Min summering av BloggForum 2.0

Jag brukar inte gå upp klockan halv sju på lördagmorgnarna men den här helgen började annorlunda mot andra helger. Ja, hela helgen var ovanlig mot vanliga helger.

Jag fick skjuts till flygplatsen av min snälla mor som inte hade något emot att stiga upp tidigt för att köra sin son när han skulle till Stora Staden. Och detta trots att jag inte skulle hinna hem i tid att fira Mors Dag. Vilken klippa hon är.

Flygturen gick så där. Jag har inte flygskräck men den här gången var det lite för spännande för min smak, trots att luftgroparna varken var fler eller värre än vanligt. Men ner kom jag och snart satt jag på flygbussen till Centralstation.

Eftersom jag var ute i god tid och vädret var precis så fint som jag hade hoppats och metrologerna lovat så tog jag en promenad till övernattningslägenheten på Kungsholmen. Tömde ryggsäcken på onödiga prylar och ringde och kollade hur Håkan hade det. Vi hade besämt att träffas innan forumet skulle börja och han hade dessutom tackat ja till erbjudandet om att sova över i lägenheten som min arbetsplats så generöst lånade ut.

Efter det tog jag den lite längre promenaden, det tog nog uppemot en timme, till Karlavägen. Men jag hade skrivit fel nummer och blev väldigt konfunderad när jag kom fram till bostadshuset på Karlavägen 101. Men tanken på att jag skrivit fel adress slog mig inte så jag ringde Håkan igen (enda bloggforumdeltagaren som jag hade telefonnummer till då) och sa att porten var låst och att jag inte kom in. Han sa detta till Stefan, en av arrangörerna, som stod i närheten. Det tyckte han var konstigt då den borde vara öppen. Håkan frågade om jag stod utanför 104 vilket jag alltså inte gjorde.

Hur som helst, jag skyndade bort till 104:an istället när jag insett mitt misstag och snart prickade Mark av mig på listan över anmälda deltagare. Steffanie skyndar till och hälsar mig välkommen. Vi träffades redan för två år sedan på en bloggmiddag i Malmö. Hon pekar bort mot en man som nyss köpt en kopp kaffe och frågar om jag vet vem det är. Det vet jag inte. "Bengt O Karlsson" säger Steffanie. Oj, tänker jag. Honom måste jag hälsa på, säger jag och går iväg. Bengts När jag ändå har ordet var en av de få bloggar som fanns när jag startade Klocklös i Tiden och i börjar hade vi en hel del diskussioner om musik och sport bland annat även om han då bloggade som sitt alter ego Klipspringer.

"Hej Bengt" säger jag och presenterar mig som Mats på Klocklös. "Ja, jag ser det." säger Bengt. Det blir inte sista gången jag hör det under dagen. Vi går och sätter oss vid ett bord och pratar bland annat om hockey-VM som nyligen avslutades i Bengts hemstad Wien. Jag tittar mig samtidigt omkring för att se om det dykt upp någon bloggar jag känner igen. Jag upptäcker Martin och Åsk några bord bort men i övrigt är det väldigt många okända ansikten konstigt nog.

Plötsligt knackar någon på min axel. Jag vänder mig om och där står en tjej som säger "Jag känner igen dig". "Vad kul!" säger jag och funderar över vem det är. "Tyvärr kan jag inte säga detsamma" får jag till slut avslöja. Karin, säger hon. Vi träffades på hennes jobb för lite drygt ett år sedan då jag och min kompis David besökte Karolinska Institutionen då han kände lite människor där, bland annat Karin. Att hon var tjejen som bloggade på Issambre hade jag ingen aning om då och att jag var Klocklös-Mats visste hon inte heller.

Att jag inte kände igen henne meddetsamma måste bero på att hon blivit ett år snyggare sen sist. Hur som helst, hon gör oss sällskap vid bordet och vi pratar tills det är dags att gå på första paneldebatten. (Även Bengt kom och hälsade medan vi satt vid bordet men försvann lika snabbt.)

Håkan, Emma och Rebecca sitter i panelen och Stefan är moderator. De sköter sig, liksom alla övriga deltagare i övriga debatter, mycket bra.

