Nio år sedan uppsägningen

Idag är det nio år sedan Båstad fick det chockartade beskedet att ett av kommunens största arbetsgivare och min dåvarande arbetsplats Eljo skulle läggas ner och produktionen flyttas utomlands.

Så här skrev jag då.

För mig personligen var det dock det bästa som kunde hända. För även om jag hade börjat söka jobb i Malmötrakten (jag hade precis träffat Elin som bodde där, och satt faktiskt på en anställningsintervju när telefonen ringde och jag fick reda på att vi i kvällsskiftet skulle infinna sig på jobbet tidigare pga ett informationsmöte där vi fick beskedet om nedläggningen) så var de jobb jag sökte liknande fabriksjobb som jag redan hade och det var inte alls utvecklande för mig.

Men jag hade tur och fick jobb på Universitetsbiblioteket i Lund där jag fortfarande jobbar bara några månader senare.

Jag hade ju tidigare gjort deras bokningssystem för grupprum (som jag bland annat skrivit om här och här) som timanställd och bara en månad efter det att min uppsägningstid på Eljo gick ut så kunde jag börja jobba på UB.

Det är lite synd att Facebook inte fanns vid tiden för nedläggningen för alla var vi i stort behov av att hitta en mötesplats där vi kunde se vad som hände med alla. Jag programmerade ett forum för ändamålet men vi var nog bara ca 10% av alla anställda som skaffade inloggning dit.

Visst har det gjorts Eljosidor i efterhand, men då var behovet inte lika stort längre, de flesta hade gått vidare med sina liv och hittat nya arbeten och gemenskaper.

Och Båstad klarade sig också ganska bra ur krisen. I Eljos lokaler finns det nu en företagsby med mer än 60(!) olika företag.

Andra bloggar om: , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Fredag 2016-01-22 17:51
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info