Summering av Bloggforum 3

Dag 1 (Fredagen den 18 november)
Jag skrev något om en kul helg tidigt i fredags och nu är den snart över.

Det började redan i fredags. Jag vaknade en halvtimme innan väckarklockan behövde göra sitt jobb och efter vanliga morgonbestyr så packade jag det sista och lastade ut i bilen. Åkte de åtta milen till Hässleholm där tåget mot Stockholm hunnit bli tio minuter försenat. Tåget kom (jag noterade att vagn fyra saknades) och jag klev in i vagn sex. Min vagn. Efter mycket letande hittade jag till slut min plats. Där satt en dam.

"Är det du som är i sällskap med någon?" undrade hon. Jag blev konfunderad. Håkan skulle ta tåget från Malmö och vi hade bokat biljetter bredvid varandra, men han syntes inte till. "Ehum" sa jag när jag identifierade något på sätet bredvid damen; Håkans jacka. (Till Håkan. Ett semikolon funkar väl där? :) )

Damen hade sin plats bredvid Håkan (SJ hade numrerat om i vagnarna vilket bokningen inte uppmärksammat. Till Jonas. Detta är väl exempel på system som inte är särskilt användarvänligt? Jonas har tidigare skrivit om tveksamheter i användarvänlighet på SJ´s tåg här. Tack vare hans anteckning slipper jag nu göra fel. :)

Eftersom jag visste att även Steffanie, Erik Starck och Simon Winter skulle finnas med på tåget så antog jag att Håkan befann sig i sällskap med dessa. Detta visade sig vara fel. Lite rätt, men mest fel. Erik och Simon befann sig inte alls på tåget. Mitt antagande om att Håkan var hos Steffanie stämde däremot.

Själv blev jag sittande där jag satt. (Först blev jag morfar sen blev jag farfar, men det är en annan historia som inte är färdigskriven i mitt liv ännu.) Jag har upptäckt en otrevlig tendens till tågåksjuka som verkar bli värre i kombination med trötthet, något som infann sig så snart jag hittat och sjunkit ner på min plats. Jag hade inte fått mer än fem-sex timmars sömn under natten eftersom jag numera jobbar kvällsskift på mitt jobb och jag är en person som mår som bäst om jag får sova minst åtta timmar något som lär bli svårt den dagen jag tar första steget till att bli morfar och farfar. Förlåt, det är ett sidospår.

Sidospår tog däremot inte tåget utan det fortsatte i sakta mak (åtminstone i förhållande till tidtabellen då ytterligare minuter hade tappats på vägen.) medan jag lyssnade på barnskrik (vagnen innehöll minst två spädbarn) och jag var för tillfället ganska glad att jag ännu inte tagit första steget mot att bli morfar och farfar. Sidospår! Ständigt dessa sidospår!

Efter en stund dök både Håkan och Steffanie upp vid min plats och hann inte mycket mer än hälsa innan en fjärde bloggare dyker upp. Simon hade stigit på tåget först i Alvesta vilket Håkan (som jag redan nu grundade min information på, mer om detta senare) glömt berätta. Att Erik Starck överhuvudtaget inte skulle med det tåg vi satt på hade nog även Håkan missat. Är det okej om jag skriver det, Håkan? :)

Efter ytterligare ungefär tjugo minuters försening var vi framme i Stockholm där Simon och Steffanie försvann till (olika) sitt medan jag och Håkan tog helgens första taxi till hotellet. (Har du smält rummet än, Håkan?)

Efter lite strul med portkod (A eller B?) och funderingar som "Är det verkligen här?", "Var checkar man in?", "Hur kom vi in om det inte är här?" och "Var är här om här inte är där där man är?" så ringde Håkan numret på lappen med information om hotellet och en telefon hördes ringa någonstans i huset. Snart dök en man upp, visade oss rummet/rummen, tog betalt, gav oss nycklar, varnade för hantverkare och ombyggnad och försvann. Han varnade alltså inte för försvann utan försvann. Alltså, han försvann. Nåja..

Jag tog mina väskor och gick in med i det rum som blev mitt. Vi befann oss alltså i en trerummare med ett stort sovrum, en matsal och ett litet sovrum. Även i det lilla sovrummet (mitt) fick det plats tre sängar. När jag kom tillbaka ut i det andra sovrummet stod Håkan var och försökte smälta rummet. Det var stora rum men även om vi hade gott om plats så försvann vi ut i Stockholmseftermiddagen på jakt efter mat.