Eftersom jag var mer intresserad av att träffa bloggare än att lyssna på paneldebatterna (även om jag naturligtvis tyckte att debatterna också var intressanta) så blev de där femton minuterna mellan varje paneldebatt väldigt korta. Jag minns att jag till exempel står i kön för att köpa lite fika när jag hör Johnny Stationsvakt säga till Bengt att han är på väg hem för att flytta. Jag ger genast upp min plats i kön och i det närmaste springer fram till honom och säger "Hej Johnny, Mats - Klocklös, jag hörde du skulle gå hem så jag var bara tuvngen att hinna säga hej." Jag minns inte mycket av det korta samtalet mer än att jag efteråt sa till någon att han verkligen är en förlängning av sin blogg.

Under två av paneldebatterna har jag sällskap med Martin som lätt har dagens coolaste T-shirt: "När du sover tittar jag på KVINNOFÄNGELSET!"

Strax innan sista debatten får jag sällskap av Karin igen och även av Erik, den andra arragören av forumet. "Var är Azzman?" frågar jag och Erik skrattar lite. Ni minns kanske förra årets aprilskämt?

Karin och Erik hamnar bredvid mig under debatten med flest skratt då Per Gudmundson visar sig vara en rolig och snabbkäftad person. Annica skriver t.ex att han skulle kunna knäcka extra som stå upp-komiker. Mycket möjligt men ska han uppträda för ickebloggare får han nog ändra materialet en smula för det var en hel del interna saker.

I samband med sista debatten kommer jag att tänka på att jag har med mig en del exemplar av mitt band Cosmic Reliefs album Swedish Voodoo så jag ger bort varsitt till kulturpersonen Karin och till arrangören Erik.

Snart börjar det bli dags att bege sig till en närliggande krog men jag ska bara ta upp lite saker som hände innan dess men som jag har lite dålig uppfattning om när de hände.

Jonas tog en del kort och där jag hamnade som motiv och jag kunde inte låta bli att höja handen till hälsning varje gång han gjorde så. Inför den sista debatten tror jag det var kommer jag inom hälsningavstånd och hälsar "Mats - Klocklös" och får återigen höra "Jag vet." I samma veva dyker ett annat bekant ansikte upp men som jag inte lyckas placera förrän den skakande handens ägare Hakke presenterar sig. Hans skakande hand berodde på att han höll i min lika mycket skakande dito. Senare fick jag tillfället att prata lite mer med honom och han verkade vara en skön lirare.

Även Stefan var en ny bekantskap som verkade väldigt sympatisk. Jag tror det var honom jag pratade med när ett bekant ansikte dyker upp framför mig och säger "Är det inte..?" varpå jag fyller i Monica? "Mats?" frågar hon. Jo, visst är det vi. Hon är på väg ut för att hinna ta ett bloss innan det är dags för en ny paneldebatt så vi hinner inte mycket mer än säga hej och kul att ses.

Jag minns också att första gången jag ser Håkan på forumet är när han kommer fram till mig och säger "Hej Mats. Hej då, Mats." och sedan skyndar bort igen för att förbereda sig för sitt paneldeltagande. Han stannar upp halvvägs och jag säger nåt i stil med "Hej Håkan. Hej då, Håkan. Gå du, vi ses sen."

En annan sak jag minns vagt är att jag pratar med Erik Starck och att jag blev presenterad för Erik Stattins sambo. Hennes namn har dock hunnit falla bort...

Jag hade gärna velat hälsa på Annica vars HTML-skola är den största anledningen till att jag lärde mig HTML. Hon har svarat på många av mina frågor och min dagbok var en av dem hon länkade till från sin länksamling Dagbok på nätet. Vi har dessutom newfoundlandhund som gemensam nämnare och jag har läst hennes dagbok sedan jag själv började skriva i början av 1998. Tyvärr såg jag henne bara vid något enstaka tillfälle och då var hon i full fart på väg någonstans så vi han aldrig hälsa. Men nästa gång så.

Så blir det då dags att ge sig iväg till Östergök i närheten. Jag har sällskap med Martin, Hakke, Håkan och Stefan till en början, men snart försvinner Håkan och Stefan iväg i förväg och vi får sällskap med Håkan Jacobson en kort stund.

När vi kommer fram till Östergök är det väldigt mycket folk där och det är svårt att hitta sittplats. Till slut hamnar jag och Martin i baren bredvid Åsk och hennes ännu icke bloggande kompis Maria. Vi fyra hamnde snart kring ett bord som blir ledigt. Vi snackar mycket om allt möjligt, bland annat om det fantastiska spelet Stugan vars fantastiskhet jag helt missat eftersom jag inte hört tals om spelet tidigare men jag förstår av Martins, Åsks och Marias engagerade och uppskattande ord att det måste vara fantastiskt.

