18 saker som hände mig under 2015

Ah, fredag! Årets första helg är här!

Egentligen skulle man vilja ha alla 52 helgerna på rad efter varandra, men då hade man å andra sidan haft alla arbetsdagar i rad resten av året så det är nog ändå bra att man inte kan välja.

Häromdagen såg jag att jag i början av 2008 bloggade om tio saker som hände mig under 2007 och blev sugen på att göra en liknande lista över 2015.

Men det tog några dagar att fylla upp den då mitt minne inte hade min blogg att ta stöd av. Bloggandet kom ju inte igång igen förrän i november.

Men nu har jag en färdig lista och det hamnade till slut faktiskt 17 saker på den.

15 februari: Jag och Elin sätter upp vår första egna föreställning i form av 101 saker du inte visste om Eslöv, en föreställning i två akter på Medborgarhuset i Eslöv som lockar ca 150 personer.

21-22 mars: Jag är i Linköping och träffar mina två bröder på tu (tre?) man hand för första gången på väldigt, väldigt länge, kanske är det första gången sedan vi flyttade hemifrån i slutet av 90-talet.

29 mars: Jag satt hemma hos en kompis och såg Rögle slå Västerås med 2-0 vilket innebar avancemang till SHL!

9-16 april: Jag är ute på turné med bland annat Anna-Lena Bergelin (tidigare Brundin), en turné som började redan 2014 då vi besökte 10 orter under två veckor.

4-6 maj: Min far kommer ner till oss och hjälper oss att bygga ett staket runt tomten då Hampus börjar bli mer och mer rörlig och kommer att börja utforska trädgården till sommaren. Då är det bra om han inte kan springa ut på vägen. Eller in till grannen.

6 juni: Jag var på bröllop utanför Trelleborg där Jenny & Daniel gifte sig. Det kändes som jag varit där förut och innan kvällen var slut hade jag och Elin kommit fram till att det måste varit där Elin uppträdde en av de första gångerna jag följde med henne och såg henne göra ett företagsjobb (standup). Detta måste ha varit i slutet av 2006.

23 juli: Jag står på scen inför drygt 500 personer på Landskronakarnevalen där Teckomatorps Humorfabrik arrangerar föreställning med bland andra Al Pitcher.

25 juli: Jag och min familj firar våra födelsedagar (jag och Elin fyllde 40 under året och vår son Hampus fyllde 2) på Folkets Hus i Teckomatorp tillsammans med släkt och vänner.

1 augusti: Jag besöker Torrlösa Happening för första gången. Detta är en konstutställning/konsert/happening/allt möjligt hemma i trädgården hos Bengt Backlund. Ända sedan jag och Elin arrangerade standup i Teckomatorp för första gången 2012 så har Bengt hjälpt oss med marknadsföring och vi har varje år sedan dess planerat för att se vad det är som händer hemma i hans trädgård, men det har aldrig funkat förrän 2015.

22 augusti: Jag fyllde 40 år och samma sommar fick vi ny hastighetsbegränsning genom byn. Japp, 40 där också.

30 augusti: Jag var kommentator på Torpaloppet.

5 september: Jag besökte och uppträdde på Lund Comedy Festival.

7-13 september: Jag höll i kontot @Sweden på Twitter och hade för en vecka över 80 000 följare.

3 oktober: Åkte Öresund runt med familjen. Åkte Metro utan förare vilket var en häftigare upplevelse än jag vill erkänna. Detta var på den tiden kan man kunde åka över bron utan ID-handlingar...

22 oktober: Arrangerade föreställning med bland andra Lennie Norman i Teckomatorp inför ca 150 personer.

1 november: ASP stängdes ner på mitt webhotell och majoriteten av mina sidor försvann. Endast Kändisars Födelsedagar, Sedelprojektet, Min standupsajt och Klocklös i Tiden startade upp i nya PHP-versioner. Började blogga igen här också.

6 december: Var med i ett bejublat Lucia(upp)tåg i Folkets Hus i Teckomatorp under skyltsöndagen.

8 december: Flyttade in i nya lokaler på jobbet på Universitetsbiblioteket i Lund. Det är femte stället i huset jag jobbar på sedan jag började här 2007. (Klicka här om du vill jobba med mig! Sista anmälningsdag 18/1.)

Vad hände dig under 2015? Kommentera gärna, eller länka till din egna blogganteckning!

Andra bloggar om: , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Fredag 2016-01-08 18:22
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info