Mat hittade vi i snabbköpet. Det är så man skaffar mat nuförtiden. Ett drygt dygn senare fick jag höra att minst en svensk fru ibland säger till sin man "Du är snäll och går ut och skjuter ett lejon" medan hon ger honom soppåsen. Det är tydligen på detta sätt vi män "skjuter lejon" idag. Vi behöver ju som sagt inte skaffa mat genom att jaga längre så vi gick till det närbelägna snabbköpet.

Allt är stort i Stockholm. Det lilla snabbköpet runt hörnan var större än mitt vanliga köpcentrum hemma. Håkan trodde att det berodde på att det går 1.25 Stockholmsmeter på en Skånemeter.

Vi inhandlade bananer, te, cola, chocklad och schampoo, det sistnämnda ej för förtäring, innan vi begav oss tillbaka till hotellet.

Väl tillbaka till hotellet kunde Håkan inte smälta rummet. Han lagade dock ändå till en kopp te åt sig och sedan åt vi bananer och chocklad och pratade lite om kvällen innan vi lade oss på varsin säng och vilade lite.

Efter någon halvtimme i viloläge kom vi återigen på fötter, ringde efter en taxi och begav oss till Rörstrandsg. 9, (Hur kunde jag komma ihåg det, Håkan?) där det var för-BF på en restaurang där Stefan Geens, Per Gudmundson och videobloggarna Raymond, Anders (som ett drygt dygn senare skulle "glömma" sin namnlapp på Elverket) och Andreas väntade. Senare under kvällen dök även Jenny och Mikki (osäker på namnet), Henrik, Jyri, Erik, Eric och säkert någon bloggare till (några obloggare dök också upp men som ni vet är de farliga då de måste ha något att dölja eftersom de inte bloggar) som jag missat. Uppdatera mig gärna.

Vid midnatt tog dagen slut och de sista försvann ut i Stockholmsnatten. Jag, Håkan och Henrik delade en taxi (vilket får mig att minnas den gamla Niklas Strömstedtlåten "Sista morgonen" med textraden "Vi delade en taxi och begravde den". Ursäkta, sidospår) och efter att samtliga lyckats ta sig till rätt platser låg vi i våra ogemensamma sängar. Jag och Håkan pratade lite grand om kvällen innan vi gick och la oss, jag med den av Håkan lånade boken nöjesmatematik och Håkan med nya försök att smälta rummet.

---

Dag 2 (Lördagen den 19 november)
Min mobiltelefon väckte mig klockan åtta. Jag steg upp. Timmen därefter försvann fort och snart var jag och Håkan gåendes mot JMK och Bloggforum. På vägen passerade vi hus nummer 101 som jag stannat vid under majs Bloggforum. Nu var husets framsida dolt bakom byggnadsställningar och skynken, antagligen för att jag inte skulle gå fel i år igen.

Vi var nästan först.
Arrangörerna Stefan, Rebecca och Erik var de enda som syntes till men eftersom de var just arrangörer räknas de inte. Klockan nio skulle dörrarna öppnas och klockan nio skulle cafét på JMK öppna vilket jag tyckte var bra då hotellet inte serverade frukost och de caféer som låg på vägen till JMK inte öppnat då jag gick förbi. Snart fick jag höra att killen som skötte caféet skulle komma klockan halv tio. Han kom tio i tio och kön var fortfarande lång när första föreläsningen började. Jag hade då kort hunnit hälsa på Chadie, Månhus Beta-David och Hedgehog-Sara och säkert någon till som jag inte minns i hastigheten. Vi hade också fått fylla i ett formulär med frågor om varför vi bloggar och vilka affilite-program vi använder. Vi skulle svara enligt siffrorna ett till fem där fem motsvarade "stämmer helt" och ett motsvarade "stämmer inte alls". Tyvärr var de svarsalternativ som fanns med inte riktigt överensstämmande med den verklighet som de bloggare jag pratade om frågorna med lever i så många av oss verkar inte ha någon riktig anledning att blogga.

Hur som helst, det börjar blir dags för föreläsningarna.

Min första föreläsning handlade om videobloggar och det var norske Raymond och danske Andreas som höll i föredraget. Andreas lät bekymrad när han skulle lämna restaurangen dagen innan då hans röst höll på att braka ihop (trots att han knaprat Läkerol) men den höll, knappt med klart.