Vi ser också världens minsta flashmob då en kvinna med regnrock plötsligt ställer sig och tittar in genom fönstret till lokalen, rakt framför Martin. Sen försvinner hon bort igen.

Monica kommer förbi och undrar om jag inte ska ha en ny tävling på bloggen snart, en där man inte kan fuska. Hon syftade naturligtvis på min ordbyggartävling och på att Håkan och Martin använt program för att hitta så många ord som de gjorde.

Jag svarade att till nästa tävling ska man skicka in sitt filmade manus. Monica skrattade nöjt då hon naturligtvis ligger bra till tack vare Tomten är far till alla barnen.

En stund senare när jag återigen pratar med Martin, Åsk och Maria så ropar någon på mig. Jag tror det är Coola Morsan som gör mig uppmärksam på att Håkan och Emma vinkar åt mig.

Eftersom Emma är en av de personer jag under hela dagen väntat på att få tillfälle att prata med och jag ser att det blivit en plats ledig vid hennes bord så går jag bort och sätter mig.

När hon blev presenterad under den första paneldebatten så berättar moderatorn att hon släppt två skivor vilket jag reagerar på. Vadå två? Jag känner bara till en. Jag berättar historien om hur jag fick reda på hennes existens och frågar henne lite grand om den andra skivan och om hennes musik i stort. Hon berättar att hon funderar på att ta upp musikkarriären igen och att hon har en spelning inplanerad i sommar. (Den låter jag henne skriva om själv innan jag skriver mer om den.) Som vanligt när man pratar med proffs (Stockholm Records ÄR ett stort skivbolag) så känns det dumt att komma dragandes med sina egna amatörmässiga alster i samma genre men eftersom vi verkar ha samma inställning till musik så kan jag inte låta bli att berätta om Cosmic Relief. Hon verkar väldigt intresserad så jag går och hämtar vad jag tror är mitt sista medhavda exemplar som hon får.

Under kvällen hinner jag också prata en hel del med Steffanie, bland annat om vårt gemensamma intresse löpning. Min träning ligger i och för sig nere nu, mest beroende på att jag börjat spela korp-fotboll och inte orkar både spela fotboll och löpträna.

Jag pratar också lite grand med Jonas som frågar lite grand om Elin Sigvardsson. Jag berättar också historien om hur jag upptäckte Mines skiva som är helt och hållet Jonas förtjänst.

Henrik växlar jag också några ord med och även Kal hann jag hälsa på innan kvällen var över.

Till sist sitter en trött Mats, Håkan, Erik, Fredrik och Coola morsan kvar. Håkan beställer en taxi och sen åker han och jag till övernattningslägenheten. Det blir en del nattsnack både på väg till, och sedan också i, lägenheten men eftersom jag väldigt snabbt börjar tappa väldigt mycket ord när jag ska säga något (vilket inte berodde på överdrivet alkoholintag, snarare underdrivet, utan istället på sömnbrist, näringsbrist och.. Jag kommer inte på nån mer brist. Bristbrist.

På söndagen sover vi länge, ringer sedan till Erik Starck, Erik Stattin och frågar hur det blir med bloggpicknicken som det pratades om sent på lördagkvällen. Det verkade som om alla hade glömt bort den, men vid ett satt i alla fall jag, Håkan, Jonas och även Tommy som inte var med Bloggforum och fikade vid Vinterviken.

Efter någon timme börjar det bli dags för mig och Håkan att bege oss till Centralstation igen för att ta tåget hem. Jag bjuder Håkan på fika på tåget som tack för att han betalade våra gemensamma taxiresor som tack för att han fick bo gratis i övernattningslägenheten. Tyvärr blev jag åksjuk av att se det svischande landskapet utanför fönstret samtidigt som jag försökte sortera alla mina svischande tankar i huvudet så någon andra fika blev det inte.

Applåder och uppskattande hejarrop till dig som orkade läsa alltihop!
*applåder och uppskattande hejarrop till dig som orkade läsa alltihop!*

(Vill du läsa vad andra Bloggforum-deltagare skrivit om Bloggforum? Klicka då in dig på Bloggforum.se.

Stort tack till Stefan, Erik och alla andra som var med och hjälpte till att göra evenemanget möjligt!)


