Stockholmsbesöket, lördag

Vi sov riktigt länge på lördagen eftersom vi inte lyckades somna förrän klockan var närmare tre och dessutom var lördagens första aktivitet inte inplanerad förrän klockan 14.00 då vi skulle träffa Elins kompis Niklas.

Vi åkte ut mot Hötorget och gick sedan på ett fik där vi åt lite grand och pratade en massa skit. Så mycket skit att sällskapet bredvid oss lämnade lokalen med ilska blickar åt vårt håll faktiskt.

Efter två timmar blev det dags för mig och Elin att dra vidare mot Centralen där vi skulle träffa Sara, en annan kompis till Elin. Hon mötte oss i brandgul jacka och tog med oss till nåt ställe där vi kunde välja mellan en massa olika exotiska rätter. Jag valde beprövad tacos.

Sara berättade att hon hade två kompisar som skulle gått på förhandsvisning av repetitionerna av föreställningen Kvarteret Skatan som har premiär imorgon, men att de fått förhinder och därför fanns det två biljetter till oss om vi var intresserade. Om vi var!!

Tyvärr innebar detta att vi inte skulle hinna vara på bloggölen mer än knappt en timme och det kändes inte riktigt bra, men samtidigt vet jag att detta inte är sista gången jag har möjlighet att gå på bloggöl, men antagligen sista gången jag har möjligheten att se en gratisföreställning av Kvarteret Skatan. Jag hoppas ni som kom på bloggölen (läs mer om den på Kulturbloggen) hade överseende.

Så efter att ha träffat Annica (på tiden!), Stationsvakt, Chadie och Dana gav vi oss i Stockholmsmörkret för att stressa mot Rival.

Föreställningen var fantastiskt rolig och man hade fått in en hel del nya karaktärer. Eftersom Vanna Rosenberg inte kunde vara med har Cecilia Frode hoppat in och får visa att hon har en komisk ådra. Jag har tidigare inte sett så mycket av henne, missade t.ex Mäklarna, men passade bra i gänget.

Roligaste scenerna är nog de med hiss-skötaren Gert och hans kompis Willie, Johan Glans misslyckade värstingkaraktär, revynumret och Anna Blombergs och Cecilia Frodes tonårstjejer.

Fast mest skratt fick nog Johan Glans. Vid ett tillfälle säger David Batra fel namn varpå Johan rättar honom. Publiken skrattar. Sen säger Johan nåt i stil med "skit samma, det är ändå gratis." och får ännu mer skratt och applåder. Improvisation när den är som bäst!

Efter föreställningen skyndar vi vidare för att missa så lite som möjligt av det som händer på Norra Brunn. När vi kommer fram håller Hasse Brontén på att köra sitt slutnummer så vi fastnar i entrén några minuter innan han är klar.

Efter Hasse är det paus så vi hinner få några ord med honom och kvällens andra två komiker, Björn Gustafsson (nej, inte Dynamit-Harry) och Adde Malmberg som är huvudact den här kvällen också.

Björn hade jag aldrig hört talas om tidigare, men var riktigt bra. Jag hade gärna sett honom köra mer än de fem minuter han hade innan Adde gick på.

Efter föreställningen stannade vi och pratade lite grand med komikerna, bland annat Kristoffer Appelquist som trots ganska mycket TV-tid i TV4s 100% var helt okänd för mig. Det skulle bli mer av Kristoffer på söndagen.

Jag tror inte jag hade lyckats smälta alla intryck och somnat förrän klockan var närmare fyra den natten...

Stockholmsbesöket, söndag

Stockholmsbesöket, fredag
Stockholmsbesöket, fredagAndra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2007-01-17 13:58
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info