Det händer inte mig, det händer inte här

När jag kom hem efter ett nytt, givande besök hos kompisar i Lund så satte jag på text-tv för att se vilka nyheter jag missat. Det visade sig att två unga kvinnor hittats mördade längs E6:an i Skåne, samma väg som jag körde under dan. Knappade in sidan och såg att kropparna hade hittats någon kilometer från Hallandsås Motell.

Jag bodde två kilometer från Hallandsås Motell när jag växte upp och vet mycket väl var skogsvägen som det skrivs om i tidningarna ligger.

Idag har jag läst lite mer i lokaltidningen (det är inte lönt att försöka få en rättvis bild av vad som hänt genom att läsa Aftonbladet och Expressen, så mycket lärde jag mig av styckmordet i Halmstad ifjol) och det verkar inte längre som om polisen tror att de blivit mördade.

Men nog verkar det hela lite konstigt. På fredagkvällen skulle de på fest i Varberg. På lördagsmorgonen hittas deras bil totalkvaddad vid Östra Karup skola (där jag gick i skola under låg- och mellandstadiet. Jag var dessutom på skolan i fredags kväll och spelade innebandy) men det fanns inga spår efter 18-åringarna och hundarna fick inte upp något spår.

Kropparna hittades på söndagen cirka fem kilometer söder om bilen.

Jag har tidigare läst om hur ungdomar som varit medlemmar på Lunarstorm dött och fått sina så kallade krypin omvandlade till digitala minneslundar liknande den wiki jag skrivit om tidigare. När jag nyss kollade Lunarstorms förstasida läste jag att

"[d]e två 18-åriga kvinnornas krypin blev snabbt digitala minneslundar där skolkamrater och anhöriga samlades för att skriva några vackra ord och visa sin saknad. Men vuxenvärlden visade ganska omgående hur dåligt insatt den är i ungdomars verklighet, då en Expressen-reporter skrev ett inlägg i en av de avlidnas gästböcker. Han sökte intervjuoffer bland de ungdomar som kände de två 18-åriga kvinnorna, men fick starka reaktioner av avsky tillbaks. På grund av händelsen och för att förhindra fler smaklösa kontakter med sörjande anhöriga och vänner, var vi tvungna att tillfälligt stänga ned de båda kvinnornas minneslundar."

Hur i helvete är man funtad om man gör något sådant? Häckar de vid fyndplatsen också och hoppar på sörjande där? Jävla as!

Sedär, nu har jag svurit så det osat i bloggen också, det var en ny upplevelse...


Andra blogganteckningar i kategorin Media.

Tisdag 2004-01-20 19:24
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info