Stockholmsbesöket, måndag

Dagen började 06.00 då klockan ringde. För andra gången skulle vi packa och göra oss i ordning för att förhoppningsvis kunna ta tåget hem. Elin hade inga större förhoppningar och tyckte vi lika gärna kunde lämna resväskorna i lägenheten eftersom vi ändå bara kunde boka om biljetterna, men jag tyckte det var dumt att chansa.

Väl på Centralen visade det sig att vårt tåg gick! Men bara till Nässjö.. Hur gör vi nu då?

Min bror och en kompis till Elin bor båda i Linköping som skulle passeras på vägen så vi bestämde oss för att åka dit.

Vi letar upp våra platser och ser att SJ återigen har gett oss skilda säten, precis som på uppresan. Ska det vara så svårt att placera oss bredvid varandra!!?

Dessutom hade vi hamnat i en djurvagn och tjejen bakom oss hade en lurvig hund med sig som säkert skulle komma att ställa till problem för oss (både jag och Elin är pälsdjursallergiker..) senare på resan. Vi pratade lite grand med hundägaren och förklarade att vi hade fått skilda platser och att en av oss egentligen skulle sitta bredvid henne men att vi hoppades att det skulle gå bra att byta med den som skulle ha den plats som vi nu ockuperat.

Det skulle nog gå bra, trodde tjejen, om den personen inte också har hund. Det hade hon..

För någon minut senare kom en tjej och ville ha platsen Elin satt på. Hon förstod inte svenska. Hon hade hund. På knacklig engelska försökte jag förklara problemet (hade jag ännu inte sett att hon hade hund) men till slut hamnade jag bredvid tjejen med lurviga hunden. Jag behövde dock inte sitta där särskilt länge.

För plötsligt stormar den engelsktalande tjejen ut igen. Elin berättar att eftersom SJ bara gått ut med information om att tåget bara går till Nässjö på svenska så hade visste hon inte det. Hon hade ingen aning om att det varit oväder i södra Sverige.

Jag satte mig bredvid Elin igen som dock föreslog att vi skulle sätta oss i bistron och vänta på konduktören där och kolla om vi kanske kunde få andra platser.

Det fick vi.

Strax därefter ringde jag jobbet och förklarade att jag antagligen skulle bli sen. (Jag börjar 15.45) Jag hinner inte mer än avsluta samtalet förrän mobilen ringer. Det är farsan som undrar hur vi ska komma hem.

Jag berättar att tåget bara går till Nässjö men att vi tänker åka till Linköping och träffa min bror eller Elins kompis. Han berättar att hela Örkelljunga (där han bor) är strömlöst så han skulle inte ha något emot att tillbringa några timmar i en varm bil och hämtar oss därför i Nässjö. Vilken superfarsa va?

Efter att ha lämnat av oss i Malmö (jag hade min bil där) och så kör han hemåt. Jag gör likaså och trots allt strul stämplar jag in 15.47. Senare på kvällen ringer farsan och berättar att strömmen kommit tillbaka hos honom några minuter innan han kom hem. Tajming!

Jag var väldigt trött när jag stämplade ut 01.30.. Men vilken helg det var!


Stockholmsbesöket, söndag

Stockholmsbesöket, lördag
Stockholmsbesöket, fredag


Andra bloggar om: , , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2007-01-17 14:40
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info