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Måndag 2005-05-30 20:19
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Monica (Mitt Aktuellt)

Klart jag orkade läsa hela! Men jag är ju van vid långa inlägg eftersom jag skr - hm.

Kul att träffa dig, impad av att ni kom så långväga ifrån, och Martins t-shirt var skitcool. Glömde säga det. Men sen blev det lite tvärstopp. Både Emma och du har gett ut skivor!?!? Hur har jag kunnat missa det..?2005-05-30 22:14

2. David Hansson

Ja, det verkar mycket kul att ha varit på bloggforum.

2005-05-30 22:18

3. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Monica: Jag ville verkligen inte missa "firmafesten" igen. Förra forumet missade jag och när jag läste allt kul som hänt efteråt så lovade jag mig själv att se till att komma iväg nästa gång. Och det gjorde jag. :)

Emma har gett ut skiva. Mitt band har spelat in skiva. Hon är den stora artisten i sammanhanget, mitt band är bara två glada amatörer som bränner (CD) hemma. :)

2005-05-30 22:19

4. Håkan Kjellerstrand (hakank.blogg)

Mats: Vadå lång? Det är en härlig och mustig redogörelse, och i sann bloggsk anda: Både personligt och privat samt länkar till både personer och känslor.

Synd att du blev åksjuk; det blev ingen andra fika för mig heller däremot många mil musik.

Och tack själv (i någon iteration som jag har svårt att hålla reda på nu).


2005-05-30 22:42

5. Annica Tiger (Annica Tigers blog)

Vi får ta det nästa gång Mats! Trevlig sammanställning du hade gjort. Den som inte var med lär bli sugen att kanske delta nästa gång.

Annica

2005-05-31 04:55

6. Åsa (http://zyrenna.webblogg.se/)

Jag har också orkat läsa till slut.

Har Håkan inspirerat dig till utförliga referat och samtidigt förkortat sina egna?

2005-05-31 05:26

7. Håkan Kjellerstrand (hakank.blogg)

Åsa: Vad gäller Håkans förkortade referat så hade han lovat både sig själv och andra att inte skriva någon utförlig redogörelse, dels för att inte skräpa ner Internet, dels för att ett sådant skulle ta minst en vecka att skriva, samt att sessionerna är självdokumenterande (när de nu läggs ut på nätet). Å andra sidan är det inte för sent än att skriva ett sådant.

Det kan dock litas på att andra bloggarminglar kommer att oförtrutet rapporteras från.2005-05-31 07:02

8. Johnny (stationsvakt)

Shit! Klart bästa post-Bloggforum-posten hittills. Kul och bra läsning.

2005-05-31 09:45

9. Erik Starck (Framtidstanken)

Tjena,
synd man missade picknicken. Spenderade söndagen som en äkta turist bland aporna på Skansen och Gustav Vasa på Nordiska museet istället. :)

2005-05-31 10:01

10. Erik Starck (Framtidstanken)

Ser förresten fram emot att få höra Cosmic Relief and the Dung. ;o)

2005-05-31 10:05

11. Åsk (Adland)

Bäst! Trots bristbrist. :) Vet du vart den analoga bloggen tog vägen förretsne? det var väl ditt block?

2005-05-31 10:07

12. Bengt (Frihetens Vingar)

Nu känner man sig som en nybörjare igen. Allt vatten som runnit underbroarna när jag inte ens visste om ordet blogg. Kul att träffa dig Mats och synd att det finns så litet tid att prata med alla man skulle vilja prata med.

Bra post om allt som hänt dig...så kul med "firmafest"

2005-05-31 10:50

13. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

David: Ja, det var en höjdare.

Håkan: Själv fick jag ju försöka höra musik i huvudet istället. Illa med dåliga batterier..

Annica: Blir någon sugen över att dyka upp nästa gång tack vare min sammanställning så har jag lyckats. :)

Åsa: Håkan inspirerade mig faktist inte, jag började skriva och sen blev det bara mer och mer. :)

Johnny: Tack! Vilket beröm! :)

Erik: Du hade säkert lika kul på ditt håll. Jag tar med ett ex av skivan till dig på bloggmiddagen.

Åsk: Den analoga bloggen ligger hemma hos mig. Innehållet lär skarpbloggas under kvällen. :)

Bengt: Tiden var ett problem ja, men som jag sa till någon, det är nästan bättre att det är ont om tid istället för lång tid då en viss mättnad antagligen infunnit sig. Nu är man hungrig på att göra om det igen.