Även om jag redan för drygt två år sedan postade min första videoblogganteckning så är detta ingenting jag tänker börja med, men eftersom jag har svårt att hänga med på engelska föreläsningar (Dock inte när det gäller att lyssna till ert samtal, Stefan, det är bara att snacka själv jag har lite svårt att komma igång med. :) ) så valde jag att gå på de svenska (eller norska/danska).

Efter halva föreläsning lämnade jag lokalen och köpte en fralla och en cola på cafét. Även en onyttig frukost är en frukost. Kal Ström hade dykt upp och satt vid ett av bordet och vi började prata lite grand om videoblogging. Han tyckte att videobloggar upptar mycket tid och uppmärksamhet och är därför inte särskilt intressanta vilket han har en poäng i, men samtidigt tycker jag att de precis som bloggar kan vara ett komplement till mainstreammedia kan videobloggar vara det. Raymond visade t.ex ett nyhetsprogram från Spanien(?) som var helt okej.

Även Rebecca fanns i den nästan tomma lokalen och jag pratade lite grand med henne också när jag nu hade lite tid. Hon berättade att hon hellre besökte min kändisfödelsedagsida än de internationella som finns, av två skäl. Dels har mitt register av naturliga skäl fler svenskar men också för att de internationella är så fula! Att någon skulle besöka någon av mina sidor för att den är snyggare än en konkurrerande trodde jag aldrig skulle hända. Tack, Rebecca! :)

Innan jag hinner äta upp min fralla hinner också Henrik dyka upp. Han börjar fylla i formuläret med bloggfrågorna (som förresten skulle användas till en uppsats om jag inte minns fel) och jag frågar om han får godkänt. Vi snackar lite om formuläret och sedan går jag tillbaka till videobloggingföreläsningen och ser avslutningen.

Tillbaka ut igen vad som i fortsättningen händer mellan föreläsningarna/paneldebatterna minns jag inte så mycket specifikt ifrån men det blir naturligtvis mycket hälsande och pratande.

Nästa föreläsning jag går på är den paneldebatt som gett mig mest ångest inför årets forum; Mode! :)

De som känner mig vet att mode inte är mitt största intresse och jag har sällan koll på om mina kläder, skor, min frisyr etc är inne eller ute (Vad var det för fel på mina skor i maj, Åsk? :) ) och naturligtvis är detta inte det mest intressanta ämnet för dagen för mig.

Jag sätter mig bredvid en tjej som presenterar sig som Petra. Hon har ingen namnlapp vad jag kan se och säger inte vad hennes blogg heter så jag frågar om hon inte bloggar. Jodå, det gör hon. "En annan sida av" heter den. Jaha, säger jag, En annan sida av Petra Jankov. Hon är ett av de namn som jag känt till sedan dagbokstiden, precis som Steffanie.

Jag berättar för henne om min lilla ångest inför den här debatten och sedan sätter det igång.

Kanske var det för att detta var den debatt jag hade minst förväntningar på som gjorde att det blev så bra. Samtliga i panelen var intressanta att lyssna på och moderatern Malin höll ihop det bra.

När debatten var över kunde jag pusta ut. Min klädsel hade inte blivit utskrattad och jag kunde nu bara hoppas att det skulle bli lite varmare så att jag kunde orsaka min bloggchock. Jag var fortfarande för frusen för att visa min T-shirt...

Efter denna paneldebatt var det dags för lunch. Jag spanade efter lämpliga offer att luncha med och fastnade för Jon och Patrik. I sällskap med ett gäng tjejer går vi till Fältöversten för att hitta en restaurang. Patrik och Jon upptäcker en sushibar. "Jippi!" tänker de och travar dig. "Jippi..." tänker jag då detta inte är min favorit. Det finns en anledning till att Lars Winnerbäck rimmar sushibar med pissoar..

Hur som helst, jag följer med tjejerna till en pizzeria/pastabar istället och hamnar på så sätt vid ett bord för åtta tillsammans med sju tjejer. Jag behövde i och för sig skrämma två äldre damer på flykten för att lyckas med detta, men det var det värt. Jag hamnar i ena hörnet tillsammans med Donnasandra och Sparkle som båda modebloggar vilket för övrigt majoriteten vid bordet gjorde. Även Hedgehog-Sara satt vid bordet och vi pratade lite kort om Leksands öde i elitserien.

