Det är klart man hänger med!

Jag hade ett samtal med en vän på jobbet idag på lunchen. Naturligtvis handlade en del av samtalet om kriget i Irak. Jag kom ofta med kommentarer som började med orden "Jag läste någonstans.." och när jag senare funderade över var jag hade läst detta kom jag fram till att många saker var hämtade från blogosfären. Det handlade till exempel om det värsta som kan hända.


Tidigare fick jag all nyhetsinformation via Aftonbladet.se eller Text-TV. Jag ville ha lättillgänglig och kort koncis information. Sedan jag hittade bloggar som Förvetet, Blind Höna, I Dåligt Sällskap och Drullestigen så börjar det plötsligt finnas tankar bakom texten och skillnaden är enorm. Aftonbladet och Text-TV slevar upp nyheterna som om de vore skolmatsalens pulvermos man serverade medan bloggarna serverar nyheterna om inte på silverfat så i alla fall på porslin av ädlare snitt än skolmatsalens dito.


Personligen tycker jag att politik är det tråkigaste som finns, men så har jag hittills bara tagit del av det som serverats i "skolmatsalen".


Imorgon vid den här tiden sitter 15-talet bloggare och äter middag tillsammans. Vem vet, kanske diskuteras just detta inlägg? :)

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Tisdag 2003-03-25 19:44
Skriv en kommentar!

Kommentarer:4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Thorvald:
Du har bara en fjärdedel av mina förväntningar på dina axlar. Jag vill inte vara en börda för någon och därför delade jag upp förväntningarna mellan fyra bloggar. Smart va? :)


2003-03-26 09:07

3. Thorvald (Förvetet)

Jag tackar för det positiva omdömet. Men vilket ansvar du lagt på mina axlar! Nu är jag ju tvungen att tänka på att uppfylla dina förväntningar också, jag som hade fullt upp med mina egna ;-)


2003-03-25 23:17

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Jag minns när Lady Di dog. Det fick jag reda på via en topic på en IRC-kanal. Det var första gången jag fick reda på en stor nyhet via internet. På sistone har det blivit vardagsmat. Mordet på Serbiens premiärminister (var det väl?), krigsutbrottet förra veckan osv. Men mycket annat också så klart. Jag hade säkert inte bänkat mig framför nyhetssändningarna igår för att få se Michael Moores tacktal på Oscarsgalan om inte så många skrivit om det i sina bloggar.

Hoppas sushin smakar imorgon!


2003-03-25 20:44

1. Erik (mymarkup.net)

Jag håller helt med om att webbloggar utgör en nyhetskälla i allt högre grad, rent vardagsmässigt. Idag sa jag "Jag läste någonstans att det är våffeldagen idag" och det slog mig att det inte alls var i DN eller något, utan i en blogg någonstans (inte så viktig händelse kanske, men illustrerande). Vi kommer säkert diskutera det här inlägget imorgon, och jag hoppas verkligen det dyker upp 15 personer. :-)


2003-03-25 20:40

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info