Grattis Färjestad!

Jag följde den sjätte finalmatchen mellan Färjestad och Frölunda på radion och det hann ju aldrig bli riktigt spännande. 1-0 efter en och en halv minut. 2-0 innan halva perioden var spelad och 3-0 efter tretton minuter. Visserligen fick Frölunda in en reduceringspuck innan perioden var slut men Färjestad var aldrig skakade.

Istället kunde Fredrik Eriksson göra ett av de snyggaste mål på styrning jag har sett (jag spelade in finalen och såg den i efterhand), ett mål som betydde 4-1 i slutet av andra perioden.

Målet var ett slagskott snett från höger, Fredrik Eriksson står ett par meter framför mål, får pucken på klubbskaftet och pucken far rätt upp i Salos bortre kryss. Och nu pratar vi verkligen om krysset och inte ett par decimeter ner eller åt sidan. Rätt upp i krysset! Inte undra på att Eriksson fick glädjefnatt..

5-3 slutade matchen till sist och Per Hållberg fick sitt första SM-guld i sin sjunde(!) final. Jörgen Jönsson spelade sin åttonde final och tog sitt fjärde guld. OS-guld och SM-guld samma år och med chans till ett VM-guld också, vilken säsong!

När Lasse Granqvist på radiosporten räknade upp alla guldlirare, deras meriter och moderklubb ansträngde han sig verkligen för att få uttalet på Rögle (med låååååååång ö) rätt. Tyvärr blev det fel ändå. Det heter Rögle bandyklubb, inte bollklubb.

Jag antar att jag har berättat om när jag såg Jörgen Jönsson första gången även om jag inte hittar det varken i bloggen eller dagboken just nu.

Det var säsongsavslutning i Ängelholms ishall. Året måste ha varit 1990. Jag minns inte vilket lag man mötte eller hur matchen slutade men i slutet av sista perioden dyker det plötsligt upp en spelare med nummer 2 på ryggen, utan namn.

Han har mer kraft, mer fart och bättre spel än någon annan i laget (som dock hade nästan en hel match i ben, armar och huvud) och briljerar på läktaren.

På läktaren står jag och några kompisar och säger:

"Hoppas han gör mål så man får höra vem det är!"
"Ja, eller åtminstone får en assist."
"Eller blir utvisad."


Han var ett stolpskott från att bli målskytt.

Ingen av våra önskningar infrias och när slutsignalen går tar vi omvägen om avbytarbåset och någon av oss påkallar tränare Håkan Nygrens uppmärksamhet.

"Håkan, vem var nummer två?"
"Jörgen Jönsson."
"Han var bra!"

Året efter gör även hans bror Kenny debut i A-laget och resten är vad man brukar säga, historia.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Onsdag 2006-04-19 14:02
Skriv en kommentar!

Kommentarer:4. Daniel Olovsson (Bloggliv)

Lätt. Tvåtons-parti rakt ner i brevlådan.

2006-04-20 20:44

3. David Hall (Månhus beta)

och skygglappar?

2006-04-20 20:16

2. Daniel Olovsson (Bloggliv)

Snacka om jubel och omfamningar på jobbet *fnys*. Får bli till att investera i bättre hörselskydd nästa år :)

2006-04-20 20:04

1. David Hall (Månhus beta)

Jag är konstigt nog lite sur över att Färjestad vann igår.

2006-04-19 21:59

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info