Tre svenska friidrottssegrar

Det var superleage-tävling i friidrott i London ikväll. Superleage är tävlingar strax under de med Golden league-status och där bland annat DN-galan ingår.

Sverige hade fyra representanter med: Emma Green, Kajsa Bergqvist och Stefan Holm i höjdhopp och Christian Olsson i tresteg.

Tre av svenskarna vann och två av dem satte dessutom världsårsbästa.

I tresteg klämde Christian Olsson i med 17.42 i första hoppet. Därefter vilade han två omgångar, hoppade övertramp i fjärde och hoppade 17.19 i sista omgången, ett hopp som var tävlingens näst längsta. Det var bara Idowu från Storbritannien som också hoppade över 17 meter med 17.06.

I herrarnas höjd var Stefan Holm felfri över 2.31 och när han gjorde sitt tredje försök på världårsbästahöjden 2.34 så hade han redan säkrat segern. Han klarade ändå och gjorde sedan tre försök på nya personliga utomhusrekordet 2.37 utan att vara riktigt nära.

Nära var inte heller Emma Green som återigen stannade på 1.91. Ska hon lyckas upprepa succén från förra årets VM där hon tog brons så behöver antagligen vara uppe på sitt personliga rekord som ligger på 1.97.

Hade hon klarat den höjden ikväll hade det blivit dubbelt svenskt i grenen eftersom tvåan Amy Acuff bara behövde klara 1.94 för att bli just tvåa.

Kajsa Bergqvist klarade 1.88 i första, stod över 1.91, klarade 1.94 i första och stod över 1.97. Nästan samma resultat hade Blanka Vlasic (en rivning på 1.94) och när de inledde hoppningen på 2.00 var det bara de två kvar i tävlingen. Kajsa inledde med en slarvrivning men klarade i andra försöket medan Vlasic, som varit febersjuk i veckan, rev ut sig.

Kajsa forsatte sedan hoppa på nya världsårsbästahöjen 2.05 som hon klarade i första försöket med darr på ribban. Därefter begärde hon upp ribban på världsrekordhöjden 2.10 för tredje tävlingen i rad. Efter två hyfsade försök var hon riktigt nära att klara i tredje. Jag skulle tro att det var hennes bästa hopp någonsin på världsrekordhöjden och det var inte långt ifrån att den låg kvar.

Jag vet inte hur många hopp hon gjort på 2.10 nu men det spelar ingen roll. Det fantastiska med världsrekord att det bara krävs ett klarat försök för att hamna i rekordböckerna. Oavsett om man rivit två eller tvåhundra gånger tidigare så räcker det att klara höjden en enda gång för att världsrekordet ska vara besegrat.

Snart är det EM. Den sjätte augusti börjar det!


Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Fredag 2006-07-28 21:58
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. pelle

Hej!

Har du sett Kajsa Bergqvist i rockvideon med Hammerfall?
http://friidrottarna.crossnet.se/The_Fire_Burns_Forever.wmv

Och hennes blogg
http://www.friidrottarna.se/

//Pelle

2006-08-04 09:38

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info