Dagens tredje föreläsning/paneldebatt handlade om media och bloggar. I panelen satt författaren Sigge Eklund, frilansskribenten Isobel Hadley-Kamptz, Aftonbladetkrönikören och -bloggaren Helle Klein och DN på stan-bloggare Elin Sandström och moderator var Per Gudmundson.

Per inledde med att berätta vilka de olika panelmedlemmarna var och om jag inte minns fel även när de började bloggar. Sig själv presenterade han sig som "Per Gudmundson och jag slutade blogga för ett år sedan."

Detta var den debatt jag sett framemot mest tillsammans med copyfighten senare, mycket beroende på att var Per höll i den vilket han ifjol visade att han behärskade på ett fenomenalt sätt.

Jag hamnar bredvid en stor man som presenterar sig som Henrik Alexandersson "en av de där politikbloggarna". Jag känner igen hans namn men har inte besökt hans blogg vilket visar sig vara samma sak med honom. Jaja, naturligtvis har han besökt sin egen blogg, men nu menade jag att han kände till min men inte besökt den. Jaja.. Debatten börjar och här är mina anteckningar från den:

Sigge: Den nya generationen vill veta vad som händer när lamporna släcks efter t.ex en partiledardebatt.
Isobel: Man når andra människor på bloggen än i tidningen.
Elin: Bloggen från Harry Potter-uppläsningen gav dubbelt så många träffar som resten av DN.se.
Helle: Att länka till och uppmärksamma andra bloggar är jättevikigt.
Sigge: Vilken tidning kommer att bli först med att bjuda in vanliga bloggare till debatt?
Sigge: Det behövs ett system att visa vilka bloggar som kommenterat en artikel.
Helle: Jag kommer att börja med kommentarer *applåder från publiken*
Isobel nämner Embryo som en intressant professionell skribent.


Strax innan den slutar går jag ut för att gå på toaletten. Den är upptagen. Jag får senare höra att det finns fler på ett annat ställe i byggnanden, men då jag inte vet om dessa då jag stod och väntade så stod jag istället kvar och väntade. Snart kommer Lisa Bjerre ut men det vet jag inte då. Jag vet att någon kommer ut, men inte att hon är Lisa Bjerre. Det upptäcker jag först när hon presenterar sig vid moderatorbordet på sista paneldebatten.

Innan dess tycker jag att temperaturen har höjts tillräckligt för att jag ska släppa min bloggchock. Av åker tröjan och T-shirten som skulle sparkat Brother-röv uppenbarar sig.På förra bloggforum fick nämligen Brother en del uppmärksamhet för sin T-shirt "När du sover tittar jag på Kvinnofängelset." Själv sparade jag min "Världen består av 10 sorters människor; de som förstår det binära talsystemet och de som inte gör det."-Tshirt till dagen efter då jag, Håkan, Jonas och Tommy träffades på ett café. Nu kom ju inte Brother tyvärr inte till helgens Bloggforum så jag hade inte behövt ta i så mycket för att vinna den inofficiella T-shirt-tävlingen, men nu är det i alla fall gjort.

Sista paneldebatten handlade om upphovsrätt. Moderator var som jag tidigare nämnt Lisa Bjerre och i panelen satt Oscar Swartz, Simon Winter, Rasmus Fleicher och Eric Wahlforss. Jag sätter mig bredvid en kille som jag vet att jag träffat förr. Många av ansiktena på bloggforum har jag så klart sett förr på olika bloggar, men den här killen visste jag att jag träffat. Jag frågar var vi träffats och Jimmy svarar att det är på en bloggmiddag i Malmö. Javisst ja, så var det. Efter detta sätter paneldebatten igång och detta är mina anteckningar från denna:

Eric: Det handlar om det ger upphov till ekonomisk skada.
Oscar tog upp exemplet med en DN-artikel som kopierades upp på olika blospot-adresser.
Rasmus: Man får citera text men inte musik.
Tyska bloggare med CC-licenser blir sura när tidningar citerar dem.
Hade Sonys kopieringsskydd blivit känt om Mark Russinovich inte hade bloggat utan vänt sig till tidningar istället?


