Pannkakor är gott!

Det är gott med pannkakor.

Gör så här:
Skär ca 400 gram benfritt kött (t.ex bog, högrev eller grytbitar av nöt, älg, kalv eller gris) i centimetertjocka skivor och sedan i 2-3 cm breda bitar. Skala och skriva fyra stycken gula lökar.

Bryn två matskedar margarin eller smör i en stekpanna. Lägg i köttet och bryn det runt om. Minska värmen. Tillsätt löken och låt den bryna tillsammans med köttet någon minut. Lägg över i kastrull eller gryta eller bryn direkt från början i en stekgryta.

Krydda med en halv till en tesked salt, en fjärdedels kryddmått kajennpeppar, två teskedar paprikapulver och lite nymalen svart- eller vitpeppar. Tillsätt en deciliter tomatpuré och 2-3 deciliter vatten.

Låt köttet bräsera på svag värme under lock tills det är mört, 30-45 min. Smaka av. Red eventuellt av med en matsked mjöl utrört i två matskedar kallt vatten. Låt koka ytterligare några minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.

Du har nu tillrett en god gulasch som du kan äta tillsammans med sallad och ris, pasta eller kokt potatis.

Själv föredrar jag pannkakor.


Andra blogganteckningar i kategorin Humor.

Måndag 2007-01-01 21:42
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info