtat är namnet Kenny Jönsson något alldeles speciellt. Han debuterade i A-laget innan han fyllt 18 år, var en av lagets bästa backar de två säsongerna som först ledde till avancemang till Elitserien (nuvarande SHL) och sen även en säsong i nämnde serie. Detta var i början 1990-talet och efter det försvann Kenny till NHL i tio säsonger.

Han sa hela tiden att han ville avsluta sin karriär i Rögle, men det är många spelare som säger sig vilja avsluta sin karriär i moderklubben och sen kommer tillbaka när bäst-före-datumet egentligen passerats.

Kenny var på toppen av sin karriär när han kom tillbaka i mitten av 00-talet. Han blev utsedd till OS bästa back 2006 och spelade då med Rögle i Allsvenskan. Två år senare var han med och tog upp laget till Elitserien.

Karriären avslutades 2009 och sen dess har han bland annat haft olika träningsuppdrag, senaste i Skånes TV-pucklag.

I höstas under just TV-pucken så kollapsade han. Det rapporterades om blodförgiftning och att han var mycket trött och inte orkade träffa någon utanför familjen osv.

Sen blev det tyst. Och jag är nog inte ensam om att ha funderat över hur det har gått, hur han mår. Så sent som igår var jag nära att slänga iväg en tweet till Daniel Rooth, sportchef på Helsingborgs Dagblad och erfaren Rögleskribent för att höra vad han visste.

Men idag kom svaret i form av en artikel av just Daniel Rooth.

Kenny har drabbats av Crohns sjukdom och mår mycket bättre idag men räknar inte med att vara helt återställd förrän om en månad. Han berättar också att det kunde ha fått värsta tänkbara utgång, så det är skönt att höra att han är på benen igen.

Krya på dig, Kenny.

Andra bloggar om: , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2016-01-22 17:12
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info