Stockholmsbesöket, söndag

Söndagen inleddes i packandet och städandets tecken. Vi hade lånat en övernattningslägenhet som mitt jobb förfogar över som mest används av säljare, men har man tur är den ledig när man besöker Stockhom och då kan man få låna den.

Strax efter ett stövlade vi in på Norra Brunn för tredje dagen i rad. Den här gången var det inte för att se stand up utan för att ta del av den brunch som Norra Brunn bjöd sina komiker och deras familjer på för att fira säsongsstarten.

Vi bjöds på väldigt god mat och jag hade turen att hamna inom samtalsavstånd med två av mina favoritkomiker, Lasse Karlsson och Henrik Elmér och efter att tyst ha lyssnat på när de hälsat och pratat med Elin (alla känner (till) alla i den här branschen) så hamnade även jag snart i samtal med dem.

När jag nämnde för Henrik att vi haft mailkontakt för några år sedan då han hittat min dagbok där jag skrivit uppskattande om han framträdande på Släng dig i brunnen så kom han faktiskt ihåg mig.

Kul för mig, mindre kul för honom eftersom det måste innebära att det inte är så många som skrivit uppskattande om honom på webben. Synd, för han är verkligen en kul komiker.

Lasse Karlsson är den komiker jag citerar mest. Fråga Elin. Jag avslöjade detta för Lasse och Elin frågade vad hon skulle göra. Lasse tyckte hon skulle uppmuntra mig för man kan inte få för mycket av Lasses humor. Så sant!

När klockan närmar sig halv fyra börjar vi bryta upp för att åka till Centralen och därifrån ta tåget hem. Är ni säkra på att tåget går, undrar Lasse.

Vi hade inte hört någonting om ovädret i södra Sverige men via Lasses mobil fick vi reda på att de två tidigare tågen till Malmö var inställda. Det stod dock ingenting om vårt på SJs hemsida så vi chansade. I värsta fall fick vi boka om våra biljetter. Det blev i värsta fall...

Tåget var inställt och istället bokade vi två biljetter med 07.20-tåget dagen efter och åkte tillbaka till lägenheten och hoppades att ingen säljare skulle använda den utan att vi kunde ha den en natt till. Det kunde vi.

Väl tillbaka i lägenheten började vi spåna på vad vi kunde göra av resten av kvällen. Elin kom att tänka på Big Ben som kör stand up på söndagar. Hon ringde dit, fick köra fem minuter så vi begav oss dit.

Elin hade förberett mig på att det var en rookieklubb så jag hade inte förväntat mig att ha hört talas om någon som skulle köra, men det visade sig snart vara fel.

De som jag fick se var förutom Elin, Hans Carstensen, Achmed Omar, Ingela Wall, Isak Jansson, Maggan Hammar, Kristoffer Appelquist, Anders Celin, Mikael Koppelman, Petra Mede, Ami Hallberg och David Druid.

Förutom dessa träffade jag också Lasse Nilsen, Hasse Brontén och Niclas (Elins kompis som vi träffade under gårdagen) så det var riktigt komikertätt.

Kristoffer Appelquist var den som imponerade mest på mig. Jag skulle nog vilja påstå att han var minst lika bra som många andra av mina favoriter.

En dag ska jag rangordna dem.

Trots att vi behövde gå upp klockan sex på måndagen somnade jag inte förrän klockan var över två..


Stockholmsbesöket, måndag
Stockholmsbesöket, lördag

Stockholmsbesöket, fredag


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2007-01-17 14:25
Skriv en kommentar!

Kommentarer:9. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Tack Henrik, du har gjort min kväll!

Ja, det där med smileys är svårt ibland. :)

2007-02-11 19:50

8. Henrik Elmér (Flinkultur)

Den där smileyn funkade visst inte, så jag gör en vanlig smiley i stället.

:o)

2007-02-11 19:20

7. Henrik Elmér (Flinkultur)

Ok då, men bara för att det är du.

(Och för att få ett slut på den här tragiska konversationen)

3D Spinning Smiley

2007-02-11 19:18

6. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Men vi måste ju kunna komma överrens på något sätt.. Om jag skickar över sju sorters kakor till dig? Deal?

(Min farmor kan baka.)

2007-02-09 15:19

5. Henrik Elmér (Flinkultur)

No fucking deal! :)

2007-02-09 14:41

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Men Henrik, gör du inte annat än googlar på ditt namn för att se vad folk skriver om dig? Om du slutar ego-googla så slutar jag skriva om dig. Deal? :)

2007-01-29 12:38

3. Henrik Elmér (Flinkultur)

Vem är du egentligen?

Sluta skriv om mig hela tiden!

2007-01-28 20:57

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Ja, jag tycker också Big Ben var en mysig klubb. Tack Per för att du inte lät oss åka hem utan gav oss möjligheten att upptäcka denna klubb! (Fast var du tvungen att ha ner så många träd?)

2007-01-26 16:42

1. Elin (Hemsida)

Ja, det var en schysst avslutning på helgen! Big Ben är verkligen en toppenklubb, dit måste vi försöka ta oss fler gånger. Vi får tajma det med en storm ;-)

2007-01-18 16:39

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info