Oscar III

I fredags dök det upp två kommentarer från två medlemmar (eller kanske var det samma?) i bandet Oscar III. Detta band är ett av några stycken som jag hittat via Demowebben (P3 Demo).

Hursomhelst, jag fick reda på att bandet nu släppt en EP som går att beställa på Skivhugget.

Eftersom Elin Sigvardssons nya singel inte släpps förrän den 14:e (på dagen ett år efter släppet av hennes debutalbum) så väntar jag tills dess med att beställa.

Men medan jag väntar kan jag och de som vill lyssna på utdrag ur de fem låtarna från EP´n, dock krävs det att man registrerar sig på sidan.

Hur låter de då? I mina öron, så här:


 • Spelar ingen roll
  Det är lite Lars Winnerbäck över den här låten. Fast med Magnus Carlsson från Weeping Willows vid mikrofonen.

 • Systrar och brödrar
  Kent-inspirerad, helt klart. På Kents singel Dom andra finns ett B-spår som heter Vintervila. Verserna är väldigt lika och texterna framkallar samma känsla.

 • Kärleken
  Den låt jag hittade på Demowebben. Texten och vissa gitarr-riff låter Kent och melodin hade nog Jocke Berg (Kents sångare och låtskrivare) varit nöjd över om han skrivit den.

 • Under månens bleka strålar
  Under introt väntar man bara på att Winnerbäck ska börja sjunga men istället är det Magnus Carlssonrösten som sjunger (ännu) en Kentinspirerad text. Refrängens inledningen påminner om Kärlekens dito.

 • Nyår
  Under introt till den här låten tycker jag mig känna igen stråk av Elin Sigvardssons musik. Intrumentet som jag inte kan placera som spelar tillsammans med gitarren skulle dock ha bytts ut mot munspel för att man skulle ha förväntat sig Elins röst och inte Magnus Carlsson-sound-a-like´n.

Bandet verkar vilja vara lite hemliga för det finns ingen information (jag hittar i alla fall ingen) om medlemmarna, inte ens namnen. Först i gästboken hittar jag information om att de är från Göteborg.

Det verkar som om bandet tyvärr tvingats till en ofrivillig time out då deras replokal drabbats av inbrott och deras utrustning stulits. Jag hoppas att spellusten infinner sig snart igen (om den inte redan gjort det) för jag vill höra mer av Oscar III.Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Tisdag 2004-04-06 20:00
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Rättaren

No offense, men den här meningen är lite lätt obegriplig: Hursomhelst, jag fick reda på att bandet nu släppt en EP som går att beställa på Elin Sigvardssons nya singel inte släpps förrän den 14:e (på dagen ett år efter släppet av hennes debutalbum) så väntar jag tills dess med att beställa.


2004-04-07 00:49

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Oj... Ja, vad menar jag egentligen... :)

2004-04-07 09:05

3. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Ah, nu fattar jag. Jag hade glömt att sätta avslutningstecken för en länk vilket gjorde att alla text innan nästa länkavslutningstecken försvann. :)

2004-04-07 09:07

4. Göteborgare

..Oscar III har spelning den 2:a Dec i Gbg. Se deras hemsida för mer info: http://oscar3.se.2004-11-12 00:04

5. Oscar III

Du har väl inte missat att Oscar III finns på Spotify nu för tiden?

2022-11-27 12:30

6. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Stor tumme upp!
Det blir till att lyssna ikapp i dagarna. :)

2022-11-29 12:02

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info