2005-05-31 12:41

14. Emma (Mine)

Hej Mats! Vilken bedrift! Du har verkligen fått med mycket i, jag håller med Johnny, den bästa posten om bloggforum! Och nu lyssnar jag på din skiva. Det är bra! Geniunt och fint. Tror att jag fattar det du sa om att det inte funkar att sjunga till. Som så ofta när man är få så börjar allt fyllas ut: du gör väldigt mycket med dina syntar! Typ både bas, harmonik och melodier: det behövs ingen sång! J-vligt bra spelar du, och jag gillar melodierna. Namnet är också bra. Ananr man en hint till http://www.comicrelief.org/?

2005-05-31 19:12

15. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Emma: Tack! Tyvärr måste jag säga att du och Johnny har fel när ni säger att min post är den bästa från bloggforum. Jag hittade nämligen http://www.agamemnon.se/Essaer/BloggforumRam.html ikväll. Den är lätt min favorit bland bloggforumsummeringarna.

Skivan ja. Jo, jag har mycket att stå i när vi spelar. Namnet kom till när trummisen och jag lämnades ensamma i studion av de övriga medlemmarna i bandet vi tidigare spelade i. Hasso, trummisen, säger något i stil med "Ska vi köra en konsert med Cosmic Relief?" Jag fattar ingenting, men han tycker att vi ska jamma lite, bara vi två. När sedan ursprungsbandet lägger ner så fortsätter vi och snart märker vi att vi inte vill ha några fler i bandet utan bygger vidare till det du kan höra på skivan.

Det blev lite långt svar det här. Vad jag menar är att cosmicrelief.org är helt oskyldiga till bandnamnet. :)

2005-05-31 19:21

16. David Pettersson (Månhus beta)

Jag håller med dig, Mats - Agamemnon-texten är bäst. Då har jag i och för sig inte bevistat engagemanget själv.

2005-05-31 19:23

17. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

David: Fast vi skriver egentligen om olika saker. Jag skriver om alla jag träffade, "Agamemnon" om paneldebatterna och analyserar dessa väldigt bra. H*n kompleterar min text bra.

2005-05-31 19:29

18. David Pettersson (Månhus beta)

Det är lite tråkigt att man inte kan länka till enstaka stycken i de olika texterna för att läsa texterna på tvären så att säga.

2005-05-31 19:35

19. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

David: Syftar du på något speciellt?

2005-05-31 19:47

20. David Pettersson (Månhus beta)

Säg att jag vill läsa allt som står om Martins tröja men inget annat än Martins tröja. Som det är nu måste jag skumma igenom alla texter för att se om det står något. Det vore häftigt om jag kunde få upp alla snuttar i alla texter som nämner just det. Det behöver säkert skapas ny teknik för att få något fungerande. En början skulle vara om man kunde länka till ett särskilt stycke i en text. Som det är nu måste skaparen ha tänkt på det och lagt in en ankare () dit jag vill länka.

Ett annat sätt vore en sökmotor för blogginnehåll. Det har ju funnits innan för den svenska bloggosfären, när kommer det igen?

2005-05-31 19:57

21. Mats Andersson (
Klocklös i Tiden)

David: Aha, du tänker så. Spontant tänker jag bara "Använd CTRL+F och sök igenom texten efter de ord du är ute efter, men samtidigt ger det ett inte helt lyckat resultat om någon t.ex skriver "tröjan" och någon annan skriver "T-shirten". Dessutom måste man ju då veta vilka som tänkas ha skrivit om T-shirten. En bloggsökmotor hade varit trevlig, ja.

2005-05-31 20:35

22. Issambre (ISSAMBRE)

Tack för skivan Mats! Den är skitbra! Kul att träffa dig var det också.

2005-05-31 22:21

23. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Issambre: Äsch, det säger du bara. :) Tack så mycket!

2005-05-31 22:55

24. Issambre (ISSAMBRE)

Nej, ju på riktigt ju. Ju.

2005-06-01 17:26

25. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Issambre: Tack, tack, kul att träffa dig också. Synd att du inte följde med till Östergök, där missade du en kul kväll. :) Jag har för övrigt haft en Les Issambres-låt på huvudet idag. Läste någonting om Track of the week.. I married the world?

2005-06-01 17:51

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info