Efter detta tog vi oss ner till Elverkat på Dramaten som låg bara ett stenkast från JMK. Där pratades det med lite fler olika människor såsom Eva, Hakke (som troligtvis var den som skrattade högst och mest åt min T-shirt), Johnny, Angela, Eric, Oscar, Karolina med flera, med flera.

Efter ett par timmar på Elverket gick jag, Angela och Steffanie till en thairestaurang i närheten dit vi hört att några andra bloggare tagit sig. Mycket riktigt. Vid ett bord för tio (senare elva) satt sju bloggare med tre lediga stolar som snart blev olediga.

Förutom god mat fick vi också höra historien om Jons spis som blev en dimmer. Vi fick se Steffanie imitera en skräckslagen orkidé. Vi se den thailändska servitrisen med dålig svenska skämta med Blind Höna-Jonas som blev bordets elfte person. Han pekade på rätt nummer 15 i menyn och sa "Den vill jag ha." Servitrisen svarade: "Du vill ha menyn?" Det tog en liten stund innan någon förstod att hon skämtade och frågade om han ville ha själva menyn.

Efter någon timmes bloggmiddagande (självklart skrevs det servett, var tog den vägen?) gick vi tillbaka till Elverket där folk tyvärr hunnit trappa ner och av. Erik, Henrik och Gudmundson mfl sitter dock kvar i baren och när jag kommer fram ser jag att det ligger en CD-skiva hos honom. Då slår det mig att Karin skulle komma förbi Elverket för att byta skiva med mig. Jag hade under stor del av det tidigare Elverketbesöket haft blicken mot ingången för att se när hon dök upp men när gänget sedan försvann till thairestaurangen glömde jag bort det. Vi hade tidigare bestämt att vi skulle byta CD-skivor på Elverket på kvällen. Jag skulle få en skiva med hennes band Les Issambres och hon skulle få en med mitt band Cosmic Relief. Nu fick Erik bli överlämnare istället. Jag berättade om copyrightreglerna för våra skivor ("Du måste kopiera den så mycket som möjligt!" och även Hakke och Erik Starck som stod i närheten fick varsitt exemplar av min skiva. Tidigare på kvällen hade även Steffanie fått ett ex.

När lördag blev söndag tog hakke, Håkan och jag farväl av Elverket och de kvarvarande, barhängande bloggarna och begav oss hemåt i Stockholmsnatten. Trots att det bara tog tio minuter för mig och Håkan att gå till hotellet plus omväg så tog det ändå ytterligare nästan tre timmar innan vi kom i säng. Anledningen var att vi båda upplevt mycket under dagen och således hade väldigt mycket att prata om.

Klockan var strax innan tre när jag la mig i sängen tillsammans med Nöjesmatematikboken. Håkan låg samtidigt i sin säng och försökte smälta dagens intryck och rummet.

---

Dag 3 (Söndagen den 20 november)
Söndagen började med att jag hatade hantverkare. Klockan tio började en av dessa hantverkare som inte skulle arbeta på helgen enligt vad jag fått för mig att mannen som gav oss rumsnycklarna sagt oss på fredagen satte igång att borra på andra sidan väggen vid min huvudända. Jag gick upp och in i Håkans rum (där ingången till badrummet fanns) och satte mig i soffan (det fanns även plats en soffa i detta stora sovrum). Håkan satt i en stol (det fanns även plats ett bord och två stolar) och tittade på TV (och en TV) och sa godmorgon. Jo, morgon var det ju men jag tyckte inte den var något vidare god.

Den blev godare sedan jag duschat och vaknat och efter ett pizzeriabesök, en badrumslampskvaddning, en taxifärd och lite tågväntan satt jag och Håkan på X2000-tåget mot Köpenhamn. Det blev inte så mycket pratat på hemvägen utan mest vilat och efter ett tidigt stopp som kostade oss tio minuter körde vi antagligen på de minuter vi tappade på vägen upp för när det var dags för mig att stiga av i Hässleholm. Jag tog farväl av Håkan som såg ut att fortfarande inte ha lyckats smälta rummet och känner jag honom rätt så plågas han nog av detta faktum fortfarande. Men som Håkan själv brukar säga (eller har sagt vid något tillfälle i helgen) "Odrucket (vatten) är bäst!"

