Min bror, författaren

Jag håller på att rapportera om hur många ord jag skrivit på min berättelse samtidigt som de finns andra som är klara för längesedan.

Min bror har skrivit manus till en bok som just nu ligger hos några förlag i väntan på att få nobben eller tummen upp.

Eftersom en person på ett av förlagen sagt att han gärna ser förhandsbeställningar på de böcker förlaget bestämmer sig för att ge ut så har han bett mig om hjälp.

Min blogg har ganska många besökare (i alla fall i jämförelse med vad en reklamsida för hans bok skulle få om han lade upp den helt ny.) och därför undrar om inte jag skulle kunna fråga hur stort intresset är.

Så därför kommer här en berättelsebeskrivning och frågan: Är detta en bok du skulle kunna tänka dig att läsa?
Svarar du ja så kan du väl vara så hygglig att klicka på länken nedan och skicka ett mail till mig, eller skriv en kommentar till detta inlägget. Det handlar alltså inte om att du förbinder dig att köpa den eller nåt annat trams utan bara om du kan tänka dig att läsa den efter vad berättelsebeskrivningen säger.

Sprid gärna ordet.

"Under försommaren 1911 avseglar en svensk geovetenskaplig expedition till Nordafrika. Väl på plats råkar en av deltagarna, lektor Anders Nielsen, gå vilse. I samband med sin irrvandring i Nubabergen utkanter stöter han emellertid på ett märkligt fossil. I all hemlighet för Nielsen med sig fyndet hem till Sverige men under återresan omkommer han hastigt i en tropisk sjukdom. Väl i Lund hamnar därför fossilet bland mer alldagliga stenfynd från expeditionen varvid det läggs undan för att senare glömmas bort.

I mellandagarna under julhelgen 2004 tar studenten Samuel Andersson ett feriearbete vid geologiska institutionen i Lund och får till uppgift att gå igenom oklassificerade stenfynd i ett av institutionens källarförråd. Bland de många lådorna råkar han på det fynd som den svenska expeditionen gjorde nära hundra år tidigare. Fyndet kan mest beskrivas som ett objekt som är synnerligen likt en mänsklig hand. Det finns dock påtagliga skillnader, bl.a. förstenade klor som ger fossilet skenet av en makaber sammanlänkning av människa och djur. Den enda ledtråden till vad fyndet kan vara är en etikett på förvaringsboxen med texten: ”Anders Nielsen, Sudan, 1911, okänd härstamning”.

Genom denna händelse dras Samuel in i ett svindlande äventyr som för honom till Oxford i England och sedermera också till Nordafrika, där en amerikansk-brittisk forskargrupp just har gjort en häpnadsväckande upptäckt. Allt tyder på att man är en fantastisk sanning på spåren, där nästan allt verkar möjligt och allt tycks kretsa runt handens ursprung. Upptäckt efter upptäckt formar snart en beviskedja som sammanlöper i ett fantastiskt och omtumlande faktum. Vi var inte först med intelligens och mänskligt beteende på denna jord. Någon var före oss. Frågan ställs dock på sin spets när en mäktig grupp med religiösa fanatiker i USA försöker förstöra bevisen och visar sig villiga att lägga mord på sitt samvete för att hålla bibeln skapelseberättelse för sann. Flertalet personer mördas eller försvinner. Däribland Samuel själv. Samtidigt stundar en närstående katastrof då en stor dammbyggnation hotar att lägga fyndplatsen under vatten. Hittar inte expeditionen det avgörande fyndet kommer sanningen att dränkas för all framtid."


Ja, jag läser gärna din brors bok.


Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt.

Måndag 2004-11-08 19:57
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. DJ

Mats, du vet de där trailersarna på Bio som är alldeles på tok för långa... ;)

2004-11-08 21:45

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Skyll inte på mig, skyll på min bror. :)

Grattis till jobbet förresten.

2004-11-08 21:57

3. Johnny (stationsvakt)

Det lät ju superintressant. Det finns alldeles för få böcker i den genren (vad ded nu är) på svenska.

2004-11-09 08:10

4. Monica (Mitt Aktuellt)

Oj. Indiana Jones? Nä, men texten är för lång och utförlig om boken ska sälja på den. Tror jag alltså, men jag har inget facit :-) Det skulle nog räcka med Samuel hittar ett objekt som ställer hela skapelseberättelsen och idén om människan som ensam intelligens på högkant. Amerikanska kristna fundamentalister gör allt för att stoppa vidare forskning och de drar sig inte för mord. Eller nåt.

2004-11-09 11:09

5. Gabrielle

Jodå, det låter spännande. Lite Indiana Jones, lite Da Vinci-kod kanske med den religiösa fanatismen... Jag skulle nog kunna tänka mig att läsa den. Uppfattade inte texten som en marknadsföringstext, men om den är det håller jag med Monica om att den är för lång.

PS (kan inte låta bli): Skriv inte byggnation, det är sånt som ger mig utslag. Dammbygge är väl ett bra ord?

Lycka till med bokprojektet!

2004-11-09 13:45

6. vibeke

Det høres fint ut, men jeg orket ikke lese hele traileren. Kursiv er så tantete, på en måte. Skriv traileren omigjen uten kursiv, og med en fin og macho type, så kanskje jeg orker.

Vib

2004-11-09 18:18

7. Gustav (Hemsida)

Lovande!

Liten detalj: vilka universitetsinstitutioner arbetar i mellandagarna??

2004-11-11 16:37

8. Bjarne Andersson

Hej alla.

Det är alltså jag som är Mats bror och den som ligger bakom både boken och den berättelsebeskrivning som ni alla har läst. Jag tackar så mycket för att ni tagit er tid att läsa sammanfattningen.

När jag nu är inne och kollar vad ni alla har tyckt så vill jag passa på att besvara några av de frågor som uppkommit. Berättelsebeskrivningen är mycket riktigt större än vad som egentligen är nödvändigt för en marknadsföringtext, tex vad som vanligtvis står på baksidan på romaner. Jag ville helt enkelt ge er lite mer att läsa än bara ett tiotal rader.

Angående ordet "dammbyggnationen". Håller med att det var en dålig formulering. Skall ändra det.

Om insitutionerna håller öppet om helgerna? Som jag skriver det i boken är det mest frivilliga eldsjälar som är inne på institutionen. De flesta har förstås tagit semester. Värt att notera är dock att det är många vardagar just i min mellandagsvecka (dvs år 2004).

Tack för alla kommentarer, och tack bror för att jag får använda din sida till det här.

//Bjarne

2004-11-13 12:13

9. DJ

Tack Mats! Ryktet sprider sig ser jag. =)

När jag tänker efter har jag inte fullföljt en skönlitterär bok på de senaste sju åren så jag är nog lite malplacerad här. :) Men önskar lycka till med dina författarambitioner Bjarne!

2004-11-13 14:57

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info