Dag 4 (Måndagen den 21 november)
Efter knappt fyra timmar blir jag klockan 01.00 äntligen färdig med detta, min summering av Bloggforum 3. Nu vill jag läsa din.Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Måndag 2005-11-21 01:01
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. David Hall (Månhus beta)

Oj, ambitiöst! (Och tack för material till mitt inlägg jag planerat att pyssla ihop i morgon...)

2005-11-21 01:05

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Oj, vad snabb du var på att kommentera. Varsågod för allt material, jag ser framemot din summering.

2005-11-21 01:11

3. Jon Åslund (Jon Åslund)

Där ser man. Pissoar rimmar med sushibar. :) Kul att läsa. Angående Mikki, så tror jag att hon hette Nikki.

Gå och läs min sammanfattning nu! :)


2005-11-21 02:13

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Jon: Tror du att hon heter Nikki eller vet du? :) Jag ska läsa dig nu. Kul att ses förresten!

2005-11-21 02:14

5. Jon Åslund (Jon Åslund)

Bara för att du var osäker så blev jag osäker, men jag verkar vara lite säkrare på Nikki än vad du är på Mikki. Fast det slutar väl säkert att hon heter Vicki. Jenny vet, om inte (N|M|V)i(c|k)ki själv läser det här.


2005-11-21 02:27

6. sara (Hedgehog in a storm)

Helt underbart mats! Lätt den roligaste och mest innehållsrika posten från bloggforum!! Tack för kul läsning!

2005-11-21 09:18

7. brother (Utsikt från en etta i Ronneby)

Jag kunde inte komma, eller jo jag kunde men jag bor i en avkrok och har krockat bilen så det var ett företag värre än att nysta upp Skandias affärer (en lite liten överdrift så klart=)) att tas sig fram och tebax mellan begivenheten och hemmet.
I maj gör jag ett nytt försök.

Funderade lite på varför du länkat Annas blogg i men skrivit Malin i taggen, det kändes lite snett.

Och förövrigt hade du så kalrt ägt mig utan motstycke med den där tröja, bara den vore ju värd att få ha varit där.

2005-11-21 11:34

8. David Hall (Månhus beta)

Jag kan ju nämna att jag var där innan Rebecca. Jag stod ute och frös tillsammans med Erik och Stefan innan dörren låstes upp. Det är nackdelen med att komma i god tid, fast där skyller jag på dåliga kommunikationer på lördagar.

Jon: Ditt uttryck täcker inte in Wiqi t.ex. :)

2005-11-21 11:56

9. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Jon: Jag får helt enkelt ta och forska lite i det där namnärendet.
Sara: Tack! Kul att du gillade det. :)
Brother: Jo, du nämnde bilen för någon vecka sedan så jag anade att det var det som spökade. Synd att du missade min T-shirt och annat. Länken till Annas blogg beror på att Malin är sidekick som hon själv kallade sig på Annas blogg.
David: Ja, jag fick ändra lite grand i texten för jag kom på lite senare att du ju också var på plats när jag och Håkan dök upp. Därför blev det "nästan först" istället.

2005-11-21 12:25

10. Håkan Kjellerstrand (hakank.blogg)

Stort tack, Mats, för
* mycket trevligt sällskap under helgen
* en utomordentlig summering av samma helg.

Några svar, frågor eller kompletteringar:


* Jag har för mig att förutom de av dig uppräknade personerna så var även Daniel Lundh på plats när vi kom, men naturligtvis kan ha fel.


* Jepp, jag har nu smält intrycken av hotellrummet/lägenheten: Rasande stora rum i en sekelskiftes-ish (18- till 19-hundraskiftet alltså) lägenhet där rummen bestod av varsin dubbelsäng samt en extra säng. Mellanrummet (rummet mellan sovrummen) bestod av en stor målning som återgav två personer som sprang eftersom Karl XII jagade dem (man såg inte K.XII men det torde vara den enda orsaken till deras spring). Ett minimalt kök med frys men inget kylskåp samt en vattenkran med felvänd logik samt onoterade spisplattor (vilket gav upphov till en vardagsgåta). Ett mycket stort skåp fanns även i mellanrummet som vi inte vågade öppna, så vår teori att kylskåpet fanns inne i detta skåp kunde varken bekräfas eller falsifieras. Ett badrum som var lite smågömt i väggen hade korrekt vattenlogik men där toalettsiten satt lite snett och gav upphov till en annan morgongåta på lördagsmorgonen som Mats naturligtvis löste efter endast lite Sten Bromanande. Vi hittade dock inte orsaken till den där vattendroppen på golvet mellan vattenstället och toalettstolen. Flera TV-apparater där åtmonstone en hade kanalerna 1,2 samt 4. Samt en skrivare. Vi får nog inte heller veta orsaken till varför dörren till lägenheten låstes inifrån med ett varv men utifrån med två.

* Troligen skulle jag själv valt kolon, men ersatt det med semikolon på ett annat ställe; till exempel i en kommentar.

* "Nikki" var även mitt förslag till stavning, med följande alternativa uttryck: [NM]i[ck][kc]?[iy]e?

Rätt svar är "Niki" enligt följande logik:
- Gå till Bloggforumsidan
- Sök efter "Jenny" och leta i dess omedelbara närhet efter ett namn som matchar ovanstående reguljära uttryck
- Finn "Niki Bergman".

* Uttrycket har veterligen tidigare inte brukats, utan fredagskvällen var den kväll jag antingen myntade det eller återmyntade (citerade) det.

* Jag visste (fast sedan glömt det) att Erik skulle använda ett alternativt transportmedel och skulle inte vara med på tåget.

* Visst är det OK att du skriver det.

* Simon berättade f.ö. orsaken till varför det var så märkliga numreringar på tågplatserna i äldre tåg.

* Troligen eftersom det var du som gav adressen till taxichauffören just den resan.

* Du glömde din utförliga analys och jämförelse av taxiresorna.


2005-11-21 13:08

11. Angela (Angelas dagbok)

Viken bra sammanfattning av en mycket trevlig och givande dag (och kväll). Tänk vad dumt att jag inte läste den först och sedan bara länkade till din redogörelse ;-) Tack för en trevlig kväll och superbt umgänge!

2005-11-21 16:43

12. Håkan (hakke) (hakke snackar)

Jag får erkänna att jag skrattade mer än en gång nu när jag läste din sammanfattning också. (Kan man ens kalla det en sammanfattning när i princip allt är med?) Bra (och sent) jobbat.

Och tack än en gång för skivan!

2005-11-21 17:56

13. gonza

Hehe, jag satt nästan exakt bakom dig under sista blocket - kan ha svårt för ansikten och namn men glömmer aldrig en briljant oneliner.

2005-11-21 19:26

14. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Håkan: Tack för dina svar och kommentarer. Jag kommer att svara mer på detta när jag är något piggare än just nu, halv tre på morgonen.
Angela: Tack själv! Gillade din lilla historia om lejonjägarmannen. :)
Hakke: Vad bra att du skrattade åt det också. Det var meningen att den som läste sammanfattningen (du skulle bara veta hur mycket mer jag var med om!) skulle bli lite upprymd av det. Och att du tackar för skivan visar bara att du inte lyssnat på den ännu. :))
Gonza: Jag antar att du syftar på T-shirten? Typiskt att jag inte minns vem som satt bakom mig under upphovsrättsdebatten, fast det gjorde jag nog inte vid någon av debatterna/föreläsningarna. :)

2005-11-22 02:29

15. Issambre (ISSAMBRE)

bra att du fick skivan! erik var osäker på om ni skulle komma tillbaka. synd ayy jag missade dig.

2005-11-22 12:06

16. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Issambre: Jag hade som sagt inte en tanke på att du skulle komma när vi gick från Elverket. Den, tanken, försvann ungefär samtidigt som hungern satte in och vi började prata om att gå och äta någonstans. Annars hade jag ju kunnat säga till Erik att jag skulle komma tillbaka.

Men vi fick våra skivor i alla fall (om du fått din av Erik ännu). Hoppas du tycker den är bättre än förra som jag lovat tidigare. :)

2005-11-22 13:28

17. gonza (Hemsida)

Yes, t-shirtens oneliner it was. Briljant!

2005-11-22 15:19

18. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Gonza: Tack! Ska dock försöka bräda den vid nästa tillställning. :)

2005-11-23 13:58

19. Henrik Sundström (http://henriksundstrom.se)

Fantastisk bloggpost! Rolig, inspirerande, gåtfull, lustig, ball, generös, fnittrig och klok.

2005-12-01 21:15

20. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Tack Henrik! Hoppas du fick en bra bild av vad du missade genom att inte vara där. :)

2005-12-02 15:20

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info